"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 895
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 525
Калинките са супер Grinning

# 526
Четейки темата и снимковия материал все повече се радвам, че силно съм ограничила ходенето и посрещането на гости.По добре навън, всеки си поръчва каквото му е на сърце.

# 527
  • София
Аз пък мисля, че ако гости идват само да видят как е сготвено и да ви дават оценка дали има разхвърляни играчки или нещо стои не така по тяхната преценка.... Егати гостите, такива по-добре навън. Няма да ви оценят желанието, старанието, гостоприемството. Ще ви гледат с цепки-очички и ще се усмихват лицемерно...

Имам доста гости, които идват заради мен или нас, интересно ни  да приказваме, дори и само кафе с бонбони - пак щеше да ни е хубаво... Всичко, което поднасям - е вкусно...

Когато имам официални гости, чужденци - - старая се да има вид, ако нещо не мога да сготвя - поръчвам го от ресторанта или от момичетат, приятелките,, които могат и с удоволствие ще ми помогнат...

Иначе лятото, предпочитам да сме навън, вкусно или не, просто с малкия непрекъснато сме навън... Това е причината... Peace

# 528
Не съм се интересувала какво точно е гурме, по дефиниция.
Но за мен, освен малки, вкусно приготвени и красиво поднесени миниатюри, гурме е и разнообразието .В един обяд, вечеря.
Ако поднесеш 3 вида салати, 3 вида предястия, основно, 2 вида следястия и 2 вида десерти, едва ли ще можеш да изядеш по една пълна чиния от всичко това.
Пример:
1.зелена салата с репички, спанак, авокадо, подправки, дресинг
2.салата-моркови, цвекло, орехи, дресинг, магданоз
3.салата-фусили от шпелта и спирулина, чушки, каперси, маслини
4.салата-нахут, кисели краставички, печени чушки, червен лук, магданоз, дресинг
5.пълнени гъби с пюре от червен боб и паста от трюфели
6.киш с аспержи, нарязан на хапки
7.основно -месо, с гарнитура -печени кореноплоди на фурна
8.основно 2-за вегетарианците-бургери от зърнени, черен боб, подправки,  със сос от -сладък чили сос, сос Табаско, сос от сливи, пресен лук
9.следястие-мариновано козе сирене в зехтин, каперси, сушени домати, розмарин, аншоа, лимонов сок, люта чушка, босилек
10-нарязани мезета-за месоядните
11.кекс с боровинки, нарязан на хапки , с боровинков сос
12.сурови бонбони-кашу, бадеми, кокос, какаово масло, какаови парченца, какао, агаве сироп

Това беше последното меню за специално поканени гости.
Ако някой нарича това скръндзаво, нека напише какво за него е богато меню.
А, и ако някой може да изяде пълни чинии от всичко, го признавам за върл гурме-НЕпочитател.    Laughing

# 529
А да припомня тези снимки не са от моя фотоапарат... произволно избрани са от нета, и то нормални бих казала домашни изпълнения Simple Smile

Четейки темата и снимковия материал все повече се радвам, че силно съм ограничила ходенето и посрещането на гости.По добре навън, всеки си поръчва каквото му е на сърце.
Всеки си знае Simple Smile .  Аз предпочитам домашните събирания Simple Smile , но то е от зодията  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

p.s. И на мен калинките са ми любими Simple Smile

Цитат
Аз пък мисля, че ако гости идват само да видят как е сготвено и да ви дават оценка дали има разхвърляни играчки или нещо стои не така по тяхната преценка....
luss, значи това не са приятели, ако се вълнуват от тези неща. Все пак не съм ги поканила да си мерим .... Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Онзи ден слушах точно такъв разговор от една не моя компания ... е тези дами не бих ги поканила дори и на чай... толкова злоба имаше в думите им че  Sick Sick Sick
Извода: Подбирайте си приятелите Simple Smile

# 530
  • София
И аз така мисля... Обичам гости Hug

# 531
Краси - толкоз ядене да ти кажа - кой го изяде? Иначе звучи фантастично  Peace, ама ако аз трябва да го приготвя - пиши ме поне 2 дена само за яденето. И още сигурно седмица за набавяне на продуктите - вероятно си има специализирани магазини...
Иначе ми се прияде, определено. Но все още не бих си представила това за ежедневие. Това само в подкрепа на думите ми, че за мен гостите са нещо специално  Peace

# 532
  • Варна
Краси, евала!
Поне оцениха ли ти труда подобаващо?

Няма никакъв шанс някога да приготвя толкова блюда.  Stop

# 533
  • София
Менюто е страхотно, обаче доста неща аз лично не ям, значи няма и да готвя, особено козе сирене Sick, агне  Sick, репички... Naughty, риба не пипам, само филета... Twisted Evil

Ние сме с по-прости неща.... Зелени салатки също тачиме...

# 534
На мен менюто на Краси ми звучи чудесно, само дето аз никога не бих направила толкова неща, твърде мързелива съм, признавам си.  Blush

# 535
Агне обичам, ама то се готви бавно, много бавно. Козе сирене не съм опитвала  Embarassed
Но честно казано съм напълно готова да сготвя и опитам неподозирани комбинации, обичам такива изненади  Laughing Само дето ще трябва за мен си да ги приготвя, защото моите мъжа са отвратителни традиционалисти... ooooh!

# 536
За специално поканени гости естествено, че всеки ще се постарае  Peace

Специално канените гости при мен са обикновено за рожден ден, специален празник, годишнини и т.н.т. Всички останали гостита са най-често импулсивно организирани и да не ме е срам да ги поканя на прости пържолки.

Лично мое мнение е, че разнообразието на поднасяната храна е в зависимост от силата на основното ястие т.е. ако основното ястие ти е доста засищащо или със много силна хранителна стойност - предястията и салатите трябва да са леки, за да ти обострят апетита.
Не харесвам никак неадекватна комбинация от вкусове само защото са ефектни или изискани продуктите в тях Peace

П.П. Естествено приемам вашите мнения различни от моето и то защото на някои от вас се налага да посрещат гости 1-2 пъти месечно, докато при мен е почти ежедневие, а специалните случаи са максимум 1 път в месеца.

# 537
С тези салати мъжът ми няма да близне ракия  Grinning няма друга като нейно величество -шопската.

# 538
  • София
И аз съм съгласна за специални гости - специални ястия.

Имало време, когато по магазинете нищо нямаше (85-90), та пах сме канили гости на варени кренвирши, препечени филийки, краставици, домашна ракия и пак сме прекарвали добре.

Каним ви на гости предполага харесвате или не трябва да ги поканите у дома....
но не у дома - не сте се изразили правилно, трябвало да се каже - каним ви да се видим еди къде си...

# 539
Краси - толкоз ядене да ти кажа - кой го изяде?
Идеята на толкова много и разнообразна храна е в малките количества.
За 11 възрастни и 3 деца, повечето неща свършиха.... остана от месото, защото, интересно , и месоядните гости предпочетоха да опитат веге-бургерите.    Laughing
Абе, не мога да се оплача, гостите ми уважават експериментите ми, че и ги харесват.    Grinning

Краси, евала!
Поне оцениха ли ти труда подобаващо?
smile3521

Аз почти не ям млечни, включително сирене, а козето го предпочитам, защото шанса да е фалшиво е минимален, и е за предпочитане пред кравето.
Взимам домашно, от биоферма, сега трудно се намира, защото домашното  мляко отива за бебетата...    Simple Smile
Аншоата е маринована, слагат се 1-2 рибки, в маринатата не се усещат като риба, а само придават по-екзотичен вкус на сиренето.

С тези салати мъжът ми няма да близне ракия ....
Интересно, защото всичките ми гости са почитатели на домашната ракия.А двама от тях не смесват алкохол, та до десерта направо си карат на ракийка.Върви им , да ти кажа, дори с нестандартните салати.    Grinning

Последна редакция: вт, 12 фев 2013, 13:30 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт