За частното образование, за частните училища (2)

• 78 188
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 795
  • В офиса
Andariel, да оставим еснафските сметки дали успехите на цели випуски се дължат на училищата, или не. Мисля, че сега е моментът да кажем голямо БРАВО на учителите, подготвяли децата в МГ Пловдив, Варна, Русе, Хасково, ЧОУ Св. София и останалите училища с впечатляващи резултати, които са останали с малко назад от топ 5. БРАВО за възрожденския дух и ентусиазъм да учат децата въпреки безумните учебници, въпреки стремежа на институциите да се профанизира образованието и въпреки ниския обществен престиж на професията учител.
БРАВО и на учителите на 12-окласниците и най-вече на учителите в СОУ „С. Ценов Савов” в Пирдоп (приятната изненада сред тях)

Конкретно за Св. София резултатът лично за мен е още по-стойностен, защото масово децата от това у-ще се насочват към АК, т.е. не са се борили за всяка стотна на матурите и не са гонели високите резултати на всяка цена. А разликата между тях и вторите е само 2 стотни.

# 796
  • Там, където ме обичат
Високите резултатите на ДЗИ на възпитаниците на АК се дължат на няколко фактора. ... При по-слаби резултати учениците се изпращат в "райтинг центъра", където се занимават допълнително с тях. Може да са необходими 1-2 часа, а може и да ги ходят 2-3 месеца. Учителят преценява нуждите им. Освен това в процеса на обучение пишат много есета и подобряват писмената си умения и възможностите за изграждане на теза и аргументирането й.
А според мен единици ходят на уроци, защото няма как да се разтегне денонощието до 36 часа. ..
Ще подкрепя напълно горния цитат, като само ще допълня, че един от основните фактори за успеха на АК е целогодишната подготовка и проверка на знанията на децата, тестове, кратки контролни т.нар. куизове, проекти и т.н. Някои от нещата се правят и в ДУ, но не ежеседмично.

# 797
  • София
Няма еснафски сметки! нито в математиката, нито в икономиката, нито в статистиката, нито никъде! Става ли въпрос за числа, няма еснафщина! Защото зад числата и сметките стоят хора, време, пари, усилия и т.н. Иначе ще трябва да кажем, че и борбата за тези хиляда лева на година са еснафщина. Що са ви толкова важни тези пари, оставете ги тези еснафски сметки за кирливите хиляда лева, бъдете над тях! Да го кажем ли, ако ще я караме така?
Бравото си е браво, но е важно и как се стига до тези резултати. ей така, от единия стремеж към обективност!

Лично аз за дванайстокласниците на АК нямам какво да кажа, защото нямам никаква информация. Но най-непредставително имам впечатления, че по курсове за матурите ходят зрелостници от всякакви училища - и частни, и държавни. Най-много информация от първа ръка имам за седмокласниците, така че там няма как да ме убеди някой, че в частните училища се разчита само и основно на тамошната подготовка. Не виждам смисъл да се лъжем. Както знаем, и за АК ходят на курсове, не е като да разчитат на едната лична свежа мисъл и уменията и знанията от училище. Разбирам да не минавам по този път вече втора година, да живея под похлупак, че да нямам информация!

# 798
Много се надявам някъде да излезе статистика за всички столични училища. Но такава, която включва всички училища и под 20 ученика.

Днес съм доста щастлива. Тезата на министърката за ниско образование в ЧУ съвсем започна да издиша. Като разбрах, че АК и Св. Сф. са в топ класацията, наистина подскочих от радост.

Сега се чудя къде ли са ПЧМГ в столичната класация, защото са с много-много висок резултат. Математическата "битка" ще е доста интересна.
А и другите ЧУ, които изобщо не се дават.

# 799
  • София
Надай се, Минке!  Wink Peace И аз искам да видя, ама няма! Ще ми е интересно да видя как се движат нещата.

# 800
Надай се, Минке!  Wink Peace И аз искам да видя, ама няма! Ще ми е интересно да видя как се движат нещата.

Тук ме усмихна много! Simple Smile
Някой беше писал, че м.г. е бил хакнат сайтът. Нямам представа дали е така, но е важна информация. Искаме всички резултати!
Надявам се Евростар да са в топ 10 и да я поместят на сайта си.

# 801
Като разбрах, че АК и Св. Сф. са в топ класацията, наистина подскочих от радост.
Сега се чудя къде ли са ПЧМГ в столичната класация, защото са с много-много висок резултат.

О, и аз много се зарадвах! Значи много правилно сме се насочили!  Hug

Света София да изпревари СМГ, това е чудо невиждано!  Mr. Green

# 802
Аз викам да не бързаме.
И миналата година СМГ ги нямаше в първите шест, а после ненадейно май оглавиха класацията.  Mr. Green

# 803
А това не са ли окончателните данни? Не знаех.  Peace

Миналата година матурите ми бяха далечни, не съм следила. Моите деца са по-малки - в 5 клас и в детска градина. Сега ме интересуват, защото кандидатстваме в 2 от най-добрите ЧУ (според успеха от матурите) - ПЧМГ и Света София. Интересно и е и къде е настоящето училище на по-голямото ми дете (НУКК) в тазгодишната класация.

# 804
А това не са ли окончателните данни? Не знаех.  Peace

Миналата година матурите ми бяха далечни, не съм следила. Моите деца са по-малки - в 5 клас и в детска градина. Сега ме интересуват, защото кандидатстваме в 2 от най-добрите ЧУ (според успеха от матурите) - ПЧМГ и Света София. Интересно и е и къде е настоящето училище на по-голямото ми дете (НУКК) в тазгодишната класация.

Не, окончателни са. Дидева имаше друго предвид.

# 805

О, и аз много се зарадвах! Значи много правилно сме се насочили!  Hug

Не е невиждано. Ако не се лъжа даже и по математика СМГ никога не са били на първо място на големите матури. Винаги се намират по-добри от тях Grinning
Що се отнася до изпитите след 7 клас предполагам, че резултатите са близки и е съвсем нормално веднъж да води едно училище, друг път друго. Все пак става дума за деца, не за машини, а има и разлики от випуск до випуск. Да не забравяме също така, че СМГ участва в класацията с много голям брой деца, включително и доста "парашутисти" с (предполагаемо) по-ниско ниво, които "дърпат" надолу резултата. В същото време Света София явно е много добро училище с деца от амбициозни семейства. Та според мен нещата са си съвсем в реда на нещата.
Поздравления за победителите.

# 806
Черна станция, наистина много достойно поздравление! Евала!
Наистина трябва да обявят всички резултати и да станат ясни.

Днес писах мейл до Св. Сф. и помолих за допълнителна информация. Снощи я обявиха на концерта, но не успях да си я запиша. Випускът е 38 души.

Ето какво ми изпратиха официално:

Среден успех на випуска от изпита по БЕЛ – отличен 5,55, а по математика – отличен – 5,60.

Представянето на учениците е следното:
Оценки    бр. деца - БЕЛ    Бр. деца - математика
Отличен 5,50 – 6,00    25    28
Мн.добър 5 – 5,49    12    9
Мн.добър 4,58 – 4,99    1    1 (оценка 4,98)

Има 13 бр. оценки 6,00 на един от двата модула, като 3 са по БЕЛ и 10 по математика.
Катрин Конова е постигнала 6,00 на първи и втори модул по математика.

Последна редакция: вт, 11 юни 2013, 19:41 от Danybon

# 807
Други години май имаше пълна информация, добре ще е да видим и тази година файл с всички данни.

Сега се замислих, че ми е интересно и какво всъщност се сравнява - оценките на първите модули или оценките за кандидатстване? Това е съществена подробност.

# 808
  • София
Това от колко деца общо? Дай и долната част на таблицата, де! Или са ти дали само от 4.50 нагоре?

# 809
Дала съм всички деца. Випускът е 38 души.

Общи условия

Активация на акаунт