Баба Марта бързала, две чертички вързала – Бъдещи мами над 35 (тема 39)

• 25 011
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • Истински се вижда само със сърцето.
Добро утро  Simple Smile

Добре дошли на новите момичета   bouquet

Аз бях през почивните дни в Свиленград при ММ та малко се поразтъжихме с него и вчера го изпратих за Австрия.
Гледам тук разни стратегии сте обсъждали Simple Smile беше ми интересно да ги прочета.

А и темичката се пораздвижи малко, ама чакам някой да развее положителен тест, че много голям застой нещо.

Hug за всички и да сложа към кафето една закуска  Mr. Green

# 166
  • В градината...
Ели, мерси за закуската, починали сте си, виждам  Peace

И от мен - добре дошли на новите момичета, дано скоро да се похвалите   bouquet

# 167
Мамче, привет и от мен и благодаря за кафето и закуската (Ели   Hug)

Аз днес посрещам свеки ... и съм обещала да й готвя боб  Joy

# 168
Аз направих тест няколко дни (4) преди цикъла - отрицателен. Много добре знам, че трябва да се изчака, но не се сдържах... Сега пак чакам цикъл ... Или чудо Laughing  И се успокоявам с джък фуд  Embarassed

# 169
Здравейте, момичета!

Тези дни нямах много време и сега ви изчетох наведнъж.  AnaLena, дано да чакаш цели 9 месеца  Wink

Аз съм изправена за пореден път пред  дилема. Отдава ми се възможност да започна нова работа, която искам от около година. Обаче....моя човек е против, тъй като сегашната ми работа била сигурна, там ще взимам същите пари, защо да се местя...дрън дрън.  Sad А пък аз не си харесвам настоящото място, нито колегите, нито самата работа, нито условията, нищо....и от 3 дни спорим на висок тон .
А и на всичкото отгоре нещо ме човърка. Ако започна на новото място, трябва ли да кажа за опитите ни за бебе, защото позицията е сравнително отговорна и около два месеца ще навлизам ,така да се каже. Т. е да не стане така, че тъкмо вляза в час и хоп, бременна /то дай боже, де/, някак некоректно ми се вижда.
Уф, не мога да се изразявам писмено! Работата е там, че при мен нещата винаги се случват наведнъж и винаги трябва да избирам.

# 170
AnaLena, ще чакаме заедно с теб Чудото. Praynig
Зодия Телец, винаги ни се предоставя възможност за избори.И никой не е закрепостен в сегашното си положение, докато сам не реши да е така. Peace
Обичам да си служа с такива мъдри мисли, които съм срещала и се стремя да се уча от тях.
Това, което искам да ти кажа е, да направиш това, което ти подсказва сърцето.След като не се чувстваш добре в сегашното положение - промени го.Ето затова и ти се дава този шанс(с новата работа).
А бебчето е Божа работа и когато дойде, ще намериш пътя също.Отговорите са в самите нас.Успех! Hug

# 171
Зодия Телец, да се метна тук със съвет като една истинска бъдеща свекърва:)
Щом искаш тази нова работа от година изобщо не се чуди...просто я започвай.
Това че сегашната била сигурна...няма сигурни неща освен ако сама не си си шеф. Утре ще стане шефа на криво ще се изпокарате и ще приключиш с нея.
Лично мое мнение че човек не трябва да променя желанията си нищо че бебеправи. И аз едни планове си бях начертала ама господ най-много се сме на тея с плановете.
За бебеправенето на новата работа няма какво да биеш камбаната. Аз имах клауза в договора да не забременявам две години..
Изобщо не е некоректно...какво ако забременееш случайно ще го махнеш щото е некоректно ли?
Стискам палци нещата да се наредт така както най ти се иска.

# 172
  • София
Аз пък съм на мнение,че няма да е коректно наистина да се започне нова работа и да цъфнеш един скорошен ден с новината,че си бременна...в моята работа имах 10г.стаж когато забременях , че се и наложи да излезна веднага в болничен до самото раждане,а м. септември 2010 ме и повишиха и аз хоп-бременна м.10...стана ми криво...честно,въпреки че съм старо куче,някак ми се вижда некоректно..наложи се да зарежа един много важен проект на който бях ръководител...
Та..или бих отложила бебето зардади новата работа-/което за мен е глупаво-предвид възрастта/, или бих си останала на старата работа и да си изкарам едно прилично спокойно майчинство, пък след него нови възможности.

# 173
Eхооо ,момичета да не сте ме забравили  Naughty,тук съм дива и щастлива ,имам си мъж от събота вечер newsm44
AnaLena,имаш стиснати палци и от мен,ха дано развееш тест ,че да се отпуши темичката Praynig
Дари,да нагостиш с хубав ,музикален боб свекъра Mr. Green
Зодия Телец,мисля че нещата ще се наредят от самосебе си, Hug
Момичета ,нещо цикъла ми се скъсява,винаги ми е бил ,като часовник на 25ден,но миналия месец на 23ден,този месец май пак ще е рано, рано,чакам го на 16.02.,но го усещам на завоя е ако не днес,то утре със сигурност ще съм цъфнала ooooh!Оплаках се Mr. Green

# 174
Ели, мерси за хубавата закусчица! Hug

Зодия Телец, много различни мнения явно ще чуеш! GrinningИ аз съм за новата работа. Отдавна я искаш все пак, пък и не се чустваш добре на сегашната. Що се отнася до бебеправенето, ами на нашите години може да минат доста месеци докато видим положителния тест. Пожелавам ти да го видиш по-бързо, но все пак трябва да сме реални, че над 35 не се забременява от раз както като си на 25, в повечето случаи бавничко си става. Peace

Ана, стскам палци за + тест. Hug

Дари,твоята свекърва много скромна, не пита за мръвка, а за бобец. Grinning

# 175
  • В градината...
Даре, подкрепям, бобът си е класика  Whistling

З. Телец, знаеш ли, аз от 22-годишна правя планове за бебе. И още оттогава съобразявах всичко с мисълта - ами ако забременея ? Само като си помисля, колко излишни страхове са ме тормозили, може би щях да бъда по-решителна за кариерата си и много по-отрано да израсна в нея. 16 години минаха под знака на вероятностите, които може да ми се случат. Ето, последно, миналата година пак се тормозих - ще направим сватба, ама ако чакам лятото, може и да съм бременна, тогава какво? Е, сватбата мина, не забременях. После - ще купим къща, ще правим огромен ремонт - как ще стане, ако забременея, е пак не забременях. Не се решавам да правя инсеминации, инвитро и др., заради големия ангажимент с пътувания и отсъствия от работа. Все се опасявах да поемам големи отговорности. Но, на нашите години, уви, както са ти казали, бебетата не стават за 1 месец. Остави нещата да се случват от само себе си.  Peace

# 176
Благодаря ви, момичета, че взехте проблема ми толкова сериозно. Hug

...........................................................................
Та..или бих отложила бебето зардади новата работа-/което за мен е глупаво-предвид възрастта/, или бих си останала на старата работа и да си изкарам едно прилично спокойно майчинство, пък след него нови възможности.

Аз ако съм сигурна, че ще забременея утре, естествено, че ще си стоя на д-то ....Само че ние тепърва почваме с изследвания, доктори и т.н.
Срокът ми за отговор за работата е до довечера в 18.00ч, така че......ама ще започна, пък да става каквото ще   Simple Smile

ПП. Как ми се прияде боб с люта чушка  Grinning

# 177
Миле-на, и аз усещам зад завоя разни натрапници, но все се надявам да бъркам едното с другото  Twisted Evil Моят цикъл също се скъсява отвреме навреме, което съвсем ме озадачава как да правя сметките, затова изобщо не се доверявам на календара. Та ще видим какво ще веем, май ще е бяло знаме, но аз не съм си и представила, че така лесно ще стане. Пък и тук във форума е хубаво  Hug
Зодия Телец, когато забременях за първи път, не беше планирано и бях на крачка да подпиша много добър договор, но се отказах, защото реших, че не коректно. После съжалих, защото с това, че ми предлагаха твърд договор (в чужбина) показваха, че много ме ценят и едва ли щеше да е проблем да ме изчакат 6 месеца. А бяха много свястна компания. Аз, обаче, просто отказах без коментар и постъпих тъпо, че не разговарях най-нормално с тях. Много зависи от самата работа и от това, ти колко смяташ да отсъстваш. Ако мислиш, че ще бъде две години, може би е много, но ако имаш възможност да се върнеш сравнително скоро... Пък и ти не си още бременна, ще имаш време да навлезеш, а после ще направиш пауза и пак ще се върнеш. Важно е човек да харесва работата си, иначе тежи... А клаузи, които поставят условие за забременяване са незаконни. Никой няма право официално да иска такова нещо. Друг е въпросът, че много пъти това стои като устнопоставено изискване.
Все пак, колкото и акъл да даваме ти знаеш и усещаш най-добре как да постъпиш  Peace

# 178
Защо след 35 не става за 1 месец? Нали пак си ни функционира организма... Аз с първото ми дете чаках да стане 4 години на 29 бях и сега ако чакам толкова по 2 за второто, ще изляза в пенсия, тъкмо да мога да си го гледам на спокойствие  Mr. Green

# 179
  • Бургас
Щото... до организма си е. Има и такива, при които става за един месец. Искрено се надявам и при нас да стане бързо, макар че съм скептична. Моят смята, че трябва да си стане от само себе си - да не се правят тестове, да се следят дни и т.н. Не можел той по график нищо да прави, тъй каза, трябвало отвътре да му дойде.  Отделно седмицата ни е толкова натоварена, че се прибираме късно вечер всеки ден, само в събота и неделя имаме повече време, ама знам ли аз коя събота и неделя точно е тази, която трябва... Все се успокоявам, че имам още време, лятото ходих на преглед, уж всичко ми е наред. Вярно, че не правих по-задълбочени изследвания, само с ехограф ме гледа докторът, но каза, че няма сраствания, други проблеми също не откри.

Аз съм съгласна с мнението на magnet_for_happiness . Поставям се в позицията на работодателя, особено ако е някаква специфична сериозна позиция, изискваща качествен човек. Тъкмо съм го намерила с толкова труд и усилия и изведнъж да търся нов... Пък и на мен самата ще ми е криво, ако тъкмо съм си намерила мечтаната работа, хубаво ми е да я върша и изведнъж изляза в майчинство. По-скоро бих се договорила с работодателя ако това все пак се случи, да се върна бързо.

Общи условия

Активация на акаунт