Дискова херния - 6

• 170 306
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Нямам съмнения относно иглите, просто се опитвам да разбера как ги слагат тъй като булка Марулка каза че са и ги слагали подкожно, а ето че на теб ги слагат мускулно.

Булка Марулка тези май са подкожни . Твърде са къси за мускулни.

# 136
И какво толкова му е нетърпимо на кръвното Simple Smile
И както казва един приятел англичанин в Бг много обичат да си говорят за кръвно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ми така си е, ама и има защо.
Мен като ме тресне 170/100 и си викам, че ще се мре  Sunglasses И всичко това в комплект с болка във врата и изтръпване на ръцете.
Иначе на мен ми се налага често да пътувам към UK и като гледам как ги е шубе, че ще им налазим здравната система, се забавлявам искрено. 2014 отивам да си лекувам кръвното там, че индийците ми действат успокоително Laughing

# 137
Troy Аз имам 2 курса с Дискус Н, един с Интервертебралис и един в момента ми бият Интервертебралис/ Фуникулус. Вторият курс Дискус Н ми го слагаха подкожно. Другите ... все уважаваха дупето ми. Обмисляли сме и за в крака.
Евак и Нати са се сдобили с по-тънките и по-къси игли, размера е същият. Тези, които са сини при мен. Явно не им е стигнала боята за пластмасата този път  Mr. Green Няма как две аптекарки и две мед сестри (общо 4 човека) да сбъркат по един и същи начин. Не са чак толкова къси обаче за подкожни. Почти два пъти по-дълги са от тях.
Ето снимки на листовката и кутията на Дискус Н
http://prikachi.com/images.php?images/873/5884873w.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/874/5884874k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/875/5884875N.jpg

# 138
  • София
Разказът на Дзупо (от линка по-назад (2008г)  малко ме втрещи - дали сега се е променило нещо (за Павел Баня става дума)?

Бил съм в Кюстендил и Банкя, но не останах доволен от базата (в Кюстендил), в подземията си е баш ала Хичкок, даже и един от персонала си беше типичен персонаж Simple Smile

В Банкя беше доста по-добре, но ходих за друг проблем, не съм влизал във водните съоръжения, но доколкото разбрах са доста добри?!
 Има двойни стаи, останах доволен от персонала  - екстра си беше. За дискови хернии обаче не знам как е положението - моля някой да сподели, ако има инфо.

Разликата в цената между НОИ и пътека по ЗК - каква е?
Ако може някой да направи груба калкулация за 7-10 дни (знам, че са 7 по ЗК, но може да се доплати).

Възможно ли е в една стая да са един човек по НОИ, а друг по ЗК, от различни градове, по едно и също време?! По НОИ ми се вижда доста сложно...

Тези 15-23лв на ден за храна по НОИ не са ли много?

1. Та, можете ли да ми препоръчате санаториуми, в които времето не е спряло в 80те и персонала е отзивчив и компетентен?
2. Любител съм на природата, ще е в плюс ако наблизо има парк, гора... но това не е задължително (виж точка 1) Simple Smile

Само да вметна, че това не е много вярно (от първия пост):
Има разлика и в цените – по клинична пътека се доплаща само потребителска такса на ден за престой в болница, но пациентите биват настанявани в стаи с по 3-4 души и без собствен санитарен възел.  (в Банкя си имаше стаи с две легла, ТВ... и бяхме по пътека)!

Някой, може ли да предостави за четене тази книга:
 "Библия на хората с болки в гърба", автор Сара Кий  (написали сте, че аз съм я споделил, а не съм я прочел още Grinning). Имам тази: "Избави се от болките в гърба" - д-р Сарно
Ако се сетите и друго заглавие - споделете, доста нови издания има от последните ми търсения по темата.

# 139
И какво толкова му е нетърпимо на кръвното Simple Smile
И както казва един приятел англичанин в Бг много обичат да си говорят за кръвно  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Ми така си е, ама и има защо.
Мен като ме тресне 170/100 и си викам, че ще се мре  Sunglasses И всичко това в комплект с болка във врата и изтръпване на ръцете.
Иначе на мен ми се налага често да пътувам към UK и като гледам как ги е шубе, че ще им налазим здравната система, се забавлявам искрено. 2014 отивам да си лекувам кръвното там, че индийците ми действат успокоително Laughing

Ми има от какво да се страхуват Simple Smile Представи си в Бг пристигнат 50 000 араби или пакистанци и всичките искат да се ползват от безплатни мед услуги Simple Smile

# 140
Troy Аз имам 2 курса с Дискус Н, един с Интервертебралис и един в момента ми бият Интервертебралис/ Фуникулус. Вторият курс Дискус Н ми го слагаха подкожно. Другите ... все уважаваха дупето ми. Обмисляли сме и за в крака.
Евак и Нати са се сдобили с по-тънките и по-къси игли, размера е същият. Тези, които са сини при мен. Явно не им е стигнала боята за пластмасата този път  Mr. Green Няма как две аптекарки и две мед сестри (общо 4 човека) да сбъркат по един и същи начин. Не са чак толкова къси обаче за подкожни. Почти два пъти по-дълги са от тях.
Ето снимки на листовката и кутията на Дискус Н
http://prikachi.com/images.php?images/873/5884873w.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/874/5884874k.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/875/5884875N.jpg

Не става въпрос за грешка, просто се мъча да разбера в крайна сметка какво е предписанието за тези инжекции. Опитвам се да намеря нещо в нета но и там няма кой знай каква информация.

# 141
Записче и от мен.Днес ще ходя за трети път при нов кинезитерапевт- Константин Ганчев.Обеща да ме "оправи",защото се е справял и с по-лоши гръбнаци от моя" Има ли някой съфорумец, "който е оправен " от него?

# 142
  • София

Бил съм в Кюстендил и Банкя, но не останах доволен от базата (в Кюстендил), в подземията си е баш ала Хичкок, даже и един от персонала си беше типичен персонаж Simple Smile

Не знам коя година си ходил, но преди две години
направиха пълен ремонт на същото това подземие, за
което говориш и в което се провеждат водните процедури.

Само да вметна, че това не е много вярно (от първия пост):
Има разлика и в цените – по клинична пътека се доплаща само потребителска такса на ден за престой в болница, но пациентите биват настанявани в стаи с по 3-4 души и без собствен санитарен възел.  (в Банкя си имаше стаи с две легла, ТВ... и бяхме по пътека)!

Уви, продължава да е вярно за някои от местата.
Например за Кюстендил и за СБР - Велинград.
Разбира се, има опция за доплащане за категория
стая, която не е задължителна.

# 143
Н а т и, още си я имам сковаността в гърба и врата. Но от последното ходене на София -мануалната терапия, като че ли е по-добре положението. А сега след физиотерапията се надявам да ми е още по-добре. Тази скованост в долната част на гърба, тя не е точно скованост, а все едно са ме подпрели с нещо отвътре я оправям с плочката на космодиска. Не я свалям почти, когато съм в нас, а и не само. Придъжа ми някак си или си внушавам, но ми е по-добре.
Станала съм коренно различна от преди, бавна, мудно ставам, бавно се изправям, всичко правя много по-бавно и тежко-не мога да се понасям направо.
Досега не бях пила диазепам, но той ми успокои нервите наистина. Един сутрин и един към 2 часа пия и си ми е добре. Ще почна само по едни за една седмица и ще ги спирам. Четох за тях, че не е проблем рязкото спиране и не се получава зависимост.
Ще гледам да ида на Павел Баня, но май не искам в санаториума, как стои въпроса с другите места- хотелчета имаше някакви там пак с възможност за процедурите и Севтополис -ходила съм там и имаше постоянно някакви хора с едни листи в ръка се разкарваха, от други места идваха явно за процедури. Някой ходил ли е там?

# 144
evak, аз заминавам за Павел баня в края на месеца. Ще бъдем в хотел МАркони. Отзивите от там са добри, аз също после ще пиша.

# 145
Semplice, много ще съм ти благодарна за отзиви след това. Четох за него на първата страница аз, но пресните впечатления ще са най-добре.
Ти по какъв начин отиваш, ако е удобно да споделиш?

# 146
Ами ще си плащам - за там друг вариант няма. Двойна стая за 7 дни е 392лв, като включва само нощувките и закуските. На сайта на хотела можеш да видиш цените на процедурите. Не са малко парите (поне за моя джоб), но предпочетох да ида на място, на което ще се чувствам комфортно.

# 147
Да, напълно те разбирам. Не че съм претенциозна, но никога досега не съм ходила на санаториум и ми се струва доста подтискащо, особено за човек,който е супер динамичен и сега му се налага да се застоява.

# 148
nqkoq da ima izli6ni indjekcii ot diskussa

# 149
gen4eto87, писах ти ЛС, но да кажа и тук.
Имам все още останали 50 бр Дискус Композитум Н мит Калмия. Ако още някой желае - да пише.

Общи условия

Активация на акаунт