Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Застраховки-Каско

 • 9 792
 • 43
 •   1
Отговори
# 15
 • Пловдив
 • Мнения: 1 881
Ами премерила съм плюсовете и минусите на това да се съдя със застрахователя за 200 лв. и съм преценила, че не си заслужава нервите. Обаче със сигурност си заслужава да сменя застрахователя и да го "похваля" пред широка аудитория.

И в същото време да събера информация как действат конкурентните застрахователи.

Мога също да кажа, че предишното Каско беше на Уника. Заведена щета имаше една и без всякакво увъртане я приеха и питаха дали искаме да ни се плати по сметка, по фактура или колата да влезе в доверен сервиз. Разбира се, може да сме били изключение като доволни от Уника, примерно. Та затова си мисля, че в комуникацията се ражда истината и пуснах тема тук  Peace

# 16
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 260
 jul  единствения начин да не ви платят едната щета е ,ако тя вече е била отметната при маркирането на автомобила след направеното каско.Ако е отметната в протокола ,ако е снимана ,няма как да ви я платят ,ако е нова се плаща.Има два варианта да се заведе щета и да си получиш парите лично или да искаш директно колата да бъде отремонтирана в доверен сервиз.Тогава парите се превеждат на сервиза.И това го зная със сигутност за Армеец.Провери точно защо сте имали проблем точно с тях.Те май останаха едни от малкото коректните за момента  Rolling Eyes...........

# 17
 • Мнения: 23 080
Затова питах какви са били причините за отказа. Това е много важно, независимо за кой застраховател става въпрос. Защото при наличие на основание и друг би отказал.

# 18
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 260
Вероятно елемента вече е бил маркиран.Когато се маркира колата всеки  малък детайл се описва.Едно леко драсване даже.Описано ли е ,снимано ли е вече няма начин да се плати.След оправяне на щета се отива пак в пункт за маркиране да се отметне щетата и да се снима колата отново.Че ако отново се случи нещо за оправяне да не откажат.

# 19
 • София
 • Мнения: 948
Бул Инс. Длъжна съм там да правя Каското идните 4 години, защото колата е на лизинг и явно с тях имат договор. Имах вече 1 щета, от "добронамерени" съседи и много бързо ме обслужиха и ми дадоха възлагателно писмо.

# 20
 • Мнения: 47
В нашата полица към Армеец няма подобни клаузи. Няма как да имаш Каско и да не ти плащат щети /застраховката си е затова/, само защото било "на части", стига да си плащаш вноските в срок и да не ти се прекрати договора поради неплатена навреме вноска. Но тогава и самото неплащане е заради прекратен договор, събитието не се покрива. При редовни плащания няма логика да е така.
Кои застрахователни компании го правят това, за което пишеш, знаеш ли?

Е точно прехвалените армейци,за един счупен мигач на стр.огледало за 60лв.поискаха да им изплатя оставащите 3 вноски в размер на 900лв.за да ми платят щетата.Аз си платих мигача за 60лв.ама те останаха без 900.И това при положение че предните 2г.получиха 2500лв.за каско,от което не съм завел и една щета.Може и без тях.Било политика на фирмата.

# 21
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 260
palikari  би ли ни споделил,коя друга компания ще ти плати щета без да те накара да си предплатиш вноските?И друго по важно!Коя е тая кола на която каското струва 1250 лева годишно ,а пък огледалото и е само 60 лева  Shocked ? Аз преди години карах едно старо пежо на 10 години с каско 330 лева годишно ,а огледалото  му струваше 120 лева!

# 22
 • Варна
 • Мнения: 187
И аз мисля, че няма компания, която изплаща щети преди да си платил последната вноска. Така всеки може да направи една вноска, да си оправи нещо и след това да спре да плаща. Ако си плащаш каското на един път, по всяко време можеш да си оправяш щетите.

# 23
 • Мнения: 47
Значи ставаше дума за МИГАЧ,вграден в стр.огледало!Относно ситуацията с вноските,някак си сравнението между двете суми е смешна.За клиент,който си е плащал вноските абс.изрядно предните 2г,без предявени искове за щети.Колата,каква е, няма значение,но може да си сметнете 3,5% върху около 20000Е колко прави.

# 24
 • Пловдив
 • Мнения: 1 881
........След оправяне на щета се отива пак в пункт за маркиране да се отметне щетата и да се снима колата отново.Че ако отново се случи нещо за оправяне да не откажат.

Вероятно това е бил проблемът. Но аз и сега като я взех от сервиза не отидох да я снимат. Не за друго, а защото никога никой не ми е казвал, че трябва колата да се снима отново. Е, аз откъде точно трябва да се сетя? Значи ,бай бабо да не вземе някой да ми нанесе същата щета, пък било то и очевидно изглеждаща по друг начин по въпросните снимки (които можело само в София да видя???). А аз определено нямам спомени там да е имало друга щета от по-рано.
И друго - на едната врата има вдлъбнато, нямам идея кой и как го е направил, но изключително ме дразни. Е, това пък не било щета, не можели да го приемат, макар да не отричат, че не го е имало преди.

Сега да не си помислите, че съм кой знае какъв потребител по Каското - налага се за втори път.

И след като никъде не пише, че да ползвам застраховката трябва да си платя всички вноски до края, някак си не ми се вижда редно при изрядно плащане на текущите вноски ей така устно да ми се каже, че избор освен да платя нямам. Има договори, там защо не се пише? Ми то кабелната и интернета могат също да ми спрат и да ми ги пуснат чак като си платя следващите 18 месеца от абонамента. Да не говорим, че цената при плащане всичко и разсрочено рядко е еднаква. Е, предполага се, че са си калкулирали риска да не си платя последната от 4 вноски. Нищо, сега вноските за следващите години ще ги вземе някой друг.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 19:55 от jul

# 25
 • Sofia, Bulgaria
 • Мнения: 260
jul  аз не дообясних  ooooh!. Ако колата е отремонтирана в доверен сервиз не трябва да я снимат отново.Снима се само при положение,че си получиш парите от щетата и си оправиш детайла!.Ако си сигурна,че този детайл не е сниман ( за който не е платено)може да пуснеш оплакване към фирмата и да се разясни случая.Ще ти върнат писмен отговор с препоръчано писмо.За вдлъбнатината заведи щета,а не вкарвай колата в доверен сервиз! Това е твое право.Пак казвам,ако преди не е сниман вече този елемент ще ти го платят.Това може да стане по всяко време преди да ти изтече каското.
Относно вноски,всяка една компания иска да си доплатиш вноските за да заведеш щета.Все пак мойте наблюдения си остават за Армеец като най-коректни и бързи ,но това  си е мое мнение и не искам да го натрапвам.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 20:06 от Емили А.

# 26
 • Мнения: 0
 е няма такива мошеници !!!!  чакам с нетърпение да мине и май месец и ги махам !!!  трябваше да ги съдя....но ....май не си заслужава да се нервя заради тях

# 27
 • София
 • Мнения: 1 846
И след като никъде не пише, че да ползвам застраховката трябва да си платя всички вноски до края, някак си не ми се вижда редно при изрядно плащане на текущите вноски ей така устно да ми се каже, че избор освен да платя нямам. Има договори, там защо не се пише?
Пише го в общите условия и то на всички застрахователни компании. Понякога правят изключение, когато става дума за лизингови автомобили и то само ако това изключение е залегнало в договора между лизинга и застрахователя. Иначе в останалите случаи вноските са изискуеми преди да се издаде възлагателно писмо. Ако колата е по-стара и няма право да ползва доверен сервиз, оставащите вноски се удържат от обезщетението, което се изплаща.

# 28
 • Пловдив
 • Мнения: 1 881
Наистина пише в Общите условия. Явно там, както и в Общите условия на банките и различните оператори, са заровени много кучета.

# 29
 • София
 • Мнения: 1 846
Те затова ги правят по 20 страници дребен шрифт, така те отказват да ги прочетеш. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт