CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №28

• 45 896
  • 758
  •   1
Отговори
# 135

2. Не би трябвало, но е факт в България.   33uu Може би, защото има и много млади, ученици, студенти и пенсионери, всички искат да взимат по някой лев допълнително, че иначе не стигат.  Peace

И опита според теб не се цени?

Зa IT бранша не ти трябва програма, трябва ти самоучение и умствен капацитет. Познавам редица програмисти със средно или с друго висше.
да ама със средно като се търси работа, по обявите все искат висше за да те допуснат до интервю ooooh!.не всеки работодател пък дава шанс работника да учи задочно и кръга става омагьосан........ Thinking

Не те разбрах. Аз говорих за програмисти. И пак казвам - там една камара среднисти. Един наш приятел за 1 месец от физик стана програмист. Обаче си го може, И това никоя "програма" няма да му го даде.

палмичка, тия гарантирани назначения мислиш ли, че ще вървят в IT бранша? Нали някой трябва да ги заяви. А заявяващите предпочитат можещи, а не обучени от Държавата.

За съжаление БТ в БГ е пълна пародия. И като си помисля каква администрация храни  Sick.

# 136
Цитат
Не те разбрах. Аз говорих за програмисти. И пак казвам - там една камара среднисти. Един наш приятел за 1 месец от физик стана програмист. Обаче си го може, И това никоя "програма" няма да му го даде.
Физиците са така Simple Smile
Мъж ми също стана програмист за 1 месец Simple Smile . Наистина нищо не им се опира Simple Smile. Но у нас има ли той работа е закон всички да му помагаме с другите дейности  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
И така понякога се хващам и за мъжките работи ако се налага  Peace

# 137

2. Не би трябвало, но е факт в България.   33uu Може би, защото има и много млади, ученици, студенти и пенсионери, всички искат да взимат по някой лев допълнително, че иначе не стигат.  Peace

И опита според теб не се цени?

Зa IT бранша не ти трябва програма, трябва ти самоучение и умствен капацитет. Познавам редица програмисти със средно или с друго висше.
да ама със средно като се търси работа, по обявите все искат висше за да те допуснат до интервю ooooh!.не всеки работодател пък дава шанс работника да учи задочно и кръга става омагьосан........ Thinking

палмичка, тия гарантирани назначения мислиш ли, че ще вървят в IT бранша? Нали някой трябва да ги заяви. А заявяващите предпочитат можещи, а не обучени от Държавата.

За съжаление БТ в БГ е пълна пародия. И като си помисля каква администрация храни  Sick.
А не така с лошо и предубеждения!  Naughty Абсурдна и закостеняла е позицията, че който е безработен значи нищо не може. А ние видиш ли сме богоизбрани като са се излъгали да ни назначат. Wink Така не могат да се откриват и задържат таланти, а 100 години ще са си едни и същи хора и физиономии.
Аз съм по-позитивен човек. Вярвам, че щом някой има голямото желание да работи определено нещо, то ще може да го научи и ще му се отдава. Да не се заблуждаваме айтитата собено у нас, не са кой знае какво като IQ. И като знам на какъв дървен хумор се смеят (в редките случаи, когато го правят)  Rolling Eyes ДА има изключения има и умнички.  hahaha
Лично мен не ме влече IT сферата. И да има бъдеще и да няма на мен не ми е някак вълнуващо.
И аз по-скоро бих назначила някого (като забогатея), който да използва IT уменията си за постигане на някаква цел - Примерно създаване на нещо ново, потребно и/или красиво.
 Та от мен идеите. Жалко, че във всяка фирма не се назначават креативни хора като мен, най-малко за освежаването и разнообразието.  Party

п.п.
Цитат
Beri, виж тук има инфо за кръга, който си избрала:
http://training-center.bg/geometrichen-test-2/

Ха веднага избрах звездичката, без да съм правила такъв "тест" преди.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 08:36 от Палмичка

# 138
  • София
Beri, виж тук има инфо за кръга, който си избрала:
http://training-center.bg/geometrichen-test-2/

И аз съм от търсещите работа. Да видим.

Благодаря  bouquet
Интересен тест, има известна доза истина при мен, понякога съм прекалено добра, но това е защото не обичам конфликтите. Ще видим какво ще стане Simple Smile

# 139
Добро утро   bouquet
И аз направит теста с фигурите. Избрах си звезда  Rolling Eyes, доста е вярно обяснението от долу(за мен), от което следва, че никой няма да ме вземе на работа ако ме изпита с този тест  Mr. Green

# 140
  • Бургас
 Да не се заблуждаваме айтитата собено у нас, не са кой знае какво като IQ. И като знам на какъв дървен хумор се смеят...

Айде много моля. Това, че ти не ни разбираш хумора, не значи, че е дървен. А IQ-то как им го изчисляваш. Просто мозъците им работят на малко по-различна честота.

# 141
 Да не се заблуждаваме айтитата собено у нас, не са кой знае какво като IQ. И като знам на какъв дървен хумор се смеят...

Айде много моля. Това, че ти не ни разбираш хумора, не значи, че е дървен. А IQ-то как им го изчисляваш. Просто мозъците им работят на малко по-различна честота.

Абсолютно. Доста са ограничени някои от тях към това, което ни интересува останалите, но пък какви чудеса мислят и правят......просто няма сила на света,която да ме накара да повярвам,че от всеки става ИТ.

# 142
  • Sofia

Абсолютно. Доста са ограничени някои от тях към това, което ни интересува останалите, но пък какви чудеса мислят и правят......просто няма сила на света,която да ме накара да повярвам,че от всеки става ИТ.

И в какво точно са ограничени IT-тата? Какво точно разбирате под IT, има различни професии в сектора, нямащи много допирни точки...

# 143
Палмичка  Hug твоя бисер съм го пропуснала, мила  Mr. Green

Та, да, на "IT-тата" вероятно не им допада твоя хумор, а хората с нисък IQ не могат да разберат техния  Mr. Green така вече по-може...

Mr. Green та тия, които мислят "IT-тата" за ограничени, да им е ясно че чувството е взаимно  Mr. Green

# 144
 Здравейте! Момичета, работили ли сте или познавате ли някой работил за Гентаур България? Търся впечатления от тях и ще съм благодарна ако някой сподели  Hug

# 145
Aз говоря положително за ИТ-тата, обградена съм и в личен план от тях. Примерно един приятел не го интересува колко сорта маслини има. Ама пък какви апликации за iPhone прави, шапка му свалям.

# 146
 Дами, защо се засягате, като визирах IT, нямах предвид жени. Повечето са мъже тук в София.
И казах, че познавам и изключения. Правилно, че е обширно понятие. Мисля, че тези, които съм виждала аз, са просто набедени за IT специалисти, а всъщност са си само за хамали. Ама продължавайте да ги лансирате и после да ви правят на луди за втора клавиатура на компютъра.  hahaha
 Влязох, за да споделя възмущението си от една обява: https://www.jobs.bg/f1681462
Те не са ли чували, че идеите струват най-много?!?  #Cussing out Друг е въпросът, че у нас няма кой да ги оцени и осъществи. Това е все едно в Италия вместо музей на Да Винчи, да има музей на дърводелеца, който е изработил мострата по идеята му.  ooooh!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 13:40 от Палмичка

# 147
Цитат
Влязох, за да споделя възмущението си от една обява: https://www.jobs.bg/f1681462

Дам... това сигурно е на минута  100 до 150 BGN тогава може и да ми се засили мотивацията  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А за "Ноу хауто" действително се заплаща... ама вече 10-15 години забелязвам, че все искат хитреците да ни изработят в това отношение ...
А аз си имам достатъчно идеи... и съм виждала с очите си как ни откраднаха не една такава преди време с един колега  Peace

# 148
 Клодиии и аз си помислих същото!  Hug Най-официално ти предлагам да се запознаем.   bouquet

Само във връзка с дискусията по-горе за чувството за хумор, което беше само пример за да подкрепя една друга кауза: Та на мен ми си се смееха с повод и без повод, не ми е липсвало внимание.  Mr. Green

# 149
То във всеки колектив има по един-двама, на който всички задружно се смеят. Аз не го разбирам това, ама....

Общи условия

Активация на акаунт