Дискова херния - 6

• 170 318
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • Mонтана
  ЦИТАТ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИ ПОСТОВЕ:здравейте,преди няколко седмици ви споделих моето състояние и с лекаря който ме лекуваше(ортопед-др гигов(плевен) бях стигнала до операция.Направи ми скенер .лекуваше ме с вимово и миогама,полу4их пареза на крака лежах в болница на системи с нивелин,манитол,кетонал,милгама след това ме прати на балноеле4ение  в св мина във вършец,но болките не спираха с левия крак след това и в десния и в кръста. И лекаря каза че ми трябват около 3500лв за операция ,операцията се състой от това 4е той ще постави там нещо си да разделе4и двата прешлена един от друг понеже сега се опират от едната страна и ми притискат нерв ,много не съм наясно и пиша това което запомних.Реших преди да се подложа на операция да ида на ямр и да 4уя още едно мнение.
Онзи ден ходих на ЯМР  в ВМА, и резултата е ,,превалираща в ляво дискова протрузия на ниво L5-S1.   МРТ-белези за мегасак.Отидох при невролога доц Герасимов и той ми каза че в никакъв случай да не се оперирам,защото това се лекува с лекарства ,а и ако се подложа на операция след това ще си има пак болки и цял живот ще имам проблеми(аз съм на 26 години).
предписа ми тросикам,нимезил,неуротоп,финалгон гел и инжекции депо-медро(3броя само) ле4ението ми ще е 10дена и на 21 декември трябва да ида за да ми предпише 2-ра рецепта .Каза ми 4е на 21 няма да имам ве4е болки и ще съм здрава .
Сега се моля да е прав ,че ве4е се бях предала.
http://www.prikachi.com/images/358/5603358v.jpg
http://www.prikachi.com/images/363/5603363K.jpg

здравейте отново ,искам да споделя 4е ве4е съм друг човек,след като отидих на 2-рия преглед нямах никакво подобрение,нещо минимално и бях много отчаяна ,но доцента ми каза 4е ще се оправя да имам търпение,предписа ми нова рецепта пак със същите инжекии ,само лекарствата ми смени и ми каза пак да ги пия 10 дена и да ида при него ,прегледа ми беше на 3-ти януари,имам болки в краката само и то от време на време ве4е си ходя и то с 4асове без да ми отказва крака ,малко ми е трудно по стъпала само.доцента ми каза 4е сега спираме лекарствата и трябва да спре и болката напълно.Предписа ми само миогама и нивелин и двете на таблетки,но аз не ги пия ,понеже той до последно не ми предписа нищо ,ве4е като си тръгвах от кабинета и ми вика аиде едни витаминки и затова реших че мога да мина и без това,като знам колко миогама и нивелин  са ми боцкали преди да открия доцента .По време на пиенето на лекарствата от предната рецепта ми се влоши зрението и аз прецених 4е е от лекарствата понеже на едно от тях пише ,че има такава реакция,но доцента се осъмни за множествена склероза ,заради зрението и заради болките в краката и сега ще ходя на ямр на главата.Като знам че бях стигнала до операция а сега как се чувствам,направо не мога да повярвам .Сега се моля след прегледа на ямр да нямам нищо.
            ЗДАВЕЙТЕ ДНЕС 18.02.2013
Скоро не ви писах,а само четях.Аз така и не отидох отново на ямр ,но мисля и да не ходя.Чувствам се доста по добре и мисля че е от това което правя в момента + предишното ми лечение от доц.Герасимов.От  4 седмици близо пия продукт на аквасорс ,,лесно начало,, (за което не мога да кажа дали има някакво зна4ение) и ходя на боуен масаж(товА е наистина страхотно и след него се 4увстваш супер),също така 2 пъти ми правиха-рейки,а сега практикувам и едни упражнения от йога за наместване на прешлени.И така мисля че от всичко това положението се оправи и то доста,сега нямам болки в краката ,просто усещам как са ми схванити ,но пък мога да ходя доста пове4е без да се налага да си почивам.Искам да ви попитам някой пробвал ли е от нещата който избройх за лечение и как се чувства.Дано всеки един от нас намери лечението за неговото неразположение ,че не искам и да си спомням колко болки изтърпях Sad

# 151
  • Другата България
Ако може някой да направи груба калкулация за 7-10 дни (знам, че са 7 по ЗК, но може да се доплати).

Възможно ли е в една стая да са един човек по НОИ, а друг по ЗК, от различни градове, по едно и също време?! По НОИ ми се вижда доста сложно...Тези 15-23лв на ден за храна по НОИ не са ли много?

Ти четеш ли изобщо, или си питаш на общо основание? Или чакаш някой дя ти каже нещо различно? LaughingЗа Павел Баня няма как да стане това, което искаш.По ЗК се ходи в стария санаториум, който се намира в парка. Доплащането е по 6-7 лв. на ден и да, стаите са по 3-4 човека.Няма как да иде там човек по НОИ. Както и в ПРО-ЕАД няма как да иде някой по ЗК. Блоковете са само три и се ходи само по НОИ в тях. Кое е сложното? Ти доколкото разбрах не работиш, затова ти е сложно .Иначе е елементарно-взема се талон от ЛЛ и бележката от работодателя, с резервацията и тях се отива в НОИ за оформяне на документите и отиваш в санаториума.
Доплащането от 23 лв. на ден не е само за храна, а и за спането и процедурите. Ние доплатихме около 450 лв. двамата с мъжа ми.За всичко.
Бегачки, този боуен масаж къде го правиш?

# 152
  • Mонтана
Merri_An  масажа го правя в моя град-монтана ,жената която ми го прави е инструктор по йога и рейки ,при нея правя всичко.

# 153
  • Другата България
Разказът на Дзупо (от линка по-назад (2008г)  малко ме втрещи - дали сега се е променило нещо (за Павел Баня става дума)?

1. Та, можете ли да ми препоръчате санаториуми, в които времето не е спряло в 80те и персонала е отзивчив и компетентен?
2. Любител съм на природата, ще е в плюс ако наблизо има парк, гора... но това не е задължително (виж точка 1) Simple Smile

Laughing Този разказ е малко попресилен, аз вече си казах мнението..Това го има навсякъде, не е само там. Истината е, че много хора остават доволни от престоя си , има с колички, с патерици, никой не ти слага ножа на врата да правиш екстензии, можеш да ги откажеш и ти назначават други процедури. Аз не мога да кажа, че съм станала гимнастичка след ходенето там, не съм почувствала нещо...кой знае какво, но пък ходя профилактично, никога не съм била там или на друго място с болки или "в криза". Когато ходя на санаториум, гледам да съм "овладяла положението". А и много хора, дори от пищещите тук са казвали, че им се е отразило добре ходенето там.
За другото, за което питаш аз мога да ти препоръчам две места-Сапарева Баня и Марикостиново. И двете са сред уникална природа, санаториумите се намират в Сапарева баня в голям зелен парк, а в Марикостиново в гора на 2 км. от селото. И на двете места съчетанието вода + кал за нашите заболявания е много препоръчително. На Марикостиново не съм ходила, но имам позната изключително доволна, която от години ходи само там.Доколкото знам, скоро са направили ремонт на базата. Може и по НОИ, и по ЗК. Дали може в една стая-не знам Wink
За Сапарева баня по т.1 няма да си доволен Laughing, защото там времето наистина е спряло в 80-те, но пък всичко останало е ок. Там бях по ЗК, но с "връзки" ми дадоха стая по НОИ Laughing, която меко казано.... Confused абе трагично си беше. Верно, две легла, ТВ, баня и тоалетна за стаята, но не е пипано нищо наистина от 80-те, захабено е , старо, мирише на старо, възглавници и одеала са...аз си нося навсякъде де, но там бяха под всякаква критика.И това по НОИ. По ЗК бяха с 3-4 легла в стаята и санитарен възел на етажа.Екстри като ТВ нямаше. Може би заради това средната възраст на посещаващите го е 50-70 год. Laughing Но: персонала е повече от любезен и отзивчив, компетентен, изписват масажи, както казах водата и калта поне на мен толкова добре ми се отразиха, че година след това не ме боля нищо. За Паничище, 7-те Рилски езера, водопада Горица и Ресиловския манастир няма нужда да споменавам, ако си с кола времето ти ще мине неусетно и битовизмите няма да ти направят впечатление. Все пак сме отишли щото сме болни, нали? Wink Laughing Това, за което ти говоря беше преди 3 години, сега не знам, може да са понаправили нещо. Заведения и там да искаш, басейни, пързалки....събота и неделя е пълно със "болни" софиянци Peace
И последна препоръка-"Роза" в Стрелча. Peace Там кал няма, персонала....абе може и по-добре, но пък водата също поне на мен много добре ми се отрази.То това е целта-да не те боли после месеци наред до следващото ходене някъде, ясно е, че нито водата, нито калта ще премахнат хернията ooooh! .
Дано да ти бях полезна и да се ориентираш ...нанякъде, ако има нещо друго питай, ама и чети Peace

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 22:13 от Merri_An

# 154
Другари, аз май пак ще изпадам от строя  ooooh!  пак започна да боли и да ми отива таза на дясно. Но понеже съм на Дискус (предстои ми 6та инжекция) исках да ви попитам дали да го спра и да си премина на НПВС или да си съвместявам двете?

# 155
Другари, аз май пак ще изпадам от строя  ooooh!  пак започна да боли и да ми отива таза на дясно. Но понеже съм на Дискус (предстои ми 6та инжекция) исках да ви попитам дали да го спра и да си премина на НПВС или да си съвместявам двете?

Не спирай Дискуса. Вземи си НСПВС. Това може да е реакция към инжекциите. Дори ако те боли и изкривява ужасно много, както преди всякакво лечение.

# 156
Добре, ще го продължа. Обаче тази работа не може вечно така да прдължава, от декември насам съм с 3 болнични, идвам за кратко на работа и после пак вкъщи  Thinking  Явно не се доизлекувам качествено, а и работата ми е 8 часа на компютър. Стремя се на всеки 1 час да ставам и да се разхождам, но явно това не помага. Ще взема по-сериозни мерки и може би ще си пусна едномесечен болничен, за да мога да се върна укрепнала на работа. При вас как е положението с болничните? Срещате ли разбиране от страна на работодателите?

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 12:43 от Semplice

# 157
Здравейте момичета само се записвам да ви чета и после ще напиша защо съм тук Hug

# 158
Здравейте на всички,
Искам да споделя мойте впечатления от престоя си в санаториум "Здраве"в Банкя,който посетих преди 2год.Условия -отлични,басейн-външен,вътрешен,в Банкя цивилизация,с тази малка подробност,че състава на минералната вода,не е от най-добрия за нашето заболяване,курорта е специлизиран за болести на сърдечно-съдовата система,на мен не ми помогна,по принцип става,но за леки форми на заболяването.
За мен по-подходящо е Марикостиново,където има и калолечение.
Ето линк-http://bulgariatravel.tv/landmark/get/71
Битови услоивия-нормални по НОИ и ЗК,и на частно,храна-нормална,калонаходище,където директно се топиш голичък в калта,която не е вадена,не е престоявала в разни бидони и не се е окислила и изгубила свойствата си,климат-беломорски,на 10км.от Кулата,пролетен сезон-с 20дни по-напред от останалата част на страната.
Курорта е подходящ и за лечение на болести на дихателната система.Природни забележителности на 10-15км.-Мелник,Рупите,Рожен,Преподобна Стойна
и Сандански и Солун.
Който иска да тръгва с мен средата на април няма да съжалява. newsm78
Поздрави от мен и добро настроение. Hug

# 159
Здравейте и от мен ! Искам да напиша за моето ходене по мъките, заболя ме рамото и ръката и ставите сутрин и на двете ръце , това преди почти 3 месеца вече. Междувременно изкарах 2 гнойни ангини и пих антибиотици. Ходих при личната , пих енетра, и мидокалм, не ми мина. Отидох на невролог, изписа ми депо медрол и едни други обезболяващи инжекции и ме прати на снимка на шийни прешлени . Снимах се вчера и диагнозата е цервикоспондилоза и остеохондроза на С4-С5, С5-С6. В петък слагам последната инжекция депо медрол . Рамото ми е по добре, но ми каза невроложката , че може да ми се вие свят, даже да ми се повръща, да ме боли глава, и даже при рязко движение да си засегна артерия Rolling Eyesза сега ми се случва рядко да имам симптоми, и каза , че рамото ме боли от това . Ставите на ръцете обаче не и май ще съм за ревматолог Sad Sad. Предписа ми рехабилитация и някакви процедури, които трябва да уточня какви ще са . Резервирала съм си за Сапарева баня 3 нощувки и като се върна ще ви пиша , ако се интересувате. Имам доста въпроси като например дали мога да правя упражненията за пръстите , лактите  и рамената от първа старница Норбеков май бяха и дали трябва да изчакам да мине острата фаза и тогава да отида на процедури. Много се радвам , че ви открих, лека вечер Hug Hug

# 160
  • Другата България
За Сапарева баня каква стая си резервирала? Прочети малко по-нагоре за условията там преди време, може да е променено, но ти питай за всеки случай какво запазваш Peace
Ще ми бъде интересно да споделиш впечатления като се прибереш Hug.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 20:58 от Merri_An

# 161
  • София
mtaskova, каква е температурата
в калното находище в Марикостиново?

# 162
Температурата е различна в калонаходището,има малки гейзерчета,които се вижда как бълбукат и на снимката,около тях е по-топло,но има и по-хладни места,всеки сам си избира,къде да се потапя,също има значение и дълбочината,на по-плиткото водата става по-гореща.Добре е да се ходи от средата на март до края на юни ,юли и август се пропускат,защото е адски горещо и след това от септември до средата на ноември.

# 163
Аз не отивам по НОи в сапарева баня, всъщност ходих там преди 3 месеца в хотел Германея , бяхме в апартамент с 2 стаи спалня и голям хол с мека мебел и имаше 2 легла единични допълнително . Двете стаи бяха отделени напълно имаше кухненски бокс, цената беше 75 лв на вечер със 4 закуски. Басейна е малък и има какво да се желае, има и сауна . Иначе бях приятно изненадана от условията и ресторантчето. Там има и едно друго хотелче  Емали, малко по-скъпо, там съм била само в механата. Любопитна съм за градската баня , която е напълно преустроена и като се върна ще разкажа, има отделно вани , басейни и спа. Миналия път бяхме само за една нощувка и не можах да разгледам съвсем. Водата ми се стори обаче много лековита , мирише на сяра . Хотел Германея е близо до гейзера.
Мери Ан ти за кой санаториум говориш аз не знам за такъв  newsm78. Иначе давам ви линк за хотелите Германея и Емали
http://sapareva-banya.hotelemaly.com/
http://www.nbta.bg/more_bg.php?page=acmd_show&aid=514&ti … 2%E0+%E1%E0%ED%FF
За Германея гарантирам, че е същия като на снимката Hug. и къде всъщност има кал в Сапарева баня аз не знам за такова нещо newsm78

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 21:05 от sisitons

# 164
  • Другата България
Ето за този.
 Sad нещо не ми се получава копирането, Специализирана болница по рехабилитация Сапарева баня.
И аз гарантирам, че е точно така, както го пише, и басейна изглежда точно така, Laughing но е отделно от санаториума и е с вход 5 лв.
В градската баня ходих и аз, супер е , външния басейн беше на няколко нива май....
Водата е перфектна за нашите заболявания, аз вече го казах. Чудно време след това нищо не ме боля, а и калните бани са си от значение. Калта я караха от някакво езеро, ама забравих кое беше Confused Embarassed
Калта е точно там, в този санаториум/ специализирана болница , за който говоря.Изписват я почти на всеки като процедура. Противопоказания-високо кръвно и разширени вени.

Последна редакция: вт, 19 фев 2013, 21:29 от Merri_An

Общи условия

Активация на акаунт