С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Благодаря ви за отговорите Hug

Буби при нас каката беше бебе-мечта. До 5-ия месец гласа не и чухме, единствено спеше и ядеше. А когато беше будна, си лежеше кротко в шезлонга и глецкаше. Докато сега малката е малко по-трудна и обсебваща, ръце не ми останаха ooooh! И може би затова излитвам угризения към голямата.

Руми при нас акито е точно, както го описваш и пълни по 7-8 памперса. А зеленикавия цвят установих, че се получава ако престоят известно време в памперса(едно от предположенията на Пепеляшка). И смятам, че са точно такива, каквито трябва да бъдат и да не се притесняваш Peace

Руми, много добре те разбирам, и при нас горе-долу положението е същото, като включим и това, че аз по цял ден не спя /защото каката не спи/ и почти по цяла нощ /защото бебка не спи/.  Tired ... иначе все е в моите ръце + това, че по цял ден сме тричките "сами" - в смисъл сама съм с двете деца и това дълго кърмене ... не
... Още повече, че и мен съвестта ме гризе, че каката все е пренебрегната. И поради тази причина взе да копира неща от поведението на бебето, за да й обръщам внимание.  Confused Иска да й обувам панталоните легнала /като на бебето/, да я храня /иначе сама се храни/, да пие вода от шише с накрайник  Shocked и т.н. В нас иска постоянно да я водя за ръка... и други такива. Пък и наскоро доста й се поскарвах за това-онова... и после чак ми се ревеше, че не съм проявила търпение в такива моменти, но когато всичко чака на теб, се изнервяш и реагираш бързо и остро.
Още повече и двете ми деца имат нужда от вниманието и грижите на мама и не ми се иска да се чувства някое от тях пренебрегнато и изолирано.
Все едно аз съм го писала. Но точно поради тази причина вкарах майка в действие и вече всички сме по-спокойни и не викам за щяло и нещяло. Майка се занимава с голямата - извежда я на разходки, вечер спят заедно. А когато бебка е нахранена и просто иска да поспи в нечии ръце, я оставям на баба и, а аз се занимавам с голямата и тя си умира от кеф Mr. Green
Друго си е някой да ти помага Wink

# 76
Добро утро мамчета Wink

По навик минах през "бъдещи майки"  hahaha,докато свикнем с "местенето" Party

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 12:55 от пречупена

# 77
Здравейте,записваме се и ние с бебе Николай в темата.За сега бебчо е сравнително кротичък,такава ми беше и каката като малка. Нашата кака се прояви като ревнивка в началото ,когато ни изписаха от болницата,но вече взе да влиза в час.
 И мен ме мъчат угризения относно по-голямото ми дете и се самообвинявам ,че не мога да и обръщам достатъчно внимание . Вечер когато каката се прибере от ясла ние с бебето се кърмим по един час,после докато приготвя вечерята ,хапнем и минем през банята,то дошло време за другото хранене на бебо Embarassed.А тя милата ми, докато кърмя Ники постоянно обикаля покрай нас и от време на време го целува,а като и доскучее ми казва"мамо,махай бебето икам пателина"(искам пластелина).

# 78
bubi_barabata   прочетох статията и аз си мислех да не е насилствено до долу ,а постепенно докато е в коритото под течаща вода
При нас положението с коликите е ужасно и се сетих ,че при каката използвах бели шумове и доста ми помагаше Embarassed
 днес реших да ги изнамеря и ооооо чудо малкия заспа като къпан  newsm17 newsm17
ето линк ако някой реши да го използва
http://babysleepnoise.com/download.html

# 79
Ради , от къде я изкара тази красавица. Пу за Константин  hahaha
И блузката й готина, обаче  Joy

# 80
Ето я и нашата Йоанка-Калпазанка

# 81
  • София
Момичета, кого да помоля да впише датата на раждането на бебе Мая? Роди се на 06.01.2013.
Поздрави Simple Smile   bouquet

# 82
  • Варна
Ради, Мише - страхотни са малките бонбони - големи куклички са!
Днес голямо затишие - явно всички са по разходки в хубавото време. И ние направихме една тричасова, че и на консултация бяхме.
И сега да се отчета - Бобо е станал 3700, което е с 430 грама повече от преди 12 дни, така че явно започна да си наддава. Няма да дохранвам и ще опитам да намаля цеденето, че явно само в моята глава детето е гладно и не му стига. Ама то сега и аз като се успокоя и нещата се надявам да се наредят, че вече бях почнала постоянно да цедя и да си мисля че той е постоянно гладен. Хубавото е, че от 2 дни макар и по-често гладен започна за 20-30 минути да суче, а не както преди по повече от час. Реално се води че е наддал 630 грама от изписването, обаче той до 10-тия ден сваляше и стигна почти до 3 кг., така че този напредък много ме радва. Питах за акото - казаха нормално, питах за нещо за колики - каза нищо, освен да продължа с Биогаята, питах за чай на Хип - каза че е чиста химия и няма полза - и така си продължаване както до сега - кърмене на поискване, витамин Д и Биогая - нищо друго. Биха ни ваксината и сега е доста спокоен.
С каката имам някакъв напредък, а от утре ще ходи и на градина - чак се замислих, че сега в хубавото време пък ще ми е скучно на разходките без нея... /то и аз нямам угодия/.
Вчера беше някакъв преломен ден - беше много крив и постоянно искаше да суче и имаше колики, но явно си беше пак някакъв такъв скок в растежа и отмина /или отминава/.
Аз май още не съм се отървала от следродилната депресия, че вчера вечерта вече ми се ревеше от всичко. Безсънието, умората, кривотиите и на двете ми деца и можех да викам и да крещя без причина. Днес обаче съм доста по-спокойна, ще кажеш че вчера не е съществувал като ден /макар и все още толкова недоспала, толкова изморена и с бебе с колики и кака с милион желания.../. Надявам се до края на деня да запазя спокойствието и сега понеже и двете ми деца спят, ако мога и аз с тях да поспя - ще си почина малко. По-късно ако ми остане време ще кача и снимков материал.

# 83
Много красиви моми беее! Спокойна съм значи за наште ергени - имат избор.  Wink
Ради, Ивката прилича на теб определено!

От вчера интернетът ми е супер зле, уж щяха да пращат техник, а още никой не е дошъл. Пиша, пиша и или отсреща не ми получават писанията, или не успявам да постна написаното...   #2gunfire

# 84
Красавици, пу, пу!

И ние днес бяхме на консултация, наддала е 1,130кг за цял месец и 3см. ВеЧе е поЧти 4,800кг, а аз се Чудя защо ме болят ръцете.

Ava_Adler готово Wink

Ох, кърмаЧето ме зове...

# 85
  • София
     Здравейте и от нас Simple Smile
 Ние с Тони също ходихме на консултация и ваксина,ве4е сме 5200кг./56см( на 1м.10дни)Simple Smile Днес направихме и първата разходка,беше супер приятно и доста топличко.
   По въпроса  за двете деца,и аз нямам думи ...колкото малкия е кротък -толкова баткото е див,да става топло( да отминават разните вируси ) и да го пускам на детска че да миряса малко... Crazy
   И нас ни мъчат тез секрети по очичките,но днес докторката ме успокои че минавали ,постепенно се отпушвали тез слъзни каналчета,,освен промивка на очичките,друго не ме посъветва,ако някой открие лек да казва Simple Smile

# 86
Forget , много ме раздвоихте ,признавам . Hug Пу , пу !
Ето една снимка от първата СПА процедура на ергена.

Петюша, много ме успокои.Аз постоянно правя промивки с физ.разтвор ,но се чудех дали да не звъня на на педиатър ,за да изписва капки... Иначе не му залепват очичките .Помня ,че единия ми племенник направо не можеше да ги отвори и двете. Rolling Eyes

# 87
  • sofiq
здр и от нас много хубави бебчета имате и ние днес бяхме на първата си разходка по скоро малкия с баба а ние взимахме акта за раждане но си е бил спокоен и е спинкал но след това едвам заспа и все иска да яде утре сме на консултация и ще видим колко сме големи Simple Smileя ми кажете как се качват снимки да покажа и аз моя бебчо

# 88
  • София
 Днес ходихме на "чиста молитва" с Жорето и татко му   Praynig (той беше горд, че се появи за шести път след изписването и че знае да поставя биба ooooh! Sick - да се смея или да плача за последното,но няма да се натоварвам с такива мисли ... Mr. Green) !Момчето кротува в храма и официално вече е въведен в християнското лоно  Heart Eyes Бог да пази нас и децата ни и хубава вечер  Hug

# 89
днес бяхме на консултация, само 500грама сме наддали, цели 2 см, изписаха ни и витамин Д. Имаме кърмаческа криза - малката има  нужда от по големи количества а гърдите не ги произвеждат , почти непрекъснато е на гърда и малко дохранвам , че посинява от рев от глад. Така се притеснявам да не се откаже от кърмата покрай това дохранване, колко ли време ще е необходимо на гърдите да започнат да произвеждат повечко.....
Купихме си въртяща играчка за над кошарката, педиатърката каза че трябва бебето да развива очните мускули, трябва да й заострям вниманието на движещи се предмети. Трябвало вече и по ккоремче да я слагаме, това не сме го правили до сега.
Абе голямо развитие при малкия човек

Общи условия

Активация на акаунт