Момиче или момче, АВГУСТинче в корема на мама расте! - 5

• 27 331
  • 742
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Silviti, всеки уз преглед трябва да включва размерите на бедрото, на раменната кост, на корема и на главата на бебето, на база на тези размери се определя как се движи бебето като големина, плацентата се определя като позиция /предна, задна/ и разположение , измерва се дължината на шийката на матката, нейния ъгъл и се оглежда за конуси.Така протичат моите прегледи.
На ФМ, поне при всички лекари при които аз съм ходила подробно се оглежда мозъка, сърцето, бъбреците , следи се за кръвотока и за нормалната структура на пъпната връв. Тук намирам разликите. А и все пак наистина зависи от задапаратното устройство.
Госип, нормални са тези болежки според моята док, тъй като връзките които поддържат матката са подложени на напрежение поради нейното уголемяване и качване на горе. Супер  много се параноясвах с тях и много ме плашеха, но явно са си в реда на нещата...

# 286
Мерси,мила!Дано е така!Като четох сега за този плацентарен протеин и веднага нов филм в главата ми.Сега пих първата таблетка магнезий-Biolectra,който ми предписаха наскоро и се надявам и той да помогне Simple Smile
Лека нощ,мами,че пак много писах тази вечер!

# 287
Точно заради това казах по напред, че се оказа, че всеки преглед при моя док е ФМ. Освен всички мерки и теглилки, плацента, шийка, гледа и всички вътрешни органи на бебето. Вчера просто ми направи впечатление като каза: "сега да огледаме и новообразувалите се органи"... не знаех, че все още се образуват нови органи...

И все пак, Крис, не забравяй, че ние с теб сме в специализирани клиники, където малко или много докторите с повишено внимание.... Ако трябва да сме обективни, голяма част от редовите АГ не провеждат рутинните си прегледи по описания начин. Свидетели сме на АГ, които дори не пращат на ФМ.... камоли те да седнат да мерят бедрената кост....

# 288
"всеки уз преглед трябва да включва размерите на бедрото, на раменната кост, на корема и на главата на бебето, на база на тези размери се определя как се движи бебето като големина, плацентата се определя като позиция /предна, задна/ и разположение , измерва се дължината на шийката на матката, нейния ъгъл и се оглежда за конуси.Така протичат моите прегледи.
На ФМ, поне при всички лекари при които аз съм ходила подробно се оглежда мозъка, сърцето, бъбреците , следи се за кръвотока и за нормалната структура на пъпната връв. Тук намирам разликите."
 Само да ти кажа,че на мен тези неща не ми ги мери никой,които си споменала.А за плацента досега дума не е станала.А съм по-напред от теб,ама ...късмет.

# 289
Госип,и аз имам болки от време на време,ама повече отляво,левия яйчник може би.Казаха ми че е нормално освен ако болките не са силни. А снощи така си изкараме акъла - през нощта бях легнала по гръб и кихнах силно,така ме сряза че изохках. Мъжът ми много се стресна и аз също. Днес съм ок,но си мислех че ако усетя че ще кихам дали няма да е по-добре да се свия,да си свия краката....уф и аз незнам. Много беше неприятно!
Лека нощ,мамчета, и спокойни сънища!

# 290
  • София
И все пак, Крис, не забравяй, че ние с теб сме в специализирани клиники, където малко или много докторите с повишено внимание.... Ако трябва да сме обективни, голяма част от редовите АГ не провеждат рутинните си прегледи по описания начин. Свидетели сме на АГ, които дори не пращат на ФМ.... камоли те да седнат да мерят бедрената кост....
Tака е, аз затова говоря само от 1л. ед. ч., за мен тези прегледи са рутинни, за другите не знам. Моята док. също не държи да ходя на друго място на ФМ сега, но абсолютно държи да отида на следващата, е аз ще отида на всичките, но това си е мой избор.
Да питам мамите с бебоци около годинка, как се справяте като трябва да идете на преглед, баби ли ги гледат? Ние баби наблизо нямаме, аз в моята клиника си я водя с мен, но на ФМ и на други места някак не е много удобно. До сега все сме като гербови марки, гледачки не съм ползвала, чудя се какъв ми е варианта  Thinking

# 291
Ей това имам предвид. Няма стандарт за следене на бременност. Което е в наш ощърб. Едни доктори виждат бебето на екрана, мерат го от главата до опашната кост и си готов.... други влизат в подробности. И на такива места като форума човек си "сверява часовника" и поне знае какво да иска и очаква.

# 292
Ооооххх мами ще се пръсна вече,корема ми ще гръмне не съм ходила в тоалетната по голяма нужда някъде от седмица сигурно. Ако до утре сутринта не отида,ще си направя на гладно чаша топла вода с мед и лимон,дано да помогне,че незнам утре как ще ям вече,твърд корем и все едно съм в 6 месец

# 293
g0ss1p_g1rl тези "срязвания" са напълно нормални   Peace
Ето сега аз пак съм така, всеки път при рязко ставане, кихане или кашляне, че дори и при смях ми се е случвало.

dobi_86 ама защо ще чакаш до утре?

За кръвотока - моята всеки път го е гледала, от преди си спомням. Така че явно наистина зависи от лекаря.   bouquet

# 294
Защото днес ми казаха че трябва на гладно  Simple Smile

# 295
Аз си мисля, че след една чаша лимонов сок всичко ще си излезе, дори и да не е на гладно ..  Joy

# 296
  • София
доби_86. кисело мляко не помага ли? Аз се притеснявах, че ще се запека, но на ден изяждам по 1-2 млека и стомахът ми е много редовен. Пий много течности!
И мен ме болят яйчниците, особено вечер, особено десният. Успокоявате ме, като казвате, че е нормално, но мен не ме боли при рязко ставане или кихане, а просто като си седя. Другата седмица съм на ЖК и ще питам док.
Вчера пуснахме пак стерилна урина и се оказа, че не съм изчистила пустата бактерия.  #Cussing out
Утре пак на уролог.  Tired

Хайде лека и мека от мен.  smile3524

# 297
  • София
dobi, аз скоро имах подобна драма и ощетих детето с по половин пюре слива и още толкова круша, ефекта беше бърз  Wink

# 298
  • Бургас
момичета, това което споменавате че трябва да включва всеки УЗ преглед според вас.....ами то тогава за какво ще им е да ви пращат на ФМ, а и замислете се по каза се полагат само 2 ехографа за бременни Simple Smile Другото всичкото се заплаща уж допълнително Simple Smile Повечето лекари не искат да се плаща и при всеки преглед оглеждат всичко дали е наред, но много, ама много малко от тях мерят всичко изброено от вас на всеки преглед....

# 299
За запека - ужасно е. Аз в началото бях по-зле , защото и цигарите спрях. Сега по-добре , но не е редовно пак. На мен ми помага - сутрин на гладно лъжица зехтин и лъжица мед после ( че е много гаден зехтина да се глътне само така  Sick ) . Това вече действа почти безотказно , но го правя всяка сутрин!  Naughty Пия си и по едно кафе сутрин , ако ли не - забрави за тоалета . Освен това през деня хапвам овесени трици ( 3 - 4 суп. лъжици ) с кисело мляко , чат пат като се сетя - сушени плодове , вечер яйран. Общо взето това са лековете. Моя док изрично каза да се старая да не допускам запек - че дебелото черво минавало покрай матката и не е хубаво да има напъни и трудно изхождане.

За лекарите и прегледите - незнам. Явно в другите градове не са толкова подробни и обстойни като в София. Тук, в Бургас и частната и ЖК си гледат , но не са от приказливите. Само питам накрая добре ли е бебчо и това е. На ФМ беше малко по-обяснително и толкоз. Но за мен така е и по-добре , че установих , че съм голяма паника и много се филмирам и по-добре по-малко да знам. Че Калчева и без това ме зарива със снимки по които има и измервания - и после голямо четене и сравняване с гестограмите пада , анализирам и и проверявам едва ли не прегледите - не е работа.  Joy И въпреки голямото ми желание да ходя по-често , и въпреки че се водя рискова поради лечение на стерилитет в миналото и пак ме викат веднъж в месеца. Направих си устата и при двамата няколко пъти да ходя по-често , но отсякоха , че всичко ми е наред и няма смисъл по-често. Ще ги слушам , какво да правя.... А и се изкушавам да си самоназначавам изследвания - мани , луда работа ...  Joy Започвам да се убеждавам напоследък , че колкото по-малко зная и разпитвам за подробности , толкова по-добре за мен. Все пак лекар няма да ставам  Joy

Лекичка , че много късно станало ....  smile3524

Общи условия

Активация на акаунт