Дискова херния - 6

• 170 413
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
`ТуиГ ,ако искаш ще дам координатите на една нашенска докторка, дето същите неща ми ги нареди...и вече взех да ги спазвам,че като се "огипсирах" един два пъти до положение да не мога да се обслужвам сама/мъж ми ме е къпал и обличал,за да мога да ида на лекар в що-годе приемлив вид/ и си научих урока...

Да питам-някой от Вас пил ли е Габагама,че ми го изписаха.....,но като гледам в интернет то е лекарство за епилепсия,херпес зостер и неврологични усложнения при диабетици.....?

# 226
  • София
Здравейте момичета,
не знам дали пиша в правилната тема, за ккоето се извинявам, но предполагам че ще ми бъде полезно да изкажете мнение. От 4 месеца имам проблеми с кръста и гърба и от тогава до сега е ходене при различни лекари и без резултат, болката не отминава. Първото ми посещение беше при невролог, който постави диогноза радикулит и ми изписа милгама, мидокалм, репарил гел и ксефо рапид. Пих ги 25 дни и ефект нямаше, след което ми изписа тегретол. И него го пих 25 дни - без никакъв ефект, само се чуствах като пияна и ванги ми беше замаяно. Джипито ми препоръча  да се прегледам и при ревматолог в предвид незатихващата болка и съмнение за ревматоидна болест. Отидох при ревмотолог, който ми назначи един куп кръвни изследвания и рентгенова снимка. Резултати от кръвта - в норма без никакви отклонения, на рентгеновота снимка - сколиоза, спондилоза на гръдни и поясни прешлени и дископатия на L5. Изключи вероятноста за ревматоидна болест. Ревматолога ми изписа диклофенак дуо, още на 5-ия ден болката отшумя и се почуствах добре. Отидох на контролен преглед и доктора каза да спирам лекарствата и след два месеца да отивам на контролен преглед.  Трета седмица вече не съм на лекарства, но отново ме боли гърба и кръста, чак колената ми омекват. Болката е тъпа и почти постоянна през целия ден, понякога и по време на сън. Моля за мнение и препоръка какъв лекар да търся невролог, неврохирург или ревматолог. Дископатията означава ли дискова херния. Ще съм благодарна, ако някоя от вас е имала подобен проблеми, да сподели. Ако съм обръкала темата, отново се извинявам. 

# 227
  • София
Привет и от мен приятели по съдба. Сигурно 2 години не съм писала- може би бях по-добре и затова, а и време не оставаше. Но сега отново имам време, защото съм с болки от 3 месеца отново. Някой сигурно си спомнят моята одисея - операция от стеноза на гръбначния канал на Л4-Л5 Л5-С1. Много слойна, тежка и с тежко възстановяване бях. Цяла година болнични. тръгнах на работа, кога с болки кога не. Седяща ми е работата по 10 часа. Вече 3 години ходя по 2 пъти на санаториум пролет и есен, всеки ден упражнения и така кретах. Иначе гръбнака ми е много зле- дискови хернии на всички нива, отново стеноза на всички нива, сколооза, листеза и още оше. Както и да е, така до декември горе долу се ядваше. Но вече 3 месеца = болки в кръста много силни, в крака се местят - долу, горе, вече и към слабините, дори куцукам тия дни. През този период всичко опитах - от инжекциите, физиотерапия, кинезитерапия и др. Ходих преди 3 дни в Гръбначен център при д-р Стоев  -предложи ми  3-те стъпки - озонова нуклеолиза, ако не - ендоскопската интервенция и нкрая ако не бива и така - стабилизация с титанови пластни. Има ли от вас минали по тези стъпки, какво ще ме посъветвате, озоновата интервенция може ли да навреди ако не помогне. Много съм разколебана как да продъльа , но вече не мога да търпя болките, изпадам дори в отчаяние. До скоро казвах - да мога да върна времето назад- никога не бих се оперирала, а  ето че пак вървя по този път. Има ли някой със стабилизация от д-р Стоев и как се чувства?

# 228
Булка Марулка, де го тоя харен лекар! "5 мин. да полегнеш .... съдомиялна да имаш, по-рядко да чистиш, прозорците мръсн ида си стоят ... пеша да не ходиш ...." Забавен човек  Mr. Green

Трай, не ти трябва!  Joy Един дядо неврохирург, доцент. Заслужил си уважението  bowuu Обаче работи точно по комунистически прийом. Един ден около 40 мин ми разказва за историята на неврохирургията в България, докато чакаме сестрата да седне най-после да ми напишат талон за ЛКК. Сестрата излезе някъде си, че я извикаха и той най-спокойно каза "А! Ми то няма да стане днес, ела утре"  Laughing

Люба, пила съм го. И преди и след операцията. Едно от редовните изписвани.

meri_ig, невролог първо.

Romi62 днес неврохирургът ми каза да си предвидя още поне година за възстановяване, нищо че от ТЕЛК ми спряха болничните и решиха, че съм цъфнала и вързала да се върна на работа, където има и относително тежък физически труд. Трябва да вдигам доста тежки неща. Затова вече съм без  работа. Аз съм със стабилизация от д-р Стоев. Предните стъпки не съм ги минала. Чувствам се прекрасно. Още няма година от операцията, но аз мога да извървя 10 км без това да ми е проблем. Мога да си догоня детето, мога да си легна и да заспя спокойно, без болки или да си търся определената поза. Лягам и спя по гръб и това ми е удобно, нищо не ми подпира и притиска както беше преди. И още много неща мога да изредя, но схвана какво искам да кажа. Много малко ми трябва за да кажа, че водя съвсем нормален живот без болки. Имах тежки и болезнени моменти и след операцията, но като цяло това беше точното нещо за мен. Ако искаш още подробности пиши ЛС  Hug

# 229
  • Талант на 2012,2013 г.
`ТуиГ ,ако искаш ще дам координатите на една нашенска докторка, дето същите неща ми ги нареди...и вече взех да ги спазвам,че като се "огипсирах" един два пъти до положение да не мога да се обслужвам сама/мъж ми ме е къпал и обличал,за да мога да ида на лекар в що-годе приемлив вид/ и си научих урока...

Да питам-някой от Вас пил ли е Габагама,че ми го изписаха.....,но като гледам в интернет то е лекарство за епилепсия,херпес зостер и неврологични усложнения при диабетици.....?

това го изписаха на мъжът ми. Купихме го, изпи едно хапче и като видяхме хилядите усложнения които може да даде спряхме........ Rolling Eyes

# 230
  • София
Да! Шест месеца пих Габапентин /габа-гама/. Започва се от ниски дози и се стига до 1200-1300 мг на ден. Някои хора са изключително доволни и го пият много повече от шест месеца, аз не бях от тях, не ми помогна. Вярно е, че противопоказанията са много, но това е най-модерното лекарство в последните години, също и на Запад. Проверих. В началото се чувстваш замаян, но после се свиква и както казва лекаря, ефекта е огромен, да ама не, при мен. Много съжалявам, а имах огромни очаквания. Не се притеснявайте,  не съм се отровила тези шест месеца.

# 231
  • Димитровград
Romi62, писах ти на лични.  Hug

# 232
  • Димитровград
Semplice, ти да си виждала осъден доктор в БГ?!
Разбира се, че се опитах да си потърся правата, но не точно в съда (по-късно разбрах,че няма смисъл, понеже е невъзможно да се намери вещо лице да свидетелства). Писах до една пациентска организация (както и до здравната каса), която се занимава именно с допуснати лекарски грешки. След време ми изпратиха писмо, в което пишеше,че са взели писмено становище от въпросния доктор и всичко било наред! Без мен да ме извикат, без да изискат изследвания и документи, без абсолютно нищо! Излиза,че е моята дума срещу неговата! Той им бил написал,че всичко било извършено както трябва! Че той може да напише всичко на всеки, нали така! Както и да е, след това аз просто разбрах, че това е поредната корумпирана институция в БГ, която "хвърля прах в очите" на хората, пък и както всички знаем в България важи с пълна сила поговорката: "Гарван, гарвано око не вади!" Направи си сама извода!  Simple Smile

# 233
Здравейте, от няколко години страдам от дископатия. Вече две поредни седмици ходя при една народна лечителка от Перник. Това което тя прилага е ръчно разтегляне и усукване на мускулите. Като че ли не виждам резултат, няколко дена след сеансите ме боли, след това поотминава. Тя обаче казва, че са необходими поне 4 сеанса.
Според вас мога ли да очаквам положителен ефект от подобен вид манипулации?

# 234
Записах час на баща ми за ЯМР в Иван Рилски .Иска ми се като вземе ЯМР да мине на преглед при проф.Маринов или др Кунин.Понеже сме далечко наведнъж да стане това .Та има ли някой ,който да ходи при някой от двамата да ми каже при кого ще ми препоръча и трябва ли да има час.В сайта има някакви телефони ,но никой не вдигна днес!

# 235
Проф.М.Маринов-началник клиника по Неврохирургия
Прием  понеделник-петък  7.30-8.00 и 9.00-10.30
Такса 50 лв
GSM  0888 634 577 и 0887 333 555

Преди 2 месеца ходих да взема това инфо за друг познат...
Ето ти още инфо за "Иван Рилски "

Доц.В.Каракостов-началник отделение Неврохирургия
Прием понеделник-четвъртък  13.30-15.30  -  такса 50 лв
За контролни прегледи и по уговорка
Вторник-петък 9.30-10.30
GSM 0898 55 12 45

Това е инфо ,което е записано на вратите на кабинетите на съответните лекари.

# 236
Намираш личните тел.на докторите и настоятелно звъниш.Може да пробваш на регистратурата да се обадиш,в случай че нямаш тел номер на доктора който търсиш.Преди професорите правиха консултации и нямаше записване,отиваш и си чакаш реда.Предполагам ,че и сега е така.

# 237
Много ви благодаря!Жената ,която ми записа час за ЯМР каза,че 2-3 часа отнемало да е готов резултата ,и тогава да  търсим лекаря,а като гледам до 10:30 консултации ,значи няма шанс в един ден да стане!
Записвам си телефоните и ще проверя!
Честит празник дами !Прекрасен ден желая  !

# 238
ямр в ив рилски се размита от едни млад доктор която направи всичко възможно да ме вкара за изследването .нямах час .каракостов беше казал че ще се обади ама не що не стана май така . иначе всички доктори си гледат диска ,това което пише на разчитането изобщо не го четат . така че всичко ще мине в едни ден според мен . поне аз така минах . даже нямах и час за ямр.много любезни са тия на ямр . колкото да цената не е 300 а 380 лева .

# 239
Здравейте и Честит празник на празнуващите   bouquet  Аз се завърнах от Павел баня и от днес съм на работа, но имам чувството, че ме боли повече, отколкото преди да замина  Sad  Дано да е временно и както казват всички, ефектът да настъпи скоро. Някой, който да е ходил на санаториум, ще сподели ли мнение кога настъпва облекчение?

Общи условия

Активация на акаунт