Дискова херния - 6

• 170 434
  • 741
  •   2
Отговори
# 240
Semplice около 20 дни след това се усещал ефекта напълно.

# 241
Здравейте, дами
Имам един въпрос. Вчера бях при невролога си да ми подготви документите за ЯМР през здравна каса. От всичко, което четох тук разбрах, че трябва сам човек да си подаде документите и после се чака (неопределен период от време) одобрение от касата и някакъв печат. На мен обаче невролога ми даде направление и каза,че те ще ми задвижат документите, а аз направо да заминавам да се снимам. Понеже съм от Велико Търново, а ще правя ЯМР в София много ме притеснява да не хукна да си правя ЯМР и да ме върнат. Попитах си лекаря не трябва ли да чакам да ме одобрят и той каза - не, не отивай, не може да не те одобрят. Принципно е доста читав човек и се съмнявам да ме подведе, но тези бюрократични истории много ме объркват. Моля, някой ако има инфо по въпроса да сподели

# 242
алешка
невролозите не обичат да дават направление за ямр. Реда е -невролога пише писмо до зк ,тя дава отговор до 14 дни .после невролога ти дава направление и ти отиваш където прецениш Ако отидеш без направление ще трябва да платиш .Освен то ва ще трябва предварително да си запишеш час .Става бързо за два три дни . По телефона .

# 243
И аз знам, че такъв е реда, а той ми даде направление и ме прати да ходяя, за това се чудя...

# 244
алешка
невролозите не обичат да дават направление за ямр. Реда е -невролога пише писмо до зк ,тя дава отговор до 14 дни .после невролога ти дава направление и ти отиваш където прецениш Ако отидеш без направление ще трябва да платиш .Освен то ва ще трябва предварително да си запишеш час .Става бързо за два три дни . По телефона .

Не съм съгласна! Последното направление за ЯМР го взех като се обадих на невролога около 16ч. Каза, че е късно да се свърже с касата, затова да отида следващия ден към 10, за да е имал възможност да се обади до касата. На другия ден в 10ч имах направление. Всеки път се е налагало обаче да отида с него в ЗК за да ми го подпечатат.
От друга страна всички сме чели коментари на колеги тук, че месеци чакат одобрение... Това е чисто оправдание от страна на невролога. Нали знаете, че всички имат лимит отпуснат от касата. ЯМР е скъпо изследване, което им яде лимита и трудно го дават, защото въпросните лимити са малки. Колкото повече пациенти има един лекар толкова по-голям лимит му отпускат.

# 245
А кое е по-безвредното изследване ЯМР или скенер?

# 246
Теб нека те боли, та да видим колко ще се сетиш да питаш кое е по везвредно  Mr. Green

# 247
Ооф, пак ме заболя плешката и рамото.  Tired При мен диагнозата е радикулит, защото ми беше за първи път, но сега след едва 3 месеца светъл период наново. Неврологът изказа съмнения за шийна ДХ и този път вероятно ще направя скенер (а най - добре ЯМР, мисля да го направя макар и платен да се види за какво чудо става въпрос). Колко ориентировъчно е ЯМР като сума?
Мога ли да правя физиотерапия сега като ме боли или като мине острият период? Имам от джаджата с ток, която беше показвала Troy.

# 248
А кое е по-безвредното изследване ЯМР или скенер?

ЯМР. Той работи с магнитно поле, а то се счита за безвредено. При скенера има някакво облъчване.

# 249
  • Талант на 2012,2013 г.
ЯМР-Токуда- 280 лв. ooooh!

Ако трябва контрастно вещество още 180...

# 250
Здравейте
От ноември месец получих много странна безчувственост на външната част на бедрата, не обърнах внимание, защото преди това бях на инжекции - мускулни.Забравих да отбележа, че съм на 25години..Та въпросната чувствителност премина в болки и се стигна до там,че не мога да нося дънки,тъй като ако нещо е прилепнало по краката ми и в частност бедрата ме боли..Един ортопед ме лекува от коксартроза, която после другият ортопед каза, че нямам..
Изпратиха ме на магнитен резонанс, но за капак моя ортопед е в отпуск..Виждам,че сте много запознати и бих искала да ви попитам дали има за какво да се притеснявам

Лекостепенни и симетрични дискови протрузии на нива L4-L5 и L5-S1.Лекостепенна дясноконвексна тораколумбална сколиоза
Изгладена физиологична лордоза

# 251
извинявайте ако не съм описала като хората, но това продължава почти половин година и вече не издържам, забравих да спомена, че ако тичам или ходя по бързо имам болки отново във външната страна на бедрата, и от време на време сякаш преминава ток...ще съм благодарна на някакъв отговор

# 252
Една голяма част от хората в тази тема си влачат проблемите повече от 15 години, така че спокойно Simple Smile
Щом ние сме отцеляли значи и ти ще успееш:)

# 253
е успокой ме , благодаря    Peace

# 254
от бременността насам не се беше обаждала дисковата ми херния! А от 7 март едва ходя - пия мувалис и малко ме отпуска. На какъв лекар трябва да ида? Преди години ми правиха снимка на скопия, но я загубих като се месъихме в нова къща. Мисля, че скенера може по здравна каса, но ЯМР=не, но контраста пак се купува

Общи условия

Активация на акаунт