Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 391
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета!Миналата седмица се оперирах от фиброаденом(1см.) при Д-р Василев!Всичко мина добре,операцията продължи 30 мин.!Искам да кажа на всички,на които им предстои операция да не се страхуват-всичко минава и заминава!Успех момичета! Simple Smile

# 76
Здравейте момичета!Миналата седмица се оперирах от фиброаденом(1см.) при Д-р Василев!Всичко мина добре,операцията продължи 30 мин.!Искам да кажа на всички,на които им предстои операция да не се страхуват-всичко минава и заминава!Успех момичета! Simple Smile

Hug Браво, радвам се. А какви бяха индикациите за операция и къде беше операцията?

# 77

Hug Браво, радвам се. А какви бяха индикациите за операция и къде беше операцията?
Ами просто отидох на профилактичен преглед и от там тръгна всичко.Иначе нямах оплаквания!Операцията беше в "СВ.София".

# 78
  • гр.Варна
Здравейте момичета ,моята операция беше вчера.
Всичко е наред изкараха го този фиброаденом ,даже имам мътен спомен (още в упойка ) как доктора ми каза че са били 2 ,но това ще го потвърдя като говоря с него вече в трезво състояние.
Много съм щаслива ще се отървах от това бреме .
На тези които им предстои операция -не се страхувайте минава много бързо,аз влязох в операционна 11:30 и в 15:30 бях в къщи.

И моята операция мина -в Терапията,Варна. Потвърждавам- лека операция е , без болка (само леко придърпване усетих) С пълна упойка- страхотен екип и при анестезиолозите и в клиниката по Гръдна хирургия- всичко е на ниво  Peace Личи си професионализма на доц.Радев  Peace
За миг не съжалявам ,че го махнах този фиброаденом (слава богу доброкачествен) и вече не го мисля. На другата гърда също имам малко образувание, но било по-скоро киста и не било за операция. Препоръчвам Ви доц.Радев- той оперира само ако е неободимо и безпогрешно преценява това  Peace

# 79
marianik много се радвам като чета хубави коментари  Peace

Fifelota мерси за инфото   bouquet

# 80
  • София
Радвам се за вас момичета,всичко вече ще е наред!
Но аз за себе си се чудя...едни ги махат,други не newsm78
моят доктор въобще не е на мнение,че трябва да се пипа ФА,освен ако не расте разбира се.
Та в този ред на мисли,имаше ли при вас някакви индикации,че трябва да се махне,или просто това е решение на доктора ви,как се е обосновал той?Извинявам се за многото въпроси Thinking

# 81
А,  k@li, здравей Grinning
И аз се чудя какво да го правя моя. Трябва да отида на ехограф да го видят пак...но сигурно ще го махна, защото моят растеше. А и ме е страх, че ако в някакъв момент забременея тогава няма да може да се махне, а после и ако кърмя пак няколко  години съвсем отиде.

# 82
  • София
Бухти Mr. Green
твоят колко е пораснал?Моят го откриха 2008,през бремеността,тогава беше0,8см,сега варира 1,1/1,2см.

# 83
Ох, ами сантиметър на сантиметър и половина беше миналата година Sad

# 84
Момичета,аз като отидох на профилактичен доктора ми каза виждам ФА 1.0 на 0.8-ще го махаме или ще го наблюдаваме?Аз го попитах за неговото мнение той ми каза аз съм за махане,мястото му не е там и така вече съм оперирана!Успех на всички,на които им предстои операция! Simple Smile

# 85
Здравейте, миналата седмица си напипах бучка в лявата гърда и след преглед при доктора се оказа фиброаденом-1,25мм. Молбата ми е ако някой може да ми препоръча специалист в Пловдив. Благодаря ви предварително!

# 86
Blagodarq ti!

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 10:20 от kosach

# 87
kosach едно нещо искам да кажа аз по тази тема. Познавам мъж, който беше опериран с две бучки на двете гърди и си ги беше отглеждал с години докато въобще каже какво се случва. Слава богу оказа се доброкачествено. Но Naughty такива неща не трябва да се крият и премълчават, особено ако нарастват както беше в горния случай.
А на теб ти се чудя, че продължаваш да пиеш стероиди въпреки, че оказват влияние на организма ти и ти се появяват тези бучки. Според мен си играеш със здравето.
Относно фиброаденома - лекар трябва да прецени дали да се премахне, ако ти пречи винаги може да се махне. Процедурата се извършва бързо, но все пак си е операция така, че може да има лека болка или придърпване, индивидуално е при всеки. Wink

# 88
yoveto82 ,аз в Пловдив бях при д-р Косев -за мамография -той работи във Втора поликлиника,след това ходих и при д-р Стефан Иванов .На 6-ти септември е неговия кабинет. Успех!

# 89
  • Карлово/ Пловдив
yoveto82 ,аз в Пловдив бях при д-р Косев -за мамография -той работи във Втора поликлиника,след това ходих и при д-р Стефан Иванов .На 6-ти септември е неговия кабинет. Успех!

В Пловдив в тази насока работят доста специалисти.По отношение на Д-р Стефан Иванов такъв лекар в Пловдив може да има,но според мен вие му бъркате името - предполагам става въпрос за Д-р Валентин Иванов имащ кабинет на 6-ти септември.

Общи условия

Активация на акаунт