Нивиана за дизайна/6/

• 159 203
  • 793
  •   1
Отговори
# 75
Аз честно казано не знам как вървят ламинатите, знам, че има някакви по 7-8 лв, предполагам, че за 14-15 лв няма да са лоши. Мисля, че е добре да сложиш каквото ти харесва, защото трудно се сменя настилка в последствие.

Скрит текст:
В апртамента ни тук,правихме ремонт миналото лято и сложихме в спалнята един за 10 лв с монтажа,което напрактика е 8 лв.Честно да ти кажа е гадничък.Хубав цвят,но отгоре няма такова лъскаво покритие,а стои по-скоро като дъска,някакси матово  Thinking И се виждат едни такива петна от стъпки под определен ъгъл  Laughing Но иначе е приличен като за спалня, в която се влиза само вечер.

Тези от 14-15 са съвсем друга бира,особено пък ако са на промоция и са били 20 примерно  Peace

Знам,че не се семнят често настилките и точно затова държа да са плочки в кухненското пространство.Защото ако стане нещо примерно след 2-3 години и се надуе трябва да сменяме цялото 75 квадратово помещение, ако не намерим  абсолютно същия декор.

В едната ни детска имаме много хубав ламинат и сега 5 години след поставянето му изобщо го няма никъде  Tired #Всъщност има го на едно единствено място и то на безумна цена,а тогава го бяхме взели на супер промоция.

И стигнах до заключението,че по-добре плочки,поне да съм спокойна,че и да се мокри нищо няма да им стане.  Thinking Но светли или в тон с ламината  Thinking

# 76
  • Русе
Значи дилемата плочки - ламинат е решен Simple Smile.
По отношение на другия въпрос. Какви мебели мислиш в холната част да има? Кухнята разбрах - светло. Може да я направиш изцяло светла, под, мебели, стени, а кухнята примерно по-тъмно и някой цвят за контраст. Мисля, че би станало интересно.

П.П. Ако много ти харесват плочките, които имаш в момента, слагай ги смело. С нещо когато е изпробвано и ти харесва няма как да сбъркаш според мен.

# 77
  • Пловдив
Elfi, не може ли да вземеш малка мостричка от паркета /например в Практикер имат отрязани парчета от някои от декорите, а сигурно и в специализираните магазини за паркет могат да дадат/ и да пробваш как ти стои до избраните плочки? Личното ми мнение е, че при контраст в материалите е логичен контрастът и в цветовете и не би стояло като "кръпка". Остава да подбереш точните комбинации  Peace

# 78
Аз също смятам, че трябва да заложиш на контраста - светли плочки и светли мебели в кухнята, а в дневната - по-тъмни настилка и мебели - изглеждат по-тежко и луксозно. В противен случай има опасност да са с различен нюанс, което мен лично би ме дразнило повече.   

# 79
Здравейте!Пак съм аз.Все още се чудя и затъвам все повече  Tired Вече нищо не ми изглежда хубаво.

Кухнята да кажем,че ще е слонова кост със светъл плот.Ламинатът ще е в някакъв средно светъл топъл цвят.
Какви да са плочките пред кухнята?Досега си мислихме да са светли в топъл нюанс/ като тези например,които са в сегашната ни кухня.На снимката изглеждат сиви,но в действителност за кремави с топли фини прасковени жилки
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6097064.big
http://eliiiii.snimka.bg/other/remont.246954.6096943.big

Ще бъдат на цялото пространство,което се заключва в г-образната кухня.НО, незнам да не стои като някаква кръпка,защото цветът ще е съвсем различен от паркета.А и кухнята се пада насреща срещу входната врата и това е първото,което ще се вижда.

Не е ли по-добра идея да избера плочки имитация на паркет,дори и да не са абсолютно същите като ламината?Но поне максимално сходен цвят и нюанс  Thinking Така мисля,че разликата няма да е така фрапираща  newsm78

Другото,което е,че мислим да слагаме остров/или барплот/ след време и напрактика тогава няма да се вижда тази кръпка,но в момента няма да стане  Tired

Сигурно ще се припокрия с някои мнения, действително винаги стои дилемата  -  контраста  или нюанса.
Ако гладкия цвят  като плочки ви харесва, и ви е удобен за ползване  - то  той е най-ненатрапчив и ще стоят  добре  мебели на него. Визуално и психически ще отделите  кухнята  - което не е чак толкова лош избор принципно. Страхувам се , че няма да намерите близки до ламината плочки, а пък и във  всички случаи  ще  има преходна лайстна.
Колкото и  много внимание да отделяме на подовите настилки  -  защото все пак са финансов  ангажимент, то те са само фон за останалите  неща.

Просто дръжте нещата  в гама, внимавайте паркета да не е много шарен.

# 80
Нивиана, здравей! Редовно чета темите ти и те поздравявам за отзивчивостта и желанието да помагаш! Оценявам го, среща се все по-рядко...
Искам да те попитам на свой ред и аз за съвет за разпределение на този нестардартен ъглов гардероб.

http://vayana.snimka.bg/architecture/obzavejdane.730721

Само първо да попитам  - наложително ли е това  скосяване на триъгълниици - това срещуположни врати ли са? Малко повече  информация за помещението и възможна ли е  друга  конфигурация, или тази  е окончателна? Например такава?

http://niviana.snimka.bg/architecture/20122012.719274.29691078

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 12:42 от Нивиана

# 81
Проблемът е ,че тези плочки ще са единствено и само в заключеното пространство между г-образната кухня.Всичко пред нея и встрани от нея ще е с ламинат.Напрактика тя няма да е отделена психически.Няма чупки,няма нищо.Просто е в единия прав ъгъл на помещението.

Ето отново снимка:
http://eliiiii.snimka.bg/properties/nashata-k-shta.709849.29690991

Този ъгъл насреща до трегера.Това ще е кухнята и плочките ще са до края на кухнята.Всичко наоколо ще е ламинат и за това се притеснявам,че ще е като кръпка  Thinking Напрактика няма да е като отделен кът,защото и масата за хранене няма да е там.

И поглед през входната врата.Точно насреща е кухнята  Peace
http://eliiiii.snimka.bg/properties/nashata-k-shta.709849.28859621

# 82
  • София
Нивиана, здравей! Редовно чета темите ти и те поздравявам за отзивчивостта и желанието да помагаш! Оценявам го, среща се все по-рядко...
Искам да те попитам на свой ред и аз за съвет за разпределение на този нестардартен ъглов гардероб.

http://vayana.snimka.bg/architecture/obzavejdane.730721

Само първо да попитам  - наложително ли е това  скосяване на триъгълниици - това срещуположни врати ли са? Малко повече  информация за помещението и възможна ли е  друга  конфигурация, или тази  е окончателна? Например такава?

http://niviana.snimka.bg/architecture/20122012.719274.29691078

Скосяването се наложи защото до сектор 4 имам тоалетка, от края на която започва вратата,а от другата страна - сектор 5 просто не може да се минава от леглото, което е ново и няма да се сменя. Твоят проект изглежда по-добре и по-голям, но за жалост с тази форма на спалнята и с тези квадрати - 11 кв.м. май друго не може...
Надявам се и да измислиш решение на моите " дадености " Simple Smile

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:13 от Vayana

# 83
Меги, не можем да си позволим ламинат от 20-25 лв.Максимум до 14-15 лв.Всъщност аз не съм виждала чак толкова скъп ламинат  Crazy Всичко е все около 15-тина лв и то хубавичък  Thinking
Има и по-скъпи ламинати.
Ако искаш плочки,мисля чесветли,в никакъв случай да не имитират дърво.При мен има преход между антре и хол/плочки-паркет/Ще снимам.Помисли пак за вариант изцяло паркет-ламинат.)))

# 84
Имам спешна нужда от вашата помощ HugПонеже правим много скоростен ремонт,че бебчо скоро ще се появи и трябва да взимаме много скоростни решения,а така е много рисковано.Та проблема ми е със стените и тяхните цветове.Помещението за което говоря е кухня(която е на преустроен балкон)и трапезария,м/у тях има барплот,които ги разделя.Значи дограмата е почти венге,горните и долните шкафове са Светла севиля,а барплота и гърба са бял лак,за пода на кухнята сме се спряли на бели плочки,които към трапезарията ще преминат в тъмен паркет.Та се чудя как да боядисаме стените в кухнята и трапезарията,а има и един зъб над барплота.Приемам всякакви предложения Grinning

# 85
С тези цветове на мебелите и настилките, мисля че, нямате никакъв проблем с цветовете на стените. Можете да ги боядисате в любимия си цвят - от сиво-синьо, през бежово-лилаво, зелено, жълто до оранжево. Може би трябва да се съобразите с цвета на меката мебел, или налични килими...Лично аз, не обичам "чисти" цветове, харесват ми неопределените нюанси на които не можеш да кажеш точното име, и които дават повече възможности за съчетаване.

# 86
  • Варна
Имам спешна нужда от вашата помощ HugПонеже правим много скоростен ремонт,че бебчо скоро ще се появи и трябва да взимаме много скоростни решения,а така е много рисковано.Та проблема ми е със стените и тяхните цветове.Помещението за което говоря е кухня(която е на преустроен балкон)и трапезария,м/у тях има барплот,които ги разделя.Значи дограмата е почти венге,горните и долните шкафове са Светла севиля,а барплота и гърба са бял лак,за пода на кухнята сме се спряли на бели плочки,които към трапезарията ще преминат в тъмен паркет.Та се чудя как да боядисаме стените в кухнята и трапезарията,а има и един зъб над барплота.Приемам всякакви предложения Grinning
Дограмата ще се вижда ли или ще си има завески? В повечето случаи изобщо няма значение цвета на дограмата за вътрешното обзавеждане, виж за външния облик на сградата да.
Цвета на стените са въпрос на желание  случая, дървесния декор мисля няма да се бие с какъвто и да е цвят.
Аз лично не бих сложила розово (барбенското имам предвид), прасковено или оранж или бананово ли там. Но са си лични мотиви Simple Smile

# 87
  • Варна
mida03 Снимката е произволна, дървесния декор е близо до маслина севиля. Та може да е цветно, многоцветно, монохромно във бежовата гама .... Въпрос на възприятие, дали се търси уникалност и екстравагантност или това стресира и се чувствате по-добре в по обрани тонове.

# 88
  • Стара Загора
Моля и аз за малко помощ. Трябва да боядисаме стените в две стаи на вилата и се чудя какви цветове да изберем. Вратите са тъмно кафяви, прозорците също а ламината също мисля да в кафяво но не много тъмен.Леглата са еднато в сиво, а другото жълто. В стаята със сивата спалня мислех за бледо зелен цвят, а за другата още не мога да реша.Ще кача снимки с цветовете на спалните.

# 89
Здравейте, Нивиана.
Предстои ми нанасяне в жилище на шпакловка и замазка.
Фирмата ми предложи да обзаведе апартамента с бойлер, тоалетна чиния, паркет, ламинат, кухня за 2000 евро за 10 дни. И боядисване на стени, става дума за 50 квадрата.
Добре ли е като цена, понеже мисля аз сама да си го правя. Предполагам 2000 лева да ми излезе. Моля за съвет.
Също така в спалнята искам двете стени да са боядисани в блед портокал, другите две как да ги боядисам.
В кухнята искам да преобладава червеното, идеи?

Общи условия

Активация на акаунт