Венеция-4-та тема

• 87 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 375
Ще оставя решението за последния момент. Нещо не успявам да реша и да отстоявам решенията си. Така бях и при пролетното пътуване. Месеци наред планирах и си сменях мнението всеки ден, накрая оставих нещата на случайността и тръгнах без резервирани хотели за първите три дни  Laughing
И сега така ще направя.
Имам резервиран полет до Милано. Няколко дни преди него ще резервирам кола и ще се движа спрямо прогнозата за времето  Simple Smile
Аз бях за ден във Венеция преди няколко години. Беше края на март. Доста студено и ветровито време уцелих, но поне беше сухо. Но тогава нищо не видях. Просто се разходих по улиците от гарата до Сан Марко пеша. Снимах се на площада и обратно с вапоретка на гарата  Simple Smile

# 376
  • София
roje22, Блед, такива снимки....действат ми като стрес терапия Simple Smile И следва въпроса ми: кой е най оптималния вариант за придвижване между тези хотели и Венеция(без кола)? И да питам roje22, понеже спомена за супер близо до Сан Марко, ако помниш къде е да споделиш.

# 377
  • София
roje22, Блед, такива снимки....действат ми като стрес терапия Simple Smile И следва въпроса ми: кой е най оптималния вариант за придвижване между тези хотели и Венеция(без кола)? И да питам roje22, понеже спомена за супер близо до Сан Марко, ако помниш къде е да споделиш.
Ranick, най-бързо можеш да се предвижиш от Лидо ди Йезело до Венеция с автобус. Билета струва 4,50евро и от Лидо ди Йезело можеш да го купиш от много магазини, в които продават и билети за градските автобуси в Йезело. Билета за градските линии е 1,30евро. Автобусите за Венеция тръгват на всеки половин час от автогарата в Лидо ди Йезело. До пиацале Рома, където спира се движи около час и 15минути.
Не разбрах последния ти въпрос. Кое е супер  близо до Сан Марко  и да споделя за него?
Bled, на плаж бяхме пред хотел Цезар Август, само на около 50м. от хотел Sirenetta Simple Smile
хаха, наистина често попадаме на хотели близки до Вашите Hug Явно имаме еднакви вкусове за хубавото Simple Smile. Нямам друго обяснение

# 378
  • Луната
Не разбрах последния ти въпрос. Кое е супер  близо до Сан Марко  и да споделя за него?

Предполагам, че Ranick имаше предвид апартамента до Сан Марко Peace Мен също ме заинтригува... нещо се размечтах за тази Венеция Simple Smile. Както чакам отзиви и за апартамента в Париж (до Шанз-Елизе) Peace

# 379
Ranick, Woman^In^White, не внимавате.  Laughing
Ето го апартамента на Роже. Дискусията е на 21-ва страница

...
Ето и втория, който поне за мен няма нещо, което да му е в минус
https://www.airbnb.com/rooms/420559?checkin=08%2F19%2F2014&c … s=4&locale=en

# 380
  • София
roje22,  Hug
Мими, Внимаваме, внимаваме Laughing, но сутринта в сънено състояние не съм се изразила правилно. Интересува ме магазин=СУПЕРмаркет. Роже каза, че са пазарували и яли на воля. А апартамента е разгледан веднага, още при постването Simple Smile. Аз пътувам винаги по 2ма и на почти същите цени има хотели-не съм се престрашила все още за апартамент, но като се "отърквам"  Mr. Green до вас из разни теми....знае ли човек!

# 381
Здравейте Simple Smile започвам организацията на пътуване Варна- Венеция- Варна. С удоволствие ще изчета написаното и с ваша помощ се надявам да планирам престоя ни там. Приемам всякакви съвети, свързани с транспорт, настаняване, хранене и разглеждане на забележителности, а след това ще споделя впечатления и опит.

# 382
  • Луната
Ranick, Woman^In^White, не внимавате.  Laughing
Ето го апартамента на Роже. Дискусията е на 21-ва страница

...
Ето и втория, който поне за мен няма нещо, което да му е в минус
https://www.airbnb.com/rooms/420559?checkin=08%2F19%2F2014&c … s=4&locale=en

Ами то от инфото от преди месец и нещо Joy  Joy
Сетих се, че съм го гледала Simple Smile. И понеже най-вероятно ще сме двама ще потърся по-мъничък или хотелска стая. Ще ми трябва евентуално за пролетта, че правя някакви комбинации Joy
Бяхме много доволни от нашия хотел, който беше до моста на Академията, но нещо сега при букване го дават постоянно зает Tired или не се предлага...  newsm78

# 383
...
Бяхме много доволни от нашия хотел, който беше до моста на Академията, но нещо сега при букване го дават постоянно зает Tired или не се предлага...  newsm78

И през сайта на хотела ли е постоянно зает? Мисля, че може и да е просто рано за пролетта.

