На море в Гърция 2013 - II

• 84 339
  • 729
  •   1
Отговори
# 675
Много сме такива Simple Smile Имало е и отделна тема за Санторини - можеш също да я потърсиш.

# 676
Оххх, и мен ме хващат вече лудите защото чета едновременно за Тасос, Корфу, а сега започнах да се чудя и за нещо по-близко, например за Кавала.. Нещо хем искаме да сменим дестинацията, хем не смеем, защото сме повече от очаровани от Ситония. В Никити, както се очертава тази година цените ще са леко завишени (предвид запитванията, които отправих до няколко хотела), но намерих едно ново хотелче с прилична цена и в момента обмислям и него. Толкова много ми харесва този полуостров, че съм готова да пребивавам при по-занижени условия и на по-ниска цена някъде, само и само да съм там по-дълго време..
Параход, може ли да ми препоръчаш нещо подобно на Корфу или на Тасос - тип Никити и с такива приказни плажове наблизо? Въпреки, че май плажовете на Ситония ги няма на нито един от мен изброените острови.. Не държим на нощния живот, защото сме с дете, но пък и не искаме да сме в някакво убито село, където на втория ден ще ни писне. Да има къде да се разходи вечер човек, разбира се да хапне вкусно и през деня да се наслаждава на различни плажове, а не да стои закотвен на едно място. Май и аз не знам какво искам  Mr. Green

# 677
Оххх, и мен ме хващат вече лудите ....... Нещо хем искаме да сменим дестинацията, хем не смеем.... Май и аз не знам какво искам  Mr. Green
Joy все едно си ме цитирала мене  Grinning и аз само гледам за нещо ново, и нещо все не ми допада, и сравнявам с Халкидики....а половинката категорично не ще пак там .... и направо ми лудна главата и определено не знам какво искам вече  Mr. Green

# 678
  • София
Аз запазих /по една стара препоръка на / за Антигони от 15 юни. Надявам се, хубавите й отзиви още да важат. Simple Smile

# 679
СКО, 2К  Sunglasses
Халкидики е много... достъпно. Във всяко отношение. Предполагам, че за 3-4 дневни пътувания (каквито аз се надявам да ми зачестят - обичам много и кратки "бягства", пред 1-2 дълги отпуски. Последните 4 години бях ограничена от това, че детето ми беше много малко и трябваше да съкратя пътуванията на дълги разстояния до 2-3 годишно), то ще продължи да е предпочитан избор. Но иначе така добре ви разбирам Grinning

Относно Тасос конкретно... какво да кажа. Той целия си е едно "тъпо село" - с изключение на столицата Лименас, която според мен е много приятно градче - и единственото, което не е ситуирано около туризма на острова. Хубави плажове има - но са много по-малко, отколкото на Ситония (иначе бреговата линия е точно същата - около 100 км) - така на око, 5-6 без забележки.
Ходила съм и с приятелска компания, като ергени, и със семейството, говорила съм и с други хора и реакциите са само две - или казват "егати скуката", или се влюбват в него. А моята е ... нещо трето Grinning Не бих ходила всяка година, или дори на 2 години, но и ми е приятно. Много ми харесват като атмосфера, природа и архитектура вътрешните селца - но те са ама съвсем умрели, с изключение на тур. атракция Панагия, което е нещо като нашия Мелник или Боженци.
Повечето хора се насочват към района около Скала Панагия и Скала Потамия, тъй като там има повече живец, туристи, плажове и възможности за отсядане. На мен пък изобщо не ми харесва там, харесвам Парадайз бийч (който е до едно супер заспало селце Кинира), Алики (което обаче вече било страшно пренаселено през сезона, не съм ходила от доста години) и някои по-странни места на западния бряг.
Оживление има и в Потос (ужасно място според мен) и Лименария (хубави кръчми, но лош плаж и оголен от пожарите пейзаж - срещу борови гори в по-голямата част от острова), всичко останало са малки, малки селца. Има и ниски, и високи цени, и много хубави дворове, и голи парцели на по-новите хотели. Нямам представа каква е аудиторията днес, сигурно българи, румънци, македонци. (На сърбите им е по-далече от Халкидики и Ставрос. Когато за пръв път ходих, имаше само немци извън нашите национални празници.)

На Корфу на плажна почивка не съм била. Градът е хубав, венециански. Сравнително голям. Много живописно е около Палеокастрица и Лиападес. Но в тази част няма хубави плажове. Те са на югозападното крайбрежие. Островът има диви части, но е и доста по-туристически от други места, с които бихме сравявали...

Иначе възможности в Гърция - много, стига човек да е готов да пропътува по-голямо разстояние. До Корфу си е бая път. Със същия успех може да отпери по магистралата за Атина към други дестинации, или до Лефкада, или до Евия. Гледам, Спорадските острови вече станаха супер популярни в този форум. Няма лошо, де. Той Скиатос си беше доста туристически и преди да го открият българите. Островите, за които се ходи с ферибот от Кавала (Самотраки, Лимнос) също са разни варианти. Или тези през Турция.
Главно перо се очертават фериботите - ако пътуването е над 1:30-2 часа, със сигурност цената за автомобил плюс 3-4 пътници ще е нещо сериозно. Останалото е... само въпрос на любопитство Simple Smile

Въх, пак написах ферман.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 17:12 от Параход

# 680
  • София
Параход добре че си ти да изсипеш някой ферман, та да почетем с удоволствие.

Аз също съм тотално в обърквация(то при мене допринася и лудницата в служебен план по това време на годината   Mr. Green ), и май клоня към това нищо да не резервирам и ще решим накъде в последния момент според настроението, момента и най-вече според бюджета, но сериозно проучвам Пелион, Закинтос и Парга. От Закинтос съм приятно изненадана от цените за настаняване - много, много прилични цени ми изскачат, а и ферито е на достижима цена, а  съпружието почти се е навил, само мрънка, че до там е адски много пътя по неговите критерии, но пък аз го успокоявам, че ще преспим някъде по пътя   Mr. Green

# 681
  • София
Параход, как само оплю любимия ми Тасос...  Mr. Green Аз съм от вклюбените в него. Ако някой иска да чуе нещо хубаво за Тасос, да се обърне към мен.  Grinning   (А защо пък не ти харесва прекрасния Потос?  newsm78  И за Теологос нищо не си писала..., а той си е хубав... На мен май ми харесват автентични селца с местно дружелюбно население. )

# 682
  • София
Параход добре че си ти да изсипеш някой ферман, та да почетем с удоволствие.

Аз също съм тотално в обърквация(то при мене допринася и лудницата в служебен план по това време на годината   Mr. Green ), и май клоня към това нищо да не резервирам и ще решим накъде в последния момент според настроението, момента и най-вече според бюджета, но сериозно проучвам Пелион, Закинтос и Парга. От Закинтос съм приятно изненадана от цените за настаняване - много, много прилични цени ми изскачат, а и ферито е на достижима цена, а  съпружието почти се е навил, само мрънка, че до там е адски много пътя по неговите критерии, но пък аз го успокоявам, че ще преспим някъде по пътя   Mr. Green

Аз много харесах Парга по снимков материал, прилича ми ужасно много на югозападното крайбрежие на остров Корфу.Имам само едно притеснение дали водата е студена като на Корфу,защото да си призная там през август ми беше студено в морето.

# 683
На мен Тасос ми хареса, но с уговорка ако го посещавам например през 5г.  Rolling Eyes някак си не си представям ежегодна почивка там  newsm78 .....знам ли, може би защото го врътнахме целия, че бяхме "цели" 10 дни там....а мъжо на море след 5-6-тия ден перколясва и трябва да си уплътнява времето и погледа с нещо различно от безкрайна морска шир и пясък  Sick за разлика от мен дето мога да си прекарам цяло лято по морето и пак ще ми е малко  Mr. Green

# 684
Наши познати са били в Парга и бяха очаровани. И на нас ни е в скорошните планове.

Споделям напълно мнението на Параход за Тасос. Хубаво, но нищо кой знае какво. Нищо не ме грабна чак толкова, че да пожелавам да се връщам всяка година.  Може би пак някога, но хич не ми е в списъка с неотложните желанията.  Mr. Green Доста скучно е да повтаряме.

Набелязала съм безброй други места, само в Гърция (а и колко още други държави) , поне за следващите 5-10 години. Такива сме си, авантюристични и любопитни за новото, за нови места, за нови дестинации. Връщаме се само на места, които много са ни впечатлили.

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 22:08 от Анонимен

# 685
Ще ми се това лято да четем поне един подробен отзив от първа ръка за Парга Simple Smile

На мен много ми харесва районът, но съм само минавала, не съм отсядала там. Йонийското континентално крайбрежие е интересно, а доста по-непознато и пренебрегвано от островите (въпреки че на юг, където бях, някои места ми се видяха доста занемарени въпреки природните си дадености).

Петя, хубаво си е Теологос (особено извън сезона Grinning), аз вътрешните селца си ги похвалих.

Veka, и на юг от Агиос Гордиос ли беше студена? През август?

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 21:38 от Параход

# 686
Оххх, и мен ме хващат вече лудите ....... Нещо хем искаме да сменим дестинацията, хем не смеем.... Май и аз не знам какво искам  Mr. Green
Joy все едно си ме цитирала мене  Grinning и аз само гледам за нещо ново, и нещо все не ми допада, и сравнявам с Халкидики....
И аз в кюпа  ooooh! Толкова да не знам какво точно искам, никога не е било. А ей го юни, почти е дошъл  Laughing Laughing Laughing
СКО, много ми се припокриват изискванията с твоите. Оглеждам се в района на Сарти/Олимпиада, но нищо не ми е хванало окото още. Много малко оферти има в нета, често са без снимки, само с телефон за контакти и съвсем се затруднявам. Не ми се избира на сляпо  Confused

# 687
  • София
Veka, и на юг от Агиос Гордиос ли беше студена? През август?

Параход, не съм ходила на юг от Агиос Гордиос.Детето беше на 4 и на третия ден пипна вирус,та общо взето не обиколихме острова.Бяхме в хотел на Пелекас бийч и там на мен водата ми беше студена,на него също, само мъжа ми беше доволен  Laughing.

# 688
На търсещите нови предизвикателства припомням моя опит от миналата година - Айвалък+Лесбос, много удачен се оказа, прекрасни плажове в Турция, приятен остров, само дето, съобразно разписанието на гръцкото фери можеше само 3 нощувки на острова да се прекарат, другият вариант е 7 нощувки /ходи два пъти седмично/. Може и с турските гемиики да пътувате, но те са с 50 % по-скъпи. Плажовете на Лесбос обаче са вулканични, а на мен хич не ми допадат, но плажовете около Айвалък компенсират. Много доволна остана цялата компания, с удоволствие след година-две бихме повторили.
Една трудност има само, връщането е доста мъчително, защото реално се губи половин ден, поне 5- 6 часа, да се добереш до турския бряг, все пак са две граници, ферибот, после има още един ферибот, LC Waikiki-та по пътя Laughing, Одрин, пътувахме 18 часа.

Последна редакция: ср, 20 мар 2013, 11:14 от evhen

# 689
Миналата година бяхме тук  http://www.ledapelion.com/ 
прекарахме страхотно тази година пак ще сме там
комплексът е със хотелска част с апартаменти,стаи но аз ви препорачвам да си вземете някоя вила
през целия ден работи детски център с аниматори,цените в сайта са със закуска,обяд и вечеря
плажа е просторен,има бар,безплатни чадъри и шезлонги,до плажа има й басейн
самия хотел се намира в един малък град има много заведения а около града има малки села
вилите на хотела са със самостоятелен басейн и са на два етажа имат две бани и 3 спални с голям хол

Общи условия

Активация на акаунт