На море в Гърция 2013 - II

• 84 799
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
2012 имаше необичайно много оси навсякъде в Гърция, дотогава никога не съм забелязвала да са проблем (тук-таме бях виждала единични). Виж, комарите са неизтребими. В Хрузо сигурно ще пръскат.

# 151
  • София
Като бяхме в Chrousso през юни 2010г. имаше ужасно много комари вечер в откритите пространства и не помагаха никакви репеленти. В стаите явно пръскаха и нямаше никакви. А оси и други буболечки не са ми направили впечатление, явно са били в рамките на нормалното.

# 152
  • Варна
Миналата година, когато търсех настаняване на Тасос, започнах да изпращам запитвания за средата на юни, още през март месец.Възможно ли е, да има такава тенденция -  в началото на годината просто да дават възможно най високи цени за дадено място, а с напредване на сезона да са склонни на по ниски цени  Thinking .

Нали затова съществува системата ''ласт минит''
Има и още нещо , всички във форума грешат като са запленени от ИНТЕРНЕТ,и сякаш пъпа им хвърлен там и ако нещо го няма в нета,то не съществува ПЪЛЕН АБСУРД.Ние бяхме в Лутра миналАта година и за там в нета бяха посочени 3 хотелчета а на място видяхме  поне 30, че и твърде вероятно 50.Огромна част от хубави и на сгода местенца са полулегални,крият данъци и вземат на джоб.Да не говорим за гръцките лели собственички , които говорят само гръцки и нямат нет.Ако имате приятели гърци помолете ги да ви помогнат.В техните  огромни жълти страници ще ви намерят десетки места. Другия вариант е да ползвате тамошна турагенция или българи работещи и/или живеещи там.Ние платихме по 25 Е/човек а на място имаше и по 10.

# 153
  • Пловдив
Миналата година, когато търсех настаняване на Тасос, започнах да изпращам запитвания за средата на юни, още през март месец.Възможно ли е, да има такава тенденция -  в началото на годината просто да дават възможно най високи цени за дадено място, а с напредване на сезона да са склонни на по ниски цени  Thinking .

Нали затова съществува системата ''ласт минит''
Има и още нещо , всички във форума грешат като са запленени от ИНТЕРНЕТ,и сякаш пъпа им хвърлен там и ако нещо го няма в нета,то не съществува ПЪЛЕН АБСУРД.Ние бяхме в Лутра миналАта година и за там в нета бяха посочени 3 хотелчета а на място видяхме  поне 30, че и твърде вероятно 50.Огромна част от хубави и на сгода местенца са полулегални,крият данъци и вземат на джоб.Да не говорим за гръцките лели собственички , които говорят само гръцки и нямат нет.Ако имате приятели гърци помолете ги да ви помогнат.В техните  огромни жълти страници ще ви намерят десетки места. Другия вариант е да ползвате тамошна турагенция или българи работещи и/или живеещи там.Ние платихме по 25 Е/човек а на място имаше и по 10.

петерки, аз не вярвам точно тук в тази тема някой да тъне в това заблуждение, че всичко е по интеренет и няма друго. трябва да си с много пуснати капаци. на мен лично нищо ново не ми казваш, но ти пътуваш с жена си, тръгвате, търсите, попадате на място, все тая дали има кръчма наоколо - палите колата, все тая каква е супата - нямате супер чувствителни стомаси, все тая  плажа къде е- ходите и т.н. това и аз го мога - сама.
с децата,, с които ние главно майките в този форум пътуваме, търсим изпитано, сигурност, легалност, лекари, супи, близък плаж и прочие "глупости", които нямаше да ми хрумнат преди 3 години..не знам това добре ли е, зле ли е, но за мен вече е факт.
Чак след 5-тата година на детето ще се впусна в неизпитаното, невидяното и прочие..докато пътуваме с него де, сама и с мъжа - ОК на твоите спонтанни мисли и писания  Mr. Green

# 154
  • Варна
Уфффффффффффффф  да бе , така е!!! Ама като знам как повечето се гъчкат на едни и същи места , а стотици и хиляди прекрасни местенца остават неоткрити.

# 155
  • Пловдив
Да, сигурно, но повечето се гъчкат именно на тези изпитани от познати и приятели места, заради сигурността от личното мнение, упътване как се стига, къде се спира и т.н планови неща.

иска ми се и аз да тръгна и да откривам, но...трябва да е с приятели, не семейно. чак такъв авантюрист не съм взела за мъж  Laughing

# 156
  • с/у ОколоМръсТното
а стотици и хиляди прекрасни местенца остават неоткрити.

аз това от кога го пея  Grinning
и го правим точно с други приятелски сем. с деца... няма нищо страшно. дори е адреналинско, но си заслужава, заради хубавите цени, които намираш.

осите мин. година бяхя наистина най-гадните нахалници. един сандвич не можеш да хапнеш на спокойствие... само на месо налитат...

# 157
  • София
Хайде и аз при вас Simple Smile
Параход bouquet, супер тема, както всички предишни. Честно да си призная най-приятно ми е да чета тази темичка във форума - супер свежа и приятна Simple Smile Жалко, че съм супер заета напоследък и не мога да се включвам по-често, но се надявам скоро да си наваксам Simple Smile

И като стана въпрос за осите - много странно, но аз не мога да се оплача от оси за миналата година, а съм доста истерична на тази тема  Laughing Може би просто съм извадила късмет, но пък комарите бяха влудяващо нахални.

Аз все още не съм резервирала никъде, защото нещо не можем да се оправим с отпуските все още, но събирам оферти от най-различни места и се надявам да се похваля скоро Simple Smile
Междувременно една приятелка ме помоли да й съдействам-за първи път ще ходи в Гърция. Ще бъдат две приятелки с 2 деца, които са тинейджъри и една баба, което изисква по-голям апартамент. Засега съм набелязала тази къща, ако някой има впечатления, много моля да сподели, че ми е много притеснено да не ги подведа.

# 158
  • София
Миналата година, там където бяхме нямаше оси. Комари също...нито един не ме е изял... Laughing

# 159
  • София
Ние миналата година бяхме за пореден път на любимия Тасос и за първи път (от няколко години) нямаше оси. Може би бяха пръскали, или и аз не знам какво бяха направили, но искрено се надявам тая година пак да няма, тоя път на Ситония.  Simple Smile

peterky2002, съвсем така си, вкусовете на хората много се отличават.  Grinning

# 160
Хайде и аз при вас Simple Smile
...Междувременно една приятелка ме помоли да й съдействам-за първи път ще ходи в Гърция. Ще бъдат две приятелки с 2 деца, които са тинейджъри и една баба, което изисква по-голям апартамент. Засега съм набелязала тази къща, ако някой има впечатления, много моля да сподели, че ми е много притеснено да не ги подведа.
Не мога да коментирам конкретния избор, но не знам дали Вурвуру е най-подходящото място точно за тийнита  Mr. Green според мен ще умрат от скука, в резултат на което ще побъркат 3те дами  newsm78 ....за мен това е най-скучното селце на Халкидики - мястото е ОК, но за прекалено спокойна почивка или с яка компания ....но това е мое мнение разбира се  Wink

# 161
Миналата година бяхме два пъти в Гърция и нямаше никакви оси. През май на Тасос и през септември в Никити.  Peace Явно сме били късметлии.

# 162
  • София
Миналата година бях два пъти в Гърция, като първия път бях на остров и след това на Ситония и не е имало никъде оси,а комари не съм забелязала.По принцип винаги си нося машинки за комари за всяка стая, както и от тези спирали за навън, спрейчета за тялото и фенистил,ако ни хапне някоя заблудена оса.

# 163
  • София
Миналата година бяхме два пъти в Гърция и нямаше никакви оси. През май на Тасос и през септември в Никити.  Peace Явно сме били късметлии.

Точно през май бяхме до Тасос. Оси нямаше, но моя мъж успя да намери една на плажа и да я настъпи.  hahaha Как ни върна обратно в Неа Ираклица, само той си знае.  Wink

Моите тинейджърки бяха от кротичките, но се стараехме да има басейн. Така си уплътняваха добре времето и никога не са мрънкали, дори и на най-скучното място на света. Сега се стараем да има Wi-Fi и всичко е наред (ако изобщо дойдат с нас).  Laughing И други екстри приемат, но без Wi-Fi не става.  Mr. Green

# 164
Здравейте.
Нахлувам в темата най - напред с питанки, а ще се върна да чета подробно по - късно.Сега имам кратка обедна почивка Wink
Предварително се извинявам, ако вече е писано по моите въпроси.
Тази година решихме да почиваме в Гърция. Снощи, ей така на прима виста резервирах апартамент в Керамоти. Никога не сме били в Гърция и абсолютно никаква представа нямам от района - тежък ли е пътя до там, т.е. има ли много завои, че детето трудно пътува ?
Приятно ли е селището и има ли нещо по - специално ( по-точно неприятно) , за което да се подготвя. Има ли наблизо хранителни магазини и заведения на нормални цени, защото резервацията ни е без храна ( има възможност за включване на закуска срещу 5 евро на човек).
Аз съм настроена супер позитивно, желанието ми е за чиста вода и плаж, които за съжаление вече не откриваме в България.
Благодаря ви предварително, най - вероятно ще питам още Embarassed
Приятен следобед !!

Общи условия

Активация на акаунт