Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 56 265
  • 747
  •   1
Отговори
# 60
За Токуда говоря за педиатрията главно и за лекарите, защото например регистраторката в детските кабинети е некомпетентна и груба и ужасно ме дразни, направо разваля "лицето" на отделението
Ха, ха  Joy, LOST зная за вашите дилеми с регистраторката, а аз представи си дори и от нея немога да се оплача, колко пъти ме е спасявала точно тази жена, малко е мрънкаща такава и има доста неадекватно положение, но аз понеже си зная правата и никога не съм имала проблеми, записвала ми е и часове, и без направления и по спешност, изобщо немога дори от нея да се оплача. Да не говорим за отделението - но само да вметна, че нас ни познават всички лекари там, Вероника я гледат от двумесечна, т.е. още от отварянето на отделението Mr. Green, познават ни още от тогава, нали сме нон стоп там. Такива грижи и такова внимание сме получили от тях, толкоз неща научих от тях, винаги съм получавала пълна информация, но в последно време и на мен ми прави впечатление, че вече и там става като на другите места. Лекарите са все забързани, нямат много време да обясняват, изобщо и там се промени обстановката, но пък пак си е по добре от всякъде другаде.

Peaceи ние сме така от както се е родил Михаил в Токуда са ни спасявали многократно. Обикаляла съм от кабинет на кабинет и той само се е влошавал. Нас също много ни обгрижват, познават ни и в спешното и в педиатрията и винаги действат бързо мислейки и търсейки причината за състоянието на детето. Затова и казах, че може би е и до късмет понякога. Далече съм от мисълта, че в Токуда работят само безгрешни хора, просто аз ползвам основно урологията, педиатрията и дерматологията и не мога да се оплача.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 14:49 от marychery

# 61
Ма ужасна е, аз проблем с нея нямам, защото просто аз или мъжът ми й казваме какво искаме и толкова, изобщо не се допитвам до "компетентното" й мнение, но съм я слушала как говори по телефона, виждала съм я как разкарва притеснени родители...то е ясно че ние "старите" кучета се оправяме и в Токуда, и по другите болници- понатрупали сме опит за голямо наше съжаление, но примерно ако никога не сте ходили там и разчитате на регистраторката  ooooh!
Иначе и в Токуда стана малко "българска" работа, никак не е цветущо положението на персонала, но се стараят хората...

# 62
nadia71, благодаря за съвета. Направихме ПКК и IgE Total (имуноглонулин Е тотално) тук резултата на IgE беше 699, при норма до 120. След това пуснахме ПАНЕЛ INFANT Phadiatop, който е общ показател към група алергени. Това е кръвен тест, след като стане на 6г. може да се тестува, чрез драскане по кожата.

Къде направихте този кръвен тест ПАНЕЛ INFANT Phadiatop и колко струва?

Знаете ли много ми е странно как ни поставиха диагноза Алергична астма без да ни накарат да направим нито едно изследване.

# 63
  • София,
Ами така - много лесно Joy астмата си е задължително алергично заболяване, така си се води вече има значение обаче към какво сте алергични! Ако сте към определени алергени - полени, прах, косми, цитруси и т.н. значи сте само с алергичния компонент, а ако астматичните пристъпи се провокират само от вирусни инфекции, тогава сте и с инфекциозният. Но и двете неща водят до алергично състояние на лигавиците на ГДП, до секретите, които задръстват бронхите, пълнят дробчетата и от това се получават пристъпите!!!!

# 64
  • Варна
nadia71, благодаря за съвета. Направихме ПКК и IgE Total (имуноглонулин Е тотално) тук резултата на IgE беше 699, при норма до 120. След това пуснахме ПАНЕЛ INFANT Phadiatop, който е общ показател към група алергени. Това е кръвен тест, след като стане на 6г. може да се тестува, чрез драскане по кожата.

Къде направихте този кръвен тест ПАНЕЛ INFANT Phadiatop и колко струва?

Знаете ли много ми е странно как ни поставиха диагноза Алергична астма без да ни накарат да направим нито едно изследване.

Не знам от кой град си,но  ние във Варна го правихме в Терапията,аз лично смисъл от това изследване не виждам абсолютно никакъв,ние се водим с "Астма с преобладаващ алергичен компонетнт",но съм убедена,че не ми е алергично детето.Резултатът от това изследване е "слабо положителен" - -55лв.Ти какво разбра?

Как сте болните?Днес педи ми каза,че имало мноого болни и доста чести вирусни пневмонии,ужас,изправя ми се косата.Сложихме си последния исторически Пентаксим,дано не ни се случи нищо сега.Ще я държа в къщи до сряда за всеки случай,че страааах

# 65
  • София
Ето ни и нас на Клацид, без спазъм но с грубо дишане и с конюнктивит.
Бързо оздравяване на болничките.
Рониа имам чуството, че понякога всичко е до късмет. Или до симпатии... и аз незнам. Аз примерно имам добри спомени от д-р Маркова, но като цяло все се зъбиха и ръмжаха там. Но пък д-р Куфарджиева следеше дъщеря ми години наред и скоро я видях на улицата - ами страхотен лъчезарен човек е. Така че вече съм убедена, че е до лични качества на лекарите, а не до име на болницата.

За съжаление, и аз си мисля, че много често си е въпрос на чист късмет...А не би трябвало да е така. В интерес на истината, може би малко си го излях на Токуда, защото уж бях решила да не разказвам тази история, а и знам, че много от вас са доволни от Токуда и не мога да допусна, че е без да имате основателни причини. В интерес на истината моите забележки не са толкова към лекарите. Мисля, че там има и добри специалисти! Но организацията на детското отделение като цяло куцаше поне по време на моя престой. В резултат самите лекари нямат възможност да дадат достатъчно информация, която си е неизменна част от правата на пациентите. После пак по обективни и субективни причини се случи инцидентът със сестрата. А и ми се щеше да не изглежда всичко толкова черно за Александровска, да се чуе и едно малко по различно мнение за нея. А може всичко да е въпрос и на очаквания - аз поне очаквах повече от Токуда, а имах доста неприятни емоции там.А за д-рКуфарджиева, май две мнения няма! Simple Smile.

Да сте здрави всички! Simple Smile

# 66
Да питам отново тези, които имат ТЕЛК - кой номер диета е назначена на децата ви за бележката в социалните за добавка за диетично хранене и лекарства?

Детокс център предлагат тестове за хранителна алергия тип III http://www.detoxcenter.eu/bg/product/cenorazpis-2-170

Последните IgE и общи алергени пускахме в Кандиларов от тези дето ги правят в Германиия и бяха по 30лв всеки.

# 67
Моето дете няма назначена диета и не взимам добавка за храна
Иначе ние скоро правихме кожен тест за алергии, но при моят син за разлиак от мен не е водеш алергичния компонент, а инфекциозния
При мен е по-скоро алергичния, имаме сходни алергии, но като сравнявам себе си и него, определено съм съгласна че при него е водещ инфекциозния компонент

# 68
  • София,
Ами тези диети честно казано са пълна измислица и мен ме връщаха сто пъти, не била тази, не била онази и накрая ме резнаха с парите, не ми признаха това че си доплащам сингулера, не ми отпуснаха пари за лекарства допълнително, ама доколкото зная май при всички е така. Така че незнаем тук какво да те посъветваме, а и не всички деца имат изписани такива неща в ТЕЛКА за диети - ние примерно имаме, но защото сме и с рефлукс и там са ни дали 4% за него в ТЕЛКА!
Днес цял ден моята нещо странно подкашля, даже допреди малко я гоних със слушалките, дишането и  доста грубо, издишването е на половина на вдишания въздух! Това хич, не ми харесва!  Направо и подготвих един коктейл от пулмикорт и Вентолин и я зареждам на инхалатора. Но то се очакваше - в събота празнуваха рождения ден на батко и  на боулинг, супер е запрашен въздухът там, аз едва издържах, така че очаквах включване и от нея! Не сиспомням да е имало случай когато сме ходили на боулинг  и тя да пропусне да се разпише с пристъп!  Twisted Evil 

# 69
  • Страната на чудесата
Ех, Айфел, дано не си права! Дано този път ви подмине спазъма, дано! Премери и дишането като заспи за минута и ще си покаже Peace
Цвети явно трябваше да чуе от лекар, че е здрава-след прегледа днес въпреки че пие на половина от лекарствата, които вземаше предходните дни, кашля много по-рядко Rolling Eyes

# 70
nadia71 доктора (пулмолог-алерголог) ни назначи пълни кръвни изследвания (те са по здравна каса) и имуноглобулин тотално (показател за наличие на алергия, което изследване се заплаща 16 лв.). Като излязоха резултатите и се видя, че за алергия са завишени пет пъти, тогава ни пусна и този панел (50 лв. не е по здравна каса), за да се види от коя група са алергените. Това изследване се изпраща до София и затова малко се бавят резултатите. 

# 71
  • Варна
nadia71 доктора (пулмолог-алерголог) ни назначи пълни кръвни изследвания (те са по здравна каса) и имуноглобулин тотално (показател за наличие на алергия, което изследване се заплаща 16 лв.). Като излязоха резултатите и се видя, че за алергия са завишени пет пъти, тогава ни пусна и този панел (50 лв. не е по здравна каса), за да се види от коя група са алергените. Това изследване се изпраща до София и затова малко се бавят резултатите. 

Ако за Фадиатопия инфанта казваш,че се праща до София не е така,или поне мин.година не беше,а се бавят понеже чакат да се съберат определен брой такива изследвания ,за да не си хабят реактивите и затова се бавят,нас ни бавиха близо месец,но си се правят в имунологичната лаборатория на Терапия и се дават и разчитат в отделението по Имунология.

Ние вчера сложихме прословутата ваксина и слава богу нищо не се случи,нищичко yes  Hands Clap nuts
Утре сме на ясла,че едно 40год бебе в къщи ми стига.Макар,че май сега е грипната вълна при нас................... Praynig,дано ни подмине

# 72
Може, на мен просто така ми казаха от лабораторията. Ние чакахме 14 дни.

# 73
Точно сега е грипната вълна във Аксаково  / предполагам и във Варна / всички кашлят и са със бронхиолити - къде в болница , къде в къщи . Чак се притесних , че съм изкарала моят хубавец на разходка по центрума ни. Shocked
Муцата , не може ли да изчакате малко с яслата ?

# 74
  • Варна
Ще чакаме,пратих днес татко и до яслата да се обади и там му казали,че са само 11деца и всичко друго е болно та ще си я оставя в къщи засега,даже днес и на вън не посмях да я извадя,въпреки чудното време,за всеки случай.То май навсякъде сега е бума на грипове и др вирусни историий

Общи условия

Активация на акаунт