Дискова херния - 6

• 170 370
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Калта в Сапарева баня сигурно е от Байкал...

# 166
Мери Ан сайта не се отваря , но я намерих в нета и са изброени болестите , които лекува водата , имам усещането че е точно за мене и за мъжа ми , той е с дискова херния
http://banispa.com/2011/06/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0% … 0%BB%D0%B8%D1%82/
Лека вечер!!! Ще разказвам!

# 167
  • Другата България
Мери Ан сайта не се отваря , но я намерих в нета и са изброени болестите , които лекува водата , имам усещането че е точно за мене и за мъжа ми , той е с дискова херния
http://banispa.com/2011/06/%D1%81%D0%BF%D0%B5%D1%86%D0%B8%D0%B0% … 0%BB%D0%B8%D1%82/
Лека вечер!!! Ще разказвам!
Peace Hug На теб ти се получи, точно това е.
Усещането ти е абсолютно правилно. Само условията да бяха малко по-добри....
Да, от Байкал е калта Peace старост-нерадост..... Party Crazy

# 168
Troy Аз имам 2 курса с Дискус Н, един с Интервертебралис и един в момента ми бият Интервертебралис/ Фуникулус. Вторият курс Дискус Н ми го слагаха подкожно. Другите ... все уважаваха дупето ми. Обмисляли сме и за в крака.
Евак и Нати са се сдобили с по-тънките и по-къси игли, размера е същият. Тези, които са сини при мен. Явно не им е стигнала боята за пластмасата този път  Mr. Green Няма как две аптекарки и две мед сестри (общо 4 човека) да сбъркат по един и същи начин. Не са чак толкова къси обаче за подкожни. Почти два пъти по-дълги са от тях.
Ето снимки на листовката и кутията на Дискус Н
http://prikachi.com/images.php?images/873/5884873w.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/874/5884874k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/875/5884875N.jpg

Не става въпрос за грешка, просто се мъча да разбера в крайна сметка какво е предписанието за тези инжекции. Опитвам се да намеря нещо в нета но и там няма кой знай каква информация.
има много инфо из нета,а и аз по-назад във форума съм поствал на няколко пъти.
http://www.arnebia.ru/cgi-bin/index.cgi?id=10&id_good=14 Това е за класическия дискус на руски.На същия сайт има и инфо как да се поставят инжекциите.Ако са вътрекожно-до 0.5мл на боцкане(точка),подкожно се поставя до 1мл,мускулно може и на едно място.Най-препоръчвано е вътрекожно около прешлена,с последващо вкарване и подкожно,но това едва ли има кой да ти го направи в БГ.Аз си ги слагах в бута(глутеуса) и си има добър ефект,макар и по-бавен.При силни болки го препоръчват в комбинация с обезболяващи(прокаин).
За иглите-тия сивите са G22 и са черни,но явно са спестили от боята.Те са подходящи.Могат да се ползват от G20-G27.Преди употреба проверете дали няма някакви утайки в ампулата.След като се изтегли в спринцовката да се чукне по нея(да излезе въздуха) и да се изцърка малко-но това го знаят всички сестри.
За другия Дискус-Н(Discus Compositum N mit Kalmia) има инфо като Kalmia Compositum,както го наричат в повечето държави.

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 13:37 от NikoDim

# 169
  • хасково
От известно време започна доста да ме боли другият  крак.Този на който е засегнат нерва го чувствам отмалял и познатото опъване по крака при определени движения.Но на какво ,за Бога, се дължи болката в коляното и тазобедренната става на другия крак? При вас имало ли е такава болка? Или това е нещо друго ,заради което трябва пак да търся лечение и при какъв специалист...?

# 170
При мен се получава-  имало повече натоварване на здравото коляно/става/крак
Когато за пръв път ме болеше лявото коляно- усещането е, че ще се сгъне на обратно- ходих на лекар, правиха снимка на двете колена и диагнозата беше  Crazy от възрастта е!!!
На въпрос- ми те и двата ми крака са на една възраст, ама ме боли само левият, г-н Докторът онемя, сестрата избухна в смях, а диагнозата ми беше- нямаш никакви проблеми!  Mr. Green

# 171
  • хасково
Бодливкова,голяма си скица Laughing и моите така -на една възраст са,ама единият боли повече . Голямо нагласяна е когато трябва да слизам по стълби.И от две седмици положението стана доста сериозно.То сега повече ме боли този крак отколкото кръста и засегнатия крак.

# 172
Здравейте! Пиша тук, защото ако не сега,  то след време, някой също като мен ще търси информация относно диагноза спондилолистеза. /освен това съм и мама/При всеки човек е индивидуално и тук споделям само моя личен опит и мнението си за консултативния преглед в Гръбначен център. До д-р Стоев не стигнах, защото нямах ЯМР. От прегледа разбрах, че няма никакво значение колко голямо като размери е разместването на прешлените. Важна е неврологичната симптоматика, която се вижда на ЯМР/  и за листезите включително/. Аз си мислех, че нямам такава, като не отчитах липсата на чувствителност на първи пръст на десния крак за такава, както и честото и трудното стигане до тоалетна. Сега вече знам, че това са  сигнали за задължителна  консултация с неврохирург, ако не и за операция, защото най-вероятно се притискат нервни структури. Ако някой е изправен пред алтернативата за операция, препоръчвам приемния кабинет на Гръбначен център. За първи път срещам невролог като д-р Петришка. Прегледът при нея не е самоцелен неврологичен преглед. Тя преглежда, диктува и описва всички симптоми, които касаят нужна или ненужна е хирургическата интервенция. Това е тясно специализиран преглед с оглед на евентуална гръбначна операция. За първи път на този преглед аз усетих, тясната връзка и екипната работа между невролог и неврохирург/визирам, разбира се д-р Стоев/. На прегледа никой не ми каза, че няма да се наложи операция, но аз си тръгнах с един проблем по-малко, свързан с тревогата, паниката, безпокойството и т.н. По някакъв начин  от мен падна мъчителното вътрешно безпокойство.
    Трънке Бодливкова,  и аз много се смях с тези твои възрасти на краката.  

# 173
 Пропуснах да кажа за тези, които търсят някакви направления. Началото на м.март е момента, тогава започва ново тримесечие, а вече имат и сключен договор със Здр.каса. На мен ми дадоха и препоръка към невролог или личен лекар за ЯМР.

# 174
моля да съвети от оперираните . трябва да се връщам на работа в офис .мола за съвети .и освен ставането и раздвижването какви други съвети можете да ми дадете .някакви упражнения могат ли да се правят

# 175
С пожелание за хубава седмица се включвам и като не пишете се надявам, да сте забравили всички болежки и да сте в прекрасно настроение!  bouquet

# 176
моля да съвети от оперираните . трябва да се връщам на работа в офис .мола за съвети .и освен ставането и раздвижването какви други съвети можете да ми дадете .някакви упражнения могат ли да се правят

Това може да ти го каже само физиотерапевт или лекуващия те лекар.

# 177
С пожелание за хубава седмица се включвам и като не пишете се надявам, да сте забравили всички болежки и да сте в прекрасно настроение!  bouquet

И от мен привет   bouquet  Аз започнах обратното броене до заминаването за Павел баня  Grinning  само за това мисля и се моля да не взема да се сецна до тогава  Whistling

# 178
  • хасково
Аз чакам контролния преглед след озоновата терапия и да мислим за по-нататък. Имам известно подобрение ,но не достатъчно. Боли ме при определено движение и позиция. Денем е задоволително. Но нощем сънят ми страда от тъпата но достатъчно настоятелна болка,която не ми дава да спя.
Обмислям да започна протеолитичните ензими,но не съм наясно с тях-какво,колко и за какво време.

# 179
Здравейте, обещах да пиша за Сапарева баня , хотел Германея . Мнението ми е , че водата е вълшебна -ставите на пръстите  не ме болят , ръката ми е по-добре, масажиста ми каза , че имам гръбначно изкривяване и дискова херния , освен проблема на шийните прешлени. Та общо взето съм доволна , водата е страхотна , за хигиената има много какво да се желае . Ползва се и външния и вътрешния басейн, много са топли , даже прекалено, храната е сравнително евтина и е вкусна. Ами това е , ако ви инересува нещо питайте. Аз ще почакам да видя какъв ще е ефекта по натам разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт