Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 789
  • 839
  •   1
Отговори
# 765
Обаждах се в клиниката на проф. Горчев, обясних че случаят е спешен, но ми казаха най най рано края на април, преди това ми казаха май месец.  Това относно там. Лекарите не се впечатляват много само клатят глави за процедурата, която съм извършила от бързане и се чудят как може да се стопи цялата шийка.

Когато декември месец бяха първите болки аз не можах да позная, че това са болки от цикъл. болките са страшни, режещи и бяха предимно ниско в ляво само, не можех да ходя и до тоалетната. Отидох по спешност при дежурния лекар в Токуда /д-р Димитров/, той ми каза няма нищо гинекологично. Когато споменах "четох така и така че може да има усложнения след такава процедура от стеноза и запушване на канала", той ми каза не препоръчвам сондиране на канала, ако беше това щеше да има кръв в матката и ме изпрати да си ходя. След седмица исках да правя цитонамазка и отидох при предния си лекар и взе материал от канала. Когато аз казах за моите опасения ми каза - да,  на ултразвук се виждат някакви калцирания, но като дойде цикъла ще си мине през тях - и ми изписа дуфастон, също каза отново същото - че ако има проблем, ще се вижда кръв в матката.

Имах и час и при друг лекар за второ мнение. Отидох /при д-р Корсачки/ и казах пак за опасенията си за стеноза и запушване. Той с една сонда влезе в канала, беше много трудно и болезнено и имаше много кръв. Каза "трудно, но влязох, няма проблем с канала". След още прибл. три седмици, обаче дойдоха вторите болки, явно всичко си беше зарастнало на ново. И след като ми казаха, че няма нищо гинекологично... съответно ме пратиха в гастроентерологията, където отново ме гледа гинеколог и каза няма нищо гинекологично. Тогава претърпях и колоноскопия. До този момент аз се опасявах много от стеноза и запушване на канала, но всички ми казваха , че не е това и аз им вярвах, че не е това и тръгнах да чета за болки на дебелото черво и за хормонални проблеми за цикъла, макар че цял живто ми  е бил винаги редовен. Ако при влизането със сондата се беше поставило нещо, това щеше да предотврати нещата... но никой не се сети за това нещо, а аз още не знаех за съществуването на ламинарии и т.н. Т.е раната, която се е отворила от сондата просто си е зарастнала на ново и то този път напълно.

След това вече исках да правя тест и взимането на материал беше почти невъзможно и много трудно, тогава вече се видя пълното затваряне и доктора каза, че иска да помисли какво да прави.
Ето тук вече  се разбра, че това е истинският проблем и моите опасения са се потвърдили. Тогава сравних датите /по бележките дето съм плащала за прегледи в Токуда/ и се видя че тези болки са точно на 27 дни и пъзела се нареди. Но до този момент и двата пъти понеже всички ме отпращаха, аз се опасявах за колити и други страхотии на дебелото черво... и си мислех че цикъла ми не идва от стрес.

Докато мисли и ме викне в болницата, обаче минаха две седмици и ми дойде часа за клиниката, която чаках толкова дълго време.  И там видяха затворения канал и казаха, че ще свикат специалисти ще го мислят и т.н И аз реших да пробвам там, прозвучаха ми по сериозно. И така се сдобих и с фалшивия проход. Болките последваха отново на следващия ден. Питах не е ли опасно с тия ретроградни цикли...ми да, ми опасно е ама ... какво да направим, пий болкоуспокояващи и ще опитаме пак след два месеца като зарастне фалшивия проход.

Тогава отидох в друга клиника , там казаха, че трябва да се чака поне месец и да ида на цикъл и че искат да сложат спирала, ако изобщо успеят да намерят канала и че ще е шанс, ако се намери. Питах не е ли опасно да имаш ретроградна менструация ...казаха "някои жени имат цял живот... и не правят ендометриоза", не било толкова фатално. Казаха, че не е задължително да има кръв в матката при ретрограден цикъл, тя може да се връща по тръбите или да се резорбира от самата матка...
Според мен, обаче двете кончета на спиралата няма да спрат това нещо да не зарастне отново... а болките сега бяха в петък..нямаше как да ида в събота и неделя - не работят. В понеделника пътувах...

После мои познати ме накараха да отида при друг доктор пак от предната клиника, където правих първия опит, но друг... и сега чаках той да ми даде час. Понеже ми предложи по елегантен начин се надявам поне той да успее. Питах го за болките, за ретроградния цикъл... каза да пия болкоуспокояващи, а ако стане много зле да ида да ми сложат система. Това е цялата история. Моля се да има решение и начин. За другите подробности ще пиша след това вече. Някак ми се искаше да скъся тази одисея. Последният доктор ми изписа противозачатъчни да пия, защото този цикъл щял да унищожи лигавицата на матката. Проблемът обаче е дългото отлагане... и вече много се отчаях. Трябва да издържа още една седмица.

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 23:31 от malinka_kalinka

# 766
  • София
Оххх,  Confused за съжаление случаят ти доказва, че наистина трябва да сме подготвени и да се интересуваме за всички възможни рискове преди монипулациите.
Аз също ти препоръчвам да се обърнеш към читав и опитен специалист като Дянкова напр. Желая ти търпение, здрави нерви и Дай Боже, да намерят канала този път.  Hug
Лили, поздравления.  Hug

# 767
malinka_kalinka, изпадам в ужас от това, което си причиняваш и което ти причиняват лекарите! Пак ще ти повторя - отиди утре при Дянкова! Praynig Нека те погледне! Работи от 09 до 15 часа! Няма, какво да чакаш още една седмица! Нещата са доста сложни при теб и недей да отлагаш! То са се усложнили от некадърниците при които си била. Не знам, как да ти помогна по друг начин. Потресена съм!

besty, nonsense благодаря ви момичета! Бъдете здрави! Hug

# 768
  • София
malinka_kalinka,  Вчера  ти препоръчах  ( а  и не само  аз ) да  отидеш при  доц.  Дянкова  и  още  осем  нейни колеги  в Онкологията .    Не  виждам никаква  реакция  от  твоя  страна ? Rolling Eyes newsm78

Ще   ти препоръчам  още  няколко гинеколози -хирурзи от  Майчин  дом , които се  считат за  едни от най-добрите  специалисти в  хирургичната гинекология :

Д-р  Божидар  Славчев

Доц. Николай  Доганов

Доц.  Елиза  Тюфекчиева

Д- р   Румен  Димитров

Всички тях  , съм ги посещавала лично преди  няколко  години  и  гарантирано  мисля  ,че няма начин някой да не се  справи с твоя  случай !  А  и са на едно място  ,в една болница .

Ако и  за тях  кажеш  ,че  никой не ти  обръща  внимание  и  продължиш  да  си пишеш  ферманите  в темата  ,за мен  лично  случаят  ти  е  ясен !  Психиатърът   е  специалиста , към който  трябва да се обърнеш !

# 769
Май, май така излиза  Peace  Малинка-калинка кой ти направи т.нар. "изгаряне на канала"? Би било добре да споделиш името. Тук сме анонимни и това доста помага, защото тук споделяме опасения и мисли, които в някои случаи не казваме и на близките си хора.

# 770
  • София
След още прибл. три седмици, обаче дойдоха вторите болки, явно всичко си беше зарастнало на ново. И след като ми казаха, че няма нищо гинекологично... съответно ме пратиха в гастроентерологията, където отново ме гледа  ГИНЕКОЛОГ и каза няма нищо гинекологично. Тогава претърпях и колоноскопия. 

Shocked #Crazy #Crazy  В  гастроентерологията  (14 г. съм работила в такава  клиника )  гинеколози  не  преглеждат !  ooooh!

# 771
Благодаря на всички, да ще отида и ще се консултирам с препоръчаните доктори, но нека ми мине часа. Не мога да скачам от доктор на доктор, така настава голямо объркване, защото някои си и противоречат в мненията, вече го изживях и това. В болницата докторката от гастроентерология ме прати и на гинеколог в гинекологичното отделение, искаше да изключи проблем за болките, не че самата  тя ме е преглеждала гинекологично.

# 772
Здравейте! При изследване ми откриха раничка на шийката на матката, резултати от цитонамазка - PAP 3A ,  Нискостепенна плоскоепителна лезия (LSIL) съдържаща: HPV /лека дисплазия/ CIN 1. Бях изпаднала в паника, минаха ми какви ли не ужасни мисли през главата. Имам две прекрасни дечица и трябва да живея заради тях.Веднага ми направиха биопсия и резултатите се потвърдиха. Лечение: да изчакаме, организма сам трябва да се пребори. Но аз реших, че не мога просто да чакам и трябва да помогна на организма си. Започнах всяка сутрин да ям кисело мляко+мед+прополис. Почти спрях кафето. За обяд една голяма купа салата+семена/чия, сусам, слънчоглед и др./+шепа кълнове/пшеница, лимец,елда и др./+няколко скилидки чесън. Следобед задължително чаша фреш от портокали или сок от моркови. За вечеря нещо леко, кавото съм наготвила. Спрях белия хляб. Започнах да консумирам само черен, ръжен, многозърнест или пълнозърнест. За моя голяма радост резултатите не закъсняха. Днес пет месеца по късно резултатите ми са: Колпоскопски преглед: 3Т без колп. атипизъм. Цитонамазка РАР 1, НРV-отрицателен. В интернет има много информация за здравословно хранене, не се изисква много усилие, просто човек трябва да си промени навиците. Не съм се лишила от нищо, просто намалих вредните неща а увеличих полезните. Успех на всички момичета!

# 773
limoni, много се радвам за добрите ти резултати, но тези "ранички" не изчезват с кълнове и салати.

# 774
Не убеждавам никого в нищо, просто исккох да споделя моята история. И на мен не ми се вярваше, но резултатите  говорят. Може би съм помогнала на организма ми да се справи сам и съм имала и малко късмет.

# 775
limoni, много се радвам за добрите ти резултати, но тези "ранички" не изчезват с кълнове и салати.

И имаш сигурни доказателства за това? Не бъди така категорична Wink

# 776
Иначе вместо на гинеколог, щяхме да ходим на пазара за зеленчуци Mr. Green Какво щяха да правят тогава гинеколозите? Това в кръга на шегата, ако limoni се е оправила така, то тя е ясното доказателство, че всяко правило има изключение  Peace

# 777
Не убеждавам никого в нищо, просто исккох да споделя моята история. И на мен не ми се вярваше, но резултатите  говорят. Може би съм помогнала на организма ми да се справи сам и съм имала и малко късмет.

Извинявай, но по-склонна съм да мисля, че единият от резултатите ти не е бил коректен.

# 778
Момичета,искам да ви попитам-значи д-р Карагьозов каза,че измененията достигат и навлизат в канала,ще правим лазерна конизация в края на този или началото на идния месец,в зависимост от цикъла.

Много четох и навсякъде пише,че при съмнение за инвазия в канала се прави абразио,на мен никой не ми го предлага?
Стресирана съм от това навлизане в канала,иначе от доктора съм много доволна!

# 779
  • София
Lineto,по принцип при конизация правят и абразио.Няма нужда/според мен/да ти правят и преди конизацията.Нормално е да си притеснена,но всичко ще се нареди. PeaceВ добри ръце си. Hug

Общи условия

Активация на акаунт