Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота!! Тема 26

• 59 777
  • 839
  •   1
Отговори
# 780
  • Wolwedans
Момичета,искам да ви попитам-значи д-р Карагьозов каза,че измененията достигат и навлизат в канала,ще правим лазерна конизация в края на този или началото на идния месец,в зависимост от цикъла.

Много четох и навсякъде пише,че при съмнение за инвазия в канала се прави абразио,на мен никой не ми го предлага?
Стресирана съм от това навлизане в канала,иначе от доктора съм много доволна!
Aбразиото на канала се прави с цел уточняване на диагнозата при неясен резултат от цитонамазка и липса на изменения при колпоскопското изследване. При колпоскопия се оглежда само влагалищната част на маточната шийка и от нея се взима биопсия от съмнителни участъци. Канала може да се изследва по два начина- цитологично/т.е. чрез цитонмазка/ и хистологично - чрез цервикално абразио/това е вид биосия на канала/. Явно при теб доктора е сметнал, че измененията са сериозни и навлизат в канала и за това е безмислено да прави доуточняващи изследвания. Ако така или иначе си за конизация няма смисъл да се прави абразио.
На мен ми правиха абразио защото колпоскопията и прицелната биопсия не показаха нищо, а цитонамазката ми беше 3-та А група, т.е. трябваше да се установи от къде идват тези незрели клетки. Впоследствие се изследвах за ЧПВ и стана ясно от къде са... Cry

# 781
  • Wolwedans
limoni, много се радвам за добрите ти резултати, но тези "ранички" не изчезват с кълнове и салати.

И имаш сигурни доказателства за това? Не бъди така категорична Wink
Кълнове, салати, мед, билки....! Няма нищо ясно как и защо при някои жени измененията изчезват, дори без да правят абсолютно нищо, а при други прогресират до рак... Така или иначе по литературни данни повечето жени с ЦИН 1 се самоизлекуват, но не е ясно как и защо точно те са късметлийките! Няма как да се измери имунната система. Както и няма как да знаеш ти към коя група ще се причислиш. Така или иначе мнението на всички доктори се обобщава около една обща теза: Жени с ЦИН 1 се наблюдават и следят на всеки 6 месеца/но доказан ЦИН 1 със всички възможни средства на съвременната медицина/, ако имат някакви външни изменения по шийката могат да се третират с ток, лазер и т.н. Жени обаче с ЦИН 2 и 3 се третират с конизация- тя е и лечебна и най-окончателната диагностична процедура Peace 
Така че няма нищо чудно, че жена с ЦИН 1 се е излекувала, това се среща доста често, но подчертавам че диагнозата трябва да е коректно поставена. Защото ако един ЦИН 3 е кръстен ЦИН 1 от някой недобросъвестен лекар последствията могат да бъдат дори и фатални...

# 782
Точно това си помислих, че ЦИН 1 я е ЦИН 1, я не е...както аз винаги съм била с цито 1 (друг резултат не съм имала никога), изобщо не очаквах биопсията да е друга освен ЦИН 1, тя беше ЦИН 3, а в крайна сметка се оказа карцинома ин ситу...

# 783
Аз пък винаги съм била с цито 1-2 група и повече от 2а дори и при Цин3 не скочих. И аз не очаквах последната ми биопсия да е точно пък Цин 3.  Confused

# 784
Момичета, колко кървене е нормално и колко дни след полипектомия на шийката на матката? Започна с няколко капки, а днес е трети ден и се засилва вместо да намалява, взех да се притеснявам Confused

# 785
здравейте, бихте ли ми казали кои дни на цикъла са най-подходящи за профилактичен аг преглед с цитонамазка. Късно ли е 14-15 ден? става дума за цикъл около 30 дни. благодаря

# 786
здравейте, бихте ли ми казали кои дни на цикъла са най-подходящи за профилактичен аг преглед с цитонамазка. Късно ли е 14-15 ден? става дума за цикъл около 30 дни. благодаря

Мисля че не е ксъно, според мен няма конкретен ден, даже доколкото съм чувала първите чисти дни са най подходящи , но аз съм на мнение че деня няма значение стига да не си в цикъл.  Wink

# 787
  • Пловдив
Привет на всички прекрасни момичета, които отделят време да пишат, помагат и успокояват другите  bouquet  Kissing Heart За съжаление и аз се качих на влакчето на ужасите , с диагноза карцином in situ , предстои ми конизацио след около месец, и сега естествено седя и си се тревожа, после ви чета - поуспокоявам се, после пак си се тревожа и така smile3538. Дано всичко мине добре, че за първи път влизам в болница, не броим раждането на малката ми(което мина нормално и бързо Simple Smile, слава Богу) и ми е доста нервозно, ама предполагам това си е в реда на нещата, поне спрях да цивря като идиот ooooh! Joy. Стискам палци на всички дами, които им предстоят подобни интервенции, дано сте по-спокойни и позитивно мислещи  bouquet, аз се опитвам постоянно, ама не ми се получава всеки път, целувки и до скоро : Kissing Heart

# 788
Mainatowngirl,аз също съм с ЦИН 3 и чакам конизация в края на този или началото на другия месец.
Състоянието,което описваш,ми е много добре познато,преминавам през какви ли не фази и много ме е страх от хистологията след конизацията,какво ли ще покаже...

Пиши ти как стигна дотук,как те диагностицираха? Hug

# 789
  • Пловдив
lineto, привет  bouquet

Съжалявам, че и при теб нещата са стекли така. При мен започна от цито 3Б с изразени уголемени ядра на клетките и възпаление, раничка на шийката, след това пуснахме течнобазирана цитонамазка, която показа ЦИН1 и наличие на койлоцити. Гинекологът, който ме прегледа като видя резултата каза "колпоскопия, биопсия и цервикално абразио задължително", (като това беше препоръка на лабораторията, Геника в случая) и не пропусна да натърти "да си извадя портфейла и да забравя за здравна каса" #Cussing out. Като проверих в клиниката дето ме прати трябваше да приготвя към 350-400 лева Shocked Shocked Shocked. Аз изпаднах в ужас, че не съм никак добре с финансите в момента, добре че се обърнах към моето джипи, която ме прати при д-р Петров в Онкологиятя на ВМИ-Пловдив, където ми направи колкпоскопия и биопсия абсолютно безплатно, и за съжаление резултатът излезе кофти, карцином ин ситу, и то от жлезистият тип, които са към 5%, добре че направих биопсия, че карциномът е точно на входа, от двете страни на входа на матката и цитонамазката, при която шпатулата влиза навътре в канала не хваща материал от входа и не дава ясен поглед върху нещата. Така можеше да ми назначат някакво лечение, без всъщност да се елиминира истинската заплаха Sad. Та така - доктор Петров каза "трябва да режем до здраво" и ми назначиха дата 10.04, незнам как ще дочакам Rolling Eyes Извинявай за дългият пост, ако искаш може да си пишем на лични Simple Smile Пожелавам ти да си колкото се може повече спокойна, аз мисля да си взема едни читави витамини и да не го мисля много, на май не винаги става Wink. Така или иначе - каквото има да стане ще стане, надавям се на добър финал. Целувки и повечко позитивни мисли пожелавам както на теб така и на всички в този форум, вие давате и успокоение, и надежда, благодаря че ви има, мили дами Flowers Bouquet

# 790
  • София
Mainatowngirl,здравей!Не те приветствам с добре дошла,защото поводът не е добър,но искрено се надявам всичко да се нареди по най-добрия начин!Сигурно си прочела,че тук има момичета като теб и за радост в повечето случаи, всичко завършва с "изрязано до здраво",пожелавам го и на теб! Peace

# 791
Стискам палци и на двете ви!!! По какъв метод ще ви конизират?  Hug Няма страшно. Аз оревах света, но няма страшно Simple Smile

# 792
Maniatowngirl, здравей! И аз не те приветствам с добре дошла, но тук можеш да намериш подкрепа и много отговори  Hug Да, сподели метода на конизацията ако го знаеш  newsm78 Можи би знаеш. Ако това ще те успокои конизирана съм преди 3 седмици чрез LEEP и ми беше направено цервикално абразио.
Поздрави   bouquet

# 793
Mainatowngirl успех от мен. Всичко ще премине. Peace
Искам да успокоя и теб и момичета с карцином инситу, че когато ходих при доц. Милев в онкологията да ми гледа резултата от биопсията имаше едни хора преди мен. И на жената каза, че има такава диагноза. Тя много се стресна, но той й каза, че не е страшно, защото все още е инситу, т.е. на място и просто трябва да се изреже. Така, че е  важно да се вземат мерки и всичко ще е наред! Предполагам, че операцията ще е със скалпел в тази ситуация, но това няма значение, важното е да се изреже до здраво! Peace

# 794
Mainatowngirl,желая ти много здраве,късмет и успешна операция.Ако мога да те успокоя ;в темата има дузина момичета с карцином ин ситу.Едно от тях даже роди детенце след конизацията.Надявам се и при теб всичко да завърши успешно.

Общи условия

Активация на акаунт