На море в Гърция 2013 - II

• 84 435
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Това инфо днес го четох тъкмо:
Температурата на морската вода в Йонийско море до остров Закинтос позволява да плувате и през края на май. През месец юни температурата на морската вода ще бъде подходяща и за по-заморничавите туристи. Температурата на въздуха през летните месеци юли и август по правило е висока, най-приятно за разходки е през май, юни, септември и октомври.

# 526
Това инфо днес го четох тъкмо:
Температурата на морската вода в Йонийско море до остров Закинтос позволява да плувате и през края на май. През месец юни температурата на морската вода ще бъде подходяща и за по-заморничавите туристи. Температурата на въздуха през летните месеци юли и август по правило е висока, най-приятно за разходки е през май, юни, септември и октомври.

Meрси за информацията, но отново нищо не се споменава за началото на май...  Sad

# 527
Таня, визирах най-вече автобусната екскурзия, която ми се видя много грешни пари. За тези по море е ясно - и също е вярно, че закупени на място често излизат много по-евтини, отколкото през туроператора (и това важи навсякъде, не само за Гърция Grinning)

Хай арт,
Гърция не е на екватора, все пак. Йонийско море е открито. Във водата в началото на май- само за смелите. То аз познавам и хора, които се къпят през август в Атлантическия океан... но това не значи, че става.

# 528
  • София
Мерси много за отговорите! Hug
Аз наемането на кола също го имам като идея,но ще преценявам на място и повече е за разглеждане на вътрешността на острова.Знам,че на място екскурзиите винаги са по-евтини.Те и без това не се закупуват предварително в БГ.Единствено температурите ме притесняват и то по обяд.Опитвах се да зяпам в разни метеорологични сайтове за юли 2012година какви са били температурите ,но без успех.Четох,че юни е перфектно и за плуване и като температури,но нямаме никаква възможност за съжаление.
Inka, ние смятаме да да почиваме на Закинтос в средата на юни, но много се чудя дали да водя малкото дете, което ще бъде на 6 год. тогава. Първо, че едва ли ще издържи цял ден на корабчето и второ имаме идея да отидем до Кефалония и усилено да обикаляме. Тези темпове на активна почивка не съм сигурна, че моето дете ще ги понесе. Иначе ще наемем там кола, а обиколките с корабчета ще търсим от местните туристически агенции.

# 529
Дечи,
вие не движехте ли доста активно и на досегашните почивки? Въпрос на навик е най-вече - и на представа какво приблизително да очакваш.
Аз с 6-годишно от нищо не бих се притеснила, като знам какви ексцесии съм провеждала във възраст 0-4 Simple Smile Може би единствено от целодневен круиз с малка черупка бих се въздържала. Големите кораби, където детето може да тича, има бар, тоалетна и т.н., не са проблем. Маршрутите с кола, в които можете вие да диктувате темпото - също.

# 530
  • София
Параход, ние наистина сме били доста активни досега в обиколките, но малкият никога не е бил с нас. За голямото дете нямам абсолютно никакви притеснения, обаче малкият ми е много крехък, лесно повръщащ, лесно разболяващ се и трудно изкарващ всякакви болести. Него сме го водили само на Халкидики и въобще в сев. Гърция, където не обикаляме толкова активно и на големи разстояния.

# 531
  • София
.....
Meрси за информацията, но отново нищо не се споменава за началото на май...  Sad
Според цитата пише ясно,че в началото на май не става,а става за плуване в края на май.Пише го в първото изречение.За по-зиморничави туристи даже чак юни е подходящ за плуване.

Относно воденете на детето нямам никакви притеснения.Първото море и е било на 10месеца,винаги съчетано с обикаляне.Аз не мога да си представя да стоим на едно място.Миналата година на 4год и 10месеца минахме за 1 ден 600км и цял ден пек на Памуккале,килимена фабрика и не се е обадила.Беше очарована и много впечатлена.Сега само високите температури леко ме притесняват,че като си на корабче и е 40градуса няма мърдане.Така миналата година се отказахме от разходка около Атон,че беше юли месец,но се оказа че е имало сянка и други деца са го понесли добре цял ден на лодката.И аз се притеснявам много като пътувам с дете и мъкна една торба с лекарства винаги.Това си е нормално,но и ние не можем без детето Laughing

# 532
Миналата година на 4год и 10месеца минахме за 1 ден 600км и цял ден пек на Памуккале,килимена фабрика и не се е обадила.Беше очарована и много впечатлена.
Направо ти завиждам, както и на всички родители, чиито деца обичат така. Моите и двамата като отидем на почивка, не искат да мърдат, искат по цял ден да киснат в басейна/морето или да играят и всичко, свързано с пътуване, се приема с неистово мърморене и цупене Laughing

# 533
  • София
Тази година и ние сме се запътили към Гърция лятото ...и дано стигнем, но имам едно питане. Признавам не съм прочела обстойно всички теми, но търсих и не намерих инфо за ползването на нет. Понеже ние ще ходим на къмпинг, имало нет само в кафенето, но мъжа ми е "зависим" към нета, та въпроса ми как стоивъпроса с т.нар- флешки, може  ли да се ползват в друга държава и как се таксуват?

# 534
Fairy,
мани ти, няма дете, което да "обича" да пътува 600 км. Моето е от по-трудните за пътуване, през два часа спираме, пътуваме 3 дена до по-далечните дестинации - ами, няма това да ме спре, я. Пък и нямам на кого да го оставя Simple Smile
Когато обаче става дума за крехко здраве, като при това на Dechy, човек се съобразява, к'во да прави - Гърция няма да избяга.

Sanitamm,
за кой къмпинг иде реч? Флашките на мобилните оператори, не, не могат да се ползват зад граница, има някакви тарифи за gprs за ЕС, но не са особено евтини. Дано се включи някой по-сведущ. Аз гледам да избирам места с wi-fi, че и ние сме пристрастени.

# 535
  • с/у ОколоМръсТното
еха, най-хубавото нещо на Гърция е безвремието, а вие го прецаквате с нет  Laughing
Ние дори гсм-ите ги слагаме в шкафчето.

# 536
Телефоните и ние не ги ползваме Grinning

# 537
  • София
Тази година и ние сме се запътили към Гърция лятото ...и дано стигнем, но имам едно питане. Признавам не съм прочела обстойно всички теми, но търсих и не намерих инфо за ползването на нет. Понеже ние ще ходим на къмпинг, имало нет само в кафенето, но мъжа ми е "зависим" към нета, та въпроса ми как стоивъпроса с т.нар- флешки, може  ли да се ползват в друга държава и как се таксуват?

И аз зная,че нашите флашки там не вървят, проверявах преди 2 лета още.Инак миналото лято на Кефалония си включвах чат-пат 3G, ако на плажа случайно няма заведение с wi-fi и останах с впечатлението,че не е чак толкова скъпо.Не твърдя,че да сърфираш е евтино,по-скоро за нещо,което набързо трябва да направиш в интернет. Истината е,че в Гърция особено по островите покритието на мобилните оператори не е чак толкова качествено, както сме свикнали в БГ.

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 19:32 от veka

# 538
  • София
еха, най-хубавото нещо на Гърция е безвремието, а вие го прецаквате с нет  Laughing
Ние дори гсм-ите ги слагаме в шкафчето.

Аз мога и без нет и без телефони, но на мъжа ми щяло да му "избяга бизнеса". Ще ходим Арменситис, но още не е сигурно де. А за първи път мъжа ми се съгласява датръгнем в Гърция и тоя нет ще  е голям проблем за да не се разколебае....

# 539
Мисля да резервирам тук.

http://www.villadespina.gr/

Някакви отзиви за мястото, района и вилата евентуално.  Simple Smile Много ми допадна.

sanitamm в хотела или къщата, където ще отседнете няма ли нет? Обикновено има wi fi и е описано.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт