Пролет иде, слънце грее - декемврийче пак щурее -22

• 64 376
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Кали, като се замисля за себе си да ти кажа, че ти си права, че не е перманентна, а са  някакви такива по-скоро депресивни моменти само, ама бая тежки... А за социалния живот или по-скоро липсата на такъв общо взето, мен също това ме съсипва най-много. Сега вече като поотраснаха децата са супер забавни и интересни, само че при мен се получи, че останах вкъщи 7месеца преди забременяването; последната ми работа приключи края на август 2009-та, така че смятай, вече съм повече от 3.5г. вкъщи, така че изчаткването е неизбежно  Laughing  Сега съм захванала да си преработвам CV-то  в съвсем различен вариант, така че дългото майчинство да отиде на 2-ра страница, че иначе директно то се набиваше на очи, което не е добре и да търся активно работа, само това ще ме оправи мен Simple Smile)  Hug

Mari, таблицата наистина е много точна. Ще я сложа тук, като я препиша, за да кажат и другите мами, ще ми е интересно, ако се окаже примерно над 80% точност, ще взема както не ме слуша главата да правим второто по графика с месеците, за да стане пак момиченцеее Simple Smile)))  Joy
А за моята операция сега, ми дадоха право на избор с пълна или местна упойка, само че бях болна тогава точно, а и с моята астма и решихме местна. Е, трябва да ви кажа, че по време на работата си бях на 6, после обаче в реанимацията около 2ч докато се "събуди" тялото от гърдите надолу, ако имах пистолет до себе си, щях да се гръмна направо. Такова нещо психически не вярвах, че може да изпитам, просто чувството да искаш да помръднеш и да не можеш, беше нечовешко просто... И само си виках, следващото раждане не 12ч както с Вики, а ако ще и 24ч да се мъча като куче, не искам да го изживявам това с местната упойка, беше страшен кошмар за мен...
Много ми хареса последния ти пост.  Hug Баща ми от дете ми повтаря една приказка: Търпението е меча на самураят! Изключително вярна се оказва, с търпение се постига всичко!

Iron Ladyyyy, добре дошла!  welcome

никид, и на мен много ми се иска да съм бременна пак, беше си супер хубаво.... еххх Simple Smile И аз искам 3, живот и здраве! Wink Вики досега, който я пита братче или сестриче искаш и всеки път отговора е: Братче и Сестриче! Simple Smile) Дано да успеем да го осъществим това. Simple Smile

# 256
И аз съм 4 г вкъщи, излязох в болничен след първото лежане в болница когато бях бременна с Явор април 2009, значи точно 4 години. За мое щастие в нач на другия месец най-късно започвам работа, не в старата фирма, но се радвам че намерих нова хубава работа с която да се чувствам добре.

# 257
И аз съм 4 г вкъщи, излязох в болничен след първото лежане в болница когато бях бременна с Явор април 2009, значи точно 4 години. За мое щастие в нач на другия месец най-късно започвам работа, не в старата фирма, но се радвам че намерих нова хубава работа с която да се чувствам добре.
А, така, значи ме разбираш за стоенето вкъщи, само дето ти имаш 1 детенце повече в актива си за същия период Simple Smile  Поздравления, че си намерила нова работа, която ти пасва!!! Hug

# 258
Мадам,по таблицата,половинката а си сменя кръвта ноември,тогава мислим да започнем с опитите,макар че ако питаш нещо,хем иска юнак ,хем не иска да чака до тогава.Но пък хубавото е ,че и малката ще е малко по-голяма ако Господ даде ,ще имаме мъж,ако не и трета девойка е добре дошла. Hug Засега не допускам възможността за близнаци,но знае ли човек....дано да се усвоя прилежно урока по търпение Grinning до тогава.Мъдър човек е баща ти. Hug
 Ако мога да те успокоя,възстановяването след второто секцио е по-леко,почти няма болка при раздвижването при много от момичетата ,които са споделяли ,включително и аз.Ох тези упойки и мен много ме мъчат,едно ,че говоря глупости на операционната,само като си спомня какво казах на д-р Илиев ме  напушва на смях Grinning, добре ,че при първото секцио във Франция не знаех френски.По-скоро исках да кажа,че много ме измъчи слагането на епидурала при второто секцио , трудно  ги понасям,с ниско кръвно съм и още повече ми пада от тези интервенции.
 Мадам,от кога имаш астма,от детството ли е или е в по-късен етап?Има ли моменти в които се изостря или не си забелязала зависимост ,по-скоро на случаен принцип?
 Бебеш,това е чудесно,за новата хубава работа. Hug

# 259
Mari, май с теб имаме различни таблици, защото по моята полът се определя от месеца на забременяване и от годините на бащата в момента на зачеването. А твоята е за смяната на кръвта, което медицински обяснено, трябва да е далеч по-достоверно от моята схема. Simple Smile Трябва да ги разменим. Wink
Астмата и куп алергии, всичките ми се отприщиха на 22-23г. някъде, когато дойдох да живея в Швейцария. Обяснение нямам, промяна на климата ли е, начина на живот, различната храна... кой знае... Получих много силна алергия към котки, а цял живот в нас преди това сме си гледали котка. След като тя умря минаха 2-3г., след което дойдох тук и от котката на свекърва ми започна всичко, след това и към кучета, пак от нейните, после и астмата. Тя между другото ми е астма при усилие, много рядко се  е получавало да получавам приспъпи. Но пък съм всекидневно на лекартва, помпа сутрин и вечер и хапчета, за да я поддържам, защото примерно цялата бременност и 15 месеца кърмене ги бях спряла и накрая дишах с 30% от бронхите, като изкачвах 10 стълби се задъхвах яко, сега 1г. по-късно съм на около 60-80%, но пак съм далече от 100те. От пролетно време до есента тичам почти всеки ден по 4км и астмата изобщо не ми пречи. Хвана ли обаче някаква настинка, рядко имам хрема, примерно кашлица само,уж невинна, ако не взема моментално мерки, на 2-рия ден ми е слязла към дробовете и астмата тогава ми разказва играта.
Значи викаш ти ноември започвате за момченце Simple Smile))) Това е страхотно! Дано да се получи бързо и да е точно каквото сте си го поръчали!  Hug

# 260
Мари , баво на вас за решението за 3то детенце! Аз също бих искала да имаме още едно (но не скоро ) , с удоволствие ще го нося , ама с раждането не знам... Много ми дойдоха вече упойките. Последния път се бях филмирала нещо (бях с пълна упойка на 2те секцио , преди това имам 3 лапароскопии и още 2 -3 упойки без интубация) Имах чувството,че ме будят ,а аз не мога да се събудя...голям кошмар!
Ники  Hug Марио постоянно сънува. Постоянно плаче и говори нощем .
Бебеш
, бързо оздравяване на сладката Теа! Поздравления за връщането към социалния живот!
Iron Ladyyyy  welcome
Цвети, даде ми идея за водните боички. Трябва да пробваме. Иначе драска с моливи Марио , редим мозайка , пъзел съм взела (но него още не може да го реди и не му е  интересен) , всякакви конструктори и коли ..
Кали, идеята с водата е чудна , но като го знам моят дивак какво ще направи с водата ...а това с кремовете няма как да стане , защото ще е омазан целият  #Crazy

# 261
Мадам, много неприятно с астмата,а възможно ли част от нещата да са на стресова основа,в смисъл да ти е повлияло преместването,оставянето на всичко любимо в България ,липсата на любимите хора.Обръщала ли си се към класически хомеопат,един добър такъв,ще те насочи много добре за холистичната причина ,те са като психолози,добрите става въпрос. Hug
  Намерих табличката на на руски-
http://forumok.ru/who.html
Има значение обаче дали мъжът ти или ти сте имали някакви операции,преливане на кръв,раждане,взема се в предвид и се брои от момента на тези интервенции.Аз пък си мисля какви обилни цикли имам-8дни,имам чувството,че винаги си сменям кръвта-всеки месец Simple Smile Не знам дали е вярна но пък е забавна.
 Роси,кофти с упойките ,но пък трудните моменти се забравят,пожелавам ти нещата да станат ,както ти ги искаш. Hug

# 262
  • София
здравейте,

Бебеш, много се радвам , че си си намерила по-добра работа Simple Smile Успех!

Аз днес заведох Гоги на ясла и той даже не се размрънка, но то защото вратат беше открехната и децата като го видяха започнаха да го викат и нямаше време да се осъзнае.

Мари, браво на вас Simple Smile В темата на августовските бебета 2013 има 3-4 мами с по трета бременност и много им се радвам.

# 263
Здравейте момичета,нямах комп за няколко дни.
Бебеш честито за новата работа.
Вчера купона на баткото мина доста добре и малката получи подаръци.

# 264
Мари, табличката ти при мен 100% не работи Joy

# 265
Явор ми излезе момиче, Тея си излезе момиче Simple Smile
При нас с Коки тея таблици не вървят Simple SmileЗащото сме на една дата през 9 години.

# 266
При мен излезе вярно и двата пъти.Ако вземем в предвид достоверността и ,аз забременях втория път- три месеца след аборт,така ,че моя пол беше доминантен.Абе по-скоро май са за забавление и губене на време тези таблички.

# 267
Мари,и аз се бях замислила,че всъщност гледането на дете ни калява психически.Наистина това са уроци по търпение и всеотдайност.Тези дни казвах на половинката..с моя тежък цикъл по 7-8 дни и болки..преди два дни можех само да лежа...ако някой ми е казвал,че тя ще протегне ръце и ще каже Айде мамо,дий дий конче...и аз щд я нося на гръб в това състояние..щях да се смея много..Но ето че всеки месец е така..а и даже ми е хубаво! JoyЧестно от както спи по-добре,съм друг човек:)Безсънието и мен ме убиваше и дразнеше много.Но права си...урок..Simple Smile

А иначе случайно при нас не стават нещата,защото аз се пазя много упорито..а ако някога подновим този си живот..ще взема мерки:)Иначе и аз имам много примери,че случайно стават някои неща,а когато се напъваш...не...

Мадам З,дано нямаме вече такива състояния  HugАз пак се радвам,че не ги задълбочих,но веднъж-два пъти като беше бебе съм вземала мента,глог и валерияна...А иначе не знам защо така е било с тази упойка..мен пък хич не ми направи впечатление след секциото.А за работата...аз спрях лятото на 2010...така че 3 години вече и ми е ясно как си...но да ти кажа се чувствам адскк неподготвена вече:(Мисля,че и мен това би ме заредило, обаче..но засега ще сме си вкъщи поне до 3 и нещо.После ще мислим..

Бебеш,честита работа и дано много ти харесва HugКак сте?Мина ли вече?

Добра,как сте вие?Не си писала от толкова време Hug Heart Eyes

Ние следобед най накрая се доредихме до този Драганов..че три пъти записвам и все нещо не смогваме.Дано стане навреме,че как ще стигнем за 17.40..не знам:)

Хубав ден!

# 268
 Охххх,момичета...чудя ви се как може да ви липсва работата.На мен честно казано ми е супер да се гледаме двениките.Особено напоследък,след като вече си общуваме по-така.Вярно,че имам подкрепата на мъжа ми и поне веднъж седмично излизам на кафенце без нея ,а и на месец два си правя излизане и вечер.Записах я на градинка,за да се разнообразява тя,но никак не ми се започва работа,изобщо незнам дали ще я водя редовно.Ще видим от октомври как ще я караме.А ако ходи редовно и 2-3 месеца ми писне да бездействам може и аз да дойда на вашето мнение,но за сега.....  Naughty

Относно таблиците Всички ми излизат вярно,но имам чувството ,че момче никога няма да имам.Винаги когато съм смятала и преди да забременея и сега,каквито и дати на зачеване да пиша все ми се пада момиче,досега никога не са ми показвали момче.Знам,че няй-вероятно е съвпадение,но и това е моето желание  Grinning

Много сте прави,че децата много ни възпитават.Дори наскоро на една приятелка и направи впечатление,колко търпелива съм станала.След ,като се роди малката ,както всички от вас знаят животът се променя напълно-от свободен и спокоен живот изведнъж си вързан и зависим,в следствие на това понякога се нервирах,когато малката беше неспокойна,а сега доста трудно може да ме ядоса,а ако и се скарам за нещо то е защото трябва да и се скарам,за да не се нарани, а не защото наистина съм се ядосала.Мисля,че и тя го усеща ,че не и се карам "от сърце" и изобщо не ме слуша.

# 269
Добре дошла! В началото бяхме силна група от Русе, които пишехме в темата, ама накрая останах само аз... Laughing

Бебеш,честито! Остава и да споделиш каква е новата работа. Whistling А след такова дълго прекъсване със сигурност чакаш с нетърпение да започнеш. Пожелавам ти децата да не боледуват често и ти да се развиваш професионално.

Общи условия

Активация на акаунт