Отговори
# 435
здравейте,момичета!   bouquet
аз вчера бях на преглед,док.ми изписа не знам защо желязо и ми смени фолиевата к-на с друга 5мг и трябва да я пия 3 пъти на ден,а желязото 2 пъти на ден. ще пробвам ,ако ми става лошо от желязото няма да го пия.иначе видяхме бебчо пораснало е вече е 2,5см имаме си ръчички,краченца и огромна главичка  Laughing док.каза че е много добре и след 20.02 ме вика да му мери гънката на вратлето.пусна ми да видя колко кръв отива към него ,каза че и това е добре,но трябвало да ям много и за двама   261uu определи ми термина за 2.09

yorka много съжалявам  Hug

# 436
Здравейте и от мен мами   bouquet
аз уж съм по-добре, но пак имам гадене е не е ка то вчера и  онзи ден, че направо  ooooh!
нинка весело изкарване на празника  Hug
Добре дошли и на новите мами  Hug

# 437
Здравейте и от мен, аз още се излежавам   Mr. Green
Йорка, съжалявам  Hug
Нинка, честит ви празник   bouquet
Хубав ден !
Болните да се оправят бързо  Praynig

# 438
                                                                                                                                                                     http://baby.galix.bg/93/ Количка мисля да е тази.(дано успях да го кача newsm78)

tuitito Тази количка е 23 кг  Shocked Shocked Сигурна ли си, че искаш такава?!? Ще можеш ли сама да я вдигаш и прибираш примерно в багажник на кола, асансьор?

Не знам какви са ви условията там, но количка + бебета (23кг + 2х10кг = 40  Shocked) няма да може да вдигаш изобщо - ако се наложи да минаваш подлези, да прескачаш препятствие. А ако живееш на улица с наклон (било то и лек) ти ще носиш цялата тежест на количката и нагоре и надолу.

Помисли добре какви са ви условията и дали ще е ок за теб. Първото си дете разхождах с една мама с близнаци, количката ѝ беше 12кг, улицата ни е със съвсем слаб наклон и се препотяваше няколко пъти докато ги завлачи догоре. Веднъж се опитах да ѝ помогна и   newsm61
При всички положения гледай да я изпробваш добре, да я разходиш малко преди това да видиш дали е маневрена.

# 439
Добър ви ден от несмко Hug
Ние вчера бяхме на доктор - расте гадината Laughing - 24мм, 9гс + и ме викат чак след месец. И слава богу, че обриви получавам от тия доктори Laughing
Увисна ми ченето като разбрах, че трябва да доплатя 110 ЕВРО за ранната диагностика на Даун - касата не го поемала това на жени под 36г. Shocked Аз ли бъркам или в БГ си се включваше в бременилската пътека?
И сега се чудим с мъж ми да го правим ли - в крайна сметка това е просто статисика и гаранция няма...

# 440
  • София
Денчо, моето лично мнение е, че не трябва да е пропускат ранните изследвания, в много случаи се оказват от изключителна важност.  110 евро са много, но не са чак такава непосилна сума.  В България БХС струва по-малко от 20 лв., но това няма никакво значение, не всичко е сравнимо в различните държави, знаеш.

По повод на количките - имате още 6-7 месеца, в които да си смените мнението и решението поне 2 пъти Wink  Твърде рано е да се избира от сега.  Има една неизчитаема тема за количките, може да потърсите мнения там.

На мен пък ми прави впечатление, че засега в темата пишат предимно момичета, които чакат второ дете.  Дали другите все още не се престрашават?  newsm78

# 441
Здрасти Den4o, аз съм платено и незнам дали се поема от касата, мисля че не, но миналата седмица правих и ми беше 25 лв. Малко множко ми се струва при вас.

# 442
  • София
pumpal здравей, сигурно сме комшийки Simple Smile аз също мисля да се запиша за ЖК при д-р Папукчиев от 25 П-ка. Четох много хубави отзиви за него, а и ти го похвали. Вече имам направление от личния лекар и се чудя кога трябва да си запиша час при д-р Папукчиев. Имаш ли представа колко време предварително трябва да се запише час. Май трябва скоро да отида  Thinking
Първо му звъниш по телефона(0887663435) и ако е съгласен да ти стане наблюдаваш АГ, тогава отиваш. Попитай  кой номер талон ти трябва. Имай в предвид, че има много пациентки и не винаги се съгласява, да приеме нови. Ще му кажеш, че приятелки, на които им е следял бременността са ти го препоръчали.
Успех. Прекрасен лекар е и е невероятен кавалер.  Peace

# 443
Добър ви ден от несмко Hug
Ние вчера бяхме на доктор - расте гадината Laughing - 24мм, 9гс + и ме викат чак след месец. И слава богу, че обриви получавам от тия доктори Laughing
Увисна ми ченето като разбрах, че трябва да доплатя 110 ЕВРО за ранната диагностика на Даун - касата не го поемала това на жени под 36г. Shocked Аз ли бъркам или в БГ си се включваше в бременилската пътека?
И сега се чудим с мъж ми да го правим ли - в крайна сметка това е просто статисика и гаранция няма...

Den4o какво разбираш под ранна диагностика на Даун? Това само кръвното изследване ли е, т.е. при нас се нарича биохимичен скрининг (около 20-25лв). Освен него в 11-13седмица може да се отиде и на фетална морфология за замерване на нухалната гънка (към 60-110лв) - това също се води ранна диагностика на Даун. И двете тук се плащат и под и над 36г. и са по желание.

На мен дори не са ми ги споменавали на ЖК при първата бременност, ходих на БХС чак в 17та седмица, лош статистически резултат и оттам директно на амниоцентеза. Резултати от амниоцентезата също не излязоха заради кръв в пробата, язък за риска  ooooh! ooooh!.

Та с две думи повече няма да стигам дотам - в 11та седмица отивам на ФМ, за БХС ще си помисля -хормоните ми обикновено са извън всякакви статистики  Mr. Green А в 12та седмица ще си направя чисто новото кръвно генетично изследване за Даун - http://www.prenatest.bg . Лабораторията всъщност е в Германия и изследването е немско, в щатите се прави подобно от години. Няма да рискувам повече напразно с амниоцентеза, пък и двамата с мъжо сме на възраст (аз на 35, той над 40  Blush) и искаме да сме сигурни, че всичко ще е наред.

# 444
  • До морето :)
В Бургас БХС е около 50 лв, но това не е желателно да се прави тука. Кръвта не трябва да се транспортира, защото влияе на резултатите. Та де факто излиза повече. Отделно пък УЗ изследване преди това е 80-100 лв. Пак е на половина де, от 110 евро.

# 445
  • София
Здравейте, момичета! За съжаление аз бях дотук. Снощи прокървих и отидох в АГ - оказа се, че наистина е било кухо яйце и правя аборт. Днес ме кюртираха. Не искам да ви описвам състоянието си, не искам да помрачавам вашето щастие. Изтрийте ме от първата страничка, а аз не съм загубила надежда - когато имам положителен резултат, непременно ще се отчета и при вас! Желая на септемврийската група аз да съм последното момиче, което я напуска! Прегръщам всички ви  Hug
Много съжалявам за теб миличка. Hug
 Дано следващият път имаш късмет. Пък и нали казват, че всяко зло за добро.
Успех и ти пожелавам следващият път да има бебе.... Hug Hug Hug Praynig Peace

# 446
  • До морето :)
Някъде бях чела, че ЗК поема БХС на жени над 35 години.

# 447
Денчо, и аз съм в немско и съм пред същата дилема, т.е. за мен не е дилема де. Аз ще го правя, защото съм на 42, но и аз ще плащам. На мен ми обясниха, че ако няма генетична обремененост или история с Даун в рода - не се поема, какво като съм над 36 .... Всъщност ранната диагностика е това, което в БГ е ранната фетална+БХС и се разглеждат заедно резултатите от скрининга и ехографията. Общо взето цената се връзва горе долу колкото в БГ. Обаче тук ме предупредиха, че ранната диагностика не е доказателство, а само може да ориентира какъв е риска. ... Само амниото може да даде 100% отговор за Даун за съжаление. Та си знам, че пак ще се стигне до амнио. Вече правих при първата ми бременност, пак след лош резултат от БХС.

Допълвам си поста, Много интересно и полезно ми беше да прочета за този ПренаТест, обаче там се говори само за положителните резултати, т.е. наличието на даун. Нищо не пише, ако резултатът е отрицателен, на което всички се надяваме, дали това е доказателство, дали е достатъчно, за да си избием от главата всякакви съмнения ... Малко маркетингово ми се струва така като е написано, но ще питам тук за него и после ще пиша. Дай боже наистина да има заместител на амниото, че е голяма гадост, а наистина е рисково изследване.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 14:23 от unique_v

# 448
  • София
Дори да приемем, че цената е от решаващо значение, нали отчитате разликата между стандарта в България и Германия.  Wink
Мисля, че не трябва да се отдава чак такова значение на цената, а по-скоро на смисъла и стойността на изследването.
Аз лично за себе си знам, че не бих поела риска да пренебрегна нещо, което би могло да окаже огромно влияние върху моя живот и този на семейството ми. 
(уф, че звуча досадно и менторски напоследък  ooooh!)

# 449
Споко, Спяща Красавице, и за момент не си ми прозвучала така.

Общи условия

Активация на акаунт