С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 083
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
I_v_E благодаря за подкрепата, радвам се за Вас - все едно ние се облекчихме , дано и ние се похвалим скоро.

# 61
  • sofiq
здр мами да се похваля че днеска сутринта ни падна пъпчето и скоро ще се къпем спокойно в коритото а сега ще направим и първото излизане на терасата лек ден

# 62
  • Варна
Да опитам да попиша...
Днес имаме месечинка, но сме много криви и с колики от сутринта... Честито и на Маги, Поли и Софи, които както Кости каза са ни астрални близначета, че и две от тях са от Варна... може и да се засичаме по рождените дни!!!
Момичета имам едно притеснение - Бобо ака много често - поне 6-8 пъти и то не винаги е гъсто - често е като гъст Сок/нектар/, но стои течно като сменям веднага памперса. Като цвят е понякога жълто, понякога има зеленикав отенък... /обичам броколи и зелени ябълки/ и мирише. Една приятелка каза че не мирише на нейното бебе и незнам дали е нормално. Притеснява ме това толкова често акане. Преди беше по време на хранене - сега е около 20 мин. след хранене и съответно ако е заспал се събужда от това. Понякога се налага да не сменям памперса /особено вечер/ защото ще го събудя напълно ако го направя. Има ли и други бебета, които акат така...
Гери и Ради - ето как разбирам че е свършила кърмата - като натиснеш веднага след като пусне бебето или извадиш гърдата - наистина пуска, но пуска няколко пъти и после спира да пуска. Другото е, че Бобо става нервен като спре да пуска. Трето, с което ми е ясно е помпата за кърма - има случаи в които след кърмене не мога и 10 мл. да извадя, което значи, че дори и да продължи да суче и той няма да ги извади. А аз цедя на празно често и знам какво е усещането, че няма кърма.
Утре ако е хубаво времето ще отидем на консултация и като видя какво става с килограмите на Бобо ще реша какво ще правя с кърменето на поискване или ще минем на добавка, защото за жалост живота ми не може да е само кърмене. Минах през това с дъщеря ми, и колкото да си мислех, че сега ще е по-успешно кърменето - нещо не се получава. Не си представям следващата една година това кърмене постоянно, да не говорим за цеденето /та аз имам поне 12 часа в денонощието кърмене и цедене/... Ще продължа да кърмя, но най-вероятно ще си взема и АМ за всеки случай... и ще добавям. Просто не успявам да съчетая кърменето на поискване с гледането на другото дете, а в крайна сметка и то си има нуждата от майка и както Кости писа - се чувствам много виновна че не успявам да се грижа пълноценно за нея. Сигурна съм, че в живота ми често ще се налагат такива избори и може би е време да започна да ги правя.
А за къпането в корито - ние все още отлагаме и май ни е по-удобно на ръка над мивката, че е доста по-малка хамалогията. Знам че на него ще му хареса, обаче аз все бързам да къпя едното, другото, за се храни едното, другото и всяка минута ми е ценна. Румяна така и не я къпехме в корито - направо на столче си мина.
Днес не става за разходки при нас, така че може и да досаждам место /но с по-кратки постове от тук нататък.../

# 63
Руми, по повод на акото Simple Smile При нас е същото положение - почти всеки памперс е пълен, и то е точно каквото го описваш - жълто-зелено и редичко...Една приятелка, която кърми вече година ме успокоява, че това е нормално за кърмените бебета, така че аз засега не се тревожа, даже това ме успокоява, че както казва пепеляшка "щом има разход, има и приход"  Grinning

# 64
Цоп и ние С Боги в новата тема Simple Smile  Hug

Кости,благодарим за хубавата тема   bouquet

# 65
Хайде един запис и от мен  Mr. Green

# 66
Кости, благодаря за страхотната тема!  bouquet
Запис и от нас със Калоян в "Родени"
И при нас с каката е голям проблем,относно вниманието.и тази ревност от нейна страна....а като капак го съчетахме и с махането на памперса и просто е голям купон Whistling
Сега като я пуснахме отново на ясла от време на време ме "гони" гузната съвест,но от друга страна тя там се забавлява цял ден и вечер като се прибере и се радваме и няма много истерични ревове от нейна и от моя страна    Simple Smile
Относно чурката Laughing,сме още в чуденка -едни казват че е твърде рано ,а други че сме закъснели,но с мъжът ми решихме да е след 2-рият месец.Но дали да е по етапно или докрай още не знам как ще го направим.

# 67
Руми, и моят мъник ака по 100 пъти на ден, кога по-редичко, кога не... Зелените нишки са свързани с газовете и са нещо съвсем нормално на тази им възраст. И само да споделя от опит, че гърдите произвеждат кърма и по време на кърмене, след като бебето е изсукало гърдата. Просто от сукането рефлексът се задейства и гърдата пуска още една доза.  Wink Аз много често усещам как пак ми слиза млякото, когато примерно ми е заспал на гърдата и си посуква машинално.

rakhiva, и аз се двоумя как да процедирам със забелването. Педи каза засега да не пипам. Проф. Бранков, който ми е личен кумир също е против, така че май засега нищо няма да правя. Ето една препратка към неговата статия:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=budeshtimaiki&Number=1949171710

# 68
Руми, и моят мъник ака по 100 пъти на ден, кога по-редичко, кога не...

+ 1  Peace

На Косьо днес от едното оченце започнаха да му изтичат такива като гурлички светлички - на марличката седят жълто-зелени. Трябва ли да се съветвам с педиатърката или мога да му капвам физиологичен разтвор. Сериозно ли е?

# 69
Тони, промивай с физ.р-р спокойно. Ако утре е по-зле, с повече секрет и почти залепнало оченце от гурлички, вероятно има конюктивит. Не е страшно, Митачето имаше също. Тогава звънни на педи да ви изпише капки. Peace

# 70
Буби , много ти благодаря!   bouquet Hug
А знаеш ли от какво се предизвиква ? Да не би аз да не правя нещо както трябва в хигиената или е нещо което физиологично се получава ?

# 71
  • Варна
Тони - всичко си правиш както трябва - просто е нормално явление. Само запомни как се прави промивка - само по веднъж търкаш от вън навътре. Ако искаш още веднъж да минеш - ново памуче напоено с разтвора. Не минавай никога два пъти по оченцето с един и същ памук /тампон/ - това е много важно, защото иначе ще постигнеш обратният ефект.

Ох днес малкия е много крив - направо в чудо се виждам. Постоянно е гладен, спи по 10-20 мин. максимум и то с голямо приспиване..., храним се на всеки час - не издържа-а-ам. Не отказва нито храна, нито глюкоза, нито биберон - незнам колики ли са или какво, обаче от сутринта постоянно като не спи и не яде - плаче.

# 72
Тони, и ние сме с тия гурлички  Sad Особено едното оченце направо се залепва през нощта  Sad Лекарката каза да промиваме с физиологичен разтвор винаги, когато има гурлички и ни изписа и капки, ама слагането е адски трудно, или си стиска очите или се върти и не можеш да му уцелиш окото ...лекарката ни каза да единия да отваря оченцето, а другия да слага капките, ама ние не смеем да я натискаме така по очите...  ooooh!

# 73
Хайде и аз да се запиша. Нямаше ме, защото съм все с малкия на ръце. Това дете не млъква, все плаче. Сигурно много се измъчва. Плаче горкичкия със сълзички. Какво ли не опитах, не ми се обяснява. Включително 2 пъти бяхме на доктор и нищо. Сега като по чудо е заспал.

Иначе чета всичко...

# 74
Руми, много добре те разбирам, и при нас горе-долу положението е същото, като включим и това, че аз по цял ден не спя /защото каката не спи/ и почти по цяла нощ /защото бебка не спи/.  Tired Тази сутрин в 5 часа събудих мъжът ми да ме отмени, иначе все е в моите ръце + това, че по цял ден сме тричките "сами" - в смисъл сама съм с двете деца и това дълго кърмене ... не знам
Недоспиването и преумората взеха да си казват думата и кърмата много намаля, за голяма жалост май ще минаваме на добавка. Още повече, че и мен съвестта ме гризе, че каката все е пренебрегната. И поради тази причина взе да копира неща от поведението на бебето, за да й обръщам внимание.  Confused Иска да й обувам панталоните легнала /като на бебето/, да я храня /иначе сама се храни/, да пие вода от шише с накрайник  Shocked и т.н. В нас иска постоянно да я водя за ръка... и други такива. Пък и наскоро доста й се поскарвах за това-онова... и после чак ми се ревеше, че не съм проявила търпение в такива моменти, но когато всичко чака на теб, се изнервяш и реагираш бързо и остро.
Но... каквото такова, колкото има кърма, толкова, какво ли не опитах за увеличаването й... обаче явно липсата на сън и почивка е определящо. Да сме живи и здрави, пък времето ще покаже. Още повече и двете ми деца имат нужда от вниманието и грижите на мама и не ми се иска да се чувства някое от тях пренебрегнато и изолирано.
Извинявам се за тъжния пост.

Общи условия

Активация на акаунт