Нивиана за дизайна/6/

• 159 161
  • 793
  •   1
Отговори
# 60
Да ви кажа може и да съм в грешка с тоя МДФ,мъжа ми така ми каза ,но много се съмнявам да е разбрал LaughingСпоред мен момчето,което ще ни прави кухнята е съобразил тези подробности.Той ни показа цветове за плотове,за гърбове и за шкафове отделни мостри.

# 61
  • Варна
mida03 , то си личи и по цената...но би трябвало да са го съобразили Peace Успех!

# 62
  • София
Хайде пак да се консултирам. Избрах кухня в цвят орех, мебели в трапезария и дневна - тъмен орех. Стени - бели. Подът ми е дюшеме. Какъв цвят да избера за него? newsm78

# 63
  • София
Нивиана, здравей! Редовно чета темите ти и те поздравявам за отзивчивостта и желанието да помагаш! Оценявам го, среща се все по-рядко...
Искам да те попитам на свой ред и аз за съвет за разпределение на този нестардартен ъглов гардероб.

http://vayana.snimka.bg/architecture/obzavejdane.730721

Като застанеш срещу него от ляво е моята част, а от дясно - на приятеля ми.

Аз искам чекмедже - 1 или 2 за бельо, 2 лоста за дрехи - примерно в квадрат 2. Квадрат 3 ще е на приятеля ми - той иска също 1 или 2 чекмеджета, лост за панталони, лост за дрехи, рафтове за дрехи. В квадрат 1, който се получава глуха част от гардероба 1х1 метър може би пак лостове за дрехи, рафтове...Вътрешното разположение не ми е много ясно, а искам да е максимално използвано и функционално.
Ще съм много благодарна ако дадеш идеи и на мен!
Хубав ден!  bouquet

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 10:22 от Vayana

# 64
Хайде пак да се консултирам. Избрах кухня в цвят орех, мебели в трапезария и дневна - тъмен орех. Стени - бели. Подът ми е дюшеме. Какъв цвят да избера за него? newsm78

Ако може да го избелите. Ако и пода е тъмен  -  ще стане много тъмно може би.

# 65
Здравейте!Пак съм аз.Все още се чудя и затъвам все повече  Tired Вече нищо не ми изглежда хубаво.

Кухнята да кажем,че ще е слонова кост със светъл плот.Ламинатът ще е в някакъв средно светъл топъл цвят.
Какви да са плочките пред кухнята?Досега си мислихме да са светли в топъл нюанс/ като тези например,които са в сегашната ни кухня.На снимката изглеждат сиви,но в действителност за кремави с топли фини прасковени жилки
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6097064.big
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6096943.big

Ще бъдат на цялото пространство,което се заключва в г-образната кухня.НО, незнам да не стои като някаква кръпка,защото цветът ще е съвсем различен от паркета.А и кухнята се пада насреща срещу входната врата и това е първото,което ще се вижда.

Не е ли по-добра идея да избера плочки имитация на паркет,дори и да не са абсолютно същите като ламината?Но поне максимално сходен цвят и нюанс  Thinking Така мисля,че разликата няма да е така фрапираща  newsm78

Другото,което е,че мислим да слагаме остров/или барплот/ след време и напрактика тогава няма да се вижда тази кръпка,но в момента няма да стане  Tired

# 66
  • В градината...

Ако може да го избелите. Ако и пода е тъмен  -  ще стане много тъмно може би.

[/quote]

А как може да се избели паркет?
С масло Осмо излиза май доста скъпо, а и дали може върху него да се положи лак.
А този метод не знам дали ще има добър резултат http://www.nejna.com/%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B2%D0%B0% … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

# 67
Здравейте!Пак съм аз.Все още се чудя и затъвам все повече  Tired Вече нищо не ми изглежда хубаво.

Кухнята да кажем,че ще е слонова кост със светъл плот.Ламинатът ще е в някакъв средно светъл топъл цвят.
Какви да са плочките пред кухнята?Досега си мислихме да са светли в топъл нюанс/ като тези например,които са в сегашната ни кухня.На снимката изглеждат сиви,но в действителност за кремави с топли фини прасковени жилки
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6097064.big
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6096943.big

Ще бъдат на цялото пространство,което се заключва в г-образната кухня.НО, незнам да не стои като някаква кръпка,защото цветът ще е съвсем различен от паркета.А и кухнята се пада насреща срещу входната врата и това е първото,което ще се вижда.

Не е ли по-добра идея да избера плочки имитация на паркет,дори и да не са абсолютно същите като ламината?Но поне максимално сходен цвят и нюанс  Thinking Така мисля,че разликата няма да е така фрапираща  newsm78

Другото,което е,че мислим да слагаме остров/или барплот/ след време и напрактика тогава няма да се вижда тази кръпка,но в момента няма да стане  Tired

А защо направо не е ламинат и пред кухнята?

# 68
lorenca, защото много капя и мокря ,а хубав скъп влагоустойчив ламинат не можем да си позволим в никакъв случай на този етап  Tired

# 69
  • Русе
lorenca, защото много капя и мокря ,а хубав скъп влагоустойчив ламинат не можем да си позволим в никакъв случай на този етап  Tired

Елфичка, ние бяхме с ламинат в апартамента, в никакъв случай не беше скъп навремето. Нищо му няма все още, а дори е наводняван на два пъти. Мисля, че за цена около 20-25 лв може да вземете добър. Плочките предполагам ще са на горе-долу същата цена. Помисли над този вариант. Аз лично не харесвам плочки и затова така разсъждавам Simple Smile.

# 70
Меги, не можем да си позволим ламинат от 20-25 лв.Максимум до 14-15 лв.Всъщност аз не съм виждала чак толкова скъп ламинат  Crazy Всичко е все около 15-тина лв и то хубавичък  Thinking

# 71
lorenca, защото много капя и мокря ,а хубав скъп влагоустойчив ламинат  Tired

И аз съм така  Wink  Не е нужно да е "хубав скъп влагоустойчив".
Ние решихме цялото помещение да е ламинат. Иначе наистина изглежда като кръпка (обаче само докато минат три дни и ти лично свикнеш с "кръпката"Simple Smile))
След като ще слагате плот/ разделител след време и ти харесва да има плочки - слагай, после ще се отделят визуално с плота (ще изтърпиш).

# 72
lorenca, защото много капя и мокря ,а хубав скъп влагоустойчив ламинат  Tired

И аз съм така  Wink  Не е нужно да е "хубав скъп влагоустойчив".
Ние решихме цялото помещение да е ламинат. Иначе наистина изглежда като кръпка (обаче само докато минат три дни и ти лично свикнеш с "кръпката"Simple Smile))
След като ще слагате плот/ разделител след време и ти харесва да има плочки - слагай, после ще се отделят визуално с плота (ще изтърпиш).

Да и аз така си мисля,но сега въпросът е каква да е кръпката  Laughing
Светла като кухнята или "в тон" с ламината  Thinking
При всички положения няма да намерим същия нюанс плочки като ламината,дори и да са имитация на дърво.Но по-малкото зло ли е отколкото съвсем контрастните светли  newsm78

Мъжът ми иска светли полирани /каквито са тук вкъщи,че много лесно се чистят и изглеждат луксозно/,а аз си мисля,че не е особено добра идея да са светли  Thinking

# 73
# 74
  • Русе
Аз честно казано не знам как вървят ламинатите, знам, че има някакви по 7-8 лв, предполагам, че за 14-15 лв няма да са лоши. Мисля, че е добре да сложиш каквото ти харесва, защото трудно се сменя настилка в последствие.

Общи условия

Активация на акаунт