Венеция-4-та тема

• 87 327
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
Някой зае ли до колко часа има транспорт от и до Бурано? Имам някъкъв спомен, че е до 16.00ч, но не помня къде съм го чела.  

можеш да намериш таблици с разписания на официалния сайт на вапоретата тук

http://www.actv.it

тук в лявосе пада поле с таблица на разписанието

http://www.actv.it/en/movinginvenice/waterbusservicetimetable

по специално тук , но лоошото е че е дадено че е валидното разписание до 15 септември.

http://www.actv.it/sites/default/files/ultimorario.pdf

Последна редакция: вт, 30 сеп 2014, 19:18 от _re_ge

# 421
Благодаря! По това, което виждам има денонощен транспорт до Бурано.

# 422
  • Sofia
Ети, благодаря за прекрасната тема!   bouquet
Всичко изчетох, но пак има за какво да питам  Simple Smile
Има ли за Венеция комбинирани карти за музеи+вапорети?
Картите за вапорети предлагат ли намаление за ученици и студенти?
Има ли начин да се разгледа Ла Фениче без да се ходи на постановка? Може ли отзиви? И това в специални часове ли става и какъв е входа?
Предварително благодаря, а вероятно ще имам и още въпроси...

# 423
Намествам се при вас и отвам да чета   bouquet

# 424
Кои са високите части на града? Канареджо, например препоръчвания тук хотел Mignon, дали се наводнява при прилив.?
За следващата седмица има предупреждение, че са налице условия за високи води. Чудя се дали да взема хотел в Канареджо или около Пиацале Рома.

# 425
millenitta, нека планът ти за обиколка да е много условен. И аз смятам, че е трудно ориентирането по карта и ще загубите време да се лутате до следващата набелязана цел, вместо да се отдадете на удоволствието от разходката. Иначе, Венеция се обикаля без проблем пеша, на връщане ще си хванете вапорето за по-бързо и лесно. На отиване няма смисъл от транспорт, по-добре се шляйте на воля и където ви отведат тесните улички, а те винаги водят до Сан Марко  Laughing. Църквата Santa Maria Della Salute не е за изпускане според мен, но ако ви остане време все пак. На Венеция и трябват поне 3 дни.

Има ли за Венеция комбинирани карти за музеи+вапорети?
Ние ползвахме такава, но беше преди 4-5 год., вероятно и сега ги има.

# 426
Мur, всички планове за обиколки ги зарязах и нищо не планирам  Simple Smile Нямам дори хотел. За другата седмица прогнозата е за ужасно време в цяла Италия. Бури, интензивни валежи, акуа алта. Обявен е червен код.  Sad  

Имам още няколко въпроса и ще съм благодарна, ако някой може да ми разясни неяснотите.

Картата за вапоретките се валидира при първото качване или при всяко качване?
Искам да се кача на терасата на базиликата Сан Марко. Какъв билет трябва да си купя за там - за съкровищницата или за музея?
С дамска чанта влиза ли се в базиликата или трябва да я оставим предварително на гардероб? 
При акуа алта наводняват ли се и осровите Мурано и Бурано? Добра идея ли е да се посетят те, в случай че вали?

# 427
Картата се валидира при всяко качване(не знам защо).
За терасата не си спомням...
С дамска чанта мисля, че може.
Със сигурност на Мурано съм била свидетел на аква алта.
В самата Венеция не навсякъде се покачва водата.

# 428
Благодаря Мими Simple Smile Прочетох твое мнение в предната тема, че не е препоръчително да се оставя багаж в колата, когато я оставим на паркинга. Дали наистина има проблем?
Мисля да оставим колата на паркинга на Пиацале Рома и да вземем с нас малко багаж, за да не мъкнем куфарите във Венеция.

# 429
Благодаря Мими Simple Smile Прочетох твое мнение в предната тема, че не е препоръчително да се оставя багаж в колата, когато я оставим на паркинга. Дали наистина има проблем?
Мисля да оставим колата на паркинга на Пиацале Рома и да вземем с нас малко багаж, за да не мъкнем куфарите във Венеция.

Това съм го чела тук и на други места, но не съм го пробвала лично.

# 430
Мur, всички планове за обиколки ги зарязах и нищо не планирам  Simple Smile Нямам дори хотел. За другата седмица прогнозата е за ужасно време в цяла Италия. Бури, интензивни валежи, акуа алта. Обявен е червен код.  Sad  

Имам още няколко въпроса и ще съм благодарна, ако някой може да ми разясни неяснотите.

Картата за вапоретките се валидира при първото качване или при всяко качване?
Искам да се кача на терасата на базиликата Сан Марко. Какъв билет трябва да си купя за там - за съкровищницата или за музея?
С дамска чанта влиза ли се в базиликата или трябва да я оставим предварително на гардероб? 
При акуа алта наводняват ли се и осровите Мурано и Бурано? Добра идея ли е да се посетят те, в случай че вали?

Така и не разбрах картата за вапоретите всеки път ли трябва да се валидира, ние валидирахме веднъж - при първото качване. Картата беше за 24 часа, всички линии.
За терасата на базиликата точно преди главния вход има врата вдясно с много стръмни стълби и пише, че е за терасата, входа е 5 евро и се плаща като се качиш горе. Там са и т. нар. оригинални коне на Нерон. Тези на терасата са копия.
В базиликата не се влиза със сак или голяма раница - тип планинарска. Ако си с малка раничка тип дамска чанта няма да те върнат, аз бях с такава.
Островите си заслужават ако имате време Peace

# 431
Здравейте, юли смятам да посетя Венеция. Избрах си хотел в Местре. Въпроса ми е  транспорта от Местре до Венеция покрива ли се от 24, 48 часовите карти, с които ползваш вапоретите? До колко часа вечер можеш да се придвижиш в посока Венеция - Местре?

# 432
  • Абсурдистан
Здравейте момичета, има ли ходили на карнавалът във Венеция, които сами да са си организирали това събитие. Имам нужда от малко практически съвети. Полет до летище Марко Поло планирам, но след това къде е най-удачно да отседна така че да ми е близо и удобно. Никога не съм ходилла и предполагам, че и в лутане ще загубя много време.
Гледах хотели в Лидо, но да пътувам по  1 час на отиване и връщане някка не ми се понрави много.

# 433
  • София
Здравейте, юли смятам да посетя Венеция. Избрах си хотел в Местре. Въпроса ми е  транспорта от Местре до Венеция покрива ли се от 24, 48 часовите карти, с които ползваш вапоретите? До колко часа вечер можеш да се придвижиш в посока Венеция - Местре?

По спомени картата за вапоретките не покрива транспорта до Местре. и ние имахме нощувки в Местре. Вечер се прибирахме относително рано и прекарвахме по няколко часа в близкото бистро.
Прибирахме се по тъмно/ октомври месец/ и нямаше проблем с транспорта.  Автобуса го вземахме от пиаца де Рома/ уффф, дано не бъркам/.

# 434

Да, включен е транспорта до Местре в този тип карти.

Здравейте момичета, има ли ходили на карнавалът във Венеция, които сами да са си организирали това събитие. Имам нужда от малко практически съвети. Полет до летище Марко Поло планирам, но след това къде е най-удачно да отседна така че да ми е близо и удобно. Никога не съм ходилла и предполагам, че и в лутане ще загубя много време.
Гледах хотели в Лидо, но да пътувам по  1 час на отиване и връщане някка не ми се понрави много.
Най-удачно е в самата Венеция, но цените по това време са ... високи  Mr. Green . По-ниски цени има в Местре, но за мен се губи част от очарованието.
Аз лично не съм ходила по време на Карнавала, но няма нищо по-различно за организиране с или без карнавал.

Общи условия

Активация на акаунт