Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 60 037
  • 839
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! При прегледа ми днес гинеколожката видя бяло петно от едната страна на матката, за което каза,  че й изглежда доста притеснително. Било възможно да се изолира папилома.Направи ми цитонамазка и чакам резултата като за през това време ми предписа ваг.глобули и таблетки за пиене Макмирор.  Някой с подобен случай ползвал ли е такива медикаменти?

# 151
Не съм ползвала таблетки, пила съм имуностимулатор Биозин. Изчакай резултата от цитонамазката да видиш какъв е, но би било редно да се вземе биопсия от проблемния участък.

# 152
  • София
Здравейте!
Преди малко звънях да видя резултата от цитото и ми казаха че е 2 гр. което е добре.На лекаря ен съм звъняла защото той по това време е в болницата и ми е чудно след такъв резултат дали пак ще се налага Leep i Хистероскопия  Rolling Eyes Thinking Защото при прегледа с колпоскоп пък видя много изменения,а пък сега цитонамазката добра  Confused

# 153
И аз отново с питанка-по-напред в темата прочетох,че споделяте за някакъв неизявен цистит. Останах с впечатление,че е в резултат на изменения на шийката.Така ли е или съм чела-недочела? Embarassed newsm78

# 154
Aqks,чудесна новина!От сега нататък само здраве и много усмивки! Hug Peace
Да чудесна е сега почвам нова битка с кондиломите Sad

# 155
Здравейте!
Преди малко звънях да видя резултата от цитото и ми казаха че е 2 гр. което е добре.На лекаря ен съм звъняла защото той по това време е в болницата и ми е чудно след такъв резултат дали пак ще се налага Leep i Хистероскопия  Rolling Eyes Thinking Защото при прегледа с колпоскоп пък видя много изменения,а пък сега цитонамазката добра  Confused

Дръж ни моля те в течение, защото и аз съм 2 група и съм насочена за LEEP  и абразио newsm78

# 156
  • София
Здравейте!

Дръж ни моля те в течение, защото и аз съм 2 група и съм насочена за LEEP  и абразио newsm78

При  налични  видими  колпоскопски  атипични  участъци  резултата от  цитонамазката  е  без значение  ,дори  и да е  І  гр.  Всеки  добър  гинеколог  би  взел  биопсия  от  изменените  участъци  и според  хистологията  ще се предприеме  лечение !  Peace Peace

Хистероскопията  е  оглед на  кухината на матката  отвътре  и няма пряка  връзка  с шийката ,освен  ,ако не се цели  оглед на  канала  с хистероскопа .

# 157
  • София
Нефертари,звънях на лекаря ми и той каза,че това,че е 2 гр е без значение! Каза да си изпия предписаните лекарства след като ми мине цикъла  понеже имам възпаление на тръбите  и след изпиването на 3.4 ден да отида да ми вземе микробиология. Leep остава за след следващия цикъл защото каза,че за него е важна хистологията за да вземем мерки и лечение и ,че този резултат от цитотонамазката  няма да го спре!

Gesika, мерси много за отговора той каза същото като теб но не иска да прави биопсия ,а Leep, а хистероскопията е за да огледа за други изменения защото аз  имам кървене между цикали,след секс, понякога и болка + страшно обилен и продължителен цикъл предружен с съсиреци  ConfusedСмятах да запчона лекраствата по рано но по план цикъла ми трябваше да дойде около 10 ти и доктора ми каза да изкчакам  с започването им след като ми мине цикъла но ето днес е 15 ти ,а него го няма  Crossing Arms можех спокойно иначе от 6 ти февруари до сега да съм ги изпила но знае ли човек...

# 158
  • София
Gesika, мерси много за отговора той каза същото като теб но не иска да прави биопсия ,а Leep, а хистероскопията е за да огледа за други изменения защото аз  имам кървене между цикали,след секс, понякога и болка + страшно обилен и продължителен цикъл предружен с съсиреци  Confused

Явно при  теб има  по  голяма засегната площ и затова  иска  направо Leep. Това  наистина в такива случаи  е по -добър вариант ,защото  така  с една интервенция  хем  ще  отстрани засегнатите  участъци  , хем  и ще  излезе  хистология . Иначе   и  биопсия  и  Leep двойна  работа и  двойно  чакане и треперене за резултати  ,напрежение  и т.н. ........  Въпроса е да  се  отстрани  всичко до  здрава тъкан !  Пожелавам ти го! Успех !  Peace

А  явно при теб  и  хистероскопията  е наложителна  щом  имаш  и  др. проблем .  Попаднала си на  добър  специалист ,който  ще  вземе  адекватни мерки !

# 159
  • София
Дa ,имaм му доверие.Искa Leep зa дa премaхне всичко и дa сме спокойни....дaно и хистологиятa покaже добри резултaти!Aз питaх зa ценa зa тези нещa и кaзa,че кaто здр осигуренa ще плaтя 500 лв с вс изследвaния

# 160
Дa ,имaм му доверие.Искa Leep зa дa премaхне всичко и дa сме спокойни....дaно и хистологиятa покaже добри резултaти!Aз питaх зa ценa зa тези нещa и кaзa,че кaто здр осигуренa ще плaтя 500 лв с вс изследвaния
Не съм мн запозната но 500 лв ми се виждат много аз за конизацията съм платила 12 лв само за болничния престои биопсия 50 лв и пап теста 40лв като здравно осигурена със лекарствата които изпих горе долу стават към 300лв за около месец поинтересуваи се все пак защо ти иска толкова пари е ако ходиш на часно и не работят със здравната каса да.

# 161
Аз също съм здравноосигурена, но LEEP ми излиза 400 лв с направление №7 по клинична пътека 149, болница Сердика, Д-р Ганчева, София.  newsm78

# 162
  • София

Това  в частна  болница ли е или ?  Принципно LEEP в  държавна  болница  мисля,че минава по каса .......  На  мен преди   1 г.  и  6 м. Дянкова  в  частния  кабинет  за  LEEP с  местна  упойка  ми  взе  200 лв. Хистероскопията  обаче  не знам дали  минава  по  клинична пътека ?

# 163
Здравейте!

Някоя от вас дали е ходила при д-р Китанова от Шейново за проблеми, които се дискутират в тази тема? Питам, защото ми я препоръчаха и я обмислям като лекар, при който да отида за второ мнение. Така като чета ми е странно, че лекарката, при която сега ходя счете, че не е необходимо за момента да ми взима биопсия след 3а група и забелязани от нея при колпоскопията някакви изменения. Препоръча ми HPV-тест (който мисля да направя следващата седмица) и каза, че за момента не смята за необходима биопсията - това като чета май не е много препоръчителна практика... Другото, което е - възможно ли е на колпоскопията да не е видяла нещо кой знае колко "страшно" и затова сега така да е преценила?... Всъщност не знам има ли "леки" и "тежки" изменения на колпоскопа или щом има някакви, се лекуват по еднакъв начин... Опитах да разчета какво точно е записала след колпоскопията, но мога да разпозная само някои думи заради почерка й...

# 164

Това  в частна  болница ли е или ?  Принципно LEEP в  държавна  болница  мисля,че минава по каса .......  На  мен преди   1 г.  и  6 м. Дянкова  в  частния  кабинет  за  LEEP с  местна  упойка  ми  взе  200 лв. Хистероскопията  обаче  не знам дали  минава  по  клинична пътека ?

Джесика
, май в Онкологията минава по каса

Общи условия

Активация на акаунт