Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 803
  • 839
  •   1
Отговори
# 735
Asinka,поздравления за добрите новини при теб!
Благодаря ти! Не знам дали не си заравям главата в пясъка, както тук ме упрекват, но в крайна сметка нали професорът е светило в ЧПВ и трябва да му се вярва Simple Smile

# 736
malinka_kalinka, както сигурно вече си разбрала аз съм другият случай, при който цервикалният канал зарасна след конизация. Слава Богу Praynig, че имам син. От две години нямам цикъл и се предполага, че недостигът на някои полови хормони е довел до зарастването на канала. Не знам дали това е причината, но си заслужава да помислиш в тази посока и евентуално да направиш съответното изследване на женските хормони. Защото ако там нещата не са добре, дори да предприемеш дилатация съществува вероятност каналът отново да зарасне. Това са мои заключения, без претенции за истина от последна инстанция.   

# 737
Zdraveite!Imam goliam problem.Priateliat mi ima bradavi4ki po polovia 4len,no me obviniava,4e az sum go zarazila,a az sum napulno ubedena,4e sum zdrava.Hodih na ginekolog i obiasnih situaciata,pregleda me,no bez da mi puska nikakvi izsledvania i mi kaza,4e niamam vidimo az ni6to.Ta vuprosa mi e akkvi izsledvania triabva da si pusna ,za da razbera imam li hpv.Drugta sedmica mislia da si napravia citonamazka

# 738
zizivoli, духом съм с теб  Hug не само на 19-ти..... Hug

# 739
Zdraveite!Imam goliam problem.Priateliat mi ima bradavi4ki po polovia 4len,no me obviniava,4e az sum go zarazila,a az sum napulno ubedena,4e sum zdrava.Hodih na ginekolog i obiasnih situaciata,pregleda me,no bez da mi puska nikakvi izsledvania i mi kaza,4e niamam vidimo az ni6to.Ta vuprosa mi e akkvi izsledvania triabva da si pusna ,za da razbera imam li hpv.Drugta sedmica mislia da si napravia citonamazka

А като според него ти си виновна, ти попита ли го дали си му единствената жена в живота, за да те обвинява!?! Whistling Абсурдно, просто нямам думи. Мъжете са носители на папилома вируса, но много рядко имат външни прояви на него. За сметка на това го предават на жените, те си патят от цялата работа, а за връх на всичко ги обвиняват след това... Съжалявам, но не се сдържах, какви са тези мъже. ooooh!

Asinka моето влагалище също беше прекрасно при всеки един преглед, никога не съм имала ранички и каквито и да било оплаквания. Дори на прегледа с колпоскопа преди да ме намажат не се виждаше нищо и всичко беше прекрасно. Но в момента, в който ме намазаха изникна малкия бял участък и така стигнах до конизация. За мен изказването на професора е най-малкото непрофесионално, защото той много добре знае, че някои неща не се виждат с просто око. А това, че е професор не искам да го коментирам, защото имам достатъчно примери за такива, които с голямо пренебрежение преглеждат и пренебрегват различни неща и след това познай кой е потърпевшия  Wink А какво ще правиш, ти си преценяваш Peace

# 740
Е, аз се надявам Карагьозов да е правил колпоскопия на прегледа, не е ли? Asinka?

# 741
  • София
Таня Илиева, трябва да си направиш типизация за ЧПВ. В тази лаборатория - Геника

Може да ти вземат пробата на място или да ти я вземе акушер-гинеколог и ти да си я занесеш. Изследването е подобно на вземането на цитонамазка. С помощта на гинеколога си трябва да решиш каква типизация ще направиш дали за всички видове ЧПВ, които се изследват в Бг - 33 вида или само са високорисковите. Естествено, разлика в цената има.
Асинка, браво за добрия резултат.
zizivoli, ще се помоля за теб.  Hug Мисля те.
Малинка калинка, ти консултира ли се с друг лекар в България, освен там, където чакаш час?  newsm78 И пак се питам, не си ли спешен случай с тези ретроградни менструации?

# 742
Rockforever, да, изчетох мненията със свито сърце. Нямам хормонални отклонения. Страстването, обаче се получава и да няма проблем с хормоните. Ще търся варианти. Да, мислих за проф. Горчев, но малко ми стана тъжно, като прочетох някъде във форумите, че не правел той операциите, че оставял често млади доктори да работят... не зная, може би ще отида да искам мнение, обаче също четох че и за там се чака страшно много, а аз вече просто нямам сили да чакам.
Консултирала съм се общо с 4 лекаря, извън тези през трите месеца. Всеки казва, че трябва да се направи, но и всеки казва, че не дава гаранции и ще е шанс и това ме отчайва много.

Предвид фалшивия проход се иска време, за да зарастне, за да не оцелят пак него. Има два варианта за това нещо - стандартен и по нестандартен, че и краен оперативен, като оперативния звучи много страшно с разрез през матката и е последен вариант. Ще пиша натам с подробности, само да се разреши въпроса някак.

Замислих се за кредити и чужбина, защото тук през първите три месеца никой не ми обърна внимание на съмненията за канала, а след това вече всеки ме отлагаше със две седмици, с месец и т.н. Много е трудно да намериш човек, който да вземе въпроса присърце. Освен това мненията се делят на две. Едното е че по стандартния начин няма да стане, а трябва много внимателно, с по тънички инструменти, с друг подход... и т.н. Риск винаги има и е много притеснително.
За съжаление вече нервите ми не издържат. От 4 месеца не съм се усмихнала, не съм излязла с приятели, не знам какво да им говоря, не мога да си върша работата, не съм облякла нищо друго освен анцунг и нямам желание за нищо. И физически и психически срива е голям и се моля всеки божи ден. Огромно благодаря за подкрепата и ще пиша, като се намери начин.

# 743
  • София
Процедурата ми е правена в кабинета на доктора. Много доктори правят такива процедури като лийп, лец и термокоагулация в кабинета. През двете години видях че е чудесен човек, задено работихме за дете и за това не се поколебах да я направя, правил е и на други познати. Явно аз съм изключението, с което се получиха усложнения...
Причината за бързането ми беше, че чаках 1 година за час  в друга клиника за инвитро и този час наближаваше и не исках да го загубя или да отида там с този проблем /ЦИН1 на шийката и ЦИН2 в канала/.

След процедура с ток с ултразвук /термокоагулация/ с който е работено и отвън на шийката и вътре в цервикалния канал до горе, цялата шийка е стопена /не беше това целта/ но цервикалният канал е страстнал напълно.
От 4 месеца съм с ретроградни менструации и ужасни болки, като първите два месеца след кошмарните болки и ходене по спешност в различни големи клиники/болници все ми казваха, че не е гинекологично и ми изписваха хапчета за предизвикване на цикъл /а цял живот ми е бил редовен/, въпреки огромните ми молби да се провери канала, защото частична или пълна стеноза е усложнение, което се среща след такива процедури.

Аз пък  се  чудя   ти - като  човек  ,който претендира  за  солидна  информираност ,изчел  дори  чуждестранните сайтове и  поучаващ    момичетата  тук  ,че било необходимо  да  имат повече  знания  и информация  дори  от самите  лекари , ти  не  си ли наясно  ,че  :

1.  При  ЦИН 2  в  канала задължително се прави конизация ,независимо  по  какъв метод  , а не термокоагулация (горене ) ?!?! 

2. В  канала няма  начин  да се  коагулира  камо  ли пък  до  горе ?  Shocked newsm78

3.  Този  лекар  ,който ти е направил въпросната процедура  нима е толкова невеж  ,та не ги  знае  тези неща  и не  е наясно  при  коя  степен  на  ЦИН -било  то в канала  или  на  самото  РVСУ  каква  процедура се  прави за  отстраняване на дисплазията ?
  #Crazy

Другото  ,което ми прави  силно впечатление  от твоите постове -

-  Никъде  не  виждам да е споменато конкретно  име  на лекар -нито на този  ,който е  извършил въпросната процедура и  е  "стопил"  канала  ,нито пък  на  онези  четиримата ,с  които  си се  консултирала в  различни  и клиники !  newsm78  Какви конкретно са  становищата и  кои са тези  клиники ???   А  няколко  момичета  тук  питаха  това ......

-  Освен  това  диагнозата ретроградна  менструация ,много  често  се  асоциира с  ендометриоза ,  но  тук  при  напълно  зараснал  цервикален канал  вече  става въпрос  ЗА  НЕВЪЗМОЖНОСТ  ЗА  ИЗТИЧАНЕ НА  МЕНСТРАЛНАТА КРЪВ И ЗАДРЪЖКА  НА СЪЩАТА В МАТКАТА  . КОЕТО  ПЪК САМО ПО СЕБЕ СИ Е  ЕДНО  ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЕРИОЗНО  СЪСТОЯНИЕ ,ИЗИСКВАЩО  НЕЗАБАВНИ  МЕРКИ !!!

- Не  мога  да повярвам  ,че  ако това е така  лекари-специалисти  от  АГ  болници те карат да стоиш  и да  чакаш  с месеци за  час  или каквото и да било  ? Rolling Eyes

-  Не  мисля  ,че  в БГ  няма  лекар-  хирург  ,който  да не може да се справи с този проблем  ,при положение  ,че  това  се води почти рутинна интервенция ,та  чак  да се теглят  кредити за  чужбина  и т.н. Не  мога да си представя  как  е възможно  в такова състояние  4 м.  някой  да стои и  да чака , четейки  из  чуждестранни  или  Бг  .  сайтове ..........

# 744
Ооо, besty - разбира се, че професорът направи колпоскопия - даже 2 пъти маза с препарата, само и само до излезе нещо, но не! Нищо няма на колкпоскопа - поне това е сигурно и потвърдено от 3-ма лекари вече в рамките на 3 месеца  Wink

# 745
Asinka, момичетата да ме поправят ако греша, на теб това 3А от къде ти беше, от шийката или от канала, защото аз имам спомен, че в канала не се вижда с колпоскоп.

# 746
utopia - точно така е, не се вижда. Ясно е, че нещо се случва там, но според него трябва да се чака и да не се предприема нищо в момента, защото има ОГРОМЕН шанс всичко да се размине с Изопринозина ( знам, че Gesika ще каже АБСУРД, но аз също вярвам). Според Карагьозов ракообразуващите типове ЧПВ не предпочитат да започнат от канала, а се установяват в типа клетки на шийката ( не искам да цитирам точно, защото може да сгреша в терминологията и пак да бъда овикана, защо не съм специализирала микробиология преди да се изкажа).
Така или иначе след 5 настоявания от моя страна и категоричен отказ от ново цито в момента, нямам какво повече да направя - живея си с оптимизъм и това е. Пия имуностимуланти и вярвам, че дори и да има нещо развиващо се в канала, ще успея да го преодолея, а ако ли не, при следващото цито, което ще направя веднага след курса на изопринозин, ако резултаът отново е 3А, ще се наложи сепарирано абразио на канала и друго нямам като вариант засега.

В крайна сметка нали не трябва да подлагам на съмнение всяко лекарско мнение ( първото на Колева подложих, второто на Ралчева - също, е сега какво - и Карагьозов не знае какво прави) - тогава остава да завърша медицина и да се лекувам сама  Shocked

# 747
  • Wolwedans
Аз даже си помислих, че и е правен LLETZ/LEEP, нещо не съм разбрала добре поста, не мога да повярвам, че с ток са горили вътре в канала, това е абсурдно Shocked Диатермокоагулация се прави само в/у влагалищната част на МШ. При съмнение за ендоцервикална локализация единствения възможен вариант е конизацията.

# 748
  • София
Аз даже си помислих, че и е правен LLETZ/LEEP, нещо не съм разбрала добре поста, не мога да повярвам, че с ток са горили вътре в канала, това е абсурдно Shocked Диатермокоагулация се прави само в/у влагалищната част на МШ. При съмнение за ендоцервикална локализация единствения възможен вариант е конизацията.

Peace  Именно !!!

От  предългия  пост ,пълен с  излишна (според мен )  информация и аз помислих  същото ,че канала е  сраснал следствие на  LLETZ/LEEP ,което  макар и рядко срещано  ,но не  е  чак  толкова  необичайно ,но  после  като  препрочетох ......... ooooh!

Asinka,  нищо  няма да кажа ...........Както виждаш ,отдавна  спрях да  коментирам  твоя  случай ,така ,че  няма  нужда от  подобна ирония!

Ще  споделя  само  моите впечатления от  проф.  Карагьозов ,които са  от  преди няколко  години . Посетих  го  два пъти  -2006 г. и  2007 г. - тогава още  беше  в Майчин дом  ,Токуда не беше  открита все още .  Чакане  от 13 ч. до  18 ч.  при пълен  коридор жени  ,без  конкретен час -отиваш и чакаш по ред на  записване ........  Това на свободен прием всеки вторник  следобед.  Преглед  като на конвейр -  четири жени  се вкарват в страничната стаичка  да се събличат  и чакат полуголи ,една  на стола  преглежда , предишната в същия кабинет  при  сестрата за рецепта .......Професора дори не ставаше  от  стола  -  просто се чудех  кога си мие  ръцете  между  отделните прегледи ?   newsm78

И на мен  каза  същото -  само преглед с колпоскоп -  всичко  идеално  , чисто  ,клинично  здрава съм била ? Никави  изследвания  -нито цито ,нито нищо .......Не  спираше  да  изтъква  ,че той  пръв в  БГ  е  написал  учебник  за  НРV .Понеже  Изопринозина  бил скъп ,та да съм  приемала Имунобор (хранителна добавка ) за  имунитета и НРV  и  да си живея  живота .......  Е  да ,  но  не се  оказаха верни  неговите твърдения ...........

Към днешна дата  ,макар и вече  в Токуда като  гледам май  нищо  откъм  негов подход не се е  променило  ,освен  добрата  обстановка  там .  Същия  подход  е  имал и  към  мои  лични  познати .......  Но  всеки  си  преценява сам !  Peace

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 11:04 от Gesika

# 749
Здравейте момичета  Hug Сигурно повечето от вас са попадали на тази статия, но реших да я споделя с вас, тъй като разяснява основните неща за HPV и още няколко други. Надявам се да бъде полезна за всички, най-вече за тези като мен, които на скоро са се сблъскали с това Simple Smile) http://koog-vma.com/statii-26.htm   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт