С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Записче и от нас с Надеждичка  Simple Smile
Най-накрая успях да изчета всичко.Новата ни темичка е страхотна Кости    bouquet
Честито на всички нови мами, много щастие с малките човечета   bouquet
Добре,че ви има момичета  Hug като ви чета намирам отговор на много въпроси които ме вълнуват.
Аз също много му се притеснявах на акото дали е нормално.На цвят и мирис знам,че е добре понеже е златисто жълто.За консистенцията се тревожех понеже като и сменям памперса и често ака като и вдигна крачетата и го виждам като излиза е смесица от течно и гъсто.Воднисто +парченца като пресечено мляко.Понякога има бели зрънца а понякога дори има слузести жилки.Сори за описанието  Simple Smile Педито каза,че жилките били от сополки  newsm78 Тя по принцип май-беше леко настинала след изписването и имаше нещо като хрема и аз незнам.Веднъж на ден и почиствам нослето.Не се запушва но събира по малко.Май-от притеснение да не я простудя много я обличам.Слагам камизолка,боди с дълъг ръкав, надолу памучни ританки  и отгоре гащиризонче плюшено.
Общо взето за човек който гледа трето дете съм прекалено шашната  Embarassed  Grinning

# 91
лагам камизолка,боди с дълъг ръкав, надолу памучни ританки  и отгоре гащиризонче плюшено.

Дидче , извини ме че ще дам мнение , но не го ли обличаш доста. Аз се притеснявам не само да не настине моя ,но и да не го изнежа.

А да ви кажа моя дребен какви ми ги върши.Поне веднъж на ден докато сменям памперса ме напикава хубавичко на фонтанче. Това добре , но преди 2 нощи на среднощното хранене като го сменях успя и да ме наака на фонтанче. Това имам да кажа аз по въпроса с рядкото ако  hahaha hahaha hahaha

# 92
Дидче и аз я обличам така - боди без ръкав, боди с дълъг, чорапки, ританки и отгоре плюшено гащеризонче. В последните дни, понеже беше топло не слагам ританки. Но всеки си преценява според температурите вкъщи Peace У нас обикновено е 20-22 градуса и не мога да кажа, че "умирам от жега".

Тони да нацелуваш сладкото дупе на ергена, да не го урочасаме.
Стойката дунапренова ли е? Че нашата е пластмасова и слагам хавлия, да и е по-мекичко.

От няколко дни и пускам въртящата играчка над леглото и едва днес я забеляза. Хареса и, стоя си в леглото, без да проплаче веднъж цял половин час, за нас това си е рекорд. Няма колики, но често нервничи и иска постоянно на ръце ooooh!

Днес след консултацията се поразходихме из града. Ахх, нямам търпение да дойде пролетта, хубавото време ме спасява от всякакви депресии и мрачни настроения!

# 93
Дидче и аз я обличам така - боди без ръкав, боди с дълъг, чорапки, ританки и отгоре плюшено гащеризонче. В последните дни, понеже беше топло не слагам ританки. Но всеки си преценява според температурите вкъщи Peace У нас обикновено е 20-22 градуса и не мога да кажа, че "умирам от жега".

Кости, всъщност си права. У нас е 30 градуса и аз си ходя по тениска.Вероятно затова ми се струват доста дрешките, но всеки си знае за себе си.
Да , това в коритцето е дунапренена подложка , в комплектчето има и две гъбки ама тях още не сме ги ползвали. Купих го от Джъмбо , а то нали е гръцка верига , така че и при вас може би ще ги намериш.

# 94
  • Варна
Тони с тези 30 градуса - не е добре работата... - ще го изнежиш, изсушава се носната лигавица и почват едни задни хреми... Не е добре за бебетата този въздух.
В нас е 21-23 градуса, за къпането - 25 - 26. Обличам с боди с къс или дълъг ръкав и гащеризон. Ако не спи и ще си лежи само слагам и едно горнище. Като се кърмим гледам да е по-разсъблечен. Ние за навън излизаме така, но и с ескимоса отгоре и с одеалото... С някои гащеризони крачетата му са студени, тогава слагам и едни чорапки. Това с пишкането е редовно при нас - вече задължително действам бързо или му мятам един тензух за всеки случай - поне да напикава него.

# 95
Благодаря за коментарите момичета,точно за това споделям.При нас температурата в стаята е 23-24 градуса.Кости, горе долу и аз по себе си съдя,ако ми е по-хладно завивам я допълнително Simple Smile.Когато пък има слънце стаята става доста топла и свалям долните ританки и камизолка.Нямам търпение да се запролети,ще ми олекне.
Тони това дунапрененото за ваничката е супер,изглежда много удобно.А малкия е голям сладур и явно много му харесва банята Simple Smile А мойта пък хубавица винаги ми устройва засада.Още като свалим памперса и почва едно пишкане и акане,тъкмо я оправя и ще мажа кремче и пак на ново се оплеска цялата Simple Smile) и така поне веднъж на ден.Както каза Буби това жълтото остава направо за вечни времена,даже и изваряване не помага.Не че аз ще тръгна да изварявам,добре че майка се занимава с прането.Наистина друго си е да ти помагат.Сега го оценявам.

# 96
  • София
За пореден път се обърках и си влязох чинно в януарската ни тема, добре че в края Кости ни е сложила препратка насам newsm62

При нас температурата в стаята ни е 22-23 градуса, таткото накупи поне няколко термометъра, сакън нещо да не пропуснем, включително и такъв с влагомер, защото педиатърката каза да следим за влажността да е в рамките между 40-60 процента (въпреки че като се зачетох по темата, различни източници дават различни проценти на влажност). Иначе ние си се обличаме с камизолка или боди с дълъг ръкав и отгоре с плюшено гащеризонче или с комплектче ританки + блузка и мисля, че на малката и е добре. Иначе спинка в чувалче за спане, където да може да си ритка на воля, но забелязвам, че нещо и е отесняло и като и се ограничи свободата на ритничетата и надава вой Laughing На разходка излизаме с комплект долно боди с дълъг ръкав, отгоре с горна по-дебела блузка, плътен гащеризон+шапка и ръкавички и добре опакована в меко порт бебе одеало и покривалото на зимния кош, но като чета вие какво обличате и направо се замислям дали я обличам достатъчно newsm78, но съдя че на детенце му е добре и си спинка спокойно, като почти само нослето му се подава от порт бебе одеалото baby_neutral

И сега един поздрав за всички с едно супер забавно клипче, което вчера ми изпратиха......да чукна на дърво нашият тати не е като тези на клипа: http://www.youtube.com/watch?v=WTij4txO8Uk

Много хубава вечер на всичкиииииииииии!!!

# 97
Тони с тези 30 градуса - не е добре работата... - ще го изнежиш, изсушава се носната лигавица и почват едни задни хреми... Не е добре за бебетата този въздух.
Е , пресилено казах 30  .... в спалнята е 23 , а в хола с градус-два повече. И честичко през деня отварям вратата на терасата да влезе свеж въздух. А през деня  дребния си седи  по боди+гащеризонче+чорапки или  камизолка+ританки+жилетица+чорапки , а ако спи му мятам една лека пелена (Дани,тази която купих от Чиполиното синичката  Wink)
Надявам се ,че така няма да се изнежи.
А за лигавицата на нослето всеки ден му капя физ.разтвор. А и в Бургас поне влажността на въздуха така или иначе ни е в повече  Laughing

# 98
  • Варна
Добро утро!
Да се разпиша рано-рано, че после пак ще има разходки. Днес ще ходя да търся вода за кърмачета, че нещо с преварената не ми харесват нещата. Аз не че давам много вода, обаче за лекарствата, да си измие устата и т.н. ми трябва, а такава ще ми е най-удобна, че иначе няма и къде да я съхранявам. Мислех чайче да давам, но като ме отряза лекарката - ще изчакам още малко. Аз поне да казвам голяма дума от вечерите не мога да се оплача - да става да яде на 3 часа, обаче после веднага заспива, така че нощем се спи - лошото е че точно като заспи и се нааква и незнам какво да го правя. Ето сега я свърши точно тази работа след храненето си в 5:30. Ами ще стои наакан. Тази вечер само е акал 3 пъти...
Обаче наистина се уверих, че спокойствието си се отразява много на децата. Ето вчера се успокоих от килограмите на Боби и цял ден и вечер и аз и той сме много спокойни, храним си се както трябва, наяжда си се... обаче с тази изцедена кърма вечер, сега свикна като си легне в леглото и да чака шишето за да заспи. Вчера реших че няма да се изцеждам постоянно за да събирам за вечерта храна, обаче сега в 6:00 след кърмене - хем беше нахранен от сукането - но не ще да заспи - дадох му шишето с глюкозата и като го засмука започна да се унася - не че кой знае колко пи - 5 мл., обаче си го търси. Сега въпроса опира дали да вкарвам ред и да давам малко изцедена кърма или глюкоза и да заспива в леглото си, или да го оставя да спи при мен в моето легло без такива екстри... - просто на гърда. Знам че привърженичките на кърменето ще изберат вторият вариант, обаче като знам колко се зарадвах преди няколко дни като започна да си спи спокойно в леглото детето... не мога да реша кое от двете е по-доброто.
Хайде започнах пак с размислите и страстите от сутринта... извинете!
Хубав и слънчев ден на всички, следобед ще намина след разходките пак да ви видя...

# 99
Добро утро и от нас!    food010  newsm32
Пак започвам деня с надеждата ,че ще излезем на първа разходка. Мъжо ,въпреки шината ,се съгласи да докуцука до близката градинка за 10-15 минути , за съжаление в момента в Бургас има мъгла и ако не се вдигне до обяд  пак ще се разминем с излизането  Sad

# 100
Добро утро и от мен! Днес и при нас е мъгливо времето и няма да излизаме,поне за сега. Аз да се похваля ,че вчера ни беше първата разходка и мисля, че ни се отрази много добре.Изчакахме да стане време за обедната почивка на таткото и заедно с него отидохме до парка. Бебо беше много спокоен и заспа още докато го сложа в количката, и така си изкара цялата разходка.

# 101
Здравейте мами и беборани!!!!

На 30.01.2013 се родиха нашите принцеси - Сабрина Изабел 3кг, 47см и Давина Никол - 2,7 кг, 48см

Раждане  - нормално, благодаря на екипа на д-р Георгиев от АГ Варна!!!
От събота сме у дома, изцяло сме на кърма, храня ги едновременно, цедя се и замразявам около 100 - 140 гр кърма на ден.

Нямам много време, но ще се опитам да наваксам пропуснатото...
Новата теме е страхотна както винаги Simple Smile
Поздрави и приятни разходки от нас!

# 102
Bella Mama  , хайдеееее , знаеш ли от кога те чакам да се похвалиш. Да са ти честити двете принцеси с холивудски имена  newsm51 Ти си истинска мама-героиня!

# 103
Честита двойна радост на Bella mama   bouquet много щастие Ви желая!
Ние утре сме на първата си консултация.Нямам търпение да видя дали наддава добре  Flutter
Днес бяхме за 10 мин на терасата въпреки,че нямаше слънце.По-важното според мен е да няма вятър .Много и харесва навън,веднага се кротва и заспива  newsm10

# 104
Бела Мама, честити ти принцеси! Да са ви живи и здрави! И браво за хубавите мерки и за кърменето!   bouquet

Аз днес бях на преглед при АГ-то и съм доволна, защото ме похвали, че съм в супер състояние, чиста флора и прочие. Даде ни карт бланш за близости с ММ, но да видим как ще е, че имам лоши спомени за първите пъти след раждането на каката.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт