Отговори
# 675
И още нещо, в темата със снимките (ти какво сготви, снимай, покажи, т.н.) много се пишеше за теста, в които се добавят картофи - едни апетитни снимчици, тутманици, козунаци - фантазия. Може ли някой да ми обясни като за начинаещ месач, че прехвърчат едни искри там и се отказах да пиша точно в разгара на споровете

Аз правя картофен хляб по тази рецепта,много е лесен а и става вкусен.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,283.msg42353.html#msg42353

# 676
Fall, за "конците", доколкото знам, е отговорно доброто омесване.  Peace

А за картофения козунак Джема е пуснала линк за приготвянето му:

http://www.youtube.com/watch?v=GU0-A5r7jOg

# 677
  • Sofia
Fall, за конците наистина е важно месенето (повече), от втасването няма как да се получат. Иначе и бавно втасване е по-добре от бързо такова.
За картофи в тестото правилото е до 40% спрямо брашното. Та така, която и да е рецепта можеш да я пробваш с картофи, просто заменяш част от брашното с тях.

# 678
  • София
spasdidi, моля, пак заповядай! Много ми е приятно, че ви е харесал сладкиша!  Hug
Аз бих ти препоръчала отново това

Morena, много ме заинтригува този сладкиш, блата му като се опече нещо като еклер ли наподобява, т.е. отвътре ще да е кух ли?

# 679
  • Sofia
Алфа, да, нали е варено/еклерово тестото - кух е. Simple Smile

# 680
  • Бургас/Пз
Здравейте и от мен!
Имам едни въпрос - харесах една рецепта за тарта с многолистно тесто, обаче нямам никакво време да си приготвям сама, дали ако си купя готово Бутер тесто на Бела ще ми свърши работа?? Има ли други марки бутер теста, които бихте ми препоръчали??

# 681
  • София
Алфа, да, нали е варено/еклерово тестото - кух е. Simple Smile

Ми то щото аз никога не съм правила еклери, само чисто теоретично знам, че те се правят от варено тесто и стават кухи от вътре, затова предположих! Мерси!

# 682
Здравейте и от мен!
Имам едни въпрос - харесах една рецепта за тарта с многолистно тесто, обаче нямам никакво време да си приготвям сама, дали ако си купя готово Бутер тесто на Бела ще ми свърши работа?? Има ли други марки бутер теста, които бихте ми препоръчали??

Аз ползвам това на Лидл

# 683
  • София
    Купих си гювеч и го сложих за първа проба с: моркови,чушки, праз лук, кромид, глава чесън, няколко картофа, две големи пилешки бутчета и една македонска наденица.Сипах две-три лъжици олио.Налях една чаша зелев сок и една чаша вода, но май му дойде много.Вече два часа си ври под капака като супа, а уж има дупчица на капака за парата.Сега се чудя да усилвам фурната ли или да махам капака.Кое е по-добре.

# 684
    Купих си гювеч и го сложих за първа проба с: моркови,чушки, праз лук, кромид, глава чесън, няколко картофа, две големи пилешки бутчета и една македонска наденица.Спипах две-три лъжици олио.Налях една чаша зелев сок и една чаша вода, но май му дойде много.Вече два часа си ври под капака като супа, а уж има дупчица на капака за парата.Сега се чудя да усилвам фурната ли или да махам капака.Кое е по-добре.
Течността ти е много аз слагам съвсем малко иначе вътре продуктите не се задушават а се варят.Махни капака за да може част от водата да се изпари /но пак няма да може всичко да се изпари/

# 685
  • София
  Ще пробвам да го попека без капак, дано се изпари течността!

# 686
  • Sofia
Даа... слага се по-малко вода в тези гювечи. Тайна, ако имаш и вентилатор, ще помогне... освен махането на капака разбира се.

# 687
Да попитам.....исках в събота да направя кифличките, които са по подобие на тези на Алисия. Но с брашно, масло, крема сирене и кашкавал в тестото. Всичко това го забърках в петък и в събота трябваше да ги направя. Защото по рецепта - е добре да престои 1 нощ в хладилника тестото.....

Обаче.....склерозата си е казала думата и аз....днес се сетих за това тесто.......Къде му е мястото - на масата за да го направя, или в кофата?

# 688
  • София
  Пробвай, направи ги, пък после виж стават ли за ядене.Ако не стават , тогава хвърляй.Но си мисля,че ще станат.

# 689
  • Sofia
Мамо Цоц, пробвай го тестото де... ако е вкиснало - в кофата, иначе, що да не на масата.  newsm53

Общи условия

Активация на акаунт