Вагинални гъбички?

• 94 050
  • 51
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря за отговорите,но същност не знам как ще се изтълкува това от половинката ми-ще ме обвини в изневяра  Cry а пък относно гинеколозите имам фобия от тях!! Ям мн. сладко-да,на скоро пих антибиотици за мн. голямо възпаление и като се замисля след приема им се започна с този адски сърбеж(външните полови органи най-вече сутрин)и като си направих вагинална промивка видях течение което е като съсирено което направо ме стресна...Относно финансовата гледна точка примерно пътя до голям град ми е 30 лева + още толкова за преглед! Отделно лекарствата който ще се наложат...100-150 лева от къде да ги взема?Знам,че здравето ми е по-важно ама?!

# 16
Ама..?!
Какво ще правиш тогава, ще си отглеждаш гъби?
Ще търпиш адски сърбеж, който може и в болка да премине?
Трябва да направиш нещо, не виждам друг избор.
Приятелят, ако си заслужава, ще те разбере, гъбите не са непременно резултат от изневяра. От антибиотиците е, чудя се само защо след като е било голямо възпалението, не са ти предписали и протибогъбични, такава е практиката по принцип. Не е желателно да се лекуваш сама.

# 17
Ами споделих с баба ми и тя ми препоръча вагинални промивки със сода за хляб!Какво ще кажете...

# 18
Вагиналните промивки като цяло са изключително непрепоръчителни.
Содата за хляб едно време са я препоръчвали за бебета при млечница (гъбички в устата от кърмата), нооо аз лично и пари да ми даваш, няма да си сложа сода на наааай-нежното място.
Пак ти казвам, самолечението хич не е желателно.
Единственото, което бих направила е да спазвам страшна лична хигиена (разбирай баня и смяна на бельото по 5-6 пъти на ден ако трябва), за да избегна дискомфорта и през това време да направя всичко възможно да намеря средства, от роднини, приятели, на заем.. със здравето шега не бива, мисля, че всеки би ти помогнал, като разбере, че са за преглед.

# 19
Момичета,защо не разяснявате за този "МИКОмакс 150мг." на фирма "Zentiva"-че е скъп и в опаковката са само 1 или 3 хапчета.Преди малко купих един за 14.12 а вътре са само 3 хапчето.За канидида, колко време е курса на лечение? newsm78

# 20
  • Варна
На мен като ми изписаха микомакс беше заедно с други хапчета, които пиех. Не прави нищо на своя глава, защото не знаеш какъв вид са гъбите и може да се влошат нещата

# 21
Здравейте! Понеже из темата прочетах за Микомакс,та да ви питам. На мен ми го изписаха преди два дни-1 хапче за мен и 1 за приятеля ми и отделно Полижинакс.Нооо не мога да си намеря рецептата-имате ли представа дали ще ми ги отпуснат без рецепта или пак трябва да ходя. Rolling Eyes

# 22
Да,и без рецепта ще ги дадат Peace

# 23
Асвет60, какво стана? Отиде ли на лекар?

# 24
Да се включа и аз с моят опит.Аз съм имала гъбички,появили се следствие на различни фактори-морска вода,басейн,мокри кърпи,презервативи,лубрикант.....Дефакто ние жените и от въздуха можем да хванем гъбички.Ако сърбежа е без миризма(обикновено ако е гъбична инфекция има бяло течение като извара) ,се взима едно хапче Фунголон от 150 мг и след 24 часа всичко отшумява,Ако партньора е заразен и той(при мъжете се забелязва обрив по дължината и главичката на пениса) и той изпива една таблетка Фунголон от 150мг.Това е моят опит,надявам се да помогна.Друго важно нещо ,което съм чувала-ако жената смята ,че е твърде чувствителна при влизане в морето и особено при  ходене на басейни,да си слага тампон...за предпочитане предварително потопен в мед.Гарантирам ви абсолютно няма как да хване каквото и да било!!!

# 25
Откриха ми гъбички и на мен,а няма как да ги хвана-не си изневеряваме с любимия,от доста време не водим полов живот,чужди хавлии и тем подобни-абсурд... Откъде се появиха не знам?! Не намирам логично обяснение.Предписа ми гино-дактарин по една глобула през вечер.Ами докато ги слагах беше ужас-едно гадно обилно течение като извара и сърбежжжжж  ooooh! но май мина,след няколко дни пак ще правим изследване и ще си покаже дали сме преборили тая напаст.

# 26
Вижте, не е задължително да си изневерявате, за да се появят гъби  newsm78 Общо взето всичко може да е предпоставка - от ароматизирана тоалетна хартия до цопкане в морето и дори попрекаляване с яденето на сладко...

Късно видях другата тема, но няма да пиша и там, тук ще си задам въпроса, ще ме извините ако не е трябвало (:
Тези дни ходих на доктор за гъбички, изписа ми Полижинакс докато съм в цикъл (6 дни) и веднага след това още 7 с Клотримазол глобули и таблетки Низорал + промивки с отвара от лайка (не съм много съгласна с тия промивки, но щом лекар казва...). До тук добре, но имам постоянен партньор от година и половина, докторката ме попита дали той има някакви оплаквания (абсолютно никакви) и на него не му назначи никакво лечение.  Thinking Знам много добре, че при мъжете може и да няма външни симптоми, но това, че гъбите не са нарушили неговия баланс на средата, не значи, че не нарушават моя като правим секс. А реално погледнато е неизбежно и той да ги има...

Не мога и не мога да спра да се притеснявам, че ще си ги прехвърляме тия пусти гъбички след като се излекувам, защото няма да е за първи път - и преди съм се лекувала, а той не, резултатът е налице - след няколко седмици пак ми се появиха гадините. Засега на своя глава съм решила да му пробутам един Микомакс за всеки случай и да му взема Клотримазол крем да се маже... Някакви други предложения?

Благодаря предварително, всяко мнение ще е от помощ, защото вече и на двамата ни е омръзнало ...

Последна редакция: пн, 24 юни 2013, 10:35 от nintendocatt

# 27
Защо не го изпратиш да си направи изследване и той? Така ще бъдеш най-сигурна.

# 28
В какво точно се състои това изследване? В момента той няма никакво време за обикаляне и висене пред кабинети. Вместо той да ходи на място, възможно ли е да се направи процедурата вкъщи и аз да му занеса материала за изследване? И евентуално някаква ориентировъчна цена на това изследване, защото и двамата не ползваме направления (личната преди месеци изтърси, че сме били млади хора, направленията били само за баби Rolling Eyes)? И след като излязат резултатите при какъв доктор се ходи - гинеколог, уролог, някакъв друг?

# 29
Ами дава се еякулат в някоя лаборатория или се взема секрет-натривка от канала. Цените са различни, а и не зная от кой град си, но погледнах в ценоразписа на цибалаб: Еякулат-29.30.: Изследване за патогенни микроорганизми (аеробни), Изследване за Candida с Микроскопски препарат.
Взема се: Еякулат
Условия за вземане: Извършва се предварителна хигиена на члена и ръцете. Еякулата се отделя в стерилен контейнер. Материала да бъде донесен до 2 часа след отделянето.
Забележка: До 72 часа след получаване на материала.

Има и разширени пакети. Ако искаш разгледай ги: http://www.cibalab.com/products.php

Дано се оправите по-скоро, това е доста неприятен проблем.

Общи условия

Активация на акаунт