Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 60 047
  • 839
  •   1
Отговори
# 180
besty мерси за биопсия нямам, тя май ми спомена че ще я горим раничката.
Направи си една биопсия за свое успокоение нищо не ти пречи и на  мен щяха да ми горят раничката а то се оказа че съм за конизация биопсията не боли не се притесняваи.

# 181
Гледа ме на колскопа и каза че нямам изменения само раничката. Но може да си направя, ако е по - добре, а и наистина ще съм по спокойна. въпреки че имах външни кондиломки и от изопронизона паднаха така че мисля че и вътре ако съм имала нещо сигурно вече го няма, но трябва да си подържам имунитета силен и мисля да си купя цитросепт преди време бях останала много доволна от него.

# 182
Mira_89, т.нар. раничка е изменение

# 183
besty мерси за биопсия нямам, тя май ми спомена че ще я горим раничката.

Много лекари практикуват горене на раничките, но както ти е казала nefertari30, самата раничка е вид изменение на клетките и е хубаво да се види колко надълбоко е това изменение. Особено пък при такава цитонамазка. Все пак решението е твое и на лекаря ти. Аз при някакви съмнения бих потърсила второ мнение. Wink

# 184
Аз съм на мнение че всяка една раничка тряблва да се следи с поне 6 месеца цитонамазка и колпоскопия, ако има нещо притеснително и биопсия и чак ако и от там излезе нещо тогава да се предприеме лечение. Поне аз около 7 години се водих с раничка и накрая тип 16 чпв ПОЛОЖИТЕЛЕН ,  Цин 3 тежка дисплазия и нещо за което почти никой не ми повярва тук а именно лазерна вапоризация в Токуда октомври 2012. Както и да е, късмет и успех на всички...  Simple Smile

# 185
ясно, значи е най - добре да се направи биопсия и от там да тръгнат нещата мерси за съветите. ще видя на 22ри какво ще ми препоръча докторката като отида и ще го мисля. още един път благодаря за съветите

# 186
ясно, значи е най - добре да се направи биопсия и от там да тръгнат нещата мерси за съветите. ще видя на 22ри какво ще ми препоръча докторката като отида и ще го мисля. още един път благодаря за съветите
Щом казваш че и кондиломи си имала задължително си направи биопсия дано не е като при мен аз отидох защото имах кондиломи а се оказа ЧПВ.

# 187
  • София
Щом казваш че и кондиломи си имала задължително си направи биопсия дано не е като при мен аз отидох защото имах кондиломи а се оказа ЧПВ.

Нима не знаеш  ,че кондиломите се причиняват от  ЧПВ  най-често типове  6    и  11 ?  Rolling Eyes

# 188

Нима не знаеш  ,че кондиломите се причиняват от  ЧПВ  най-често типове  6    и  11 ?  Rolling Eyes

Тъкмо щях да пиша, че кондиломите се причиняват от ЧПВ, но не знаех от кои щамове  newsm78 Джесика, ти си като енциклопедия  Mr. Green За съжаление неволята ни учи   bouquet

# 189
  • София
 Еееееее  чак пък  енциклопедия .......това са неща  ,които  напоследък  са толкова  публично  достъпни като  информация ,че  дори  децата вече ги  четат докато чакат пред кабинета на личния  лекар например .

nefertari30,  успех  на конизацията и не се страхувай  от  упойките  .  Няма нищо страшно  , това ти го  казва човек с  три коремни  и две други  операции -пет  пъти  съм вкарвана под пълна  упойка и  ето ме  още  съм жива  и не смятам  скоро да се "давам "......... hahaha

# 190
Значи раничката на шийката на матката се причинява само от чпв така ли то е ясно че аз имам някакъв вид чпв защото кондиломките ми бяха от това, а кой е най - добрия начин за излекуване или зависи от биопсията колко навътре са заразени клетките ?

# 191
  • София
Mira_89, кондиломите показват наличието на ЧПВ. Раничките не винаги се дължат на него. Биопсията показва на каква дълбочина са изменени клетките. В зависимост от резултата от биопсията се предприема горене или конизация.

# 192
Благодаря ви много за изчерпателните отговори и съвети които ми дадохте за сега нямам други така че ще пиша по натам  Hug

# 193
Влизам да споделя последния резултат след цитото взето от Ралчева - е, както имах вътрешно усещане и очакване - PAP 2, без проблеми.  Разбира се, имайки предвид, че материалът се е гледал от Коева, ще трябва да изчакам още месец и да видя дали ще се потвърди и след преглед от проф. Карагзьозов с ново цито в Токуда. Все пак засега 1:1, а можеше да е 2:0  Mr. Green

# 194
 Asinka, на колпоскоп  не са ли те гледали?Или пък биопсия?Аз не искам да те разубеждавам,нито пък в момента да спирам  радостта,но в продължение на толкова години някаква "агония"....аз това не бих го изтърпяла.Не ми се струва реално веднъж да си ПАП 2,веднъж ПАП 3,и резултата да е хубав според това кой лекар го е гледал. Понякога е хубаво да вземем нещата в свой ръце,въпреки това колко ни е страх от истината,не да си заравяме главата в пясъка,и да правим всичко възможно да чуем това което искаме.Повярвай ми и на мен ми се искаше да чуя "Нищо ти няма,цитото ти е грешно,или биопсията ти е грешна......"Първата лекарка при която бях ми каза че нищо ми няма.Да си слагам някакви глобули 2-3 месеца,да пием някакви хапчета с мъжа ми и да си живея живота,че от това не се умира и че нищо ми няма.Да,всичко това ми хареса,но знаех,че това не е реалността.Няма как да съм ПАП 3 Д и нищо да ми няма.Не можех да си представя да стоя 3-4 месеца с тоя ПАП и нещата да се влошат,само защото на мен ми се иска нищо да ми няма.Нещата са поправими когато всичко е хванато навреме.
Искренно ти желая всичко да е наред . Hug

Общи условия

Активация на акаунт