Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 073
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Ами точно от него се дава. Laughing
Това за черния шоколад ми хареса много. Аз съм му страшен фен, но малките хапват само млечен. Crossing Arms

# 136
Програмен език някакъв си Joy
някакъв си там  Joy ... аз съм учила някакви наченки ама мисля ,че няма да мога да ти помогна. ПО-добре пиши във ФБ групата , мисля че момичетата , които го разбират , влизат по-често там и ще ти отговорят Hug

Мерси за споделянето за памперса ... брей голяма мъка значи ми е . Вчера Алекс цял ден върви с това гърне и вика .. пи, пи. Като го събуя, сяда и докъто кажа айде пишкай и той станал вече. И определено ме разиграва ,защото иска да слага гърнето на леглото отгоре и там да сяда. Да види дали ще му се получи номера. Опасни са .... 

Ифф, даваш всичко , което се получи ,меда + течността. Ако не тече я издълбаваш още. Аз за 1 ден събирах около половин кафена чашка... ама през два- три часа минавах и махах полученото и слагах нов мед.... знам ли . Само знам че след втората нощ това нещо почна да смърди гадно, а и вкуса му стана гаден и ми ги отказаха. Иначе не беше никак лошо на вкус.
Това за черния шоколад ме съмнява,  newsm78 Аз като ям шоколад и почва да ми дразни гърлото и кашлям повече ( това ако съм болна ) Дори знам ,че на кашлящи деца не е хубаво точно шоколад да се дава... ама знам ли ... Simple Smile

iliyanamos , радвам се ,че си по-добре. Много гадно това ,което описваш.Да са ти болни децата и да не може да ги обгрижваш както ти си знаеш. Ама вируса е отвратителен тази година и въпреки ,че не успя да направи грипна епидения, май който се е разболял го е закъсал здравата ... Ужасно значи. Оправяйте се и дано вече всичко да е наред.

B_NADI , аз също гледам ,че Алекс няма в къщи сополи ,ама като отиде на ясла и все му теква носа нещо. Имам чувството ,че нарочно така става  Joy Ама то реално аз в къщи си го мия, ако му потече нещо нослето го избърша, а там цял ден като няма кой и вечерта нещата изглеждат като на болест.  При нас вече хремата определено е от зъбите и незнам в понеделник как ще ги убедя ,че е от това. Един път споменах нещо, че може и от зъбоникненето да е и такъв критикуващ поглед получих, че се плаша сега да се впускам пак в тия обяснения. Все едно ги лъжа ....

# 137
Здравейте!  Hug
Много болести значи  ooooh! Да се оправят всички болни душици, че времето се пооправя и ще е само за разходки   Nature Partly Sunny
Ние сме добре, каката ми носи бацилчета от училище, но за сега нещата са в поносими граници - разминаваме се с тетрисал, чай с мед, вит. Д.
На гърнето започна да пиша и знае за какво е, но все още напикава гащите та да кажа, че и ние все още сме с памперси. За голямата работа както му дойде...и аз ще чакам да се постопли и да обличаме по-малко дрехи, че с това пране  wash  prostor два пъти дневно ми е много трудно...
Влизам в изпитна сесия и ще се похваля, че имам вече три взети изпита  Peace дано е така до края...трудно ми е, но се намира време за учене и писане с повече разбиране от половинката. На 5/6/7. 03 заминаваме на Пампорово - ММ реши, че ще е добре децата да посменят въздуха, а и подарък за всички. Само се моля да сме здрави всички  Praynig
Утрото е много свежо днес. Пожелавам лек и усмихнат ден  Hug

# 138

Ифф, даваш всичко , което се получи ,меда + течността. Ако не тече я издълбаваш още. Аз за 1 ден събирах около половин кафена чашка... ама през два- три часа минавах и махах полученото и слагах нов мед.... знам ли . Само знам че след втората нощ това нещо почна да смърди гадно, а и вкуса му стана гаден и ми ги отказаха. Иначе не беше никак лошо на вкус.
Това за черния шоколад ме съмнява,  newsm78 Аз като ям шоколад и почва да ми дразни гърлото и кашлям повече ( това ако съм болна ) Дори знам ,че на кашлящи деца не е хубаво точно шоколад да се дава... ама знам ли ... Simple Smile

тъкмо щях да ви питам колко време може да стои и да се дава от нея,че днес е 2ри ден и като му дадох се втриса  Sick явно за 1 ден,че на следващия ден става ужасна....

# 139
За ряпата аз лично знам ,че се издълбава и се остава 12 часа(аз го правя от вечер за сутринта) и полученото в дупчицата го давам за целия ден на няколко пъти.На другия ден го правя с нова ряпа.

# 140
Оф наистина много болнички..Илиянамос,дано си по-добре че е страшно всички болни:(Аз уж съм добре в момента,но покрай неспането тия дни от зъбките и сополките..на моменти съм #CrazyНе знам как се справяш просто с двата броя самичка.

Иве,тази зима няма нищо общо с предните две,така си е HugВсичко си е съвсем различно с пораснало детенце..или поне пораснало бебе:)

Ние почти изкарваме Последните долни 2 кътника,и този път съм убедена,че от това потече тая вода от носа.Ама ето вече 5 дни и се запушва чат пат,като спинка тегаво.Но и аз нищо сериозно не слагам и се надявам на физ разтвор и сребърна вода..Ще изчакам още ден -два и пак ще питам неото.Не минсе води при нея или при нашия в Торакс Унг,че е пълно с болни.Ще ме е яд после пък друго да си натресем за нищо.Иначе си е щура,яде,пу пу.Ама да видим.Може да почна и аз Еуфорбиума спрея.Направо не знам как да благодаря,че чак сега й се случва да има хрема,и че първата й беше реално на почти 2 години.Мъка си е за детето,а и за родителите да го гледат да се мъчи,да не спи добре.Просто не знам колко е тежко да е малко бебе и да е така.

Това пък време като излизахме духаше,чак съжалих,че тръгнахмеzсега нагря хубаво слънце!

Аз шоколад хич не обичам, пък ако не съм добре,чак ще ми се сгади да ям:)Ама нали съм си злояда,то за всичко съм си така.Даже оня ден дядо ми-хирурга,ми правеше забележки,като бяха в нас,че нищо не давам на Ая сладко.Той донесе едно шоколадче малко на Своге,съответно аз веднага го разкарах с обяснението,че е люто и е за тати:)Тя винаги оставя всичко като чуе Люто..а не се е подлютявала досега:)Така излизам от положение и месо като иска от нашето,примерно някакви по-пикантни неща.Стана ми мъчно обаче,викам си аз от желание да не й давам т.нар. "вредни неща"..прекялявам...И нарязах на тънки лентички едно блокче и го пуснах в Коледния календар в прозорчетата,дето бяха бонбонки в тях.Тя милата след като опита тогава,все го разнася и вика Дядо маз дай Ая бобон:)Явно й беше харесало шоколадчето.Та наслагах там и й го давам.Викам Дядо мряз ти е пъхнал бонбонки,че ск много добра:)А тя грейна направо.Та си казах,че няма вече да съм чак толкова кон с капаци по отношение на яденето й.Тя пък иначе никакви неща не ще сладки,баба ми кексове прави,кифлички..щом е сладко-насила й дам няколко залчета.Ако е със сиренце обаче кифлата-може.Пълен бащичко ..и той си е по соленкото,киселкото:)

Тези дни я хващам да майсторим разни картички за Баба Марта..тя само повтаря Тита Баба Мата:)Чукаме се с вино вечер,тя се чуква с водата си и вика Ноа година мина...Тита Баба Марта:)И другото е,ме намери едни яйца-декоративни за Великден и вече си обясняваме как ще се чукваме..даже днес показваше на нашите:)Има едно дървено дето й казвам,че си е нейно и ще ни чупи на всички яйчицата с него:)

Приятна събота на всички!

# 141
Момичета, влизам за съвет, ако на някой му се е случвало:

След вируса, който изкарахме по Коледа, моята принцеса пак започна да не може да ака. Върши работата на три дена, даже се наложи да слагаме няколко пъти свещичка, макар че не беше запечена изобщо. Последните 2 седмици обаче даже се запече! Наложи се да слагам два пъти подред (през 3 дена) свещичка... Sad
Храната, според мен е перфектна, а и откакто е така не съм й давала нищо запичащо. Давам Бъди беар, яде киви, сини сливи, супи, салати, овесени ядки... и никаква промяна. Купих и биогая, пак ще я започна. В понеделник ще звъня на неото, ама хич не искам да започвам с лактулози... това за мен е само временно решение, което после може и да задълбочи проблема Sad Надявам се да е пак някакъв период на израстване, но много се тревожа! И с тези свещички докога!  Sad

Някой минавал ли е през това?

# 142
Момичета, влизам за съвет.............
На първа страница на тази тема Кимбърли беше подхванала темата и има доста съвети и идеи. Въпреки ,че като гледам доста се стараеш с храната. Но все пак хвърли едни поглед.  Hug 

# 143
Мама Антоанет,и аз сещам,че скоро писахме.И ееин съвет на Илиянамос горещо препоръчвам.Всъщбост беше й го дала една много добра детска гастро.Всеки ден наобед в супата или каквото яде 1 лъжичка овесени трици.След като го прочетох,започнах да слагам и малко по-мекичко стана акито,че и Ая малко май има склонност към запичане,така се надува милата.Но поне не пропуска обичайно ден.Но опитай го това! HugДавай мед повече,Ая го яде и така,и в чай много слагам вече..до скоро ме беше страх,ама като видях,че не е алергична го засилих сега зимата.Давай пюре от круши ,на нас бързо ни действа:)

Някой даваше ли клеева тинктура(прополис) за имунитета?Все ме е страх,че го дават над 3 на шишенцето..И също прочетох на този др Михайлов-5 капки клеева т в 10 мл физ разтвор.Пресичало хремата веднага,явно ако се почне в началото де..Някой мнение,опит?Имам в нас и се чидя дали дс не пробвам?Първо на мен де:)

# 144
Кали, аз така пресичам хремата на Иван с клеева тинктура и сребърна вода. В началото и аз се опъвах,но откакто му помогна само така лекуваме хремата Peace Опитай. Профилактично не съм давала Peace

# 145
Не съм писала одавна,но две седмици борим болести,само аз не се разболях.Баткото и таткото бяха с грип,а малката с ангина,вече са по добре.
С Дона излизаме всеки ден,одавна махнахме и нощния пампер.Днес направи и първото по дълго изречение,че да вчера казваше по 2-3 думички свързани.Много сладко и смешно говори,примерно спанак с ориз е "макак с олис".
Всички болнички да се оправят.

# 146
mama antoinette при Малена безотказно действа спанака, мандарините и кивито. Да не би да пие малко вода, защото и това е от значение? Дано бързо се оправите и не стигате до лекарства.
Кали, аз съм й капвала разтвор от клеева тинктура и физиологичен разтвор в носа. Казали са ми, че е важно да няма алергия към меда иначе не пречи.

# 147
  • София
Мацки, аз съм в бесна треска заради тези градини. Нещо започвам много да им се дразня. Да видим как ще завърши всичко след два месеца.

# 148
Мацки, аз съм в бесна треска заради тези градини. Нещо започвам много да им се дразня. Да видим как ще завърши всичко след два месеца.
tsvety_georgieva , напълно те разбирам. След като пет месеца бяхме в ОДЗ и видях "всичко добро от системата", окончателно реших да го преместя в ЧДГ. Моля се и стискам палци и на краката  Praynig, всичко там да е наред, детето да се адаптира добре, да не боледува много и да ги няма нещата, които ме притесняваха в яслената му група в ОДЗ-то. Трудно ще ми е от финансова гледна точка, но силно вярвам, че е за негово добро и това ме мотивира.

# 149
ох Цвети ,разбирам те ... стискам ви палци. Дано да имате късмет и да ви приемат и разбира се да попаднете на готини г-жи и лелки.
Аз също съм регистрирала Алекс в две ОДЗ-та ,но нямаме никакъв шанс за прием там. та май ще си останем още една година в яслата. Много се чудех дали в някоя друга ясла да не подам ,но реших ,че ще стресирам детето е това мойто местене. Въпреки че много ме дразнят нашите лелки от групата. вчера го водя след 2 седмици домашен престой и попадам на мойта "любима " г-жа, която с отварянето на врата ме посрещна с мазната си усмивка и думите " ООО оздравяхте ли.... хубаво ,защото нали знаете ,че тук се водят само здрави деца ... болните деца са в къщи при майките си " Ей казвам ви първо ми стана супер смешно ,а след това щях да се пръсна от яд ... какво е това чуо незнам ....  #Crazy #Crazy #Crazy изтрещявам всеки път като го водя и знам ,че е тя на смяна.  А в същото време в долната група една от лелките я видях и на влизане и на излизане ,че седи на един стол ,личи си ,че не й е добре и с една носна кърпа си бърше носа упорито . После как няма да се разболеят децата ... А и на мойто ще държат сметка ,че се изкашляло няколко пъти ...   #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт