На море в Гърция 2013 - II

• 84 794
  • 729
  •   1
Отговори
# 165
За Керамоти има писано страшно много назад! Точно там не съм ходила в Гърция, но съм чела много за това селце. Има както много негативни мнения ,така и доста положителни. Зависи кой какво харесва. Чела съм ,че има адски много комари,но пък те са навсякъде в Гърция. Когато имате време по-добре прочетете назад мненията. Наистина има много писано. Също се сещам ,че плажа бил хубав. Grinning

# 166
# 167
По моите стандарти пътят до Керамоти си беше съвсем нормален, лек и безпроблемен. Не мисля, че има какво да ви притеснява за самото пътуване. Аз не знам всъщност кой е най-краткият, ние минахме през Кавала, защото искахме да останем една вечер там.
Селцето е приятно и спокойно, имаше и магазини, и доста кръчми, но за цени не мога да кажа много, ние бяхме там 2011, кой знае дали са същите.
Плажът е много хубав, да, голям, с хубаво море. На мен лично най-интересни в Керамоти ми бяха фериботите и разхождането до Тасос Laughing

Ние като бяхме там, през септември, комари не забелязах, а ако имаше, нямаше да ги пропусна, защото съм алергична и те не пропускат случай да ме нашарят Laughing

# 168
 Била съм в Керамоти доста отдавна. Мисля, че беше някъде прес 2001 година. Не знам в момента как е там, но тогава си ми хареса. Единственото, което ми направи лошо впечатление бе водата, която е адски солена. Очите ми ми бяха постоянно червени. От Керамоти има връзка до о.Тасос с ферибот. Пътуването с него е адкси красиво.

# 169
  • София
Снощи, ей така на прима виста резервирах апартамент в Керамоти.

Къде резервирахте и колко цена ви дадоха?
Аз съм писала за Керамоти, бяхме юни мин година, може да погледнеш моите постове.  Hug

# 170
  • Русе
Здравейте!
Ще следа темата.
В Керамоти ходих края на месец юни 2011 г. Толкова много комари в Русе никога не са ме яли  Mr. Green Confused
Там продажбата на репеленти си е голям бизнес. 3 евро беше флакончето.
Водата наистина е много солена! Като изсъхнеш и кожата ти побелява. Плажа е широк, водата беше много чиста и топла(дори и в 6,30-7 часа сутринта)! Разходката с ферибот до о-в Тасос много ми хареса!

# 171
Солена си е водата навсякъде в Средиземно море... първия път наистина е малко шокиращо, ако си свикнал само с Черно Simple Smile Но после става много приятно, единствено трябва да се пазят очите (аз си се плацикам със слънчевите очила и ми е екстра, за гмуркане - плувни цайси и готово).

Относно комарите... нали знаете, че все пак е индивидуално кого хапят - имат си предпочитания Grinning На мен, уви, не ми помага особено дори райд в контакта срещу гръцките... Досега единствено комбинацията мрежи навсякъде + силен островен вятър + райд ме е спасявала.

# 172
  • София
Emonaem, Керамоти е много скучно и спокойно селце. Зависи какво търсите в Гърция, но щом сте с малко дете предполагам, че ще ви хареса. Не е нито туристическо, нито живописно, нито има някакви забележителности, освен ферибота до Тасос. Плажът е много подходящ за деца, има и водна пързалка, ако детето не е прекалено малко. Хранителни магазини има няколко, не са от големи вериги доколкото си спомням. Има и рибен магазин в близост до пристанището - май само сутрин работеше. Ние бяхме в края на май и нямаше комари, но явно още не им е бил сезона. Районът предполага наличието на мнооого комари, защото наоколо има оризища. Керамоти си е едно гръцко село с море, което на мен лично много ми допада. Някак си ме връща назад във времето.

# 173
  • София
Искам да ви споделя нещо: много харесвам Гърция като дестинация за морска почивка, много харесвам тази тема! Интересно ми е да се споделят впечатления за местенца, цени, преживявания.

Обаче искам нещо да помоля четящите в темата: хора, когато искате да почивате някъде просто пишете на собственика или на контакти, ще ви дадат цената съобразена с периода, хората и всичките му екстри!
Била съм на Талата,Каламици през лятото на 2011 година, но това не означава,че мога да ценообразувам нощувката.Пиша отново и за последно,защото непрекъснато на лични някой ме пита,че там цената на мобилните къщи /бунгала/ се определя от периода, от наем на бунгалото, броя на хората: възрастни и/или деца, брой автомобили и т.н. и крайната цена се определя от собственичката на къмпинга и то след като сте й написали всички тези подробности на имейл.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:27 от veka

# 174
  • В светлината на слънцето
Ние бяхме миналото лято в Керамоти. Плажът е страхотен - огромна и широка ивица, ситен пясък, плитко море много навътре. Имаш усещането, че джапайки може да стигнеш до Тасос. За малки деца е супер, защото е изключително спокойно. Развлечения няма. Кръчми има достатъчно. Оси няма. Комари миналия юни имаше и то много. Без репеленти разходките бяха мъка. Селцето си има иначе магазини, пекарна и всичко от първа необходимост. В съседния град Хрисуполи има някакви големи магазини от известни вериги, но не сме опирали до тях. Пак там има и голям медицински център, ако се наложи (не дай Боже) обслужването е безплатно.
Не ми е направило впечатление водата да е твърде солена. newsm78 Нормална е като за този регион. Честно казано край Анталия, Кемер и околности е далеч по-солена.

# 175
  • София
Хайде и аз при вас Simple Smile
...Междувременно една приятелка ме помоли да й съдействам-за първи път ще ходи в Гърция. Ще бъдат две приятелки с 2 деца, които са тинейджъри и една баба, което изисква по-голям апартамент. Засега съм набелязала тази къща, ако някой има впечатления, много моля да сподели, че ми е много притеснено да не ги подведа.
Не мога да коментирам конкретния избор, но не знам дали Вурвуру е най-подходящото място точно за тийнита  Mr. Green според мен ще умрат от скука, в резултат на което ще побъркат 3те дами  newsm78 ....за мен това е най-скучното селце на Халкидики - мястото е ОК, но за прекалено спокойна почивка или с яка компания ....но това е мое мнение разбира се  Wink

Напълно подкрепям твоето мнение и се опитах и аз да им обясня, но в крайна сметка така са решили и аз ще се радвам да им помогна Simple Smile Разбира се Wi-Fi е задължителен за тинейджъри Simple Smile А също бях чела някъде (може би тук), че около Солун има аква парк  newsm78
Харесах също и тази къща, ако имате впечатления, ще ви бъда благодарна да ги споделите  Hug

# 176
  • София
Два пъти натискам "Извести" и пак ви пропускам  Wink, та се вписвам и с пост: минават ми мисли за Скиатос, попрочетох туй-онуй, но се обръщам и към вас да ме ориентирате коя част/селце е по-подходяща за спокойна почивка с малко дете, респ. да има и читав плаж наблизо. Обичаме да търсим плажове в съчетание с  опознаване на красотите, но ми се иска да има нещо и под ръка за бързо къпане, ако не ни се обикаля. Параход с удоволствие ще прочета и твоето мнение   bouquet.

# 177
  • софия
Simple Smile А също бях чела някъде (може би тук), че около Солун има аква парк  newsm78
Да. Има. Ние ходихме миналата година. Можеш да погледнеш какво съм писала Peace

# 178
  • София
Да. Има. Ние ходихме миналата година. Можеш да погледнеш какво съм писала Peace
Супер. Сега отивам назад да чета  Hug

Имам един може би малко глупав въпрос, не знам. Беше писано по-напред, че преводите чрез ОББ към гръцки банки излизат сравнително изгодно. Та се чудих дали ако преведа през интернет банкирането на ОББ пак ще е същата такса или ще е друга  newsm78

# 179
Интернет банкирането е винаги с по-ниски такси.

Общи условия

Активация на акаунт