За частното образование, за частните училища (2)

• 78 169
  • 1 311
  •   1
Отговори
# 300

Мен този изпит до 16ч не ми харесва. Айде няма нужда чак толкова изпитване, пък дори и запознаване с децата. Не знам , може и да греша.

Не е точно така. Става дума за цял ден, през който да се направи точен психологически профил на детето. Денят включва запознаване на детето с училищната обстановка, работата в клас, спортните занимания, извънкласните дейности. Между другото се дават тестовете като част от цялото преживяване. Освен това има и чисто социални отговорности - например на детето се възлага да бъде отговорник по храненето и т.н. По този начин изпитът се съчетава с цялостното изживяване на един учебен ден. Лично аз смятам, че това е по-добрия подход за пълна изява на качествата на едно 6-годишно дете. Съвсем не ми звучи целесъобразно затварянето на децата в една непозната стая и 3 часа тестове без почивка. Това става но след 1-2 години, когато е придобит подобен тренинг. При това не излагам тези аргументи като защитна теза - и 2-те ми дъщери са се справили отлично с тестовете в Св. София.

# 301
Всъщност задачката е още по-сложна Simple Smile Аз клоня към Питагор, а съпругата ми към Света София (включително заради факта, че има и уроци по пиано, а момичетата свирят вече 2 години. Какво да се прави - мама е свирила 10 години и държи да свирят Simple Smile). Но пък голямата по характер си е копие на тати и разбираемо е харесала повече Питагор Simple Smile

# 302
Дааа труден ще ви е за избора , но и аз както писа вече някой при равни други показатели бих се доверила на детето.

Olive-нищо не са ми пратили и на мен и не мисля, че ще пратят. Според мен се...дву-три и т.н. умят дали да сформират. Моето дете е записано вече в друго училище и предполагам, че 90% от желаещите за ПУК в Питагор са се преориентирали отдавна (все пак от колко месеца говорим, че ПУК няма да има).  Признавам си, че ако има ще ме е малко яд ,защото е много близо до нас, но пък съм живо доказателство на поговорката "всяко зло за добро" (не, че тук въобще говорим за някакво зло все пак  Grinning Grinning)

# 303
Всъщност задачката е още по-сложна Simple Smile Аз клоня към Питагор, а съпругата ми към Света София (включително заради факта, че има и уроци по пиано, а момичетата свирят вече 2 години. Какво да се прави - мама е свирила 10 години и държи да свирят Simple Smile). Но пък голямата по характер си е копие на тати и разбираемо е харесала повече Питагор Simple Smile

хахаа, така кажи! Simple Smile Досега не съм чула някоя жена да загуби в такъв спор.
Разбира се, това е в кръга на шегата.  Grinning

# 304

хахаа, така кажи! Simple Smile Досега не съм чула някоя жена да загуби в такъв спор.

И аз това а-ха да напиша, но се въздържах  Joy Joy

# 305
  • sofia
Може би не са напълнили 1-ви клас.  newsm78 newsm78

Това ми се вижда малко вероятно , при положение, че в "Питагор" приемат в първи клас само 22 деца...

# 306

Е, ако е копие на тати и мама го вижда, това си е сериозен довод Wink Но от логистична гледна точка ви разбирам. Ние също сме в ОДЗ в Борово,а живеем в полите на Витоша, а аз пък искам да е училище с различен език от английския...

# 307
 atsekov, може ли да напишеш накратко в какво се изразява индивидуалният подход и по-човешкият фактор в Питагор? Това за индивидуалния подход много ме заитригува. Предполагам за второто имаш предвид безстресовото протичане на изпита, но ако има и още нещо, моля те, сподели.

# 308
atsekov, може ли да напишеш накратко в какво се изразява индивидуалният подход и по-човешкият фактор в Питагор? Това за индивидуалния подход много ме заитригува. Предполагам за второто имаш предвид безстресовото протичане на изпита, но ако има и още нещо, моля те, сподели.

Имам предвид не само изпита. В Питагор и ПЧМГ, ако някое дете среща трудности и изостава с материала по определен предмет, му се изготвя индивидуална програма за допълнителна подготовка и курс на работа със съответния учител. Това ми го обясниха и при интервюто. Същата информация имам и от моя позната, чийто син е в 11 клас в ПЧМГ. Основната цвл е да се направи възможното ученикът да се справи с трудностите преди да бъде определен за негоден за училището. В Света София не ми разказаха подобна история. Не че имам притеснения за децата си, но се чувствам по-спокоен при такава философия, особено що се тнася до по-малките, които тепърва трябва да развиват основни учебни навици.

# 309

Е, ако е копие на тати и мама го вижда, това си е сериозен довод Wink Но от логистична гледна точка ви разбирам. Ние също сме в ОДЗ в Борово,а живеем в полите на Витоша, а аз пък искам да е училище с различен език от английския...

Ако изборът ви е немски език, мисля че най-доброто в този район е Увекинд.

# 310

И аз това а-ха да напиша, но се въздържах  Joy Joy

много полезна тема; надявам се сте прави тук дами, в моя случай аз харесвам Питагор...
търся частно училище с добро преподаване на математика; не съм ходила в Св. София; като алтернатива, заради езика, е Ерих Кестнер.

за дилемата atsekov може да се погледне различно... коя жена ще спечели спора Simple Smile   

моите деца са по-големи и ние ще кандидатстваме, ако има места.  относно сградата и допълнителните занимания, надявам се, ако продължават така, да направят много в тази връзка. 

детски градини (частни) в района на Питагор? някой има ли пресни впечатления от ABC на Княз Борис?  Единственото, което намирам е от преди години. 

# 311

Ако изборът ви е немски език, мисля че най-доброто в този район е Увекинд.

За съжаление получавам все негативни отзиви за него  Confused

# 312
Негативни отзиви за Увекинд ли?

Какви по точно, бихте ли пояснили, че ми стана интересно?

# 313
  • В офиса
Atsekov, aко на везните за Св. София стои само пианото, откажете се Simple Smile
Пианото е 30 мин. на седмица. Изобщо не може да се сравнява с 10 години свирене. Т.е. за амбиции, стоящи зад тези 10г. задължително ще трябват занимания вкъщи и е все тая има ли ги тези 30 мин., или не. (иначе аз от пианото в у-ще съм много доволна, но очакванията ми клонят към 0 и всичко над 0 ми е в ++)

Прочетох и задните коментари. Учудена съм. Защото при нас аргументите за Св. София бяха точно тези, които при вас са „против“. Видяха ми се съвсем нетърговски ориентирани и откровени. Е, това беше преди 5 години и зам. директорката беше друга (с новата не съм общувала, а старата е още в у-ще, но вече е само преподавател) Само два примера – на наш въпрос за униформите, беше категорична, че униформи няма да има без значение колко родители искат (което е съвсем според моите разбирания, но тя нямаше как да го знае; и бтв което е минус за Питагор) На друг въпрос за вероучение (беше много актуална тема преди 5 г., че ще се въвеждат такива часове в у-ще), пак категорично бе казано, че такова нещо никога няма да се изучава в това у-ще (което пак е съвсем според моите виждания, но отново нямаше как да се знае)

За „човешкото отношение“, кандидатите за Св. София са в пъти повече от тези за Питагор. Предполагам без стандартизирана процедура, където престоят на детето е разчетен до минути, никога няма да обслужат големия брой кандидатстващи. Специално за ПУК това са по 3-4 деца всеки ден, които трябва да минат през психоложката и в класовете. А психоложката не хвърля тестовете, а обикновено разговаря, шегува се, предразполага детето и тогава дава тестовете.

Лично аз виждам много минуси на Питагор пред Св. София (извън пианото Simple Smile), част от тях сте написали като + за Питагор, но всеки има различно виждане и търси различни неща.

Щом все пак се колебаете, поискайте втора среща, вземете и детето и огледайте отново. Но при вас везните твърдо май клонят към Питагор.

# 314
Atsekov, aко на везните за Св. София стои само пианото, откажете се Simple Smile
Пианото е 30 мин. на седмица. Изобщо не може да се сравнява с 10 години свирене. Т.е. за амбиции, стоящи зад тези 10г. задължително ще трябват занимания вкъщи и е все тая има ли ги тези 30 мин., или не. (иначе аз от пианото в у-ще съм много доволна, но очакванията ми клонят към 0 и всичко над 0 ми е в ++)

Прочетох и задните коментари. Учудена съм. Защото при нас аргументите за Св. София бяха точно тези, които при вас са „против“. Видяха ми се съвсем нетърговски ориентирани и откровени. Е, това беше преди 5 години и зам. директорката беше друга (с новата не съм общувала, а старата е още в у-ще, но вече е само преподавател) Само два примера – на наш въпрос за униформите, беше категорична, че униформи няма да има без значение колко родители искат (което е съвсем според моите разбирания, но тя нямаше как да го знае; и бтв което е минус за Питагор) На друг въпрос за вероучение (беше много актуална тема преди 5 г., че ще се въвеждат такива часове в у-ще), пак категорично бе казано, че такова нещо никога няма да се изучава в това у-ще (което пак е съвсем според моите виждания, но отново нямаше как да се знае)

За „човешкото отношение“, кандидатите за Св. София са в пъти повече от тези за Питагор. Предполагам без стандартизирана процедура, където престоят на детето е разчетен до минути, никога няма да обслужат големия брой кандидатстващи. Специално за ПУК това са по 3-4 деца всеки ден, които трябва да минат през психоложката и в класовете. А психоложката не хвърля тестовете, а обикновено разговаря, шегува се, предразполага детето и тогава дава тестовете.

Лично аз виждам много минуси на Питагор пред Св. София (извън пианото Simple Smile), част от тях сте написали като + за Питагор, но всеки има различно виждане и търси различни неща.

Щом все пак се колебаете, поискайте втора среща, вземете и детето и огледайте отново. Но при вас везните твърдо май клонят към Питагор.

Подкрепям напълно, и аз съм против униформите и вероучението. Униформата ми дойде до гуша, детето не може да си износи дрехите изобщо. А и не са особено качествени тези униформи, честно казано. Вероучение... има толкова религии, откъде накъде ще учат децата православна религия? Ами ако не са православни? Нямам против да учат етика или нещо от рода, което да им даде общ поглед към различни религии и философии. Но не и да им промиват мозъчетата с която и да е конкретна религия.

Общи условия

Активация на акаунт