Момиче или момче, АВГУСТинче в корема на мама расте! - 5

• 27 311
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ех направо живот си живеем мамите дето сме за първи път бременни  Blush Браво!Направо ми става неудобно, че аз се излежавам и, че се чувствам горда от това че днес минах с прахосмукачка и обрах прахта. Абе нали знаете, че кучето скача според тоягата. Но браво на мамите на второ, трето дете Simple Smile

# 91
mamche88 ,завиждам ти за спокойствието и сигурността.Какви работи идват с опита.А аз бързам да се записвам,изследвам,повтарям,потретвам и т.н.Не мога и да си представя да не съм се записала и изследвала досега...За грижите за дома и организираността си абсолютен герой. smile3501Мен в момента ме мързи да се грижа  за себе си,а какво остава за още 2 дечица.Но живота учи...Браво!

mama_jeni,не знам от колко време те болят зъбите,но и на мен ми разсте мъдрец.Тази седмица два дена беше мъката и спря.При мен така разстат.На няколко месеца за по 2-3 дни,така че може и ти да имаш късмет.Някоя мама тук беше зъболекар,разрови се и питай ако решиш да съдейства със съвет!

Neya,успех на теб и на всички останали на преглед днес!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 14:26 от g0ss1p_g1rl

# 92
здравей те момичета и от мен в събота бях на преглед заради болничният направи ми впечатление че предният бях ме една седмица на зад тоест на 23.01 в събота на 02.02 сега пък сме дръпнали една седмица на пред за толкова кратък период много ми е странно.иначе сме се оформили само как рита с краченца .

# 93
Еййй, много сте писали , сладурки  Hug Да се метна и аз в новата тема . Crazy
 Астинед, въобще да не ти е гадно, аз днес изпратих дребосъка на детска и се тропясах да си доспя. Много ме мързи тия дни, нищо не ми се прави...аз трябва да се засрамя, че имам дете и куп неща за вършене и не ми се подхваща нищо. smile3507
По повод мазилата за стрий, май си е до типа кожа ,защото давах луди пари през предната бременност за какви ли не кремове и пак се нацепих  Cry
Маминки, кажете мнение- още не си усещам бебока....аз ли съм сбъркана нещо

# 94
Мецанке,спокойно и аз не го усещам още.  Peace
Предната бременност каката я усетих в 20 седмица,та има време.

# 95
О забравих, да питам, някой може ли да ми каже някоя хитринка за лечение на кашлица, че прихванах от малкия. Благодаря предварително

# 96
Алекс и аз имам спомен , че го усетих по-късно предния път, ма сега чета някой към 11-та седмица пишат, че усещат, викам , бе аз ли не съм в ред... Joy

# 97
О забравих, да питам, някой може ли да ми каже някоя хитринка за лечение на кашлица, че прихванах от малкия. Благодаря предварително
Може да надникнеш тук: http://www.puls.bg/health/home-and-office/news_6020.html

# 98
И аз все още не го усещам, въпреки че ми е втора бременност, но това зависи например от това къде се намира плацентата и др., не се притеснявай.
Днес си направих една дълга разходка с дъщеря ми и сега се чувствам много свежа, студено е, но като се движиш не се усеща.

Хубава седмица на всички!

# 99
  • Варна
Понеже ми е прясно, да се включа:
1/ мнооооооого течности, най-вече чайове, подсладени с мед.
2/ инхалации. Ако имаш инхалатор - само с физиологичен разтвор. Ако нямаш - в тенджера с вода и лайка, запарена.
3/ черна ряпа - режеш я в единия край и издълбаваш с лъжичка. Пълниш с пудра захар. След 2-3 часа почва да пуска сок. Пиеш от сока колкото повече, толкова по-добре. Периодично добавяш пак пудра захар. Аз си бях издълбала 2 репи.
4/ орехова вода - 5 ореха на 500мл вода. Измиваш добре орехите С КОСТИЛКИТЕ, счукваш ги и ги слагаш във водата. Чакаш да поври 5минути, после махаш от котлона и оставяш да се запари 15тина минути. Подслаждаш с мед или небет шекер. Пиеш на глътки цял ден.
5/ небет шекер - бонбонки за смучене. Купуват се от билковите аптеки.
6/ компреси нощем - има много варианти: с вестник и мед или с извара.
Най-важното са многото течности, мноооого чайове, повече топли супички.

# 100
Това с орехите ще си го направя. Най-добре ми изглежда Joy Това с ряпата го знам и съм го пробвала, но ми се сгажда и не мога да го пия. Confused А за чайчетата и супичките...мога да си карам само на това, много обичам, но явно не ми е достатъчно, защото като се изкашлям усеам болка в гърдите, дано го пресека, че иначе лошо...

# 101
Здравейте!Благодаря за стискането на палци днес!  Hug Бебчето (май е бебка,но не е 100 % сигурно,тук в Испания казват на 20 седмица) е супер добре!Има си всичко - ръчички,краченца...цели 62 мм е!В общи линии тук не ни пълнят главите с с цифри,стойности,показатели...ако има проблем го казват,ако няма - супер!Чухме сърчицето! Ходих със свекито,мъжа ми нямаше как да се освободи от работа!Дано на 20 седмица да може!
Утре съм на кръвни изследвания и орина - ако не ми се обадят до седмица значи всчико е ок!Ако ми се обадят,ще е да ми правят амниоцентеза. Такава една странна система има в Испания!Ще ме побиват тръпки като ми звънне телефона  #Crazy
Относно мазането аз се мажа с един крем антистрии,но не е от скъпите. Тук Мустела има също и струва към 25 € и ми се видя множко.
Спирам утрогестана,казаха че всичко е наред.Аз и без това взимах само по едно на ден.
Това е от мен!Желая на всички един слънчев и усмихнат ден!Пазете се и на болните да се оправят бързо!

# 102
Чай против кашлица:

1 дюля, разрязана на четири (заедно със семенника)
1 глава кромид лук, необелена, разрязана също на четири
4-5 ореха, счупени, но заедно с черупките
4-5 парчета локум или бучка "небетшекер" (не знам дали така се пише   )
2 литра вода
Вари се докато водата стане на половина (един литър) - действа невероятно против кашлица, не е и толкова ужасен на вкус, колкото звучи на пръв поглед.

# 103
Здравейте момичета!!!!
Аз след темата за мазила, днес около 30-40 минути висях в аптеката в проучване и чудене какво да взема. Бях в Ремедиума в Гео Милев. Голям избор има и най-много се впечатлих от по-ниските цени. Mustelа-та там е на 30лв, а не на близо 40, имаше и почти всички марки, които обсъждаме. На Палмерс имаше крема с помпата и беше около 18 лв. Аз гледах доста марки, сред които и Seba med, защото я ползвахме за Велина, когатъо беше бебе. Там цената за 200 мл. е 27 лв. Аз си купих олиото на Weleda, защото Силвето ме заинтригува с нейните впечатления, взех го за 32 лв. След малко ще се къпя и ще го изпробвам. На миризма е добре, хареса ми. Мама Дона беше на 26 лв. И аз мисля, че ще пробвам още 2 марки, но на финала ще съм на Мustela. Това съм сигурна.
Отделно си харесах  часовник. Много обичам да нося часовник, но искам нещо хубаво и качествено. Харесах си часовник на Festina. След два дни съм рожденничка, ще си събера парички и ще си направя подарък за 32-я РД, един но голям. Вече нямам търпение Simple Smile
Ходих и до работата да си дам болничния много добре ми подейства, видях се сред хора Simple Smile
Отделно минах през 100 грама салдки и си навзех вкусотийки. Общо взето имах много хубав ден.
Мамчета чакаме да се върнете от преглед и да кажете новини. Аз съм другия понеделник и нямам търпение да дойде Simple Smile
Ставам, до скоро! 

# 104
  • София
Сигурна ли си че Мустелата за 30лв е 200мл. Защото и моята кума като ми купи Мустелата ми се хвалеше, че го намерила за 30 лв и някаква доволна, а се оказа че просто тубата е от 150 мл. Аз се захванах с домашни задължения та не съм излизала, но нали утре съм на ФМ та ще падне обикаляне. Иначе направих една тенджера таратор, като си мислех, че ще остане и за довечера Simple Smile Уви опатках го Simple Smile мъжо няма да види таратор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт