Дискова херния - 6

• 170 386
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Здравейте! От няколко месеца следя темата, но не съм писала. Аз съм със дискова херния на шийните прешлени и спондилоза, потвърдени след скенер. От декември нося шийна яка, лявата ми ръка е постоянно изтръпнала и имам намалена сетивност в нея, а в дясната имам усещане за мравки. На моменти като прищипя нерв умирам от главоболие и ме предупредиха, че спирало оросяването към мозъка. От известно време съм с почти непрестанни болки и въпреки лекарствата, не се чувствам добре.
Сега започвам лутането из дебрите на НОИ и чакам да стартира програмата за 2013г. за да започна рехабилитация като се колебая между Павел баня, Баня и Велинград. Освен това чрез познати ще ми доставят discus compositum n и ще ги пробвам. Честно казано вече съм готова на всичко само да се почувствам добре и да не ме боли нищо поне няколко дни. 
Въпросът ми е, че нерволожката и джипито ми препоръчват операция, а честно казано малко ме е страх да се реша на такава крачка. Препоръчайте ми добри нервохирузи за да направя консултация с тях като искам поне две мнения.

# 181
Здравейте! От няколко месеца следя темата, но не съм писала. Аз съм със дискова херния на шийните прешлени и спондилоза, потвърдени след скенер. От декември нося шийна яка, лявата ми ръка е постоянно изтръпнала и имам намалена сетивност в нея, а в дясната имам усещане за мравки. На моменти като прищипя нерв умирам от главоболие и ме предупредиха, че спирало оросяването към мозъка. От известно време съм с почти непрестанни болки и въпреки лекарствата, не се чувствам добре.
Сега започвам лутането из дебрите на НОИ и чакам да стартира програмата за 2013г. за да започна рехабилитация като се колебая между Павел баня, Баня и Велинград. Освен това чрез познати ще ми доставят discus compositum n и ще ги пробвам. Честно казано вече съм готова на всичко само да се почувствам добре и да не ме боли нищо поне няколко дни. 
Въпросът ми е, че нерволожката и джипито ми препоръчват операция, а честно казано малко ме е страх да се реша на такава крачка. Препоръчайте ми добри нервохирузи за да направя консултация с тях като искам поне две мнения.

Аз съм със същата диагноза-след ЯМР и ЕМГ. От миналата година есента съм с болки, световъртеж и главоболие, изтръпване на двете ръце. В момента пия габаневрал и сибелиум/флонаризин/ за оросяването. Болките бяха нетърпими не само през деня, но и вечер – не мога да спя.От месец и половина се чувствам значително по-добре-масаж два пъти седмично,гимнастика и сега ходя на физиотерапия. След консулт с неврохирург мнението беше да се оперирам,но мисля въобще да не стигам до там.

# 182
Когато усещате, че сте на прага на нова криза, посещавате ли невролога или започвате хаповете/инжекциите, които знаете, че така или иначе ще ви изпише?

При болка в кръста преимуществено в ляво или дясно трябва ли да се спи на съответната противоположна страна, или няма значение?

# 183
  • София
От месец и половина се чувствам значително по-добре-масаж два пъти седмично,гимнастика и сега ходя на физиотерапия. След консулт с неврохирург мнението беше да се оперирам,но мисля въобще да не стигам до там.

Аз също правя гимнастика. На масаж не съм ходила, а последния курс физиотерапия беше есента.
Хапчета, които ми изписа нерволожката са мелбек, милгам и селеногин за оросяването.
За съжаление работата ми е свързана със седене пред компютъра и  и след 4-5 часа работа започват болките.

# 184
# 185

newsm10
Страхотно е! Ако имах такива условия за работа нямаше да стигна до близки срещи с третия вид: неврохирурзите!

# 186

Heart Eyes Ако можех на работа и за така. И моята работа е 8 часов работен ден пред кюмпютър- до обяд вече съв вдървена и започват болките.

# 187
  • София

Heart Eyes Ако можех на работа и за така. И моята работа е 8 часов работен ден пред кюмпютър- до обяд вече съв вдървена и започват болките.

