На море в Гърция 2013 - II

• 84 413
  • 729
  •   1
Отговори
# 585
chochko - на където ни видят очите.
Избирам си само посоката в Гърция. И на място търсим.

Аз не те упреквам  Hug, всеки според чергата, както споменах. Но видях дивото и истинско море, небосвод, обсипан с безброй звезди и някак съм пленена завинаги. Не искам хотел, лудница, лъскави ресторанти. А BBQ на плажа, примерно.  Simple Smile и вечеря под млечния път... Ма не можеш да си го представиш, трябва лично да го видиш.

Аз съм глезла, признавам си го  Simple Smile Искам да отида някъде за десетина дни и да не се грижа за абсолютно нищо. Да съм примък - отмък дето се казва. Такива са ми разбиранията за почивка. Малко ли ми е 355 дни в годината да се чудя какво и кога да сготвя, че и през лятната почивка да се мотам с черпака зад печката.  Радвам се, че съм успяла да си оплета чергата така, че поне тези няколко дни да мога да не мисля за нищо друго освен за релакс и мързелуване  Laughing

# 586

На нас мин година, за 4ма / с хранене по заведенията, че като почивам не готвя/ с пътя и сладоледите там, в Керамоти ни излезе къмто 850 евро. Септември, в Никити - 7 нощувки и всичко останало - към 900 евро.....
Сега къщата, която резервирах е 100 евро на ден, но ще сме 2 семейства, т.е. по 50 ще ни е спането. Ако ядем на обяд в кръчма, още 40 евро, за вечеря барбекю/риба и узо на двора още 20 евро, грубо по 110 на ден за 4мата. До там са 300 км. Ние не сме от тези, които обикалят, така че едва ли ще зареждаме там. Застраховките за нас и колата за 10 дни са грубо 50 лв. Лекарствата и кремовете си купувам оттук.....
Друго май не се сещам....

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ДАМИ! МНОГО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ЗА ВСИЧКИ!

Аз честно казано, не зная какви са цените по заведенията в Гърция. Чувала съм само, че са като в България, но в евро. Ние тук в София без да се изхвърляме по-малко от 50-тина лева на сядане не оставяме, като аз не консумирам алкохол, а мъжът ми най-много 1-2 бири да изпие или една водка. В този смисъл се чудя как бихме могли да се вместим в посочените 40 евро. Ти казваш, че ти е излязло 900 евро за 7 дни, което като се замисля не е по-евтино от 1500 евро за 12 нощувки.

# 587
  • с/у ОколоМръсТното
Радвам се, че съм успяла да си оплета чергата така, че поне тези няколко дни да мога да не мисля за нищо друго освен за релакс и мързелуване  Laughing

хах, то дори не е въпрос на плетка и черга, а на виждане/усещане кое-как. Минах през "звездните" хотели и видях колко години съм загубила време и кинти по тях.
Както и да е.

Дано намериш това, което търсиш Hug

Спокойна, ние бая мърдаме. Като почнем почивката на дадено място, навъртаме поне още 500км. из околностите. Зареждаме и още как. Twisted Evil

# 588
  • София

Аз честно казано, не зная какви са цените по заведенията в Гърция. Чувала съм само, че са като в България, но в евро. Ние тук в София без да се изхвърляме по-малко от 50-тина лева на сядане не оставяме, като аз не консумирам алкохол, а мъжът ми най-много 1-2 бири да изпие или една водка. В този смисъл се чудя как бихме могли да се вместим в посочените 40 евро. Ти казваш, че ти е излязло 900 евро за 7 дни, което като се замисля не е по-евтино от 1500 евро за 12 нощувки.

Аз затова ти дадох примерни цени, за да се ориентираш. На мен ми се вижда прилично 1500 за 12 дни. Аз също си почивам и не готвя. Но обичам аз да си правя кафе, гръцкото не ми харесва, фрапето ми е следобедно... Ако 1500 ти е ОИ не се чуди, според мен!
Иначе, да, цените са като тук, но в евро. Обаче порциите са 2-3 пъти над нашите. Гръцка салата е 4-4,50, гаврос - 5-5,50, тиквички - 3-4, узо 200/мярката на бъдещето според ММ  Mr. Green/ 7, пърж. картофи, без които не сядаме - 4... спагети болонезе 5.... такива са в общи линии. Има доста скъпи риби - 80-100 е/кг... При нас обядът, който излизаше 32-45 евро /вкл.узо,аз не пия/ - половината ни го опаковаха за вкъщи. Да не говорим, че навсякъде има места за бързо хранене - гироси, сувлаки и др....
За мен най-важно е мястото и плажът, с малки деца искам да е плитко, без камъни и таралежи, да няма вълни. Другото е лесно, те са усмихнати хора и всичко е наред.

# 589
  • София
За мен най-важно е мястото и плажът, с малки деца искам да е плитко, без камъни и таралежи, да няма вълни. Другото е лесно, те са усмихнати хора и всичко е наред.
Плажът в Офринио хич не отговаря на тези изисквания. Там нито е плитко, има и камъни и вълни. Поне в частта до къмпинга беше така. На мен определено не ми хареса, особено в сравнение с този на Керамоти...

# 590
  • София
Плажът в Офринио хич не отговаря на тези изисквания. Там нито е плитко, има и камъни и вълни. Поне в частта до къмпинга беше така. На мен определено не ми хареса, особено в сравнение с този на Керамоти...

Хм, не знам къде е къмпинга, но наши познати с бебета бяха септември, снимките са при мен, но не смея да ги пусна. Плажът до къщата е спокоен и без камъни. И е плитък  newsm78

# 591
  • София
Спокойна, къмпингът е тук http://maps.google.com/maps?q=loc:40.7611630,23.9079760&t=h& … r=false&hl=bg , където е отбелязано на картата. Вероятно в други части, плажът е по-хубав. Ние бяхме за 3 дни в Офринио и в 2 от тях ходихме на 30-40км до плажа Амолофи. Иначе градчето е приятно. Има развлечения за децата и места за хапване.

# 592
  • София
Хайде и аз запис.
Бук-нахме се за Талата Каламици. Преди 3-4 години бяхме там през септември в бунгало. Не бях особено впечатлена, доста мръсничко и захабено ми се видя в края на сезона. Големия син беше бебе на 11 месеца и доста се ограничавахме с разходките.
Тази година сме настроени за приключения и резервирахме за юни лукс-каравана (с душ, вц и кухня) на плажа. На картинка изглежда добре, да видим наяве в началото на сезона как ще е.
А някой може ли да ми каже водата как е в този период? То ясно, че няма да е като през септември...

Миналия юни 8-18-ти беше адски топло. В морето спокойно се къпеха 3 г. деца. Е, не беше чай, но и ледено не е било, към 10-11 водата ставаше екстра. Басейна вече беше много топъл, чак неприятно. Мръсно не е било, само пълно с българи  Laughing

А септември казваш е много топла  Thinking

# 593
Ренатка,
деца над 16 години се таксуват навсякъде по хотелите като възрастни - може и да има изключение, но трябва да го търсиш "със свещ". Дано още някой с по-големи деца се включи с мнение, че аз съм от тези с малките Simple Smile

Мислила ли си за настаняване в студио/апартамент в семейно хотелче? Там е достатъчно да има легла за 4-ма - много често цената не зависи от броя настанени.
Параход май наистина ще се ориентирам към семейните хотелчета, но ми се ще да има поне закуска. Сутрин е много удобно като се събудиш поне да има под ръка кафенце, нещо за хапване ,че цяла година закуски ,готвене и т. н . Просто е по -удобно. Намерих едно хубаво хотелче като за нас  Grinning  http://www.booking.com/hotel/gr/strass.html?tab=&origin=hp&a … ailability_target  ,но като чета мненията ви за Катерини направо незнам.  Sad

# 594
  • София
ренатка, хотелчето е приятно - била съм в него преди 6-7 години, а от снимките ми изглежда и реновирано. Катерини според мен не е най-доброто в Гърция, но далеч не е и най-лошото, малко напомня на Приморско и има много българи, но ако това не те притеснява е о.к.

# 595
ренатка, хотелчето е приятно - била съм в него преди 6-7 години, а от снимките ми изглежда и реновирано. Катерини според мен не е най-доброто в Гърция, но далеч не е и най-лошото, малко напомня на Приморско и има много българи, но ако това не те притеснява е о.к.
Хотела близо ли е до плажа и хубав ли е самия плаж? Благодаря предварително за отговора   bouquet

# 596
  • София
Сравнително близо, но ние бяхме в края на април и не сме напирали за плаж. Плажът изглеждаше хубав, морето спокойно и чисто, но не е някакъв малък и уютен залив, а е дълга плажна ивица към открит към морето залив. Абе позабравила съм, дано се включи някой с по-пресни спомени от Катерини.

# 597
  • Sofia
запис  Sunglasses

# 598
  • София
Ренатка, ако хотелчето предлага закуска, това е почти 100%-ова гаранция, че няма кухненски бокс в стаята. Това означава и изцяло изхранване по заведения, което си е сериозна сума. Студията/апартаментите, които повечето в темата наемаме имат обзаведен кухненски бокс и барбекю в двора. Могат да се съчетаят ресторанти и домашно приготвени ястия. Сама прецени какво е по-подходящо във вашия случай. Поне в нашето семейство всички се включваме в готвенето и на никого не му тежи това. Дори е весело. Обаче ако всички очакват ти да им сготвиш, взимай ол-инклузива и не му мисли.  Wink

# 599
Ренатка, ако хотелчето предлага закуска, това е почти 100%-ова гаранция, че няма кухненски бокс в стаята. Това означава и изцяло изхранване по заведения, което си е сериозна сума. Студията/апартаментите, които повечето в темата наемаме имат обзаведен кухненски бокс и барбекю в двора. Могат да се съчетаят ресторанти и домашно приготвени ястия. Сама прецени какво е по-подходящо във вашия случай. Поне в нашето семейство всички се включваме в готвенето и на никого не му тежи това. Дори е весело. Обаче ако всички очакват ти да им сготвиш, взимай ол-инклузива и не му мисли.  Wink
Със сигурност всички чакат на мен  smile3521 Направо им взимам един ол-инклузив и няма какво да се чудя повече. Дори се спрях на един сравнително изгоден, макар че отзивите не са много добри. Обаче ,то няма идеално щастие , важното е че плажа е уникален! http://www.booking.com/hotel/gr/assa-maris-palm-beach-resort.bg. … 7ba0212adabfcf0X1

Общи условия

Активация на акаунт