# 384
  • София
Предполагам, че Ranick имаше предвид апартамента до Сан Марко Peace Мен също ме заинтригува... нещо се размечтах за тази Венеция Simple Smile. Както чакам отзиви и за апартамента в Париж (до Шанз-Елизе) Peace
Апартамента в Париж го платих вчера. Купих и билети за Лувъра и Айфеловата кула, но да не спамим тук, а в темата за Париж после ще пиша Simple Smile
Сега за Венеция. Да, вече го постнах къде се намира апартамента. Трудно мога да си представя по-централно място във Венеция за отсядане и комуникативност. И Сан Марко е на 20м., и двете станции на Вапоретото, с които имате достъп до цяла Венеция и островите са на 100м.Така че горещо го препоръчвам.
Освен всичко друго и Роберто, собственикът на жилището се оказа голям пич. Бяхме се разбрали като слезем от влака да му звънна и да ни чака. Бях си наумил да отидем с вапорето 1 до Сан Марко, че по-бавно се движи като спира на повече места и да мога да снимам с камерата. Той обаче тъй като бързал ми каза да се качим на 2-ката и след 20 минути ще ни
чака на Сан МАрко на станцията. В бързината обаче хич не съм погледнал, че сме се качили на 2-ката, която обаче не е в посока моста Риалто, а която минава по околовръстното Grinning и не спира въобще на Сан Марко валарессо, а на Сан Марко Giardinetti. Т.е. спирката на вапоретото след моста на въздишките, или на около 200м. от другата. Така вместо 20мин. пътувахме 40минути по околовръстното, без никаква панорама, освен промишлената част на града и вървяхме след това и пеш 150- 200м., защото не ни се чакаше вапортето за една спирка Simple Smile Роберто търпеливо ни изчака повече от 40минути след уговореното време и ни заведе в апртамента. НЕ ни взе депозит от 100евро, и ни остави безплатно паролата за WiFi. Така имахме високо скоростен интернет през цялото време. Дори и последния ден се обади малко преди да тръгнем, за да каже, че закъснява и ако бързаме да оставим ключа и да тръгваме за Лидо. Толкова бе сигурен, че всичко ще оставим в ред. Много готин собственик. Peace
Иначе апартамента е едно към едно както е на снимките. Много просторен и чист. Едната спалня само е по-малка и има прозорец, гледащ към нещо като вътрешен двор, който всъщност е празно кухо място между четири страни на две сгради. Интересното е, че там от апартаментите си оставят да висят стълби, торби, абе нещо като висящ склад Joy Другата спалня е огромна, с огромен гардероб, който да побере всичките Ви дрехи и куфари.
Супер маркета е на около 200м. от апартамента и пиаца Сан Марко. Не зная как се казва улицата Joy и ще ми е трудно да обясня как се стига до там. На място мога да Ви заведа без проблеми. Всъщност  излизате от площада от страната, която е до базиликата и тръгвате посока моста Риалто, втората пресечка завивате вдясно, две пресечки и пак вдясно, минавате мост на един канал  и веднага след моста вляво е супера. Който и да питате там ще Ви го каже. Примерно сервитьори от заведения или продавачи в магазините. Работи сутрин от 9 вечер до 22ч. Винаги е пълен с хора. Можете всичко да си напазарувате от там. ХУбавото бе, че винаги, ходихме три пъти имаха различна промоция на меса и колбаси.  Горе долу с по 20% по-евтини. А  и цените на виното и алкохола бяха много добри. След това в Лидо ди Йезело не открихме толква ниски цени в супер маркети за алкохол.
Хляба бе винаги прясно изпечен, макар и по-скъп отколкото в Рим.
Ако друго нещо Ви интересува за супера или апартамента, или каквото и да е питайте Simple Smile
Оказа се, че Венеция през август е просто прелестна. Нито мирише от каналите, нито е гореща. Ние нито веднъж не включихме климатика в апартамента. А голямото предимство бе, че много късно се стъмваше, съответно имахме много часове за разходка и бе много приятно като температури за разходки. Дори по някой път си взимахме и леки връхни дрехи. А в Бурано за точно 5 минути се появи, бесува и изчезна страшна лятна буря Laughing

# 385
  • София
Woman^In^White, аз имам готови няколко варианта Laughing. Пиши ми на лични бюджета си за хотел и да видим мога ли да помогна.
Роже, хубавите хора привличат и "готини собственици" Grinning
Както се очертава, ще спретнеш една среща на съфорумките да ни заведеш до магазина да хапнем прясно изпечен хляб  Joy
Всъщност кога най-много миришат каналите?

# 386
  • Milano
Милленита, няма да се шашкаш. Laughing

Естествено, че няма винаги през ноември акуа алта във Венеция.

Аз съм я посещавала в почти всички месеци и никога не съм я виждала.

Обаче снимката, която си постнала на предната страница според мен е от Тоскана, такива плажове в Лигурия няма.

Почти навсякъде са ситни камъни и се събират 3 чадъра на кръст. Към Алассио ивицата е по-широка и по-пясъчна, но определено не е такава, като на снимката.

Освен, че тези шатри са типични за Тоскана.

Роже, разликата между прошутто и шунка каква е? Laughing
Кой град от посетените най-много ти хареса/допадна (Рим, Рим Laughing).

# 387
  • Луната
...

И през сайта на хотела ли е постоянно зает? Мисля, че може и да е просто рано за пролетта.

Да точно през сайта им и ми го дава зает... гледах за март, април 2015, пробвах октомври, ноември, декември 2014...
Навремето го резервирахме от сайта му. От там даваше най-добра цена.
Ranick ще разчитам и на твоите варианти Simple Smile... само дано ми излезнат сметките с плановете Simple Smile

# 388
  • София
 Hug Woman^In^White

# 389
  • София
Всъщност кога най-много миришат каналите?

Според мен това е някакъв мит - и ние сме били през август, даже се возихме на гондола - не миришеше. Ако в жегата не мирише - кога?

Страхотно апартаментче...и въобще препоръката! Тия колбаси и хлебчета ще ме преследват сега...огладнях  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт