Венеция-4-та тема

• 87 293
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Мими   bouquet, благодаря ти, но вече ми даде приятелка от друг град даже  Grinning
А в книжарничката до нас го имало  Embarassed
Иначе и аз имам общия за Италия, но друго си е с повече теория  Laughing

# 466
  • София
Вчера с изненада видях, че в книжарничката "Зад ъгъла" все още има пътеводител с карта на Венеция  Peace Убих се да търся, навсякъде е изчерпан...
https://bg-bg.facebook.com/pages/%D0%97%D0%B0%D0%B4-%D1%8A%D0%B3 … 0/205951806230607

Благодаря за информацията   bouquet Писах им да ги попитам дали имат и ми отговориха, че ще проверят и ще ми кажат.
 Ти кога ще ходиш?

# 467
  • Sofia
Вчера вечерта го видях, едва ли са го продали, там ще е!  Peace
Ще ходи дъщеря ми, за 08.03. Дано времето е хубаво!
Резервирахме стая със закуска на острова - за 4 нощувки е 400лв. Сега вече за 1 нощувка е 680 лв!  Mr. Green
https://www.booking.com/hotel/it/ca-valeri.html?tab=1&origin … ailability_target

Последна редакция: вт, 03 фев 2015, 16:16 от noshtna_ptica

# 468
  • София
Вчера вечерта го видях, едва ли са го продали, там ще е!  Peace
Ще ходи дъщеря ми, за 08.03. Дано времето е хубаво!
Резервирахме стая със закуска на острова - за 4 нощувки е 400лв. Сега вече за 1 нощувка е 680 лв!  Mr. Green
https://www.booking.com/hotel/it/ca-valeri.html?tab=1&origin … ailability_target

Дано времето е хубаво, и аз на това се надявам. Можеш ли да ми кажеш къде точно се намира тази книжарница. Мога да се разходя и направи да си купя.   bouquet

# 469
# 470
Пътеводителя  на Нейшънъл Джеографик не беше лош , но само като основа. Имаше много информация, интересни данни, забележителност, любопитни факти, но самите им маршрути бяха кратки и измислени. Като имате основата обаче и картата на Венеция може вие да си направите собствени маршрути като изпозлвате самото райониране на острова.

междудругото същото е случии и  с лондонския пътеводител на НГ. Слаби маршрути. Измислени като за туристи които ходят един час и след това 4 часа си почиват.

# 471
  • София

Благодаря   bouquet

Пътеводителя  на Нейшънъл Джеографик не беше лош , но само като основа. Имаше много информация, интересни данни, забележителност, любопитни факти, но самите им маршрути бяха кратки и измислени. Като имате основата обаче и картата на Венеция може вие да си направите собствени маршрути като изпозлвате самото райониране на острова.

междудругото същото е случии и  с лондонския пътеводител на НГ. Слаби маршрути. Измислени като за туристи които ходят един час и след това 4 часа си почиват.

Аз съм нещо средно, щото много снимам и бавно се предвижваме, не сме типичните туристи. Мъжлето ми мъкне статива, фотооборудване и т.н., а аз съм с апарата на врата Simple Smile

Сега съм си направила папка Загреб, Венеция, Любляна и започвам да синтезирам и попълвам информацията. Дано смогна до следващия петък. За момента съм извадила информация за цената на горивото до там и обратно, винетките, магистралните такси в различните държави и цената на хотелите. Това за 9 нощувки /възможно е да са 8, но това ще го разбера много скоро/.

# 472
  • София
Четох, четох и явно не намерих, затова питам:
Като идваме по магистралата къде трябва да се отбием за да отидем до фериботите за остров Лидо? Тръгваме утре за Загреб - 2 дни  на 15-ти сме във Венеция. И още един въпрос. Виждам, че първите три дни от петдневния ни престой , а именно 15-ти, 16-ти и 17-ти ги дават дъжд. Сега се чудя дали да си взимам гумени ботуши, ще има ли аква алта. Това време толкова пъти се промени, откакто го наблюдавам. все се надявам да не вали толкова много.  Sad
И ако задам адреса на хотела на навигацията дали ще ме насочи точно към ферибота?

Момичета вече нямам търпение.  Laughing

А и още нещо се сетих.  Mr. Green Като тръгнем от Венеция съм запазила два дни в Любляна и после у дома, но днес един приятел ми каза, че в Словения на крайбрежието има едно градче Пиран, което било много красиво и романтично и ме посъветва да спя един ден там. Аз разгледах и си харесах хотел. Ето този
http://www.booking.com/hotel/si/piran.bg.html?aid=376395;label=b … ight_room=3955918

Вие какво мислите? Дали да променя резервацията и да отседнем там?

# 473
  • София
Мagnollia
Пиша ти набързо, ако не си тръгнала. Ако тръгнеш, ще четеш в Загреб.
Карате по магистралата, отбивате за Местре и стандартния път за Венеция.
Минавате си моста и веднага след него ще видите табела за порт Tronchetto.
На табелата пише още Ferry Lido, след нея в дясно.
Карате на там и толкова. Внимавате да не отидете към Круизния терминал.
Има и паркинг Tronchetto, също не ви трябва...
Качвате се за lido venice и се наслаждавате.
Виж това...
КАРТА
След малко виждате...

Малко по-късно това...

За навигацията, зависи каква е тя и дали дава фериботи, нашата показва всичко.
Но, заредете на нея, не острова, а Tronchetto, после е лесно.
Може да я тествате още тук, какво ще покаже.
Не искам да те плаша относно дъжда, но все пак вземете мерки, а дано се размине.
Желая ти го от сърце.
За Пиран ще ти напиша допълнително ето ТУК.
Имаш време да го прочетеш...ЛЕК ПЪТ...

Последна редакция: пт, 13 фев 2015, 08:17 от Bled

# 474
  • София
Bled, благодаря   bouquet
Въведох в Гармина координатите на хотела в Лидо и ме докара до ферибота точно Simple Smile

Във Венеция съм  Joy Heart Eyes и напук на дъждовната прогноза грее слънце и е 7 градуда в момента с тенденция да стаме 13  Laughing

Ще разказвам после като се върна.   bouquet

# 475
  • София
Мagnollia   Hug
Много се радвам, виж това което ти написах за Пиран, ТУК

# 476
Здравейте, в края на седмицата заминавам на екскурзия до Венеция, Верона, Сан Марино и др. Моля да ми препоръчате хубави и не скъпи места за хапване в Лидо Ди Йезоло, Верона и Сан Дона ди Пиаве. Там ще ни бъдат нощувките. Всякакви препоръки ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително.  Peace

# 477
Здравейте, в края на седмицата заминавам на екскурзия до Венеция, Верона, Сан Марино и др. Моля да ми препоръчате хубави и не скъпи места за хапване в Лидо Ди Йезоло, Верона и Сан Дона ди Пиаве. Там ще ни бъдат нощувките. Всякакви препоръки ще ми бъдат полезни. Благодаря предварително.  Peace

Никой ли няма да препоръча нищо  Sad

# 478

Никой ли няма да препоръча нищо  Sad
Здравей!
Ние се върнахме от разходка /Милано-Верона-Венеция-Болоня/ в неделя. По време на престоя си там бяхме с много ограничен бюджет и по тази причина храна купувахме само в супермаркети. От улични заведения сме си купували само сладолед. В никакъв случай не пропускайте да пробвате сладоледа във Верона. Изкарахме много весело и приятно. Времето беше хубаво. Влакове, самолети, лодки и т.н. се движеха без закъснения и всичко беше ОК. Хубави места за хапване там дал господ, ама да се комбинира и "хубави" и "нескъпи" си е сложна задача Simple Smile

# 479
enta, много ти благодаря   bouquet
Задължително ще опитаме сладоледа, щом го препоръчваш. И аз се надявам на хубаво време /поне такова го дават за следващите дни/. За заведенията/супермаркетите ще решаваме на място тогава според условията.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт