Жената зодия риби 16

• 27 371
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Burgas, Bulgaria
благодаря за хубавите думи към моята бухтичка  Heart Eyes

Лу , хич не ги обичам вълните ,ама зарад теб шА сЪ прежаля  Simple Smile..... мойто мъж ми звънна днес ,за да ми честити ''празника'' и го питах ,дали е добре  Crazy ,че това са нетипични неща за него , викам ако ми донесе някой треволяк и вече яко ще се зачудя какво му е .... тааа ,донесе по нещо за пиене , а аз сготвих и той е много доволен ....

# 76
 Второ парче торта си хапвам за десерт. Хубавичко се поначерпих. pregnant  Joy Забравих даже вино да налея. Големи купонджии сме, няма що! hahaha

Тикве, относно Бухтичката.... всички деца  рибешки са чаровни и красиви. Това забелязвам в нашата тема, като си спомням абсолютно всички показани, даже и от самото начало. Heart Eyes

П.П. Моля, другият скрит горе на балкона да ми уйдиса на акъла и да пропише! Whistling

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 20:15 от luna

# 77
  • Burgas, Bulgaria
ти, лети , летииииии, детски спомениии, връщат ни отновоооо ,в този чуден ..... - ей тва ми дойде в главата , мисля ,че Кристина Димитрова пее Joy

# 78
Здравейте  Laughing 
Замина тоз празник...моя мъж снощи прекали с тия китки и чудесии.   Купил ми е пак саксия...той откъснати цветя не обича и рядко ми подарява.
Но ми е жал за цветето, давам му 1 седмица  Laughing  Не мога да ги гледам и това е...Уж се старая, гледам кое как се гледа из интернет...и умират след няколко дни. 
Май нося лоша енергия  Laughing

# 79
Здравейте момичета! Приемате ли нови рибки? Интересна група сте си заформили.
Аз също не мога да гледам цветя в саксия, не ми е интересно и мъжа ми ги полива и разсажда. Той е близнаци, ама като гледам хич не ги обичате.
Определението, че рибите живеят в свой собсвен свят, важи изцяло за мен.

# 80
Добре дошла,  vanini81!  Grinning

Обожавам цветя. Живи. Подозирам, че съм зодия "китка". Каквото бучна, се хваща. Дори и против правилата да е. Mr. Green

# 81
Момичета, не се самокритикувайте за цветята. То си зависи от много фактори, не само от желанието ни да бъдат като нас - прекрасни и неповторими.  Heart Eyes
И аз съм уморявала саксийни цветя от преполиване, много им треперя милите, пък те вземат, че ме напускат. Тъжно, но факт. Някои пък, отново опитвам да възстановя и се получава - бавно и постепенно с малко поливане, но оживяват.

И от мен добре дошла на vanini   bouquet

# 82
Ванини, добре дошла.
Аз чета из интернет кое как се гледа, треперя там над тях, но нищо не се получава.
Едно подобно на роза го бяха нападнали акари.Купих му препарат след сумати изчетени неща из интернет.Напръсках го и на сутринта стърчаха 3 сухи пръчки.
А и котката ми изяде няколко.
Имах и кактусче, което се спаружи и стана на камък  Laughing 
Моя мъж каза, че не ги харесвам и те разбират и умират  Laughing  Аз му казах, че по-скоро е от енергията в апартамента.Живеехме доскоро в апартамент на леля му, с която много не се разбираме  Joy 
Сега при баща ми има много китки.Той нали е рибок...гледа си ги добре.Всичко му расте и изглежда добре.
Леля ми им говори.Тя е голяма любителка на цветя и има огромна градина.Казва им на галено, говори им разни мили неща Grinning  . 
 Аз съм като майка ми-тя само с поглед уморява цветенцата Laughing

# 83
Чета в старите теми и попаднах на уроците на Нур.
Воаля, един цитат от това, което тя постваше на времето... понеже е моят северен/южен възел, някой може и да си ги припознае:
Северен лунен възел в Скорпион/Южен лунен възел в Телец
Хората със северен лунен възел в Скорпион са дошли в това прераждане със строги идеи от миналите животи за това какво трябва да правят, за да се чувстват добре - което е много тежък товар за тях. Повечето бебета се раждат голи, но не и тези хора! Хората с тази възлова позиция сякаш са родени с десет ризи, четиринадесет пуловера, дванадесет чифта панталони и половин дузина палта. Те носят всичките товари от миналите си животи със себе си и това ги кара да вървят през живота много по-трудно, отколкото трябва. Първото предизвикателство за тях в този живот е да оставят нещата да се развиват по своя път. В противен случай прекалено многото материални вещи, неразумната пристрастеност към ценности от минали животи и нежеланието да се свързват с другите може да ги доведе до застой. Те имат нужда да се отварят към енергията в живота и да изслушват идеите на другите. Когато някой каже: "Виж, това палто не е красиво. Ще бъде много по-добре да го свалиш и да облечеш друго", техният първи инстинкт е да се вкопчат за онова, което имат. Но ако послушат и изхвърлят това палто (старата ценност), ще им стане много по-леко. Ако те се вкопчат в една ценност и нивото на тяхната енергия започне да се движи надолу, значи това е нещо, от която трябва да се освободят. Например, ако според ценностите на тези хора всяка сутрин, когато станат, трябва да запалят свещ и да докоснат всеки ъгъл на спалнята, преди да започнат деня си, този ритуал може да ги обърка. Идеите от миналите им животи за това как трябва да бъдат нещата може да ги накара да се вклещят в една ситуация. Но те се учат да разграничават, че тези ценности нямат стойност и всъщност пресушават тяхната енергия. Те могат да направят две неща, които да им помогнат да се освободят от това си качество: първо, трябва да преосмислят ценностите и идеалите, които ги задържат - ценности във връзка с работа, религия, взаимоотношения, собствена стойност, етика, творчество, семейство, цели и т.н., а също така и какво трябва да правят хората. Когато си мислят: "Трябва да направя това, за да бъде всичко наред", и изпитват чувство на тежест, могат да се освободят от тази идея и да се почувстват по-добре. Второ, те трябва да проявяват по-голям интерес към стойностите на другите хора. Имат нужда наистина да слушат какво мислят околните, че е важно, тъй като те могат да им предложат ценни перспективи, които да им дават енергия и да ги освобождават от товара. Родените със северен възел в Скорпион също печелят като помагат на другите да постигат целите си, защото този процес показва какво мисли другият човек, че е важно за тях. В този живот другите често имат по-ясно чувство за ценностите на тези хора, отколкото самите те. Ето защо тяхната работа е да помагат на другите да създават реални резултати, а те знаят от какво се нуждаят хората със северен възел в Скорпион, за да правят това. Когато дават сила на другите хора и им помагат да осъществяват мечтите си, последните им отвръщат като ги подхранват с енергия, която им позволява да се променят и развиват. Те имат нужда да позволяват на другите хора и на техните ценности да им помагат да се разширяват отвъд границите на малкия си свят в същността на настоящето. Родените с лунен възел в Скорпион могат дори да се пристрастят към духовни ценности по начин, който ги води към ограничаване вместо към израстване. Например нека приемем, че тези хора ценят честността, искреността и лоялността. Подобни стойности винаги са правилни, когато ги практикуваш тук и сега. Но ако хората с това разположение останат на една работа в продължение на двадесет години и тя сериозно започне да потиска жизнената им сила, те не са лоялни към себе си. Дори техните духовни ценности трябва да бъдат пренастроени към момента. Какво е лоялността? Лоялността означава да бъдеш верен на най-съкровената част от себе си, а тя може да се променя с течение на живота.Онова, което тези хора наистина искат, е пари. Те искат да натрупат достатъчно финансово състояние и материални вещи, за да спечелят чувство на удобство и стабилност и да започнат да живеят истински. За да постигнат това, те трябва да имат желание да бъдат партньори с другите, да откриват онези, които имат подобни стойности и източници (пари или талант), които да споделят с тях. Ако родените със северен лунен възел в Скорпион използват своите таланти, за да подсилят енергията на партньорите си и истински се свържат с другите в тим, вместо да поддържат чувства на разделение (моите пари/твоите пари, моите ресурси/твоите ресурси), резултатът може да бъде една по-голяма финансова възвращаемост и за двете страни. Като не действат сякаш изпълняват договор, водени от разбирането, че ще получат процент от печалбите, родените с лунен възел в Скорпион ще могат да се концентрират върху увеличаване енергията и силата на техните партньори по такива начини, че чувствата на другия човек да увеличат успеха на тима. Когато става въпрос за финансови ангажименти, хората със северен възел в Скорпион ще направят по-добре, ако питат своите партньори кое ще бъде честно, защото другите ги ценят повече, отколкото те ценят себе си. Ахилесовата пета на родените със северен лунен възел в Скорпион е удобството. ("Целта на живота ми е да се чувствам удобно; нуждая се от много вещи, за да оцелея.") Това може да ги въвлече в капана на безкрайно желание за натрупване. ("Когато накрая имам достатъчно пари и вещи, аз ще се чувствам добре и ще мога да се свържа с другите.") Подобно мислене води до застой на всички нива: материално, физическо, умствено, емоционално и духовно. Опитът в живота е показал на хората със северен възел в Скорпион, че те никога не получават достатъчно, за да се чувстват удобно при правенето на промени, които ще добавят виталност в техния живот. Родените с лунен възел в Скорпион трябва да рискуват да загубят настоящото си удобство, за да постигнат по-висока степен на сила и жизненост.
Онова, което не бива да забравят, е, че никога няма да имат достатъчно пари и лична собственост, за да си мислят, че могат да си позволят да се свържат с друг човек и да чувстват, че имат достатъчно за задоволяване на всичките нужди. В определен момент те просто трябва да се освободят от тревогата за себе си и да вложат цялата си сила в партньорство. Когато накрая се свържат с друг, връзката, която взаимно им дава сила, може да ги направи богати!

# 84
Сега се разтърсих и моят северен лунен възел бил Овен  Laughing 
Не осъзнавам обсебеността си от чувството за справедливост.
Което не е така...напълно си го осъзнавам  Laughing 
Като цяло е много вярно, това което пише. 
Противоположен знак е везни, значи там е Южният лунен възел. 

# 85
Бел, намери ли разяснение за твоя северен възел? Grinning
Ето ви още....но не за възлите.

Астрологични домове:
Домовете в астрологията са 12, всеки един от който по 30 градуса. Първи дом започва в асцендента. 12-те домове описват различни житейски сфери и опит от човешкия живот. Допълнителна информация носят и планетите, разположени в даден дом и знакът, който той заема.
Общите значения на домовете за повечето от системите са:
1. Асцендентът. Определя основната ориентация през живота. Показва външността и личните качества на човек, видими за околния свят. Показва още отношението на човек към себе си и реакцията му към обкръжаващата го действителност.
2. Дом на финансите – определя отношението към парите, към материалния и физическия свят. Показва ценностната система, областите, в които усилията от материална гледна точка ще са най-успешни.
3. Дом на общуването и взаимоотношенията. Тук са кратките пътувания, транспорта, кореспонденцията, средствата за предаване на информация, преподаване. В неговия обсег са братя, сестри, братовчеди, съседи, близко обкръжение.
4. Дом на семейството, родителите, жилището, корените, произхода. Показва старостта, отношението към стандарта на семейството. Той олицетворява Родината и отношението към нея.
5. Дом на любов, флирт, страст, ухажване, деца, изкуство, таланти, забави, развлечения, хазарт. Отразява способността за наслаждаване на любовта и изразяване на чувствата.
6. Дом на ежедневието, рутината, на задълженията, на недоразуменията, които трябва да се отстранят. Дом на здравето, който показва слабите места във физическото състояние. Показва препоръчителната професия, а не избраната кариера.
7. (Започва с десцендента) Дом на партньорство, брак, съдружие, съюзи. Описва това, което се търси у другите; условията, които поставя личността при сдружение. Показва реакцията и отношението на другите към личността.
8. Дом на смъртта, данъци, наследства, застраховки, завещания, чужди пари и секса, като форма на общуване между хората. Символизира вътрешните промени и дава информация за поведението в критични ситуации.
9. Дом на морал, етика, философия, религия, висши обучения и далечни пътешествия.  Определя способността за себепознание, разширяване на възгледите и мирогледа през различните житейски етапи.
10. Дом на кариера, издигане и почести. Сочи най-високата точка, до която може да достигне човек в тоя живот. Показва целите, стремежите и способностите за осъществяването им. Описва работодатели, отношение към властимащите.
11. Дом на приятелства, желания, проекти. Показва какво се търси у приятелите и от обществото. Символизира порива за свобода и определя обществените стремежи на индивида.
12. Дом на усамотението и на мъдростта. Дом на тайните врагове. Самоанализът по тоя дом е борба срещу Егото, с цел да се постигнат по-възвишени цели. Властва над затвори, болници.

СЛЪНЦЕТО показва нашата персонална идентичност и осъзнаването на личността ни. То представя реализацията на Аз-а, естеството на “битието” и виталността на живота. Чрез слънцето ние изразяваме своята индивидуалност по градивен начин. То символизира нашето житейско изразяване, начина, по който активно участваме в световните материи.

ЛУНАТА изразява нашите инстинкти, обичайни реакции, емоционални отговори и подсъзнателни условности. Чрез Луната ние изразяваме своите нужди и грижи, свързани с родителството/детството; желанието за сигурност и стабилност във връзките. Луната изразява и нашето детско състояние, когато сме уязвими и зависими от другите по отношение на сигурност, храна и топлина; показва потребността ни да удовлетворим тези си нужди. Настроенията – и добрите, и лошите - всички са част от динамиката на Лунния Аз.

МЕРКУРИЙ представя нашето мислене, знание и комуникативни способности. Той изразява способността ни да предаваме информация - както като факти, така и абстрактно. Управлява движението, усвояването на знания, духовната и физическа сръчност. Тази планета представя мотивите да приложим своите вербални, духовни и дипломатически умения, за да изразим себе си фактически и/или с въображение. Меркурий управлява всички форми на комуникация – желанието да направим всичко по възможно най-добрия начин.

ВЕНЕРА изразява удоволствието, радостта във връзките, любовта и грижите. Тя ни помага да решим кое е подходящо, за да се чувстваме добре и щастливи, какво е неподходящо и какво е лошо. Тя е причината да търсим партньорство и любов, затова и трябва да се отнасяме към нея с уважение. Венера е подсъзнателното ни желание да формираме съюз с другите, както и нашата воля за коопериране. Също така ни позволява да се наслаждаваме на нещата, които ни доставят удоволствие.

МАРС представя енергията, която използваме, за да защитим и отстоим себе си в битка за това, което искаме да постигнем и при решаващи действия. Ако трябва да обобщим Марс в една дума, то тя е “действие”. Той е волята и способността да се отзовем на предизвикателството, като използваме сила, инициатива и усилия, за да отстоим себе си - защитно или агресивно. Смелост, кураж и лидерство - всички те са свързани с Марс.

ЮПИТЕР Това е енергията, използвана при разширяването, растежа, уголемяването и изследването на широки житейски области, да се провокират и предизвикват утвърдените обществени норми. Оразованиета, животът зад граница. В опознаването на себе си ние разширяваме хоризонтите си, затова той представя и желанието да преминем извън границите в неизвестното – чрез пътувания, философски материи, както и да разширим изживяванията си.

САТУРН е сбитата енергия на дисциплината, ограниченията, пречките и структурата. Това е връзката със семейството и чувството на сигурност, което дават традициите.
Амбициите и целите, постигнати със Сатурновата страна от психиката са обикновено постижими, но се реализират трудно, бавно, понякога мъчно пробивайки рутините и стандартите. Сатурн изразява песимизъм.

УРАН е стимулът да променяш нещата по радикален, понякога разрушителен начин. Той изразява собствената воля и стимула да преобърнеш статуса - посредством разрушаването на структурните норми на обществото. Като “външна” планета, неговата дълга орбита означава, че ще остане в един знак за 7 години, затова и много от хората родени през 7-годишен период ще имат тази планета в същия знак. Астролозите го разглеждат като “генеративен” или като “колективна” енергия и е видно по бунтовническата страна от нашия характер, често реагираща по сроден начин сред себеподобните. Уран и прогресивната, творческа и непокорна страна от нас. Създава у нас желание за приключения и вълнения и ни прави ексцентрични, перверзни, оригинални и брилянтни.

НЕПТУН мечтателната, измамлива, илюзорна и въображаема, бягаща от действителността страна от човешката природа. Той е модел за чувствата, които са недоловими, романтични, магически и мистични, алтруистични и безусловно любящи; но също изразява и усещането да си жертва, да живееш в собствен нереален свят, бягайки от фактите и отдаването на фантазиране. Той ни дава способността да играем роли, да създаваме илюзии, да изразяваме енергията му чрез музика, изкуство, духовност и въображение. Тази планета ни дава възможност да изместим съзнанието си, да изразяваме идеи и видения, това е също “генеративен” модел, стоящ 14 години в един знак. С Нептун се свързва всичко, което е себеразрушително. Нептун също дава религиозност, развива мистични и окултни способности.

ПЛУТОН е стимулът към трансформации, пълна промяна, разбиране на най-дълбоките, тъмни страни на Аз-а. Той може да ни подтикне да бъдем деструктивни, но също и да ни доведе до реформация и тотални промени. Свързан е с най-дълбоката, подсъзнателна страна на човека и с областта на колективното подсъзнание. Плутон изразява притеглянето ни от злото и тъмните сили, но това е инстинктивното разбиране, че свободата се постига чрез елиминирането на части от Аз-а и живота, които са прекалено свързани с материалния свят. Изразява и най-високата и най-дълбоката форма на смъртта и прераждането в духовното измерение. Може да предизвика насилие и разрушителни страсти у хората и като колективна енергия има много по-мащабен ефект, отколкото само при един човек.

ЛУННИ ВЪЗЛИ
Лунните възли не са планети- те представляват точки, в които лунната орбита пресича така наречената еклиптика, т. е. въображаемия път на Слънцето по Зодиака.
Южният Лунен възел безпогрешно ни предупреждава за опасностите, които ни дебнат и ни насочва към областите от живота, до които изобщо не бива да се докосваме. Това са миналите грешки, от които трябва да се откъснем и да оставим назад в миналото си, далеч-далеч от съзнанието си в настоящия си живот.
Северният Лунен възел пък представлява нещо като перископ на подсъзнанието, което, според водещи психоаналитици, е истински диктатор. Именно подсъзнанието, колкото и странно да звучи това за мнозина, диктува повечето ни постъпки и действия. То определя до голяма степен и целия ни манталитет. Съвременната астрология стигна освен това до извода, че Северният лунен възел е ключ към битието, към смисъла на живота. Това е нещото, към което трябва всячески да се стремим да реализираме в този си живот. За съжаление - никак не е лесно. По-голямата част от хората остават дълбоко свързани с товя, което показва Южният им възел. Може би, защото е толкова познато и толкова лесно. Докато достигането на качествата на Северният лунен възел изискват от нас борба, себеутвърждение, отказване от стари, познати и лесни неща и т.н.

Значите, в които попадат всички изброени по-горе компоненти могат лесно да ни посочат ще хареса ме ли еди какъв си тип човек или не, както и той ще има ли афинитет към нас или не.

# 86
Мерси за интересните нещица  Hug 
Сега ще ги прочета.
Иначе за възлите...общо взето, че в миналото твърде много съм поставяла другите на първо място и съм се интересувала от оценката и подкрепата им.Според северния възел трябва да ги забия малко по-в дъното тези други, да поставя себе си на първо място и да се отвърдя сама пред себе си.  Да намеря сила вътре в мен, самочувствие, добра оценка.  Да се науча да съм по-самодостатъчна и да се обичам, а не да съм пълноценна само чрез партньора.   

Което е напълно вярно.Но дали имам сили за такова нещо е съвсем друг въпрос.

# 87
  • София
И аз съм рибка пиранка,записвам се,а после ще се върна,за да ви изчета wavey

# 88
Мерси за интересните нещица  Hug 
Сега ще ги прочета.
Иначе за възлите...общо взето, че в миналото твърде много съм поставяла другите на първо място и съм се интересувала от оценката и подкрепата им.Според северния възел трябва да ги забия малко по-в дъното тези други, да поставя себе си на първо място и да се отвърдя сама пред себе си.  Да намеря сила вътре в мен, самочувствие, добра оценка.  Да се науча да съм по-самодостатъчна и да се обичам, а не да съм пълноценна само чрез партньора.   

Което е напълно вярно.Но дали имам сили за такова нещо е съвсем друг въпрос.

То това май е валидно за всичките рибки, Бел.
На нас ни дай да даваме, искат не искат хората, ние се раздаваме. Че аз и после се цупя някой като ме настъпи  Laughing Напоследък редуцирах даването, но не ми се много добре. Последния месец похарчих бая парички и си накупих козметики, чанта, абе глезотии до шия. Ама друго си е да подадеш на някого нещичко и да го видиш как се радва.
Макар, че те хората даже спряха да се радват на малките жестове, само аз ли попадам на намусени хора, не зная  ooooh!

Тази година мисля да пропусна обаче аз Сатурновата дупка и мисля да се отдам на работа и учене  Laughing Laughing

Отивам да чета за възлите, благодаря, luna   bouquet

# 89
Добре дошла и на jul_j ! Grinning
Точе, често се хващам, че когато мечтая, мечтите ми все са свързани с даване. Crazy Не ми пречи.
Полагам усилия да не се хързулна и аз в дупката. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт