Дискова херния - 6

• 170 388
  • 741
  •   1
Отговори
# 195
  • Димитровград
Здравейте всички!  Hug
Редовно ви чета,но тъй като ми е много трудно седенето избягвам да пиша. Сега обаче не можах да се въздържа понеже се спомена болница "Токуда", както и мнение на неврохируг оттам, най-вероятно д-р Кондов.
marche14 , искам да се обърна към теб с мнение за въпросния лекар (ако става дума за него).Искам да ти кажа,че силно се съмнявам в компетентността му по отношение на мнението му за оперативно лечение, както и хирургичните му умения в този вид операции на гръбнака! Той е комерсиален и съм чувала от всеки който го е посетил, че е бил с препоръка за операция и то по-възможно най-бързия начин, за да не осакатее! Същия лекар обаче, ме осакати мен, понеже е твърде "компетентен" и реши да ме оперира от здравата лява страна, след доказан проблем на ЯМР отдясно!!! Не казвам, че не е възможно да си за операция, но на твое място бих се посъветвала с поне още един неврохируг! Мога да ти препоръчам някой, ако искаш, който със сигурност ще бъде честен с теб и сериозността на състоянието ти!
Поздрави, с най-добри чувства и пожелания към всички!  Simple Smile

# 196
bubolina, това, което споделяш е потресаващо!!! Ти сега как си? Не му ли потърси отговорност на този човек?

# 197
  • София
bubolina_80, тъй де, дойдохме си на думата.  Hug Не, няма да се оперирам! Ще си "карам" така докато мога. Благодаря, че сподели!  Hug

# 198
Привет от мен, имам нужда от една бърза справка Simple Smile
Ако си в криза и съмнение за нова дискова херния на друго място, има ли вероятност личния лекар да даде направление за скенер или пак първо през невролог се минава?
Благодаря предварително Simple Smile

# 199
  • София
Привет от мен, имам нужда от една бърза справка Simple Smile
Ако си в криза и съмнение за нова дискова херния на друго място, има ли вероятност личния лекар да даде направление за скенер или пак първо през невролог се минава?
Благодаря предварително Simple Smile

Shanel_05, първо ще ти даде направление за невролог и той, ако прецени, ще те прати на скенер. Личния лекар в най-добрия случай ще ти даде направление за рентген преди да те прави при невролога. Поне моята лична докторка процедира така. За съжаление джипитата нямат достатъчен бюджет за да те пратят на скенер.

# 200
Благодаря за отговора, явно пак дългата процедура предстои Simple Smile

# 201
  • София /Абсурдистан
Запис и от мен  Peace
Ходих за консултация в Гръбначен център. Амиии... не съм впечатлена изобщо и едва ли ще отида пак. Човек май не бива да ходи никъде с твърде големи очаквания Tired

# 202
  • хасково
Какво не ти хареса Непозната лейди?

# 203
При кой лекар ходи? От какво си разочарована, че и аз съм се запътила на там.

# 204
Здравейте,

Честита Баба Марта, бъдете живи и здрави, весели и засмяни!

Бях писала в една предишна тема и много ми помогнахте  Hug Имам проблем на Л1 Ес 1, преди няколко дни ходих на невролог и тя каза, че имам проблем и по-нагоре по гръбнака. Ясно било, че от медикаментозно лечение трудно ще се повлияя (пробвала съм различни неща, но като боли - боли) и препоръча физиотерапия и балнеолечение. Съпругът ми пък е с много сериозни мигрени и шипове на врата. Дали може да ми препоръчате хотел/ санаториум през НОИ, който да е подходящ и за двамата (ако се допускат и деца, ще е най-добре, тъй като малката няма да ни пусне сами).
И още един въпрос - доколкото разбирам правя си например резервация за санаториум за 20 юни и на 10 юни отивам в НОИ, така ли? И има ли вероятност, ако отговаряме на всички условия, да не ни одобрят?

Предварително благодаря, желая безболезнени и усмихнати дни   bouquet

# 205
  • София
Здравейте и Честита баба Марта на всички! Дано ни донесе повече здраве!

shark, понеже и на мен ми предстои да мина по програмите на НОИ и говорих с ПРО АД, те ми казаха че вероятно от началото на март ще стартира програмата за тази година. Деца допускат навсякъде в техните хотели срещу съответното заплащане. Първо им звъниш или отиваш на място в техен офис и се правиш резервация. После 10 дни преди началната и дата отиваш с всички изследвания, епикризи и каквито имаш документи в НОИ и чакаш да те одобрят. От сайта на НОИ може да прочетеш повече: http://www.noi.bg/benefits/rehabilitation
Надявам се това да ти е достатъчно като инфо.

# 206
  • Другата България
Първо им звъниш или отиваш на място в техен офис и се правиш резервация. После 10 дни преди началната и дата отиваш с всички изследвания, епикризи и каквито имаш документи в НОИ и чакаш да те одобрят.
Това не е точно така Peace
Първо правиш резервация-оттук тръгваш. Ако нямаш клон на НОИ в града от който си /не видях откъде  си/, я правиш по телефона в съответния санаториум. След това трябва да вземеш бележка за доходите /по образец/ от работодателя за 6-те предхождащи месеца на този, в който отиваш.Като остане по-малко от месец до датата отиваш при личния лекар за талон направление /Бл. МЗ № 119á98/ и етапна епикриза в картона.
И едва тогава 14 дни преди да заминеш отиваш в НОИ с всички тези неща  /и скенер, ЯМР и каквото имаш/, за да ти издадат последния документ.Никъде нищо не чакаш, най-малкото пък да те викне някой. PeaceПри нас лекарят в НОИ си има приемни дни и само тогава заверява документи.Предполагам навсякъде е така.

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 13:58 от Merri_An

# 207
Здравейте, никак не е честно така значи.
Вчера направо припках и летях, нищичко ми нямаше,чак се учудвах на себе си, а днес ...като разглобена станах и кръст и крак, не са моите направо. Дали е от този вятър навън и аз не знам вече.

# 208
Здравейте Wink Включвам се от мястото на събитието  Grinning  От 3 дни съм в Павел баня, хотел Маркони. Впечатленията до тук- страхотни!!! Хотелът е на ниво, персоналът е страхотен - всяка една от процедурите ми се изпълнява изключително старателно. И от докторът съм много доволна - за първи път лекар разглежда толкова продължително време ЯМРто ми и прави коментари по него. Сега остава и назначените процедури да дадат резултат  Whistling Ако имате някакви въпроси, пишете. Ще се радвам да ви дам информация.

# 209
доста екстремистки упражнения,но пък може и да имат резултат.

Общи условия

Активация на акаунт