ЮНСКИТЕ коремчета стремително наддават, бебешки ритничета с усмивки ни даряват

• 27 057
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Докато се наканя да пиша и вие доста сте напреднали в темата.

# 91
Не знаех,че вече е дискутирана темата, извинете ме  Hug

Повдигнахте въпросът за имунизациите и ще ми е интересно да отговорите (ако искате) на въпросите:
1. Ще имунизирате ли детето си?
2. Чели ли сте нещо за вредата от ваксините?

# 92
  • гр. София
Май само аз не съм гледала още колички и легълца.  Grinning

# 93
fashionmamma дрешките са много сладурски и цените са им сладурски,но като се замисля аз и тук по магазините доста често ги виждам тези цени за детски облекла,което ме шокира понеже стандарта не е точно като в другите държави..но това е една друга тема на разговор Mr. Green

Ние днес ходихме до Икея накупихме си един куп глупости за дома,по-скоро за новата квартира...както и един абсорбатор за кухнята...(по молба на хазяина,че забравил да го смени).

Иначе като бях малка много шиех на машината на баба ми разни неща,даже половина ми вика дай ако искаш,да ти купим една машина като ти се шие толкова хем може хубави неща да изработиш за беба  Mr. Green Mr. Green Mr. Green та много се чудя,но се съмнявам ,че ще имам време с това да се занимавам,пък и материите който продават по магазинте за платове не ми изглеждат много подходящи за бебешки неща едни груби са ми..но може и да не съм видяла правилните магазини просто Party

# 94
  • София
Момичета, вижте на каква формула за изчисляване на термина попаднах:

Как бихте могли и сами да изчислите датата на термина си. Ето как става:
1. Напишете с цифри датата на първия ден от последната ви менструация, например 10.10. (десети октомври).
2. От месеца извадете числото три (естествено се съобразявате с това, че годината има 12 месеца). – според нашия пример: 10-3=7.
3. Прибавете към деня цифрата 7 – 10+7=17.
И се получава, че според примера бебето ще се роди на 17.07

# 95
Май само аз не съм гледала още колички и легълца.  Grinning

Аа не си само ти Simple Smile Аз все си мисля, че е рано и както така си мисля....така ще се роди бебчо smile3504
Гледам, че другите мами и дрешки купуват вече, та взех да се замислям

# 96
Момичета, вижте на каква формула за изчисляване на термина попаднах:

Как бихте могли и сами да изчислите датата на термина си. Ето как става:
1. Напишете с цифри датата на първия ден от последната ви менструация, например 10.10. (десети октомври).
2. От месеца извадете числото три (естествено се съобразявате с това, че годината има 12 месеца). – според нашия пример: 10-3=7.
3. Прибавете към деня цифрата 7 – 10+7=17.
И се получава, че според примера бебето ще се роди на 17.07

Алексче, аз по тази схема си го сметнах още като разбрах, че съм бременна. Лесно и бързо

# 97
Алексче аз мисля,че това си е стандартния начин за изчисляване на термина,даже и лентичките от бг мама са на тоя принцип... Hug

А за крампите...това не значеше ли липса на някакъв витамин в организма или нещо от сорта newsm78
Иначе си мисля,че бебетата като навършат 3-4 месеца може да се ходи с тях в други градове,аз имам и познати,които летят с децата си...аа отделно, че съм виждала мами на плажа с много малки бебоци,но според мен плажа не е място за много малки бебета,че има доста летни вируси,мръсотии и слънце,което не е безопасно,но това пак са си мои разсъждения newsm78
Имам приятелка която заведе бебето на морето в 6 месец и седя там 3 месеца,като го е водила всеки ден на плажа(разбира се само сутрин от 9 до 10 и то не на пряко слънце) и детето се чувства много добре...според мен нещата са си до усещане и свикване и според виждането на родителите.
Знам само,че на дългите пътувания трябва да се правят почивки защото бебчетата се изморяват да седят в столчетата за кола.мамите с опит мога да кажат Hug

# 98
Алекс, това е формулата, по която и лекарите изчисляват термина:)
Крампите се получават при дисбаланс на количествата на калий, калций и магнезий в мускулите.

# 99
  • София
Явно само за мен е нова формулата значи  Embarassed аз бях гледала някаква, при която се връщат месеци и се добавят дни, ама въобще не се сетих, че цифтите са пак същите  newsm78 ама нищо де, малко се изложих ама ще ме извините  hahaha

Иначе за покупките аз всичко съм си харесала, сега чакам да почнем ремонта, изчистваме след него и се почва пазаруването, въпреки, че нашата близка доста неща ще ни даде, но си има и доста неща за купуване Simple Smile

Цункам ви по пупите и да се пазите

# 100
Здравейте, мамчета  Peace Докато успея да ви прочета и хоп то нова тема с вече седем изписани страници  Crazy Само така! Благодаря на мамите за разясненията/ бях писала за притесненията ми отностно мускулната треска отдолу и че не усещам бебчо/, но както и вие казахте, всичко си е окей- мишленцето си ме ритка редовно отново, явно е било затишие пред буря  Crazy Гледам, че за колички и за дрешките сте отворили тема, та да си кажа и аз. За количката идея си нямам какво да избера! Хем искам да е лека, но достатъчно стабилна, хем рамата й да се сгъва до минимум, за да мога да си я прибирам в багажника на малката ми кола- примерно с на Чико/ племенницата ми е с такава/ е много трудно и какви ли не гимнастики правим, за да я събера там. И асансиора също ни е доста тесен... Aaa и ми се иска да е триколка ooooh! Засега съм харесала ABC Design Cobra, но ще видим Simple Smile Коша за кола ще ползвам този на Чико- не смятам за нужно само да трупаме кошове  newsm78 http://www.novobebe.com/productDetails-bg-4269.html А за тази марка не срещнах нищо май написано, на мен ми изглежда добре, само колелетата ми се виждат малко малки. Някой ползвал ли я е? Иначе като характеристика и цвят е страхотна  Heart Eyes /аз съм си решила, че бебко ще е момиченце и само момичешки работи гледам, и ако на ФМ се окаже друго, ще трябва да се пренастроя/  Rolling Eyes Не че ако е момченце, ще го върнем  bowuu Да е живо и здраво, пък каквото е- ще си е нашето най- голямо съкровище  Heart Eyes И за дрешките съм пак в чуденка- дали да са с къс или дълъг ръкав дрешките newsm78 но това ще го решавам по- нататък, като поне пола знаем, че може да подарявам на мамите с момиченца розови рокли  newsm62 Охх, олях се с писане, ама така е като днес цял ден почти с никой не съм си говорила, сега отивам да досаждам на милото  tooth

# 101
Здравейте мами Simple Smile Аз се чувствам една идея по-добре, явно лекарствата започнаха да действат. Този Биопарокс е уникален. Но ще трябва да минат още няколко дни да се възстановя напълно. Сега имам проблем със захранването, че нямам никакьв апетит и имам много силни киселини. За три дни сьм свалила 2 килограма. Благодаря на всички мами, които мислиха за мен тия дни  Hug

Аз знам, че крампите са липса на магнезии в магазина. Дори на кутията на магнерича  май пише, че е за сьрдечно съдови заболявания, мускулни крампи и бременност.
Комплект за изписване мисля да си направим сами, но ако нещо ми попадне като цена и качество ще го взема .
Количката, която сме харесали е тази на Jane MUUM Matrix 2012 http://www.bebe-best.com/jane-detska-kolitchka-muum-matrix-p73-v … 2012-p-30399.html. Какво ще кажете за цвета - лилаво с тьмно синьо, подходящ ли е за момче? Другия ни избор беше количката на Ivangeline X-Lander X move http://www.novobebe.com/X-lander-Xmove-2012-Australia-_bebeshka- … a-2-v-1-4041.html
За пътуването на новороденото - имаме вила на Варна, която мислим да посетим септември месец, ако всичко е наред разбира се. Тогава бебко ще е на около 3 месеца и малко, живот и здраве. Затова се спряхме и на количката Jane Muum Matrix, защото кошът за новоредно се приспособява в колата в напълно легнало положение и така бебко може да пътува дълго време. В обикновените столчета за кола трябва бебето да се вади от столчето на всеки час, защото позата притиска дробчетата му. Отделно коша за новородено се преобразува и става и на обикновено седящо столче за кола за по-голямо бебе до 12 месеца.
За ваксините - незнам, винаги съм мислила, че са много важни, но след нашумелите новини за бебето, което е в будна кома след ваксина незнам колко са безопасни  newsm78 Сега съм объркана!

Много дълго стана, исках да обхвана всички теми  Hug Лека вечер на всички!

# 102
  • София
Тъй като се заговорихме за ваксини и тъй като и ние сме в чуденка, ето един линк, който мисля, че е доста полезен по темата:

Документи, книги, филми и клиповe по темата "ваксини"

# 103
shmoksi супер че се оправяш вече,че доста ти се проточи май настинката...
относно цвета на количката много ми харесва и си мисля че всички цветове са подходящи и отиват на бебетата,аз даже за беба бях харесала една синя Laughing,но взехме зеленчка Hug
За ваксините аз смятам да сложа задължителните,а за другите ще поумувам и ще попитам всичките си родили приятелки те какво са направили,както и до педиатър.
До сега на лекциите сме чули, че е хубаво да се слагат ваксините,но да не забравяме,че те са и с рекламна цел като например за ротавирус...

# 104
Здравейте мили мамчета,

Аз da не остана назад, качих току що снимка на тумбака от днес, понеже точно днес съм в 20та седмица, освен това качих снимка и на нашето бебче от днес. Искам да попитам Ева_Бева дали снимката е правена на 3Д или 4Д, качеството е много хубаво и всичко се вижда толкова ясно. И аз искам да си направя 4Д но тук струва 250 евро и още се чудя дали ми се дават толкова пари за това.

Алекс да те попитам понеже ти си писала че твоята плацента е предна и затова образът не е толкова ясен. Понеже и моята плацента е предна, пада се някъде под пъпа и бебето е точно под нея си мисля че и при мен може да не се види много ясно. Можеш ли да ми кажеш къде точно е твоята плацента ?

Днес понеже бях толкова развълнувана от новината че ще си имаме момиче отидох да се разходя по магазините и направих първата си покупка за бебка, много сладко костюмче с шапка с котешки ушички, боди с едно розово коте и панталонче в същата разцветка като шапката, много е сладурско и може на изписването да облека беба така, въпреки че то тук няма изписване като в БГ.

А за пътуването с бебо, може да ме сметнете за луда но аз си мисля в края на август живот и здраве ако всичко е наред да летим с бебето до Варна. Моята баба има юбилей на 31 август, става на 80 години и много искам да и занеса правнучето като подарък. Освен това най добрата ми приятелка се жени на 26 август и съм поканена за кума, така че се надявам че бебка няма да има нищо против да лети.
Имам позната финландка която с 3 седмичното си бебе летя до New York за да покаже бебето на сестра си. Тук по принцип бебетата от много малки ги мъкнат навсякъде. Надявам се че 2 часа и половина полет до Варна няма да се отрази зле на бебка, но да видим има много време до тогава.

Аз лягам да почивам че от толкова емоции днес се изморих.
Сладки сънища

Общи условия

Активация на акаунт