Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 60 035
  • 839
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Здравейте, извинявайте че нахлувам в темата, но мисля че тук са хората, които могат да ми отговорят.
В понеделник бях на преглед и ми взеха цитонамазка. След взетата проба ме прегледаха с вагинален ехограф и цялата сонда беше с кръв. От тогава / днес е 3 ти ден / имам зацапване и се чуствам некомфортно.  Трябва ли да е така?
Правила съм 9 инсеменации и 1 инвитро имам сума манипулации и такова чудо не е било??
Благодаря предварително за отговорите.

За  каква  сонда става въпрос ? Вагиналния  ехограф е  с продълговат  накрайник ( трансдюсер ).  Не  мисля  ,че  подобно  кървене  е  нормално нито  след взимане на цитонамазка  ,нито след  вагинална  ехография .  Защо  не  попита  лекаря  извършил  манипулациите от какво кървиш  толкова ?
Добре, не е сонда а трансдюсер/ не се сетих за името /. Попитах и ми каза от четчицата, с която е взета пробата е кървенето... не очаквах обаче да е толкова дни и затова се притесних.

# 136
Ако е слабо зацапване и се ти се пада няколко дни преди цикъл..на мен се е случвало 4-5 дни след цито да кървя леко.

# 137
Asinka аз искам само да се включа относно това, че при 2ра група се прави конизация и при sss197 със сигурност не е било за презастраховане. Просто горенето се използва само за 1ва група. При по-висока група има опасност манипулацията да е повърхностна и надълбоко клетките да продължат да се променят без да е видимо така, че ти си прецени. Wink

# 138
besty - благодаря ти - звучи логично! Засега не съм се запознавала подробно с групите на ЦИН, тъй като не ми се е налагало Confused
Междувременно бях днес при Ралчева - чакам цитото в петък. Както и при Колева - на колпоскоп и визуално - никакви проблеми. Каза, че е супер чиста и идеална шийката. Предполагам пак от канала ще дойдат лошите резултати Crossing Arms

# 139
Таня Гошова зацпавне в рамките на 1-2 ден след взимане на цитонамзка е нормално, но може би не е трябвало да бързате с вагиналния ехограф ,вероятно той е предизвикал раздразване и по силно кървене- най добре се консултирай с лекар, но съм на мнение че ип след цитонамазка,бипосия и всичко подобно е добре да се изчака преди вагинален ехограф. Simple Smile

# 140
  • София
Благодаря за отговорите   bouquet
в очакване на  резултатите на 20 ти........

# 141
 Моля ви, отговорете ми-първо цитонамазка, резултатът от нея и тогава ли се преценя дали да се изследва човешки папилома вирус или и двете изследвания заедно се правят?

Не е задължително изобщо да правиш HPV тест!Но ако си беше направила труда да прочетеш темите,или най-малкото първа страница от всяка тема/те винаги е една и съща/нямаше да задаваш глупави въпроси.Не е нужно темата да се разводнява и да се пълни с излишни въпроси,именно за това и правилата на форума са прочети,преди да попиташ http://www.bg-mamma.com/index.php?board=21.0.Разбирам объркването,страха и паниката,всяка една от нас която пише в тази тема,го е имала.Но моля,задавайте въпросите си адекватно,за да може да очаквате и такъв отговор.

Момичета днес се обадих до Плевен и ми обясниха че ампотация и конизация е едно и също нещо

При тежката степен на дисплазия се прави конизация – частична ампутация на маточната шийка през влагалището.  При конизация на маточната шийка се изрязва конус, чиято основа представлява окръжност, описана около канала на шийката. Изрязаното от маточната шийка конусче се изпраща за изследване. Празното място, останало след изрязване на конусчето, се покрива с пластично-хирургичен шев. След 2-3 месеца става трудно да се познае, че маточната шийка е била оперирана.Това става в болница, с пълна упойка и краткотраен престой в лечебното заведение.

ампутация означава хирургическо отстраняване на част от човешкото тяло, например крак, ръка, нос, ухо ........вследствие на травма или заболяване,в случая шийка. Идва от - премахване на цялата шийка,но запазване на матката. .След това може да се направи прави пластика.

Момичетата се бяха опитали да го обяснят преди мен,явно не си разбрала.Надявам се сега ти е станало ясно.Не знам точно какво са ти казали от клиниката на Горчев/ не смятам,че не правят разлика,достатъчно реномирана клиника е/ ,не знам и ти как си задала въпроса си,камо ли пък какво си разбрала  Confused Остава въпроса освен,ако ти не си чула правилно  Laughing

Надявам се съм била достатъчно ясна.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 22:39 от червенокоса вещица...припряна

# 142
Мила, благодаря за изчерпателния отговор  Hug

# 143
 Моля ви, отговорете ми-първо цитонамазка, резултатът от нея и тогава ли се преценя дали да се изследва човешки папилома вирус или и двете изследвания заедно се правят?

Не е задължително изобщо да правиш HPV тест!Но ако си беше направила труда да прочетеш темите,или най-малкото първа страница от всяка тема/те винаги е една и съща/нямаше да задаваш глупави въпроси.Не е нужно темата да се разводнява и да се пълни с излишни въпроси,именно за това и правилата на форума са прочети,преди да попиташ http://www.bg-mamma.com/index.php?board=21.0.Разбирам объркването,страха и паниката,всяка една от нас която пише в тази тема,го е имала.Но моля,задавайте въпросите си адекватно,за да може да очаквате и такъв отговор.

Надявам се съм била достатъчно ясна.

Въпросът ми е зададен адекватно и е достатъчно ясен. И не е глупав. При изписване в гугъл на вълнуващия ме въпрос излиза тази тема. Нямам време да чета всичките теми, а и не знаех, че на първа страница се крие отговорът на зададения от мен въпрос. Все пак благодаря за отговора!

# 144
  • София
  Абсолютно съм съгласна  с всичко казано от червенокоса вещица...Peace

Напоследък  темата се  напълни  с  потребители ,които  не са си направили труда  да изчетат  дори най-  елементарната информация ,дадена в  напълно  разбираем и  стегнат вид на  1-ва  стр. Но  се  оказва  ,че същите  тези  хора имат  огромни претенции и  дори  вече  правят  забележки  относно  методите на  лечение ,приложени от  наистина доказани в областта специалисти .  На  какво  основание, след като дори не си наясно  със собственото си  състояние  ,коментираш вече  направена  конизация напр.

besty - благодаря ти - звучи логично! Засега не съм се запознавала подробно с групите на ЦИН, тъй като не ми се е налагало Confused

След като  дори не си запозната  със  степените на ЦИН  и  методите за тяхното лечение  как тогава   реши  ,че  при дисплазия  ІІ ст. се прилага  горене ,  а не конизация ?

sss197 - благодаря ти, че се включи. ..... В твоя случай дали конизацията не е просто " за по-сигурно" - дали с горене нямаше също да се елиминира проблема? Не мога да си направя извод за Ралчева от там Thinking

Мога  да дам още  мнозина такива примери  ,но мисля  ,че  е  излишно ..... Нищо  лично  към  никого ,но  елементарно  правило  е ,че първо  би  следвало  да  прочетеш  ,да се  информираш и да си  наясно  ,пък тогава да  оспорваш и  да  даваш  съвети на други  хора!

# 145
Все пак успях да се ограмотя, момичета РИО КОНИЗАЦИЯ  ,оначва пробно абразио и конизация

# 146
Gesika - очевидно темата е само за всичкознаещи....без пропуск в някое ниво на дисплазия Stop

Също нищо лично, просто си разсъждавам. Интересно къде видя съвети или оспорване на Карагьозов -изразът  "ДАЛИ КОНИЗАЦИЯТА НЕ Е....."  се използва като въпрос. На него besty с 2 думи отговори конкретно и без заяждане, за което още веднъж благодаря.

Успех на всички и само добри резултати от сега нататък!

# 147
  • София
  Не  смятам да  правя  морфологичен  анализ ,относно това кое  е въпрос  ,кое  съвет  или  констатация  .  Просто  посочих фактите ,  нито  пък  смятам   да се "заяждам "  с когото и да било ! А  кой  с колко  думи да  отговори  си  е негово  лично право !  Опитах се  да  ти  бъда полезна  с каквото  мога  ,но  ти  явно  не  ме разбра  и разтълкува съвсем погрешно нещата .  Желая  ти късмет  и добри  резултати !  Дай  боже  предишните  ти  да са били  грешка  ,както  си мислиш....... Peace

# 148
Момичета Честит Празник на всички, които празнуват днес независимо кой празник! Повече усмивки, любов и хубави резултати ви пожелавам!  bouquet Hug

# 149
  • София
Весел празник и от мен!Бъдете здрави и нека вярата и любовта изпълват сърцата ви!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт