Фиброаденом- да се оперираме ли? 2-ра тема

• 151 387
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
Добри специалисти са всички според мен, особено проф. Гаврилов  Peace

Мина почти година от моята операция (2х2см фиброаденом на 4см дълбочина), но белега все още розовее и хич не ми харесва на външен вид, макар вече да му свикнах. имам и леки бодежи на мястото понякога, което леко ме притеснява..  Sad

# 706
Мен ме оперира Байчев.Доволна съм от отношението , от операцията и от прегледа след това Simple Smile

# 707
  • в Низината
Благодаря ви за споделеното. Ще избера някой от споменатите лекари.

# 708
Мен ме оперира Байчев.Доволна съм от отношението , от операцията и от прегледа след това Simple Smile

Споделям същото мнение за доц. Байчев!
Още съм прясна с операцията, на две седмици е, не съм имала никакви болки. Доцента каза, че няма да имам белег, но още е твърде рано, за да го повярвам.

# 709

Споделям същото мнение за доц. Байчев!
Още съм прясна с операцията, на две седмици е, не съм имала никакви болки. Доцента каза, че няма да имам белег, но още е твърде рано, за да го повярвам.
Моят белег не се забелязваше трябваше много да се взирам за да го видя.На същото място имам и 2ра операция и също така почти не се забелязва Simple Smile

# 710
Момичета , кажете ми на мястото на операцията ( цикатрикса ) напипвате ли уплатнение и кога евентуално ще се махне то ?Все се шашкам като пипам и ми идват филми в главата . Аз съм оперирана преди 3 години почти и  си имам уплатнение . Лекарите нищо не казват .Така ли ще си остане или с времето ще омекне .
Кажете при вас как е ?

# 711
  • ...на безопасно
На мен ми казаха - 6 месеца.
Имах повече, но взеха да намаляват. Не са минали 6 месеца още.

На контролните ехографии какво ти казват?

# 712
На мен ми казаха - 6 месеца.
Имах повече, но взеха да намаляват. Не са минали 6 месеца още.

На контролните ехографии какво ти казват?

Шест месеца и няма да имаш уплътнение на мястото където е рязано - така ли да разбирам ?

На профилактичните нищо особено не казват освен сумата която дължа за прегледа и да ги посетя отново след 6 м, че съм с фиброкистозна мастопатия .

Ама ако само аз имам уплътнения на мястото на операцията ,взех да се притеснявам  Tired ... СЕРИОЗНО !

# 713
  • ...на безопасно
Ами  аз така разбрах - до 6 месеца се разпръскват уплътненията.
Моите са плитки, съвсем под разреза.

# 714
Ами  аз така разбрах - до 6 месеца се разпръскват уплътненията.
Моите са плитки, съвсем под разреза.

A при мен се ряза на дълбоко , вероятно има значение , дано се включат и други мами с мнение ,че пак се ошашках !

# 715
  • ...на безопасно
Моята бучка също беше много дълбоко.

# 716
Здравейте!
От вчера започна болка във и около зърното на едната гърда.Днес понамаля, но при по-силен натиск на зърното боли.Болката е само в зърното и ареолата.Струва ми се, че ареолата е леко зачервена.
Мислите ли, че трябва да почакам евентуално да премине или направо на лекар?

# 717
Аз уплатнения нямам, всъщност и белег почти нямам..около ареолата съм рязана, не знам колко дълбоко е била, усещах си я и беше 2.5 см.

# 718
Аз уплатнения нямам, всъщност и белег почти нямам..около ареолата съм рязана, не знам колко дълбоко е била, усещах си я и беше 2.5 см.

И моята първа операция бе около ореолата , там и аз нямам уплътнения , но на ехограф се вижда цикатрикс , а другия разрез е в страни (на 9 часа ) там напипвам уплътнения на мястото на разреза е по твърдо  от както са ме оперирали ( вече 3 години ) ЕСТЕСТВЕНО  ходя на прегледи и то повече от необходимото ( поне три пъти в годината ) ,но лекарите нищо не казват  и за това реших да попитам тук .
Вероятно при всеки е различно , но пък не може да съм единствената , защото ако е така да сменя лекаря .
Знам ли  Thinking , уж пиша по темата , а две момичета само отговориха при тях как е , дали ,защото съм нова ?
Както и де е желая здраве !

# 719
svetlinar моята операция е от преди 5 години и все още си имам уплътнения в гърдата, имам калцификати на мястото на по-големият ФА. Рязана съм по ареола, но не бих казала, че самият белег е уплътнен. Щом ходиш толкова често на преглед, мисля, че няма място за притеснения. Имай предвид, че всяка жена има различна структура на гърдите, моите по принцип са си плътни и на бучици, на друга ще са по-меки гърдите, затова лекар трябва да прецени.

Общи условия

Активация на акаунт