"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 888
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 555
Ауу, Човече – да не си обидена нещо, че не се разбрахме назад, та така напреко отговори? Вероятно си пропуснала иконките, но си беше майтап.

# 556

Ти с тази талия по-малка от на детето ми, въобще не ме плашиш - една хапка и си готова  Mr. Green

Тези най-страшни - може да е една хапка, ама да е гурме.

# 557
Ауу, Човече – да не си обидена нещо, че не се разбрахме назад, та така напреко отговори? Вероятно си пропуснала иконките, но си беше майтап.

Напреко чета и пиша, щото нямам време  Mr. Green

# 558
Да не чукаш пържоли?

# 559
И докато пиша това, не мога и не мога да се сетя какво последно съм предлагала дори само на близките си като празнично меню..............
Аз също не помня, поне не всичко.Но съм на принципа:"Който не помни, си записва!"    Laughing
Шегувам се....
Но наистина последната година-година и половина записвам какво купувам, приготвям, какво ядем... заради премахването на доста продукти от менюто ни,  ми е важно да знам дали храната ни е балансирана, дали има всички необходими съставки като витамини, минерали, също съотношението на мазнини, въглехидрати, протеини....записките много ме улесняват.

На мен друго обаче ми направи впечатление и ми е интересно:
.................. просто има много неща, които никога не съм опитвала и не мога да ям....
Питането ми е към всички, които са на същия принцип:
Как знаете , че не можете да ядете нещо и не го обичате, ако никога не сте го опитвали?
Аз също не ям разни работи, но това ми решение е дошло , след като съм опитала въпросните неща и не са ми допаднали.

И давам пример със сина ми.Той не опитва броколи, не ги обича, не иска да ги яде.
Преди две-три седмици правих тимбалчета от броколи, там са варени на пара, смлени и после печени на фурна.Ами, изяде си го с кеф,  дори не разбра, че е ял броколи.    Laughing

# 560
С удоволствие опитвам всичко непознато, но винаги имам  вариант за класиците.

# 561

Тц, проверявам домашни Twisted Evil и работя  Simple Smile

# 562
С удоволствие опитвам всичко непознато, но винаги имам  вариант за класиците.

Е, те за тоя вариант не се бях сетила -  готвиш гурме три дена плюс още ден за традиционна бг кухня – и кой каквото си хареса от гостите   Joy
 Peace

Напреко чета и пиша, щото нямам време  Mr. Green

Абе нямаш време, ама си играеш да вмъкваш по няколко цитата от различни потребители, нали  Twisted Evil  Joy

# 563
  • Канада
Нямам нищо против да приготвям гурме храни, но повечето от нашите приятели не са любители на екзотичните вкусове и дори не обичат морски храни. Също да поканиш "нови" хора и да им сервираш нестандартни салати си е малко рисковано. На мен ми се случи веднъж - реших да импровизирам и приготвих салата от жасминов ориз, черен боб, джиндифил, и някои други подправки, ами поостана да ви кажа. Хората хапнаха, но не се получи така, както с моите други класически специалитети.

# 564

Тя не ги чука, тя ги мятка само

# 565

На мен друго обаче ми направи впечатление и ми е интересно:
.................. просто има много неща, които никога не съм опитвала и не мога да ям....
Питането ми е към всички, които са на същия принцип:
Как знаете , че не можете да ядете нещо и не го обичате, ако никога не сте го опитвали?
Аз също не ям разни работи, но това ми решение е дошло , след като съм опитала въпросните неща и не са ми допаднали.

И давам пример със сина ми.Той не опитва броколи, не ги обича, не иска да ги яде.
Преди две-три седмици правих тимбалчета от броколи, там са варени на пара, смлени и после печени на фурна.Ами, изяде си го с кеф,  дори не разбра, че е ял броколи.    Laughing

Нямам никакво обяснение. Това е още от детството ми,от детската градина.Определени хранителни продукти и то съвсем редови и естествени просто не възприемам като храна.Изпитвам отвращение, без да зная защо. Включително от неща, които майка ми и покойният ми баща обичаха и често присъстваха на масата у дома. А баща ми беше превъзходен и признат кулинар, вкл. имаше и освен другата си професия и някакво обучение в най-младите си години.

Няма нещо, което не съм обичала в детството си , да съм прояла.Не е глезотия, не е каприз.Включително съм била и студентка в София по време когато нямаше под път и над път каквото си искаш, но не съм се и насилвала  да опитам.

Веднъж на гости , домакините се опитали незабелязано да ми сложат агнешко месо в чинията/ каквото не съм близвала никога/, като в чинията ми имаше пилешко.И аз без много да гледам съм хапнала агнешко мислейки го за пилешко.Така бързо се изстрелях извън стаята, поради обясними причини, че никой не повтори експеримента си, а най-гузен се оказа мъжът ми, който бил инициаторът на "експеримента".

# 566
а  Naughty от вас не ми остана време да хвърля едни пържоли във фурната  Naughty Да бегам че мъжо пак ще каже като вчера ...Какво си правила, че не изми чиниите  Joy Joy Joy Joy

# 567
Абе нямаш време, ама си играеш да вмъкваш по няколко цитата от различни потребители, нали  Twisted Evil  Joy

Когато съм в междучасие  Mr. Green
Че кое му е трудното, като дадеш "Отговор", надолу ти излизат всички последни постове, само даваш "вмъкни цитат"  Simple Smile

Тя не ги чука, тя ги мятка само

Ми да, не обичам да ям жилаво...

# 568
С удоволствие опитвам всичко непознато, но винаги имам  вариант за класиците.

Е, те за тоя вариант не се бях сетила -  готвиш гурме три дена плюс още ден за традиционна бг кухня – и кой каквото си хареса от гостите   Joy
 Peace

Колко му е да направиш шопска салата и да метнеш пържоли - 40 мин и ще ти останат за една цигара.  

# 569
Ми, Човече - като имаш време да четеш и да следиш - няма логика на мен да отговаряш троснато, щото нямаш време. Нищо повече. Но го отдавам на факта, че накрая твоето гости излезе с час повече от моето и те е яд, разбираемо  Joy hahaha

П.П. Ако искаш наистина крехко месо - чукай, мариновай и готви под фолио поне час и половина.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт