Момиче или момче, АВГУСТинче в корема на мама расте! - 5

• 27 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, да се отчета и аз. Днес бях на преглед. Лекарката каза, че всички изследвания са ми добре. Каза, че плацентата ми е малко ниско и ще трябва да я наблюдаваме, но това, че ми каза, че ще се видим пак чак след месец ми говори, че проблема не е много сериозен. Назначи ми и изследвания за антитела понеже съм отрицателна кръвна група. Та общо взето това е, ние сме добре и продължаваме да растем Simple Smile
Това, което ме притеснява е, че имам много силни болки в кръста. Вечер едва си лягам от болка. Доки каза, че може да е от това, че стоя по цял ден на бюро и трябва на всеки час да се разхождам по 5 мин. Иначе ми било рано за колани за бремени. Вие имате ли проблем с кръста?
За малко да пропусна - Instinct_ моето Ph в урината е 6.0, а за приемливи граници пише между 5 и 8. Така, че мисля, че и твоето е било добре.
Neya захарта ми е 4.89, а за приемливи граници пише между 3.5 и 6.1, така че и твоите звучат добре.
Krisita  какво стана на ФМ, чакаме отчет?

# 661
  • София
Devikici,  аз като кажа че шоколад, чипс и зрънчо не яде и всички ме гледат втренчено. Какво да им обяснявам, че на този етап докато мога да определям какво да яде няма да ги вкуси. Особено като ходим при родителите на мъжа ми. Изрази от типа "ама верно ли не яде шоколад". Другото беше когато се кърмехме и Гоги до 6 месеца не беше близвал ни вода, ни чай и не защото не съм предлагала, просто той ги отказа - изключително и само на кърма беше, което за мен си беше екстра. Тогава всички бяха в шок- ама как без вода. Тогава както още ми бошуваха хормоните направо им казвах да вземат да прочетат малко и да се информират.

# 662
Грам не ме интересува мнението на другите, нали моето дете е със здрави зъби, организъм, психика, без алергии и всякакви други гадусти. И тя ме разбира като и говоря и обяснявам кое е добре за нея и кое не е, а и примера е важен, никога не ме е видяла  да ям такива неща, въпреки че понякога си позволявам,но не и пред нея.

# 663
  • София
Грам не ме интересува мнението на другите, нали моето дете е със здрави зъби, организъм, психика, без алергии и всякакви други гадусти. И тя ме разбира като и говоря и обяснявам кое е добре за нея и кое не е, а и примера е важен, никога не ме е видяла  да ям такива неща, въпреки че понякога си позволявам,но не и пред нея.
newsm10

# 664
  • София
Благодаря от сърце за стиснатите палци. За щастие всичко е наред, бебето е съвсем добре. След много зор за да застане в правилна позиция за всички измервания докторката заключи че е съвсем ок и няма проблем с НТ, всички органи и кръвотоци са ок.Оргомна благодарност към д-р Врагалева за търпението с което изчака удобна позиция и професионализма й. И знаем вече че щъркела ни носи сини гащи  stork-boy

# 665
Браво,Krisita ,много се радвам.Знаех си,че всичко е наред!Супер,че очакваш момченце  stork-boy,поздрави и за това! Hug
Браво и на мамите,които не дават боклуци на децата си докато могат.В количките може да не сме на едно мнение,но тук съм с вас на 100%.Моля се и аз да успея да го възпитам така.За зрънчо в контролирани количества не обещавам Peace,но съм твърдо против сладкото поне до 3-4 год., а тези солени чипсове не съм и мислила,че някой ги дава!Дано успея и аз като вас!

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 18:05 от g0ss1p_g1rl

# 666
Браво, Крис! И огромно честито за юнака!   bouquet Твоето първо детенце е момиченце, нали? Упокои ли се с НТ? Беше се притеснила за това 2.2.....

И аз се възхищавам на мамите, които не дават боклуци на децата си! Надявам се и аз да съм такава добра и разумна мама. Днес майка ми страшно ме подразни.... купила ми някакъв огромен шоколад преди дни и защо дори не съм го отворила.... направо ми се скара.... аз се чудя как да се въздържам от това сладко.... тя ми се кара, че не ям!  Sick Скастрих я, че ако и занапред мисли да ми дават съвети от 60-те години за гледане и възпитание на деца ще си имаме големи ядове....

А свекърва ми вчера ме разби отново! Оплела е цял гардероб .... 8 чифта терлици, 3 жилетки, 3 чифта гащи  Crazy, 1 пелена, 2 шапки..... и не знам какво още.... и всичко в розАвко и цикламенко  Sick Sick Sick От там майка ми се амбицирала и започнала някаква перелинка.... Доста се се пренавили нашите баби и започва да ми намирисва на ядове...  ooooh!

# 667
Да отчета днешния преглед - всичко е ОК  ooooh!
Бебето спеше, но от прегледа се пораздразни и много смешно размаха ръчичка. Чухме и видяхме сърцето, което по думите на таткото тупти като на анимационен герой. Правиха ми изследвания и резултатите са ОК - останаха само генетичните  newsm78
Поздрави ... и утре да празнувате Wink

# 668
Ооо днес сте много активни вече 5 страници сте изписали,браво.Да се отчета и аз днес бях на преглед всичко е нормално,доки каза че бебето е седнало по турски и неможе да види пола, но другия мес тъкмо ще е и по сигурно вече,ако не се скрие пак де.На 11 март ме вика пак,а тогава някъде ще ходя и на ФМ само че още не съм решила при кого.Мамите които сте при Калчева доволни ли сте за ФМ от нея и кога да звънна за час за средата на март,сега или е много рано.Днес разбрах че на всяко легло на родилката има таблети,става въпрос за Окръжна болница,напреднали са малко браво на тях  Simple Smile  

# 669
Миналия път имах 2 дни само разлика с ехографа и очаквах да кажат че съм в 15 сед.,а сега се оказа 16 сед. незнам на какво да вярвам,така сега се бъркам и за фм, все пак това си е 1 сед. разлика   Hug

# 670
dobi_86, аз си мисля, че трябва да планираш ФМ спрямо седмицата, която ти е показал УЗ прегледа.

Защо не попита лекарката?

# 671
dobi_86 ,аз звънях да запазвам час за Калчева за ранна ФМ и ми казаха,че часове за нея се запазват всеки понеделник за следващата седмица.,напр. в понеделник за другия понеделник.Тя работи доста малко,май по 2-3 дена в седмицата на смени.Аз мислих да ходя до София за ФМ,но мъжа ми ме скастри и няма да стане моята май.Ще ходя при Калчева или при Хубчев в Девата,ама май при Хубчев,защото имало 50% отстъпка за тези,които се следят в Дева Мария и Св.София.За Окръжна аз ходих,но не съм сигурна,че са във всички стаи таблетите,не обърнах внимание Simple SmileДано да са!
Ние тук май ще си почакаме повечко за пола Simple Smile,ама нищо! Моето бебче досега никога не си е отговаряло точно на седмицата и дните,но всички( 3-ма съм посещавала) ме водят по дата според цикъла.Оооо,и Душепеев май обяснява точно за това мин. седмица на училището за бременни в Окръжна.

# 672
Криста честито за малкия мъж и хубавите изследвания...така е само добри новини трябва да чуваме Simple Smile
Силве пак ме разсмя.... с този розово-цикламен и зимен гардероб ще ме убиеш. Ами ако се окаже момче ми е много чудно какво ще правят тези баби Simple Smile Но те бабите са такива, тепърва ще видиш Simple Smile Свекърва ми е деликатна, но все пак се обаждаше.
Велина също не е пила вода и чайове, сокове и подобни дори до първата си година. Ние също бяхме само на кърма, аз дори я кърмих до 1 г. и 7 м. Ако Велина не ставаше все по-лакова с всеки ден, щях да я кърмя още. Но  тя не ме оставяше да спя и се отбихме малко болезнено.  Та и аз чувах въпроси защо лятното бебе не пие вода, защо не го захраних със сокчета и т.н. Не ги слушах, разбраха че няма да стане тяхната и ме оставиха на мира. Все пак ви споделих как майка ми ме упрекна защо точно сега съм забременяла  Sick
За килограмите - няма място за притеснение, мисля дори че мамите качили вече килограми ви завиждат благородно. Ще сте слаби, секси мамчета. Марина теб като те гледах колко си слаба, дори 20 кг. да качиш, няма да надебелееш, може би ще станеш в норма Simple Smile
За количките аз мисля като Госип / но всеки с мнението си/. Аз съм забутвала Мag на моя роднина и ми се видя много тромава и тежка, доста обемиста на всичкото отгоре. Това си е мое мнение, не искам да обидя вкуса на никого. Може би пък седящия кош на нашата прилича на автобусна седалка Laughing Joy Така де всеки с вкуса си.
За Jane-то за трасформиращия се кош, продавачките ми казаха само, че е по-малък и тесен и в 6 месец е много малък за порасналото бебе. Велина обаче я преместих в седящия кош  в 5 месец, тя седеше идеални и док каза че няма проблем, да я местя. Иначе количката, имам предвид модела muum, както казах много ми харесва.
Нашата е точно тази, трудно открих клип с модела от 2008, не е много добър, но все пак  www.youtube.com/watch?v=c2OcF_Ir9g0

# 673
Браво на всички мами, много се радвам за хубавите новини от прегледите .  Hug
Да се отчета и аз... много малко неща помня от прегледа Embarassed , запомних само, че всичко е наред, задна плацента(което не знам какво означава), 14см., и чакаме момче (за радост на тати, е разбира се и за моя, няма да го върна) . Мерихме обиколка на глава и т.н дадох и кръв за БХС, та резултати след около 10тина дена. тегло : +1кг.

За количките не мога да се включа, 1во дете, вероятно ще хайманосвам с кака ми, тя има 2 деца сигурна съм, че ще ми помогне в избора.

# 674
Нее, silviti, от Пловдив съм и тук си правя всичко за сега, надявам се да не виждам зор за нещо да търча до София..
Вчера във фейса като видях една мама какъв резултат е публикувала - днес от сърце и завидях! Едни графики, подробности, пък цветно... чак красота. Simple Smile И най-ме беше яд, че изследването и е в лабораторията, където винаги съм ходела до сега, а за тази, където направих сега настоя док, че с тях работи.. пфу!

Сподели къде си ходела до сега и къде прави сега БХС-то, че аз идея си нямам в Пловдив къде да отида, а ми казаха, че ще правим ФМ след три седмици.

Преди година бях направила едно основно проучване на лабораториите в Пловдив и тогава се спрях на Зинвест /имаше още две, които не помня вече, които също бяха ок/ - много добри отзиви, германска лаборатория, реагентите им били добри, като цяло - минимум грешки. Най-зле бяха отзивите за Писанец - страшно много хора бяха писали, че са си напатили от изследвания там - много грешки имали. Е, резултата ми от БХС при тях поне ме устройва Wink , но пък толкова семпло съдържание на изследването не срещнах никъде тук до сега.
Ако те интересуват подробности за някоя от тях ще ти кажа.

Общи условия

Активация на акаунт