Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 996
  • 839
  •   1
Отговори
# 75
Ох моми4ета незная дали да се обадя до Плевен да питам,но незная на дали ще ми отговорят на регестратурата. Единствено което ми каза Гор4ев е 4е на 19 да сам там за изслевания на 20 ме оперират и на 21 си ходя .и то 6те сам пред цикал това редно ли е? Каза само 4е нетрябва да сам в цикал

Как така ще си преди цикъл Shocked Навсякъде се иска да си след цикъл, за да има време до следващия цикъл да се възстанови мястото на конизацията. При мен дори се наложи пиене на лекарства, за да се отложи повече от нормалното. Доста неизяснени въпроси са останали, но за съжаление ние тук не можем да ти дадем отговор. Най-добре е да се опиташ да се свържеш с доктора. Peace

bonbolina ако не си имала проблеми след биопсията като кървене и тем подобни сигурно може и след една седмица, но аз лично не бих рискувала. Изчакай след цикъла.

Peace
Ако става дума само за конизация,задължително след цикъл -от 2 до 5 чист ден след него се извършва. Peace
Аз исках още декември да ме конизира,но доктора каза, че задължително трябва да ми е свършило.Когато отидох за биопсията ми беше свършило преди 2 дни/ не че има значение,просто така се случи / Нямаше време да  изчакам резултата от биопсията и веднага да ме конизира,защото минаха 2 седмици почти.Обади се и питай,този лекар не ти ли даде някакви координати с него,само чрез регистратурата ли ще контактувате ? newsm78

# 76
За съжаление рецидив винаги може да се получи,но в повечето случаи конизацията води до пълно оздравяване.Важното е имунната ти система да е на ниво.На мен след конизацията също ми се срина имунитета,но при този стрес...Не знам какво да ти кажа,освен редовни прегледи с колпоскоп и цито и много хубави мисли в главата! Laughing Peace

Няма да мислим глупости.Аз мисля и вярвам че вече приключих и всичко лошо е зад гърба ми  Hug Оптимист съм и вярвам че скоро ще се похваля и с двете чертички  Wink

# 77
Зравейте,от Пловдив съм,38г.
В петък си видях резултата от контролен преглед/он-лайн/.
Понеделник ще отида до клиниката.Изчетах нета,темата........
Криво ми е,не знам какво да ви кажа,просто исках да съм сред вас.

Цитологично изследване :
    БЕТЕЗДА СИСТЕМА
Материал от трансформационната зона с преобладаване на ендоцервикалния епител.
Налице е нискостепенна плоскоклетъчна интраепителна лезия.
Описаната находка съответства на ІІІа гр. по Папаниколау. Наложителна е цитологична контрола след терапия.

# 78
  • София
червенокоса вещица...припряна  радвам се  ,че  всичко  при теб е минало и вече  си  добре .  Peace

Аса75 -  при  теб  какво  става ?  Получи  ли някакви  конкретни  отговори на  въпросите  ,които  те  вълнуват ?  Аз  все  си мисля  ,че  щом са  ти казали  ампутация , най-вероятно става въпрос  за  трахелектомия ,  а не за конизация. Доколкото съм чела  това се прави  с  робота  в  клиниката на Горчев в Плевен .........

Жу , не  се  шашкай  -няма нищо  кой  знае  какво тревожно в резултата  ти  ,въпреки групата . Щом си  изчела  -виждаш  всички сме  минали  през такива  резултати  ,че и по тежки ......  Колпоскопия  правиха ли ти ?  Някакви  изменения  има ли ?

besty  Hug

# 79
Не,Джеси,предполагам,че това ще стане идващата седмица.

# 80
Ли4ната ми раз4ете листа за прием в болницата и като диагноза пише ,,дисплазия  3 степен'' а отдолу на латински Конизация

# 81
  • София
Не,Джеси,предполагам,че това ще стане идващата седмица.

Няма  страшно ,не се тревожи ще  те  видят и на колпоскоп и  тогава ще  се  назначи лечение . Важното   е ,че  всичко е под  контрол .  С  каквото  можем ще  помагаме и ние  тук !  Само  бъди спокойна !  Hug

Ли4ната ми раз4ете листа за прием в болницата и като диагноза пише ,,дисплазия  3 степен'' а отдолу на латински Конизация

Принципно  трахелектомията ,се  счита за  ампутация  само на шийката и запазване на матката . Затова  така  помислих ,че  не  става въпрос  за  обикновена  конизация  ,но  ........  Поне казаха ли ти  по какъв метод ще  бъде  -  с примка  ,с  робота  или ?

# 82
Gesika Hug Hug Hug

И на мен ми е много странно Горчев нищо пък да не обясни. Все пак ампутация звучи стряскащо, не е като да ти вземат кръв. Аз скоро го гледах по БТВ говореше за новия метод за операции и ми се стори много готин доктор и особено като обясняваше, че трябва да има човечност към пациентите. А пък тук в случая никакви обяснения Thinking Не знам какъв е случаят.

червенокоса вещица...припряна искрено ти ги пожелавам двете чертички, да се похвалиш скоро. Малко ще трябва да изчакаш след конизацията, но времето бързо минава. Peace

# 83
Ми тои 4овека можеше и да ми обесни но аз от стрес непитах,едва ли ще е с ел.примка

# 84
  • София
Ми тои 4овека можеше и да ми обесни но аз от стрес непитах,едва ли ще е с ел.примка

Аз  лично  много  по - голям стрес  изживявам да стоя  в неведение  и да не знам какво точно ми предстои , отколкото  да  попитам . Но  това  си  е мое  виждане !
То в такъв случай какъв е бил смисъла  да  ходиш  толкова далеч и  да  "биеш "  толкова  път , щом  ще стоиш  да чакаш до  интервенцията ,за да разбереш ?

# 85
ще звана в понеделник  дано ми дадат някаква информация

# 86
взимам си думите на недоволство от д-р Кюркчиева назад - оказа се недобре изписан в цитонамазката резултат, който тя добре си е разчела. Не знам защо ги пишат така "неутр. левк. (3+) - значело 3 на поле или нещо такова, а не че цитото е с цифра 3+. Отдолу пише клетки в норма. И на мен доц. Дянкова днес ми даде "зелене светлина" за втора бременност Praynig Hug Дай, Боже, на всички здраве!

# 87
Джеси  Hug
 alen mak ,много се радвам за теб!Надявам се и ще ти стискам палци много скоро да се похвалиш с двете чертички  Hug Колко време мина от твоята конизация?
 besty права си,че времето минава бързо.След 6 дни става месец от конизацията ми  ooooh! Не знам колко време точно трябва да изчакам,но ще питам доктора BlushА и все още съм на друга вълна....конци,болежки,треперя за резултата от цитото което предстои ........

Принципно  трахелектомията ,се  счита за  ампутация  само на шийката и запазване на матката . Затова  така  помислих ,че  не  става въпрос  за  обикновена  конизация  ,но  ........  Поне казаха ли ти  по какъв метод ще  бъде  -  с примка  ,с  робота  или ?

И аз нещо такова си помислих,в предвид и това, че няма да чакат да и дойде, и да и свърши цикъла,а ще е пред такъв.Обади се и питай,да ти дадат телефон на Горчев,да говориш лично с него.Не мисля ,че на регистратурата ще могат да отговорят адекватно на въпросите които те вълнуват,а и едва ли са запознати със състоянието на пациентките и какво ще им се прави.Странно ми  е как нищо няма да ти обясни,нито какво точно ще ти прави,нито как,нито защо.....Не само че ще биеш толкова път,ами всичките тия пари които ще платиш?Остави парите,ами от това зависи здравето ти  ooooh! Аз на такива лекари които гледат на пациента си като на портмоне и ще те претупат из между многото,не бих  се доверила. Но това ти го бях писала на ЛС.Може да е много добър лекар,специалист,светило........но щом не може да ме накара да му имам доверие и да му повярвам на 100 % аз не бих отишла при него.Мое мнение   Peace  за това и ги обиколих 4- ма доктора преди конизацията ми.Върнах се от Пловдив и си останах при този в Хасково.Е,не е световно известен  Laughing ,но спечели доверието ми,повярвах му,а за мен това беше най -важното.Аз да съм спокойна.Обаче най-странното ми е как може да нямаш телефон за връзка с този лекар.Защо не си дава телефона?Как ще контактуваш сега и след операцията с него? #Crazy
И аз като Джеси по-голям стрес  изживявам да стоя  в неведение ,а и не смятам ,че ти трябва да си тази която трябва да питаш за всичко. Peace Нормално е в стреса си да забравиш да питаш. Hug

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 00:36 от червенокоса вещица...припряна

# 88
alen mak ,много се радвам за теб!Надявам се и ще ти стискам палци много скоро да се похвалиш с двете чертички  Hug Колко време мина от твоята конизация?

aз нямам конизация; имах ноември месец една лоша цитонамазка (3д) от цитолога Коева, след това колпоскопия при Дянкова (беше видяла бели пространства, които каза, че са повърхнистни най-вероятно) и раничка, която сега не видя и имаше единични белички, които каза, че са брадавички, но сигурно  генетично и не са проблем, а раничка сега не видя. Иначе Кюркчиева каза, че няма раничка, а ръбче от лошо зашиване на шийката след раждане и втората цитонамазка - от доц. Ценова правена - е ок. Та сега само прочистване със спирулина и Цистостоп ще правя, че като цистит й се видя на д-рката, да поизчистим организма. Да ви кажа и мен вече ме е страх от добри резултати Rolling Eyes Мъжът ми ме обяви вече официално за хипохондричка. Но да не дава Господ такива истории, които да те доведат до хипохондризъм. Praynig

# 89
Зравейте,от Пловдив съм,38г.
В петък си видях резултата от контролен преглед/он-лайн/.
Понеделник ще отида до клиниката.Изчетах нета,темата........
Криво ми е,не знам какво да ви кажа,просто исках да съм сред вас.

Цитологично изследване :
    БЕТЕЗДА СИСТЕМА
Материал от трансформационната зона с преобладаване на ендоцервикалния епител.
Налице е нискостепенна плоскоклетъчна интраепителна лезия.
Описаната находка съответства на ІІІа гр. по Папаниколау. Наложителна е цитологична контрола след терапия.

Жу сестра ми ина по-този път беще 3А,мина терапия с Изопринозин,Бетадин(глобули),Полижинакс и Фарматекс и въпреки това не се повлия,излезе с резултат след месец след лечението с 3Б наличие на човешки папилома вирус,всъщност със съмнение за такъв защото цитонамазката не е диагноза,правиха и биопсия която чакаше да излезе като резултат 8 дена с резултат тежка форма на дисплазия ЦИН 3 налагасе конизацио!!преди 10 дена и го направиха...и всичко преключи изрязаха и го до здраво!!Така че спокойно лекува се на 100%!!конизацията е най-крайното което може да ти се случи!!А може и да не ти се случи...само спокойствие!!

Общи условия

Активация на акаунт