Венеция-4-та тема

• 87 262
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • Milano
Ето най-добрите ''бакари'', които предлагат чиккетти, без да ти одерат кожата. Laughing

http://www.dissapore.com/grande-notizia/bacari-venezia-mappa/

Последното е в зоната.

Естествено най-разпространени са в Канареджо и Сан Поло.

Палаццо Дукале (или дей Доджи) е част от четирите Музея на пиацца Сан Марко и може да бъде закупен само кумулативен билет за всичките (17,50 евро).

Иначе има Museum pass, който включва освен тези 4 и останалите градски музеи на Венеция на цена 24 евро.

Има и т.нар. тайни маршрути в Палаццо Дукале - 20 евро.

http://palazzoducale.visitmuve.it/it/pianifica-la-tua-visita/biglietti/

# 496
  • Sofia

Палаццо Дукале (или дей Доджи) е част от четирите Музея на пиацца Сан Марко и може да бъде закупен само кумулативен билет за всичките (17,50 евро).

Аз се интересувам от този билет - купува се от самия Палаццо Дукале, нали?
Rolling Venice Card се купува от тур. офис на пл.Сан Марко, доколкото разбрах?
А карта за вапоретките само от Пиацале Рома ли? Може ли от всяка друга спирка или пак от тур. офис на площада?
Малко сложно става, защото пристигането на Санта Лучия е след 19ч и офисът на пристанището вече ще е затворен - четох, че работи до 19. Та ако може от другаде - добре ще е...

# 497
  • Milano
Нощна птица, можеш да си го купиш онлайн на линка, който дадох.
Важи 3 месеца от датата на закупуване.

Там след обяснението е подчертано ''acquista biglietti'' и те препраща на страницата на ВиваТикет.

Иначе предполагам, че може да се купят и в самия Дворец.

Карта за вапоретките може да се купи от който и да е офис на Венеция Уника или оторизираните продавачи, на които има лепенка Аctv. Има и машинки на:

Piazzale Roma S.Chiara, Ferrovia Scalzi, Ferrovia S.Lucia, S.Marcuola, Ca' d'Oro, Rialto, S.Tomà, Zattere, S. Marco Vallaresso, S.Marco Giardinetti, S.Zaccaria Danieli, S.Zaccaria Pietà, Arsenale, Lido S.M. Elisabetta, Burano, Punta Sabbioni, nonchè presso l'Aeroporto Marco Polo, il garage comunale di Piazzale Roma e l'Ospedale dell'Angelo.

Роллинг Венис Кард от всеки един офис на Венеция Уника (или така поне пише Laughing):

http://www.cartagiovani.venezia.it/index.php?option=com_content& … =20&Itemid=36

Кликни на подчертаното в червено да ги видиш.

# 498
  • Sofia
regina di cuori, благодаря много!  Hug
Всички линкове, които открих, вкл. и твоят, ме препращат към несъществуващ такъв. Онлайн купуването е ясно, но въпреки това и на място вероятно е възможно - ще се търси в движение. Мислех, че проблемът е в мен, че не откривам тези бюра на ACTV, но май не е  Grinning Надявам се в инфоцентъра да дадат тази скъпоценна информация  Laughing
 Hug

# 499
За Двореца на доджите ние купувахме билети на място - никакъв проблем Peace

# 500
Привет.
Никога не съм ходила в Италия.
Началото на април съм планирала екскурзия до Венеция, Верона, Милано.
Може ли някакви съвети -  входовете за музеите как ли са?
Времето как ли е по това време? Какви дрехи да си приготвя?
С карти плаща ли се?

# 501
  • Milano
Нощна птица, кой линк не ти се отваря, за билетите за Двореца ли?

На мен ми се отваря и ми дава да продължа за закупуване на билети.

Actv e името на транспортната фирма във Венеция.

А тези, които продават билети са баровете Табакки с едно голямо Т отпред и будките за вестници (естествено не всички, но по-голямата част - да).

Това е навсякъде в Италия.

Gerda, в какъв смисъл как са входовете на музеите?

Почти всички си имат сайт и се виждат цени и т.н.
Времето ще трябва да си го следиш по прогнозата. Може да е всякакво.

Където може да се плаща с карта са залепени лепенки на входа, както навсякъде.

# 502
Привет.
Никога не съм ходила в Италия.
Началото на април съм планирала екскурзия до Венеция, Верона, Милано.
Може ли някакви съвети -  входовете за музеите как ли са?
Времето как ли е по това време? Какви дрехи да си приготвя?
С карти плаща ли се?

Намерих това инфо ( аз също ще ходя в началото на април до тези градове)  -

МИЛАНО:
*Катедралата - посещението е безплатно 9 и 12 часа и между 13 и 18 часа., когато няма служба; слушалки - 4 евро; качване на терасите пеша 5 евро или с асансьор 8 евро; съкровищницата - 1 евро
*Кастело Сфорцеско - 6 музея с вход между 3 - 7 евро, до 18 г. безплатно
*Пинакотека Брера - 6 евро
*Музей към театър Ла Скала - 6 евро

ВЕНЕЦИЯ:

Корабче от Пунта Сабиони до Сан Марко - 9 EUR;
Маршрутно корабче по Канале Гранде за 90мин. - 6.50 EUR;
Двореца на Дожите + Музея Корер + Сансовиновата библиотека - 13 EUR (раб.време 9-19ч. и 8.30-17ч. в неделя);
Ка д`Оро - 10 EUR;
БазиликатаСан Марко - Иконостаса - 2 EUR + Венецианските коне - 4 EUR;
Кулата Сан Марко - 8 EUR,
Галерия Академия - 6.50 EUR (раб.време 9-19ч. и 9-14ч. в неделя).
Еднодневна карта за корабче във Венеция – 16 Eвро;
Kолекция авангардно изкуство Пеги Гугенхайм – 10 Евро;

ВЕРОНА:

Арена ди Верона - 4,00 EUR;
Къщата на Жулиета- 4,00 EUR;
Гробницата на Жулиета - 3 EUR.

# 503
  • Враца
Само да поправя малко инфото, дадено от New Me Simple Smile
В двора на къщата на Жулиета се влиза безплатно, а тези 4 евро са, предполагам, таксата за балкона.
Не сме се качвали, не е и кой-знае каква забележителност.
Градът е достатъчно живописен, и има много интересни исторически и културни забележителности и без тази къща.

# 504
  • Milano
Tова са много стари цени.

В момента качването на терасите на Дуомо е 12 евро с асансьор, 7 пеш, Пинакотеката в Брера е 10 евро.
Посещението в Катедралата винаги е безплатно, не само в определени часове. Просто когато има служба не можеш да обикаляш с аудиогида и да снимаш, за да не смущаваш, но можеш да влезнеш да си запалиш свещ.

Във Венеция билета за 4те музея на пл. С.Марко е 17,50 и т.н.

Проверявайте сайтовете.

# 505
  • Луната
И за Верона цените са стари. Преди 4 години влезнахме в Арена ди Верона за около 6.5-7 евро, за деца беше по-евтино май около 5 евро. Но честно казано не си струва влизането - поне мен не ме впечатли. Виж друго нещо ще е, ако има постановка - атмосферата предполагам ще е невероятна Peace

# 506
Някой говореше за кафе от 20 евро, какво е положението с пиенето на кафе?
Къде е добре да се купуват сувенири? Някой може ли да препоръча какво да не се купува?
Как вървят сувенирите? Магнитче - 3 евро!?

# 507
  • Sofia
regina di cuori,   bouquet
Докладвам, че покупката на карти за вапоретки е безпроблемна, стачката на пристанищните работници не засяга вапоретките, а в топла и слънчева Венеция не се умира от глад - пица на парче има и по 2, и по 3 евро дори.  Simple Smile

# 508
Някой говореше за кафе от 20 евро, какво е положението с пиенето на кафе?
Къде е добре да се купуват сувенири? Някой може ли да препоръча какво да не се купува?
Как вървят сувенирите? Магнитче - 3 евро!?

Не знам къде е това кафе за 20 евро. Дори във Флориан не беше толкова Rolling Eyes

# 509
Мия, много ти благодаря за отговора ти на `глупавичкия` ми въпрос.
Но така се вълнувам, че ще видя Венеция. Голяма мечта ми е, която все отлагах.
Направо още от сега започвам да си подготвям нещата - два фотоапарата, дори се чудя дали да не взема и трети с оптика, но пък е по голям и тежък.

Общи условия

Активация на акаунт