Отговори
# 675
Благодаря за коментарите, изясни ми се картинката, проблемът ми беше,че си мислех,че мамите,които ходят на ЖК, правят само това,което дава касата.
Аз там,където ходя, преглед за следене на бременонст струва 30лв, което включва абдоминален ехограф, сърдечни тонове, мерене на артериално налягане и запис на прегледа на диск, по желание на пациента. Мога да си го позволя веднъж месечно. За изследванията сега се чух с ДжиПито ми и тя ще ми пуска всеки месец направление за показателите,които иска гинекологът.
Моето семейство също не е в цветущо финансово състояние, преди 6 години бяхме супер добре,но се стекоха така събитията,че сега ни е доста трудно. Но аз с първата бременост имах известни проблеми,от които ме спаси един конкретен доктор, спечели ми доверието и затова ходя при него,независимо къде работи. Във въпросната клиника раждането струва 450лв, което включва избор на екип,анестезия и др. консумативи за родилката. Ще ги съберем,ако трябва един малък потребителски кредит ще теглим,но държа за собственото си спокойствие да раждам с помощта на точно този лекар.

Аз физиологично съм също доста зле като някои мами тук, живея само от прясно мляко и понякога бебешка каша. В лице съм жълта-бяла, свалила съм 3 кг, но изглеждам сякаш съм отслабнала повече, в работата ме гледат съчувствено,но казвам,че карам грип и изглежда ми вярват. Мисля да оповестя в края на третия месец, живот и здраве.

Пожелавам бързо оздравяване на всички болни и страдащи от неразположение! Аз първия път доста си напатих с един вирус и лекарства,несъвместими с бремеността,затова няма нищо да казвам,само да пожелая болните мами да са попаднали на компетентни доктори.

# 676
  • До морето :)
Amelly, след като си спокойна при този лекар, не се притеснявай. Не знаех как седят нещата с болничния и направлението, но щом няма проблеми, тогава давай смело. То и аз имам 4 безплатни ехографа - 2 от обикновено направление и 2 които ми се полагат по ЗК. След това на всеки преглед ще си плащам по 30 лв, за да ме гледат с видеозон. А и щом ЛЛ ще ти пуска кръв и урина, значи си пушка.

# 677
Аз избрах да се следя на частно - моята лекарка си е прекратила договора със ЗК, а проследяването по ЗК през първата бременност при друг лекар изобщо не ми хареса  Crazy Имам и допълнително здравно осигуряване, което всъщност ми покрива проследяване на бременност, така че няма да плащам реално.

Аз днес казах на шефа ми, много му олекна, според мен си мислеше, че ще напускам и много беше притеснен като поисках да говорим насаме hahaha Даже се зарадва, каза да не се притеснявам и когато реша да кажа на колегите.

Ще изчакам и прегледа другата седмица и сигурно тогава ще кажа и на колегите, че няма как да го крия още дълго, на кг. не съм мръднала, обаче коремчето расте бързо. Вече не се побирам в дънките, само в едни с един номер по широки и отгоре мятам едно сако да не се вижда, но гардероба ми е силно ограничен. А ако облека бременните дрешки веднага ще лъсна   Crazy

# 678
Аз преборих един грип с Инфлуцид ,мисля че е по щадящ от АБ. За газове препоръчвам Еспумизан мноого помага, и е безвреден за бременни newsm10 !
Аз също ще ходя на частно ,че имам "хубави " спомени от държавната б-ца, за раждането не знам
тук е соленичко ,но зависи как са нещата Mr. Green
Антигона  Hug бързо да оздравявате!
Да се похваля сготвих едно ядене без да ми се гади от миризмата   chef Не че сега ме пропуска , било е моментно , но има подобрение Wink
 Хубава вечер!  :loveuu
Идея за тема:
Септемврийската дружина наближава първата третина

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 22:14 от tuitito

# 679
  • София
Амели, ако не държиш да ходиш на ЖК по ЗК, тогава изобщо не се налага да го правиш и няма да има никакво значение.  Полага се по право на здравноосигурени бременни жени, но не е задължително.  Вече си се ориентирала какво се включва в пакета. 
Миналия път аз поради лични съображения се записах на ЖК по ЗК, въпреки че всъщност се следях при моята лекарка на частно.  Всъщност няма смисъл в такова нещо.
А ти говориш за много ниски цени за частна клиника.  Ще бъде ли нахално да попитам за къде става въпрос, виждам, че си от София?

Момичета, защо смятате, че лекарите, които не работят със ЗК, не издават болнични?  Никой не е задължен да бъде здравноосигурен, както и никой лекар не е задължен да има договор с касата.  За всички, които са избрали да не се възползват от системата, трябва също да има възможност да отсъстват по болест, нали? Wink

Бързо оздравяване на всички Hug

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 22:52 от Sleeping Beauty

# 680
И аз имам едно предложение за тема!
Септември е далече, но мама няма търпение вече!

# 681
  • До морето :)
Полът на СЕПТЕМВРИйчето ние гадаем, но едва ли скоро ще го узнаем.

Добро утро!

# 682
Лече, много ми харесва! Браво!
Сега видях, че тази която съм измислива, вече е имало подобна тема!
Добро утро на всички!  bouquet

# 683
За газове препоръчвам Еспумизан мноого помага, и е безвреден за бременни !
Аз изрично попитах моята докторка за еспумизана и тя ми каза, че няма данни да е вреден - просто не са провели достатъчно изследвания и да имам едно на ум.

# 684
Добро утроо Simple Smile
Много неприятно това с болестите Sad момичета бързо да оздравявате  bouquet
По повод ЖК - аз съм решила да се следя на частно.И преди да забременея съм била на частно.
Дори реших да си платя пакет, който включва определени неща, (прегледи и изследвания), които са достатъчни за проследяване на една нормална бременност ( моля се моята да е такава Praynig).
В пакета не е включена ФМ, но нея ще я плащам.
Вие мислите ли да правите ранната ФМ в 11-14 гг.с.? Питам сега, защото разбрах, че часовете се записват ро - рано.
За състоянието ми- нямам некакви екстри освен леки болки от време на време:( и лекарката ми каза да пазя леглото през уикенда.
Приятен ден от мен Simple Smile

# 685
Аз ще си правя ФМ и БХС. НА 19.02 е ФМ, а до 2 дена трябва да изпратим кръвна проба и за БХС.

# 686
  • София
Добро утро момичета,

и аз съм на 19.02 на ФМ във Фемина при Славова, но е добре вече да реша дали ще правя БХС  newsm78
MuJIuHka, ти къде ще ходиш на БХС? И как е процедурата, записваш час по телефона? На мен ми казаха, че в Щерев правят БХС и се чудя дали там да не отида... Това което знам, е че трябва да се направи на 11 навършени седмици, така че точно тогава някъде трябва да ми бъде и БХСто....

Относно ЖК, аз реших да се водя на две места, на частно до сега, но без абонамент, и на ЖК отделно. Не знам дали има смисъл от това, но за сега така съм го решила, пък да видим Simple Smile поне изследванията кръв, урина и ала бала да минат по ЗК.

# 687
Аз мисля задължително да направя ФМ , заради този грип и лекарствата . Предполагам оптималния срок е 12 г.с. ?

# 688
Цитат
За газове препоръчвам Еспумизан мноого помага, и е безвреден за бременни !
Аз изрично попитах моята докторка за еспумизана и тя ми каза, че няма данни да е вреден - просто не са провели достатъчно изследвания и да имам едно на ум.
                                                                                                                                                                                  "Няма основания да се избягва приложението на Еспумизан по време на бременност и кърмене"-
 цитирам листовката ,има лекарства на които изрично е упоменато че не са достатъчно тествани при бременност ,или се назначават при пресметнат риск само от лекар,е тази лекарка може би иска сама да го тества Thinking За съжаление има и лекари които мразят пациента да е информиран #Cussing out
Пуканка ако ще правиш ФМ по добре ранна и ако се налага късната,тази е по точна.
Хубав ден момичета   bouquet

# 689
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Amelly, и аз ще те помоля да кажеш за коя клиника говориш, защото ми се струва нереално това, което си дала като цени. Навсякъде само ехографа е от 40 кинта нагоре...

Общи условия

Активация на акаунт