ЛЮЛИНската дружинка чака свойта валентинка!

• 42 650
  • 767
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Frozy не, още не сме се нанесли. Преди това къде си живяла, лесно ли се адаптира?
Много браво, че си доволна.

# 256
  • София
Ах, тествахме вчера новата площадка до бл. 803. Успахме се и излязохме късно, чак след 10.30. Ами то беше митинг на площадката  Mr. Green Голяма игра падна - голямо чудо.
Днес обаче нямаше ни едно дете  newsm78
Хубавка е площадката, само много ми е странно стъпалото най-долното на пързалката - много високо идва някак. Момата дори по едно време просто се прехвърли на "старата" пързалка - макар и с повече стъпала, но някак по-равномерни.

И да ви питам къде си подстригвате децата? Препоръчаха ни едно студио, но нещо малко тромаво става уговарянето на час там. А последния път се изсипвам с двете дечурлига и на съседния стол таман мажат една дама за боядисване  Sick Хем бях уточнила, че за дете става въпрос - ами отказахме се, как да седим. Исках да запиша нов час - ами то такова туткане падна, почесване, че просто се врътнахме и си тръгнахме. А и единият фризьор и предния път, и сега си пиеше. Бира, да, ама все пак не знам коя по ред е и размахва ножици над главата на детето  Embarassed

# 257
  • София, Люлин-8
зелено човече  newsm10

Напълно съм съграсна пързалката е пълна недомислица, мойта мацка е висока 80 см. няма никакъв шанс да се качи сама.  Laughing

# 258
  • София
Мигла от Банишора близо до Сливница и Опълченска (карето от към затвора) и известно време от другата страна на Сливница - ул. Средна гора, но така или иначе ние не сме от София и Люлин ми прилича повече на родният ми град, тъй че адаптирах се, по-спокойно е тук, в центъра беше лудница, още повече, че ние сме с куче.

Така или иначе за излизане, не е нужно човек да се съобразява да е в жилищния му район, моите изисквания бяха от към комуникативността (метро) и неща като големи магазини за пазаруване, детски градини, училища (така и не разбирам хората, които отиват да живеят извън София и пътуват всеки ден, еле пък как ще се оправят децата им във възрастта 10-18), също и голям апартамент със стаи по БДС така да се каже. Младост не знам защо, не го харесвам.

До центъра съм за 10 минути, преди от Банишора до същите места пеша стигах за повече време.
Не съм имала никога проблеми с адаптирането към района, единствено от резултата от ремонта не бях доволна, но започнах да си оправям сама част от нещата и се успокоих  Laughing

По въпроса с престъпността имали сме само веднъж опит за влизане с взлом на Средна гор, но кучето ги е уплашило и не бяха взели нищо. Тук не сме имали проблеми нито с колата, нито с апартамента и дано така си останем де  Simple Smile

Кога ще се нанасяте?

# 259
  • София
Frozi, метрото ми е на 10 мин. пеша, но аз мога и с кола да стигна до там, ако толкова бързам. Силвърцентър ми е на 2 минутки, затова предпочитам да отида там на козметик. До нашия блок в 6-ти има също козметичен салон, малко скъпичък но хубав.
И ние като вас дойдохме от Сливница, уж широк център, а беше меко казано отвратително за живеене  Sick Люлин ни се видя като друга вселена!
Вълшебство, не знам как се казва салона в Силвърцентър, така и не съм ходила там. Козметичен салон има и в Минимол-а до Фантастико (май в 7-ми се пада). Там ходих на масаж и ми хареса.
Зелено човече, на фризьор ходим семейно в съседния блок, в едно малко салонче. Аз си падам по услуги в съседство, да не губя време за път  hahaha

До нашия блок има две хубави съседни площадки, където вечер се събираме по съседски - всички родители и деца и си изкарваме готино. Покрай децата се опознахме бързичко в блока и сме си близки.

# 260
  • София
Frozy толкова ти благодаря за отговора! Hug Разбирам твоето положение и разсъждения! Браво!Ние се пренасяме от 3 години и още не е ясно кога ще е факт. Тази пролет уж трябваше вече да сме в Люлин. Все изниква някакъв проблем и се отлага. Ще видим. От една стана искам да е час по-скоро, от друга- преценяваме. Аз съм си коренячка софиянка. Родена съм и съм израснала в центъра. /Попа/. Преди не бях стъплава в люлин - не знаех къде е. Но го открих и доста плюсове намерих. Затова планираме преселването....
Arim чудесно звучат вечерите при вас!

# 261
Аз пък живея в Люлин от 23 години.Преди това съм живяла в Дружба и Горубляне.Не бих заменила квартала ако живея в Сф,иначе с удоволствие бих го напуснала,за да живея в Сандански,но това е др.тема Mr. Green
Харесва ми,че все още не е презастроен,макар че когато дойдохме да живеем тук ни заобикаляха само поляни.Огромна част от блоковете ги нямаше.Харесва ми,че всичко ми е на една крачка разстояние.Не ми харесва,че простотията е всеместна,но това за съжаление не е само тук.
Не ми харесва,че е пълно с дилъри и наркомани за които всички знаят,ама не им пука,както и това,че много от хората не пазят това което се прави.И колите взеха да идват в повече,ама....,поне шофЕрите да са читави Mr. Green

Някой ходи ли вече на цирк?!Отзиви...

# 262
  • София, Люлин-8
Ако някой го интересува графика за дежурните градини в Люлин за летните месеци  Simple Smile

"ГРАФИК НА РАБОТА НА ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ В РАЙОН „ЛЮЛИН” ЗА ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ НА 2013 ГОДИНА

19/02/2013

ПРЕЗ      М. ЮНИ 2013 Г.  -           ЩЕ РАБОТЯТ ВСИЧКИ ДЕТСКИ ЗАВЕДЕНИЯ;
    ПРЕЗ      М. ЮЛИ 2013 Г.  -           ЩЕ РАБОТЯТ  :  20 ОДЗ, 22 ОДЗ, 35 ОДЗ, 55 ОДЗ,
                                                                                     68 ОДЗ, 73 ОДЗ, 95 ОДЗ, 100 ОДЗ,
                                                                                     101 ОДЗ, 97 ЦДГ;

3.  ПРЕЗ М. АВГУСТ 2013 Г. -  ЩЕ РАБОТЯТ :   31 ОДЗ, 32 ОДЗ, 47 ОДЗ (предвиждат се строително - ремонтни дейности в детското заведение, при наличие на допълнително информация ще бъде публикувана допълнително на сайта), 64 ОДЗ,86 ОДЗ, 139 ОДЗ, 57 ЦДГ."

# 263
  • София
А като стана дума за дилари, такива има не само в Люлин. Два-три пъти съм се обаждала до 112, защото съм виждала до училище в центъра да продават наркотици, пък какво като е центърът и училището е елитно?
Единственото ми притеснение е, че доста от съседите са зле финансово и съответно трудно се облагородява входа, но пък няма как всичко да е без проблеми, след като живеем много хора на едно място.
Тук със съседите не се събираме, обаче много се кефя на съседния блок, явно има повече млади хора и вечер излизат с децата и се забавляват, както някога помня, че правеха и моите родители.

# 264
  • София
За дилъри и наркомани като чуя и ми призлява. Не знаех, че в Люлин има. Знаех, че някъде по центъра се движат.

# 265
  • София
Мигла, навсякъде има за съжаление  Sad Аз не съм виждала.
Ади, като му видях цените за възрастни на този цирк, няма и да пробвам!

# 266
Ние снощи ходихме на цирка, представлението е страхотно, според мен си заслужава. На малкия също много му хареса Simple Smile

# 267
  • София
Mомичета, кой е цирка, да не е Балкански и какви са цените на билетите?

# 268
  • София
Да, цирк Балкански е. За билетите не знам.

# 269
Цирк Балкански е, виж тук за цените : http://www.zadecatadnes.com/all/events/tsirk-balkanski

Общи условия

Активация на акаунт