Аз съм ЗА с двете ръце. За съжаление сигурно шефа ми ще е на друго мнение Wink

# 188
Аз вече съм без шеф  newsm53
беше идиотско с 10 часов работен ден пред компютъра

# 189
  • Varna
Здравейте.С диагностицирана дискова херния съм от 2010г.Хернията е на ниво Л4-Л5.Две големи кризи съм имала,като последната беше преди година и половина.От тогава обажда се,но и аз си знам вземам диклак и да не казвам голяма дума-не е болка за умиране.Работя си,нямам проблеми.Проблема че,че преди около пет месеца се появиха внезапни и почти непрекъснати позиви за уриниране.След сумати прегледи и изследвания при уролози и гинеколози,всичко ми е наред.Не откриват причина за тази гадост.Остана ми варианта,че е от дисковата херния или недай си боже нещо по-лошо.Има ли някой от вас подобни оплаквания?И възможно ли е проблема да идва от кръста,въпреки че от почти две години хернията си е спокойна?!Мисля да мятам крачоли пак към личната,оттам към невролог,та евентуално ЯМР,та най-накрая да се открие причина.Вече направо се отчаях:(

# 190
Здравейте момичета ! Имам няколко въпроса . Първо упражненията ви ги показа рехабилитатор или правите тези от първа страница , аз много харесах ставната гимнастика на Норбеков май беше. Второ пращат ме на процедури в болницата в Перник, но аз си мисля , че в Профилакториума ще е по-добре май , някой ако знае нещо нека ме посъветва и аз все още не знам дали изобщо мога и имам право  да отида на второто място. Ще съм много благодарна ако ми помогнете. Масажиста в Сапарева баня оказа се кинезитерапевт ми каза , че напипва и дискова херния и разни други дефекти , като изкривявания и какво ли още не  Mr. Green.
 tagari4ka , четох че това може да е проблем от дисковата херния  Sad, може и да е смъкване на влагалищните стени, аз бих потърсила и друг гинеколог. В тази област съм спец с две гинекологични операции съм Confused. И след втората ми извадиха яйчниците преди година и ми започнаха и ставните проблеми Cry
Лека вечер от мене !

# 191
  • Varna
При двама гинеколога ходих.Проблема не е оттам Sad

# 192
пращат ме на процедури в болницата в Перник, но аз си мисля , че в Профилакториума ще е по-добре май , някой ако знае нещо нека ме посъветва и аз все още не знам дали изобщо мога и имам право  да отида на второто място.

Градска?
Определено в профилакториума е по-добре. В болницата е лудница, винаги е препълнено. Прави се при д-р Точева, в подземния етаж на поликлиниката.
В профилакториума правят повече и по-качествени процедури. Там те водят на легло, но разрешават да си пътуваш. Само не знам дали няма да ти искат ЕМГ изследване, за да постъпиш, трябва да провериш.

# 193
Текс , благодаря за информацията . Да, при доктор Точева ме праща в подземието , не съм ходила никога . Не,  не съм от Перник, от Радомир съм , там живея де иначе съм от Пазарджик, абе цирк. Ама вече 23 години съм тук. Нямам ЕМГ, къде се прави, имам само рентген на шийни прешлени. Аз на общия фон тук не съм с някакви страшни увреждания , но не се знае какво ще се случи , ако не взема мерки. Ограничени са ми движенията на ръката особено при усукване, и ако искам да си пипна гърба , при някои движения адски ме боли и не мога да ги правя . Затова си мисля , че трябват упражнения , но не мога така аз да си ги правя , мога да си навредя повече Sad, това ми е ясно и много не смея да правя освен тези за пръстите. Благодаря отново , много сте мили момичета Hug

# 194
  • София
Здравейте.С диагностицирана дискова херния съм от 2010г.Хернията е на ниво Л4-Л5.След сумати прегледи и изследвания при уролози и гинеколози,всичко ми е наред.Не откриват причина за тази гадост.Остана ми варианта,че е от дисковата херния или недай си боже нещо по-лошо.Има ли някой от вас подобни оплаквания?И възможно ли е проблема да идва от кръста,въпреки че от почти две години хернията си е спокойна?!
Рядко влизам, но ви чета и събирам от вас акъл и всякакви предложение.
tagari4ka по всяка вероятност проблема не е гинекологичен, а идва от дисковите хернии. При преглед в  б-ца "Токуда", доктора , неврохирург, ми предложи операция веднага. Аз отказах, изразих мнение да мина на лекарства, физиотерапии и прочие, той ми отговори "Като започнете да се напикавате и нас.. те ще бъде късно."  Все още се опитвам да не му вярвам, защото кризи , такива тежки, каквито чувам от вас нямам, но оплаквания имам сериозни в крайниците. ЯМР, трябва да си направиш. Взимаш направление, изчакваш и си готова с резултата. После ще решаваш.

Общи условия

Активация на акаунт